WP RSS-aggregátor áttekintés: Készítsen egyedi RSS-hírcsatornákat az automatikus blogoláshoz

WP RSS-aggregátor áttekintés: Készítsen egyedi RSS-hírcsatornákat az automatikus blogoláshoz

Ha rengeteg információt keres bármilyen témában, nem unalmas-e unalmas több száz webhelyet keresni annak megtalálására? Nem lenne sokkal könnyebb, ha mindezt egy helyen tudja elérni? Pontosan ez az, amit az RSS hírösszesítő webhelyek tesznek – az olvasók kényelme érdekében összegyűjtik és megjelenítik az adott témához kapcsolódó cikkeket (címek + kivonatok) egy helyen. Ezt úgy hajtják végre, hogy feliratkoznak a különböző blogok hírcsatornáira, importálják e blogok tartalmát, majd vonzó és kényelmes módon megjelenítik azokat a saját összesítőjük webhelyén. A bejegyzés természetesen vissza van kapcsolva az eredeti forráshoz, ahol az olvasók hozzáférhetnek a teljes tartalomhoz. Ebben a bejegyzésben többet fogunk megtudni egy pluginról, amely minden nehézség nélkül segítséget nyújt Önnek egy ilyen weboldal létrehozásában – WP RSS összesítő.


A WordPress lerakat számos beépülő modullal rendelkezik a hírcsatornák importálásához és mentéséhez az Ön webhelyére. És a WP RSS Aggregator a legjobbak közé tartozik.

WP RSS összesítő bővítmény

Kezdetben lehetővé teszi bármilyen lista létrehozását, a kívánt listát – az ingatlanok listáitól és a tőzsdei áraktól kezdve a sporteseményekig és az Instagram hozzászólásokig. Ez lehetővé teszi a hírcsatornák több forrásból történő importálását és megjelenítését a webhelyén. Különböző forrásokból importált minõségi tartalmakkal készítheti webhelyét, és válogathatóvá teheti azokat. Miután meghatározta a beállításokat, a többi szinte automatikus pilóta esetén történik. Sőt, testreszabhatja a megjelenítést a rövid kódok segítségével, és miniatűrökkel és részletekkel vonzóvá teheti.

Az ingyenes WP RSS Aggregator plugin segít rövid idő alatt hírcsatornák hozzáadására webhelyére. Például képes voltam egy idő alatt hozzátenni a WPExplorer RSS hírcsatornáját (hé, ez vagyunk!).

Takarmánykijelző előlapja

Ugyanebben a módon hozzá tudok adni több hírcsatornát a különféle WordPress blogokhoz, és webhelyemre tehetem a WordPress bármit (csakúgy, mint WPNewsDesk). Oké, ez talán túl egyszerűsíti a dolgokat, de megkapod a sodródást?

Az alap plugin ingyenesen letölthető, és öt csomó prémium kiegészítővel és két csomaggal érkezik, amelyek javítják a teljesítményt és a megjelenítést.

Most, hogy tudunk egy kicsit a plugin funkcióiról, folytassunk egy oktatóanyaggal, amely leírja annak használatát, majd nézzük meg, hogy a prémium kiegészítők hogyan segíthetnek javítani a hírcsatornákat.

A WP RSS Aggregator beállítása és konfigurálása

A központi plugin és minden hozzá tartozó kiegészítő telepítése és aktiválása zökkenőmentes volt.

Az aktiválás után keresse meg a Dugó és keresse meg a WordPress műszerfalának bal oldalán az új „WP RSS Aggregator” beállítást. Itt van egy képernyőkép a megjelenő menüelemekről, amelyek erre kattintva megnyílnak …

Menüelemek

…. és gyors leírás arról, hogy mit jelentenek ezek a menüelemek:

 • Takarmányforrások: Itt jelenik meg az összes hozzáadott hírcsatorna-forrás listája
 • Új hozzáadása: Innentől kezdve új hírcsatornákat adhat hozzá
 • Takarmány elemek: Itt jelennek meg az összes hírcsatorna elem, amelyet a hírcsatornákon keresztül importált
 • Feketelista: Itt hagyhatja ki a hírcsatorna-elemek importálását
 • Import Export: Ez a szolgáltatás segít egyszerre több hírcsatorna importálásában, valamint hírcsatornák exportálásában
 • Beállítások: Itt érheti el a plugin számos beállításának konfigurálását
 • Hibakeresés: Ez segít a hírcsatornák frissítésében vagy törlésében
 • További szolgáltatások: Számos prémium kiegészítő elérhető, ezekről itt tájékozódhat, valamint megvásárolhatja és telepítheti őket
 • Súgó és támogatás: Hozzáférést biztosít a dokumentációhoz, a GYIK-hez, valamint a prémium támogatáshoz

Most, hogy áttekintése van, folytassuk a plugin konfigurálását.

1. A WP RSS aggregátor általános beállításai

Az Általános beállítások oldalon dolgozva ellenőrizheti a lehetőségeket, hogy a hírcsatornák importálását és megjelenítését a webhely preferenciáinak megfelelően optimalizálja. Megadhatja az importált hírcsatorna-elemek maximális életkorát, valamint a hírcsatornánkénti cikkek maximális számát.

Általános beépülő modul-beállítások

Emellett itt is sok dolgot vezérelhet – az import gyakoriságát (bárhol 15 percenként – minden nap 1-ig), a takarmány-elemek importálásának sorrendjét, vagy beállíthat egyéni feed-URL-t (amelyről többet megtudhat itt), valamint a címet.

2. Add hírcsatornákat a WordPress-hez

A kattintással RSS összesítő> Új hozzáadása, megérkezik az alábbi képernyőhöz. Itt kell hozzáadnia azon blogok URL-jét, amelyek tartalmát importálni szeretné a WordPress-be. E bejegyzés céljából forrásként a WPExplorer hírcsatornáját fogom használni.

A legtöbb esetben a webhely URL-je működni fog, de a legjobb eredmény elérése érdekében a bővítmény szerzői azt javasolják, hogy használja az RSS-hírcsatorna URL-jét. Ha nem biztos benne, hogy megtalálhatja-e a hírcsatorna-forrást, olvassa el a ezt a dokumentációt.

Új hírcsatorna hozzáadása

A képernyőn szereplő beállítások a következők:

 • Ellenőrizheti, hogy a hírcsatorna URL-je megfelelően működik-e, ha rákattint a „Érvényesítse a takarmányt‘ választási lehetőség
 • Ezenkívül korlátozhatja az importált takarmányból tárolni kívánt elemek számát, amelyen túl a régebbi elemek automatikusan törlődnek. Ha bejelöli a „Link a házhoz‘Opcióval hozzáférhet a képekhez, audio-, video-, mellékletfájlokhoz és flash-tartalmakhoz mutató hivatkozásokhoz
 • Az ‘Csak egyedi címek‘Opció akkor hasznos, ha elkerüljük a másolatot, ha ugyanazon cikkhez több állandó link van, vagy ha az állandó linkek megváltoznak
 • Ezenkívül engedélyezheti a hírcsatorna-forrás összekapcsolását az RSS-hírcsatorna forráshelyével
 • Amikor eléri ezt a pontot, fordítsa figyelmét a jobb oldali panelekre. A hírcsatorna feldolgozó mezőben szüneteltetheti a hírcsatornát, törölheti a régi hírcsatorna elemeket és beállíthatja a frissítési intervallumot

A takarmány ellenőrzéséhez nyomja meg a gombot közzétesz gomb. A hírcsatorna előnézeti mezője a legfrissebb elemeket jeleníti meg a cikk címével, URL-jével, a közzététel dátumával és a forrással. Kevesebb, mint egy perc alatt a takarmányelemeimet elhúzták, és automatikusan megjelentek a Előnézet mező valamint a Hírcsatorna menü az alábbiak szerint.

Takarmány elemek

És amikor rákattint a Takarmányforrások oldalon, látni fogja az összes hírcsatornát, amelyeket a webhelyére adott.

Takarmányforrások

3. Importálás és exportálás

Ha változatosságot szeretne adni a tartalomhoz, akkor biztosan importálnia szeretne több hírcsatornát tartalmazó hozzászólásokat. Ellenkező esetben nem igazán kínál értéket.

A WP RSS Aggregator importálási funkciója sokféle forrásból származó tartalom beszerzésére hasznos. Például, ha hírportál vagy, érdemes megjeleníteni egy olyan kurátus listát, amely legalább 50 hírforrásból származik. Ez a szolgáltatás segít egyszerre tömegesen importálni.

Tömeges takarmány importálása

Be kell írnia a hírcsatornák nevét és URL-jét, vesszővel elválasztva őket minden sorban. Például, Hírcsatorna neve, http://www.myfeed.com

Ezenkívül a szokásos WordPress Import and Export funkció használatával importálhat és exportálhat takarmányforrásokat. A hírforrások exportálásához keresse fel a következő webhelyet: Eszközök> Exportálás, ellenõrizze a választógombot Takarmányforrások majd kattintson a Töltse le az Export fájl fájlt gomb. A WordPress ezután létrehoz egy XML fájlt, amely tartalmazza az összes feed forrást. Hasonlóképpen, a takarmányforrások importálásához keresse fel a következőt: Eszközök> Importálás.

Az összes fájlt exportálhatja Beállítások a WP RSS összesítője használja. A második WordPress webhelyen importálhatja a fájlt, és megnyomhatja az Beállítások importálása gombot, a WordPress pedig a többit fogja elvégezni az Ön számára.

Importálás és exportálás beállítások

4. Feketelista

Előfordulhat, hogy ki akarja hagyni néhány elemet a hírcsatornák importálása közben. Ilyen esetekben csak annyit kell tennie, hogy beírja a cikk címét, és ez a cikk beolvasásakor elhagyásra kerül. Az itt felsorolt ​​hírcsatorna-elemeket nem veszik figyelembe, miközben új elemeket importál a hírcsatorna-forrásokból.

5. A hírcsatornák megjelenítése egy oldalon, bejegyzésben vagy widgetben

Nem elegendő a feed-források hozzáadása és a feed-elemek importálásának konfigurálása a webhelyre. Be kell állítania, hogy a WordPress miként jelenjen meg. A lehetőségek alatt Általános megjelenítési beállítások irányíthatja a hírcsatorna elemek megjelenítését a webhelyen.

Általános megjelenítési beállítások

Itt beállíthatja a cím maximális hosszát, és összekapcsolhatja az eredeti üzenettel, megmutathatja az egyes hírcsatorna-elemek szerzői nevét, és beállíthatja, hogy a hivatkozások új lapon megnyílhassanak. Lehetőség van linkre video elemekhez, vagy beágyazhatja a videót az oldalra, korlátozhatja a megjeleníthető elemek számát, és választhatja a „Régebbi hozzászólások ”/„ Újabb hozzászólások”Megidézés.

Az Forráskijelző a beállítások lehetővé teszik az egyes hírcsatorna elemek hírcsatorna forrásának megmutatását, valamint a hírcsatorna forrás nevének összekapcsolását az eredeti webhellyel.

Forráskijelző beállításai

A dátumok megjelenítéséhez az alapértelmezett dátum a bejegyzés közzétételének dátuma a GMT-ben. Választhat a dátum formátum és a ideje amikor a hírcsatorna elem megjelent.

Mi történik, ha nem tetszik az alapértelmezett megjelenítési stílus? A beépülő modul lehetővé teszi a saját egyedi CSS használatát a képernyő stílusához. Ehhez jelölje be a jelölőnégyzetet, hogy tiltsa le az ebben a bővítményben használt összes stílust.

Stílusok

A takarmányelemek megjelenítéséhez a WP RSS Aggregator rövid kódokkal rendelkezik. Ezt a rövid kódot az RSS ikonra kattintva érheti el a bejegyzés Visual Editor-ban.

Adja hozzá a rövid kódot

Adja hozzá a létrehozott rövid kódot a bejegyzéséhez, és ez automatikusan megjeleníti a bejegyzés összes hírcsatorna elemét. Ha a rövid kódot használja wp-rss-aggregátor anélkül, hogy bármit hozzáadna volna hozzá, az összes feed elem megjelenik. Így jelenik meg a WPExplorer hírcsatornája a webhelyem bejegyzésében.

Takarmánykijelző előlapja

Az összes hírcsatorna elem szervezett módon jelenik meg a bejegyzésben, és a forráshoz kapcsolódik. Egy adott hírcsatornát a rövid kódban található forrás attribútum használatával is megjeleníthet. Az elemek száma szintén korlátozható.

6. Hibakeresés

Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással frissítse az összes hírcsatornát. Ellenőrzi az összes feed-forrást minden új feed-elemre, és nem módosítja a meglévő feed-elemeket.

Ez az oldal segít a pluginnal esetlegesen felmerülő problémák megoldásában is. Ne feledje azonban, hogy a frissítés erőforrás-igényes tevékenység, különösen, ha több hírcsatornán keresztül importál.

Hibakeresés

Az összes importált hírcsatorna elemet törölheti, és egy gombra kattintva újra importálhatja azokat.

Kiegészítők a WP RSS Aggregatorhoz

Mint már korábban mondtam, bár jól szervezett, a takarmánycikkek megjelenítése a bejegyzésében meglehetősen alapvetőnek tűnik. A kiegészítők sokkal több dolgot tesznek a beépülő modullal, például

 • Az importált elemek megjelenítése hozzászólásként
 • Kényszerítse a teljes hírcsatornát az importálásra közvetlenül a saját webhelyére
 • A hírcsatorna elemek szűrése kulcsszavak segítségével
 • Kategóriák hozzáadása a hírforrásokhoz
 • Javítsa a hírcsatorna megjelenítését miniatűrök és kivonatok hozzáadásával

Öt prémium kiegészítő elérhető. És ha nem biztos abban, hogy mely kiegészítőkre lesz szüksége, akkor használhatja ezt az eszközt utána járni.

Tekintse meg a WP RSS összesítő kiegészítőit

Itt van egy pillanatkép a prémium kiegészítőkről:

WP RSS Prémium kiegészítők

Vessen egy rövid pillantást arra, hogy az öt kiegészítő mindegyike hogyan javíthatja a plugin funkcióit.

1. Feed to Post

Ha ön lelkes autoblogáló, vagy szeretne hozzáadott értéket hozzáadni a webhelyéhez kapcsolódó tartalommal, akkor a Feladás a postához kiegészítő kiegészítő határozottan az Ön számára. Ez lehetővé teszi RSS hírcsatorna elemek importálását WordPress hozzászólásként vagy bármilyen más egyedi bejegyzéstípusként, ideértve a médiát, a navigációs menüt, az oEmbed válasz és a TablePress táblázatokat. Automatikusan blogbejegyzéseket hoz létre a hírcsatorna elemekből.

Kiegészítő feed az általános beállítás elküldéséhez

Számos beállítás segíti az importált bejegyzésekben megjelenített tartalom ellenőrzését.

 • Bejegyzés állapota: vázlat, közzétett, ütemezett, szemetes, privát vagy folyamatban lévő (vagy a webhelyén használt bármely más állapot)
 • Kategóriák és szerzők
 • Feladási formátum az importált hírcsatorna hozzárendeléséhez: standard, csevegés, link, idézet, képek, videó, hang (vagy bármilyen más használt formátum)
 • Feladás dátuma: az eredeti feladás vagy importálás dátuma
 • Link az eredeti üzenethez a tartalom elején
 • Prémium szolgáltatás az RSS-hírcsatorna teljes szöveges RSS-hírfolyammá konvertálásához

Ezenkívül ez a kiegészítő lehetővé teszi a hírcsatornákban található képek kezelésének, az URL-ek lerövidítésének és a hozzászólások engedélyezésének a beállítását. Azt is beállíthatja, hogy az importált hozzászólások szerzője létező szerző legyen, vagy akár automatikusan létrehozhat szerzőket a rendszerében a hírcsatorna releváns adatai alapján – ha vannak ilyenek.

2. Teljes szöveges RSS-hírcsatornák

A Teljes szövegű RSS-hírcsatornák bővítik az előző bővítmény autoblogging képességét. Prémium szintű teljes szövegszolgáltatáshoz történő csatlakozáskor korlátlan számú hírcsatorna-elem teljes forrástartalmát importálhatja, még akkor is, ha maga a hírcsatorna nem biztosítja azt. Ha szeretné, választhatja a saját teljes szöveges RSS importálási rendszerének használatát is.

Miután a beállítások oldal legördülő listájából kiválasztotta a Prémium teljes szöveges szolgáltatást, keresse meg a következőt: Takarmányforrás, keresse meg az RSS-forrás forrását, és kattintson a gombra szerkesztése. Ezután görgessen lefelé és jelölje be a jelölőnégyzetet Teljes tartalom kényszerítése. Befejezésül frissítse a hírcsatornát. A meglévő hírcsatornákat ez nem érinti – törölnie kell ezeket a hozzászólásokat az adott hírcsatorna-forrásból, majd rá kell kattintania Bejegyzések letöltése (csak légy óvatos, mert a régi üzeneteket, amelyek már nem szerepelnek az RSS-hírcsatornában, nem lehet újraimportálni). Webhelyén most megjelenik a teljes eredeti tartalom, valamint az eredeti üzenetre mutató link.

Kiegészítő teljes szöveges RSS beállítása

A beépülő modul alapértelmezett ingyenes szolgáltatása hírcsatorna-forrásonként 5 feed elemre korlátozódik. Ez azt jelenti, hogy ha a „Teljes tartalom kényszerítése” opciót használja a „Ingyenes szolgáltatás” opcióval, a Általános beállítások, mindegyik hírcsatorna-forrásból csak a legfrissebb 5 üzenetet tudja importálni, függetlenül attól, hogy hány hírcsatorna-elem van jelen a hírcsatornán belül. Nem csak, hogy az eredmények 20 percig tárolódnak.

Ha korlátlan hírcsatorna elemekre és gyorsítótárazásra nincs szüksége, meg kell vásárolnia a Teljes Szöveg RSS-hírcsatornákat a Feladás a postához.

3. Kulcsszó szűrése

Ha meghatározza a kulcsszavakat, kifejezéseket vagy címkéket, amelyeket egy cikknek tartalmaznia kell, a Kulcsszószűrés biztosítja, hogy csak a releváns tartalmat importálják a hírcsatornákon keresztül..

Kiegészítő kulcsszavak szűrése

Kulcsszavak és / vagy címkék hiányában egy cikket nem importálnak. Így kihagyhatja azokat a cikkeket, amelyek nem fontosak az Ön webhelyén.

4. Kivonatok és bélyegképek

Bármely lista miniatűrjei mindig vonzóbb megjelenést tesznek lehetővé. Ez a kiegészítő képet vesz fel a hírcsatorna eleméből, és egy kivonattal együtt megjeleníti azt a hírcsatorna elemek között. Az egyes hírcsatornák címe, dátuma és forrása szintén megjelenik a WP RSS Aggregator rövid kód használatakor (ellentétben a Feladás a postába vagy a Teljes szöveg opciókkal, amelyek a téma stílusát veszik figyelembe).

Kiegészítő miniatűr beállításai

Mi történik, ha az importált elemben nincs kép? Nos, bármilyen képet kiválaszthat, amelyet alapértelmezett bélyegképként szeretne megjeleníteni.

5. Kategóriák

Osztályozza a hírcsatorna forrásait, és lehetővé teszi, hogy a shortcode paraméterekkel megjelenítse a webhely egy adott kategóriájának hírcsatornáit.

Kiegészítő kategóriák

Ez a kiegészítő segít a hírforrások kategóriákhoz rendezésében, és igazán hasznos lehet, ha számos hírcsatornát tartalmaz a webhelyén.

A WP RSS aggregátor kiegészítőinek árazása

Minden kifizetés évente történik, hogy továbbra is megkapjuk a frissítéseket és támogatást. Miközben külön-külön is megvásárolhatja a kiegészítőket, kötegként történő vásárlás pénzt takarít meg. Mint korábban említettük, két csomag áll rendelkezésre:

1. Egyszerű hírcsatorna csomag amely három kiegészítést tartalmaz: Kivonatok és miniatűrök, kategóriák és kulcsszószűrés. Ezek a kiegészítők célja a hírcsatorna szűrése, kategóriákra bontása és a hírcsatorna elemek kivonatokkal és miniatűrökkel való megjelenítése a rövid kód segítségével.

Érdemes megvásárolni a három kiegészítőt egy csomagban, mivel ez jelentős megtakarítást eredményez. Egyénileg 30 USD (egyetlen webhely), 60 USD (legfeljebb öt webhely) és 180 USD (akár húsz webhely) felszámolását jelentheti minden egyes kiegészítő számára. De csomagként csak 70 dollárt fizet egy webhelyért, 140 dollárt akár öt webhelyért és 280 dollárt akár húsz webhelyért.

Mint láthatja, 20, 40 és 260 dollár megtakarítást kell elérni.

2. Az Advanced Feeds Bundle három kiegészítőt tartalmaz: Feladás a postába, teljes szöveges RSS-hírcsatornák és a kulcsszószűrés. Ez a három kiegészítő szüksége van akkor, ha a webhelye a tartalom autoblogálására támaszkodik, a Kulcsszószűrés lehetővé teszi az importált tartalom szűrését..

Ismét jobb megoldás lehet, ha csomagként vásárolják meg őket. Egyedileg a két autoblogging kiegészítő ára 80 USD (egyetlen webhely), 160 USD (legfeljebb öt webhely) és 300 USD (akár húsz webhely). A Kulcsszószűrés egy weboldalon 30 dollár, legfeljebb öt webhelyen 60 dollár, legfeljebb húsz webhelyen pedig 180 dollár. Ugyanakkor megvásárolhatja a köteget 150 dollárért egy webhelyért, 300 dollárért akár öt webhelyhez és 600 dollárért akár húsz webhelyért..

Itt is pénzt fog megtakarítani – 40, 80 és 180 dollárt.

Tekintse meg a WP RSS összesítő csomagjait

WP RSS összesítő előnyei és hátrányai

Előnyök – Sokféle dologra válik a plugin:

 • Könnyen telepíthető és konfigurálható, ezután automatikusan működik
 • Megkönnyíti az RSS-hírcsatornák kezelését a WordPress webhelyein
 • Szüneteltetheti és újraindíthatja az importot a hírforrásokon keresztül
 • Lehetséges az egyes források importálásának ütemezése
 • Tökéletesen működik a Lightbox segítségével, és képes kezelni a YouTube, a DailyMotion és a Vimeo videóit is
 • Egy kiegészítő – Feed to Post – biztosít egy Canonical Link beállítást. Ez lehetővé teszi az importált hozzászólások kanonikus linkjének egyszerű meghatározását, amely az eredeti erőforrásra mutat. Ez segít a keresőmotorok értesítésében, hogy mi a tartalom eredeti forrása, és ezáltal kiküszöböli a „tartalom másolatának” kérdését
 • A beépülő modult folyamatosan frissítjük a frissítések ellenőrzésével 12 óránként, akár néhány percig is – rajtad múlik!

Hátrányok – Nem igazán nevezem ezeket a “hátrányokat”, inkább szerver problémáknak, amelyeket meg kell oldani:

 • Elemek ezreinek importálása több száz takarmányforrásból erőforrás-igényes és befolyásolhatja a weboldal teljesítményét. A probléma bizonyos mértékig megkerülhető, ha a beépülő modul beállításainak segítségével ütemezheti a hírcsatornák importját, vagy szüneteltetheti és újraindíthatja azokat..
 • Előfordulhat, hogy módosítania kell a WordPress memória erőforrását az egyidejű importálás kezeléséhez több feed-forráson keresztül.

Csomagolás fel

Ez a szoros találkozás a WP RSS Aggregatorral valószínűleg meggyőzte Önt, hogy mindent egybeeső megoldás a tartalom összesítésére és az önnaplózási webhelyekre.

A központi plugin nagy munkát végez, többféle hírcsatornán keresztül importálva, és a hírcsatorna elemeket alapvetően megjelenítve, szinte teljes egészében az autopiloton. Néhány felhasználónak eltarthat egy kis idő, hogy megismerkedjen a rövid kódokkal. De ha megérti őket, meglehetősen könnyű velük dolgozni.

Mindazonáltal egy teljes értékű tartalom összesítő webhelyhez azok a kiegészítők teszik lehetővé, hogy teljes mértékben megtapasztalják az önműködő blogolás előnyeit. A hírcsatorna elem átalakításáról, a hírcsatornák kategorizálásáról és szűréséről, kivonatok és miniatűrök hozzáadásával a hírcsatorna megjelenítéséhez – a kiegészítők átalakítják a tartalom összesítését és megjelenítését egy egyszerű folyamatba. Máskülönben a kiegészítők lehetővé teszik, hogy jobb értéket kínáljon az olvasók számára.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map