10 asiantuntijakäytäntöä monikielisille WordPress-verkkosivustoille

Asiantuntijakäytäntöihin kielten WordPress sivustot

Monikielinen verkkosivusto tarjoaa lukijoilleen sisältöä, tuotteita ja / tai palveluita useilla kielillä. Usein, kun aloitat verkkoyrityksen, se on rajoitettu tietylle yhteisölle tai alueelle, mutta laajentumisen aikoihin tulisi harkita ateriapalvelua suurempaan väestöryhmään..


Esimerkiksi Kanadan länsi- tai keskiosassa sijaitseva verkkosivusto kehitetään alun perin vain englanninkielisille. Pienyrityksenä sillä on englanninkielinen versio, mutta heti, kun se tavoittaa ranskalaisen yhteisön, on pakollista luoda rinnakkaissivusto verkkosivulle ranskan kielellä. Samalla tavalla, kun bloggaaja alkaa kirjoittaa yhteisölle tai aiheelle yhdellä kielellä, mutta haluaa levittää sanansa muille alueille ja etnisille ryhmille, heidän on ehkä muutettava bloginsa monikieliseksi verkkosivustoksi.

Jos aiot laajentaa verkkokauppaa tai yrityssivustoasi muille alueille, älä unohda luoda blogiosaa ennen käännettyjen versioiden lisäämistä. Blogi PrestaShopille on yksi interaktiivisista työkaluista sisällyttää julkaisunurkka verkkokauppasivustollesi. Voit myös pyytää kehittäjän apua verkkokaupan koodin kirjoittamiseen. Tämä työkalu on tarkoitettu erityisesti PrestaShopin ylläpitämiin verkkokauppoihin, kun taas voit löytää samanlaisia ​​moduuleja Magentoon tai jopa rakentaa verkkokaupan WooCommerce-palvelun avulla.

Itsenäiset verkkokauppatalot, kuten Magento ja PrestaShop, ovat rakentaneet ominaisuuksia ja tukea monikielisen verkkosivuston määrittämiseen, kun taas WordPressin kanssa on usein parasta asentaa sille lisälaajennus. Seuraavassa on joitain asiantuntijakäytäntöjä ja muutamia hyödyllisiä laajennuksia, jotka sinun tulisi pitää mielessä luotaessa verkkosivustosi kansainvälisiä kieliversioita.

1. Kielenvaihto virheetöntä käännöstä käyttämällä

Weglot Monikielinen WordPress-laajennus

Monikielinen WordPress-verkkosivusto odottaa palvelevansa ihmisiä, joilla on eri kielelliset taustat. Tätä tarkoitusta varten suurin osa verkkovastaavista luo useita kopioita samasta verkkosivustosta eri kielillä ja mahdollistaa vaihtamisen niiden välillä. Kielen automaattinen vaihtaminen käyttäjien sijainnin mukaan on yksi luotettavista ratkaisuista, mutta sen jättäminen käyttäjien harkinnan varaan on myös harkinnan arvoinen vaihtoehto. Tämän automaattisen tai manuaalisen kielenvaihdon avulla käyttäjät voivat selata viestejä tai tuotteita äidinkielellään.

On työkaluja ja selaimia, jotka tarjoavat automaattisen käännöksen verkkosivuille, joita asiantuntijat eivät halua. Koska nämä sovellukset eivät pysty tulkitsemaan verkkosivuston välitettävää viestiä. Sana sanalla-käännös kielestä toiseen ei voi koskaan toistaa tarkkaa viestiä, minkä vuoksi ammattilaisten käännös on suositeltava käytäntö.

On kuitenkin muutamia premium-laajennuksia, jotka helpottavat käännösprosessia. Valikoimamme 1 on Weglot, koska se tarjoaa mukautetun käännössovellusliittymän ja mahdollisuuden päivittää suositellun tarjoajan ammattimaisiksi käännöksiksi. Rakastamme myös WPML: ää, joka auttaa virtaviivaistamaan useiden käännösten luomis- ja hallintaprosesseja verkkosivustollesi.

2. Siltaa kulttuurieroja

Kohderyhmän käyttämän kielen lisäksi on ymmärrettävä myös heidän kulttuurierot, kun määrität monikielisen WordPress-sivuston. Siinä otetaan huomioon kielen, äänen ja käsitteiden käyttö, jotka ovat yleisesti tunnettuja eivätkä ole haitallisia millekään heidän perinteilleen. Logot, bannerit ja symbolit, jotka eivät ole säädöksetöntä yhteisölle, tulee suunnitella huolellisesti, ja värit on valittava siten, että ne eivät symboloi mitään vastaavaa tietyssä kulttuurissa.

3. Ota helposti käyttöön tietty kieli

Useiden näkymien luominen toiseen kieleen nähden on houkutteleva markkinointitekniikka suuremman yleisön tavoittamiseksi, mutta se toimii erittäin hyvin, jos he pääsevät helposti sivuille. Oletetaan, että luot tuotesivulta ranskankielisen version, mutta ranskalaiset ihmiset eivät ehkä löydä sitä, jos pääsivulle ei ole tarjolla vaihtoehtoa. Suositeltava käytäntö on luoda jokaisen sivun vasempaan tai oikeaan yläkulmaan vaihtoehto, joka selventää nykyisen sivun kieltä ja tarjoaa pääsyn myös muille kielille..

Jälleen kerran, jos mietit kuinka kääntää WordPress-verkkosivustosi useille kielille, suosittelemme, että käytät laajennusta. Useimmat lisäävät hyödyllisen painikkeen, vaihtaa tai pudotusvalikoiman verkkosivustosi sivuille, jotta kieleistä selaaminen on lukijoiden kannalta erittäin helppoa.

4. Valitse huolellisesti URL-rakenne

Se on aina viisas päätös valita itsenäinen verkkotunnus yrityksellesi mainostamiseksi eri alustojen ja hakukoneiden kautta. Kun olet valinnut ydintunnuksen nimen, päätä sitten kuinka sinun on esitettävä kieliversiot URL-osoitteessa. Esimerkiksi, jos sinulla on lokalisoitu versio Ranskasta, voit valita jonkin seuraavista kolmesta menetelmästä,

 • www.YourStore.fr (maakoodin ylätason verkkotunnus)
 • fr.YourStore.com (jolla on aliverkkotunnus kielelle tai alueelle)
 • YourStore.com/fr/ (alihakemiston luominen kielelle)

Asiantuntijat suosittelivat usein kolmatta menetelmää, joka luo alihakemistoja jokaiselle kielelle, koska se on edullinen ja helppo hallita vaihtoehto.

5. Käännä jokainen tagi

Käännä WordPress Taglines

Monikielisen verkkosivuston luominen tarkoittaa lopullisen kokemuksen tarjoamista tutulla tai äidinkielellä selaamisesta ja ostoksista. Runkotekstin, tuotenimen ja kuvauksen kääntäminen ei toimi, jos tagirivit on kirjoitettu oletuskielellä. Yritä optimoida täysin verkkosivu, jolla on kieli, älä unohda yhtäkään kulmaa. Se voi vaatia harmonisoimaan yleistä käännöstä, joka sisältää jokaisen tagirivin, sivun sisällön, arvot ja luvut, tuotteen nimen URL-osoitteessa, virhe- tai tervehdysviestit, sähköposti-ilmoitukset jne..

Tämän pitäisi olla helppo käsitellä käännöslaajennuksen kanssa, mutta on tärkeää, että teema on käännös valmis, jotta laajennus toimii oikein. Jos kehittäjä koodasi teemansa oikealla tavalla (kuten WPExplorerilla on Total WordPress -teema), sinun pitäisi pystyä kohdistamaan helposti eri teeman sisältö, mukaan lukien otsikot ja otsikkolinjat, käännöstä varten. Jos ei, voit tarkistaa tämän oppaan, kuinka paikallistaa ja kääntää WordPress-teemoja (tosin tätä suositellaan vain keskitason WordPress-kokeneille käyttäjille).

6. Tee kaikista kielistä vertailukelpoisia

Useimmat digitaaliset yritykset alkavat oletuksena englanniksi ja laajentuvat vähitellen eri alueille ja yhteisöille monikielisen verkkosivuston kautta. Ensimmäistä kertaa luotu teksti ja muotoilu ovat erittäin vankkoja, kun taas ylimääräiset kieliversiot käännetään vain muihin yhteisöihin pääsemiseksi. Tämä voi luoda aukon englanninkielisen (oletus) sivustosi ja käännettyjen versioiden ymmärtämisen ja ensivaikutelman välillä.

Varmista, että jokainen kieli on verrattavissa tavalliseen kieleen, kun teet WordPress-sivustosi monikielisenä. Kauppiaiden ja myyjien on tarkistettava ja vertailtava usein monikielisiä sivun katselua mahdollisten erojen poistamiseksi ja mukautettava se liiketoiminnan yleisen vision ja tavoitteiden mukaiseksi.

7. Tarjoa asiakastukea kaikille luetelluille kielille

Wordpress helpdesk -laajennusten tietokanta

Asiakastuki symboloi yrityksesi takaosaa ja saman välineen sisällyttäminen monikieliselle verkkosivustollesi toimii kuin viehätys. Se rohkaisee käyttäjiä olemaan vuorovaikutuksessa joukkueesi kanssa epävirallisen live-chatin ja puheluiden avulla. Tällaisen tuen tarjoaminen useille kielille on vaikeaa, mutta melko hallittavissa suurille yrityksille ja yritysyrityksille. Se voi vaatia yritysomistajia rekrytoimaan koko tukiasiamiestiimin käsittelemään kyselyjä eri kielillä.

Pienet ja keskisuuret yritykset voivat tuskin noudattaa tätä käytäntöä, koska niillä on yksinkertainen infrastruktuuri ja alhainen budjetti tukitiimin hankkimiseksi. Aluksi he voivat perustaa tukiosaston tärkeimmille kielille ja jatkaa työntekijöiden palkkaamista useammalle kielelle liiketoiminnan laajentuessa. Tuen integroimiseksi paremmin antaa Tietokannan tukipalvelu ja Wiki-laajennus yritys. Tämä laajennus ei vain sisällä monikielisiä vaihtoehtoja, vaan se käyttää intuitiivista käyttöliittymää, joka helpottaa ohjeiden löytämistä ja vastaanottamista asiakkaille (ja henkilöstöllesi)..

8. Saavuta johdonmukaisuus kieliversioiden välillä

Yhtä hyvin suunnittelutoiminnot, toiminnallisuus, vaihtoehdot ja sisältö edustavat johdonmukaisuutta paikallisilla ja kansainvälisillä verkkosivustoilla. Suunnittelu ja sisältö voivat vaihdella tiettyjen alueiden sääntöjen ja perinteiden mukaan, mutta yleisen ulkonäön ja ulkoasun on oltava samanlaisia. Se auttaa sinua saamaan uskottavuuden alueellisen yleisön keskuudessa, kun he löytävät samat tuotteet, joita tarjotaan toiselle alueelle omalla kielellään ja valuutallaan.

9. Edistäminen ja tiedotus

Suorituskyvyn optimointi ja seuranta

Laadi monikielinen markkinointistrategia WordPressin avulla tavoittaaksesi yhteisöt, jotka haluavat osoittaa kiinnostusta tuotteisiisi ja palveluihisi. Tiedotuskampanja voi sisältää sosiaalisen median markkinoinnin, sähköpostimarkkinoinnin, hakukoneiden optimoinnin ja muut menetelmät, jotka ovat hedelmällisiä tietyllä alueella. Saatat joutua kehittämään avainsuoritusindikaattoreita (KPI) suorittaaksesi markkinointitoimenpiteiden onnistumisprosentin.

10. Suorita SEO alueellisten mieltymysten mukaan

Google on varmasti hallitseva hakukone, mutta silti on joitain alueita, jotka estävät sen käyttämistä. Monikielisen verkkosivuston, jonka tavoitteena on tavoittaa ihmisiä yli rajojen, on otettava huomioon kohderyhmänsä ensisijaiset hakukoneet. Esimerkiksi kiinalaiset mieluummin käyttävät Baidu-hakukonetta, kun taas Bing on melko suosittu Ranskassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Joten kehittäessäsi SEO-strategioita, sisällytä ne verkkosivustot, jotka voivat antaa sinulle enemmän tuottoa tietyltä alueelta.

johtopäätös

Monikielisen verkkosivuston kehittämisen päätarkoitus on maailmanlaajuinen ulottuvuus. Verkkosivusto, joka palvelee kielen ihmisiä rajoittuen maahan tai kahteen. Mutta useiden kielten lisääminen kaksinkertaistaa ulottuvuuden houkuttelemalla ihmisiä eri alueilta ja murteita. Ymmärtämällä tuotteidesi globaalit näkökohdat ja kysynnän, voit myös päättää luoda tällaisen verkkosivuston yllä keskusteltujen käytäntöjen avulla.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map