Útmutató a WordPress NextGEN Galéria kezdőjéhez

A Kezdő útmutató a fényképek bemutatásához a NextGEN Galéria segítségével

Függetlenül attól, hogy fotós vagy blogíró, nagy képtartalmú tartalommal rendelkezik, a fotógaléria jótékony kiegészítő lehet webhelye számára. A galéria létrehozása azonban eleinte megdöbbentőnek tűnik, főleg, ha kezdőnek tartja magát a WordPress minden dolgában.


Szerencsére van egy WordPress galéria-bővítmény, amely még a kezdők számára is könnyen használható. Ezt hívják NextGEN Galéria, és lehetővé teszi fényképeinek feltöltését, megosztását és beépítését a webhelyére vagy a blogjába.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk Önt a NextGEN galériában, és lépésről lépésre bemutatjuk az első fotógaléria létrehozását. Ezután megtanul három fantasztikus módszert, amellyel ez a bővítmény lehetővé teszi a galéria testreszabását. Kezdjük el!

Miért szeretne fotógalériát felvenni a webhelyére

A fotógaléria hasznos lehet, függetlenül attól, hogy a fényképezés a kereskedelme, vagy sem, mivel lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű képeket jelenítsen meg webhelyén. Szinte minden webhely – ideértve a hobbi blogjait, az e-kereskedelem üzleteit és a közösségi webhelyeket – is profitálhat a fotógaléria hozzáadásáról.

A galériát például felhasználhatja:

 • Eladjon eredeti fényképeket vagy műalkotásokat.
 • Mutassa meg az e-kereskedelmi termékeket tiszta és testreszabható módon.
 • Ossza meg képeit barátaival vagy követőivel.

Mint láthatja, rengeteg ok van a fotógaléria használatához a webhelyén. Ráadásul a galéria létrehozása gyors és egyszerű folyamat a megfelelő bővítménnyel.

Hogyan kezdjük el a NextGEN galériát?

A NextGEN Galéria plugin

A NextGEN Gallery egy Imagely által kifejlesztett WordPress galéria plugin, amely nagyjából mindent tartalmaz, amire szüksége van a képek egyszerű, mégis vonzó megjelenítéséhez. A NextGEN nagyszerű tulajdonsága, hogy ez egyaránt jól működik a kezdőknek és a szakembereknek. Vagyis a plugin felhasználóbarát és könnyen testreszabható, de fejlett lehetőségeket is kínál, amelyeket a fotósok, művészek és más szakemberek szeretnek.

A NextGEN által kínált alapvető szolgáltatások ingyenesek, beleértve két galériamegjelenítési típust (diavetítés és miniatűr) és két albumstílust (kompakt és kibővített). Ugyanakkor bármikor frissítheti a Plus vagy a Pro terveket. Minden prémium változat kibővített galéria- és albumfunkciókat, valamint teljes fejlesztői támogatást kínál. A Pro verzió még hozzáteszi az e-kereskedelem képességeit.

Először ellenőrizze, hogy letöltötte és telepítette-e a bővítményt. Ezt úgy teheti meg, hogy a WordPress irányítópultjára kattintva kattint a Plugins> Új hozzáadása elemre, majd a tetején található keresési űrlap segítségével keresi a plugint.

A NextGEN telepítése és aktiválása után percek alatt elkészítheti első fotógalériáját. A WordPress hátsó részében most egy a Képtár fül a főmenüben. Keresse meg az új részt, majd kattintson a gombra Galéria / Képek hozzáadása:

A Galéria létrehozása oldal a NextGEN galériában

Innentől válassza a lehetőséget Hozzon létre egy új galériát tól Képtár legördülő menü a bal felső sarokban. Ezután lehetősége van képeket feltölteni a számítógépről, importálni őket a WordPress médiakönyvtárából, vagy hozzáadhat egy teljes mappát a fotókról. Miután az összes használni kívánt képet csatolták, megjelenik egy felugró ablak, amely az új galéria linkjére mutat:

A NextGEN Galéria felbukkanása jelzi a kép feltöltését

Kattintson Galéria kezelése, és testreszabhatja a létrehozását. Ez magában foglalja az előnézeti kép kiválasztását, a galéria összekapcsolását egy oldallal, vagy egy új oldal létrehozását a galéria számára, amelyben lakhat. Ezenkívül létrehozhat alt címeket és szöveget, címkéket adhat a képekhez, szerkesztheti a miniatűröket és így tovább!

3 egyszerű módszer a NextGEN galériák testreszabásához

Mint fentebb említettük, a NextGEN sokat kínál a testreszabáshoz. Bár nem tudunk bemutatni mindent, amit megtehetsz a galéria személyre szabása érdekében, bemutatunk három leghatékonyabb és rugalmasabb lehetőséget..

1. Válassza a Galéria megjelenítési típusát

A galéria megjelenítési típusa meghatározza, hogy a galéria képei hogyan jelenjenek meg webhelyén. Különösen, ha fotós vagy képzőművész vagy, tudod, hogy a fényképek megjelenítésének módja ugyanolyan fontos lehet, mint a kompozíció. Mint ilyen, ha választhat a megjelenítési típusok közül, nagy előnye lehet a webhelyének.

A NextGEN Galéria kínál sokféle lehetőség, beleértve a miniatűröket, a diavetítéseket, a falakat és a mozaikokat. Kétféle módon állíthatja be a használni kívánt galéria megjelenítési típusát. Az első csak egy egyedi galériát módosít, míg a második az összes galéria egyszerre egy közös megjelenítési típust alkalmaz.

Az egyéni galéria megjelenítési típusának beállításához meg kell látogatnia az oldalt, vagy közzé kell tennie a beágyazott képet. Az oldal címe alatt és a Add Media, látni fog egy opciót Képtár. Kattintson ide, és válassza ki a módosítani kívánt galériát (vagy hozzon létre egy új galériát). Ezután kiválaszthatja a megjelenítési típust és testreszabhatja a többi megjelenítési beállítást (például az oldalankénti képek számát):

Kijelző típusának kiválasztása a NextGEN galériában

Az összes galéria megjelenítési típusának egyszerre történő beállításához navigáljon a Galéria> Galéria beállításai. Kiválaszthatja a kívánt megjelenítési típust, és a webhely összes galéria frissül.

2. Add a kép vízjelet

A legegyszerűbben fogalmazva: a vízjelek kicsi, elhalványult lenyomatok vannak egy olyan fotóra vagy műre, amely a művészt azonosítja. Bár eredetileg nyomtatott fotózásra tervezték, ez a digitális képek készítéséhez is hasznos eszköz. A vízjelzés lehetővé teszi a képek megvédését a lopásoktól, mivel senki más nem tudja továbbítani a fényképeit sajátként.

A vízjel használatához a NextGEN-en belül először létre kell hoznia azokat Galéria> Egyéb lehetőségek> Vízjelek. Itt meghatározhatja a vízjel (kép vagy szöveg) típusát, és eldöntheti, hogy hol helyezkedik el a galéria képein:

A NextGEN Galéria vízjel beállításai

A vízjel egyes képekre (vagy a galéria egészére) történő alkalmazásához keresse meg a Galéria> Galériák kezelése. Válassza ki a galériát, amelybe hozzá kívánja adni a vízjelet, majd válassza a lehetőséget Állítsa be a vízjelet a legördülő menüből:

A NextGEN Galéria beállította a vízjel-beállításokat

Itt alkalmazhatja vízjelét minden fotókat, vagy csak néhányat. Például választhat néhány képet a galériában. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy ezeket a képeket vízjelekkel jelölje meg, hogy megvédje magát a veszteséges profitotól.

3. Módosítsa a galéria megjelenésének módját az oldalon

A NextGEN Galéria által kínált további hasznos funkció az a képesség, hogy megváltoztassák a galéria megjelenési módját az oldalon. Ez lehetővé teszi a galériák zökkenőmentes beillesztését a webhelyére anélkül, hogy megszakítaná a teljes áramlást.

A rendelkezésre álló lehetőségek megtekintéséhez – és ennek megfelelő beállításához – lépjen az oldalra vagy a hozzászólásra, ahol hozzá szeretné adni a galériát. Kattintson Galéria hozzáadása a tartalommező felett, és lépjen a Testreszabhatja a megjelenítési beállításokat legördülő menü a Bemutató galériák lapon:

Testreszabhatja a galéria megjelenítési beállításait a NextGEN galériában

Az itt megadott lehetőségek lehetővé teszik az oldalankénti képek számának beállítását, a lapozás engedélyezését, a szegély színének kiválasztását, a feliratokkal ellátott átfedések és a bizonyítékok hozzáadását.

Az alábbiakban testreszabhatja néhány általánosabb beállítást is, beleértve a maximális méreteket és a megjelenítő triggereket Galéria> Galéria beállításai. Ezeket a beállításokat az összes új galéria alkalmazni fogja (kivéve azokat, amelyek már bele vannak építve az oldalakra és a hozzászólásokba), de felülbírálható az egyes galériák beállításainak megváltoztatásával..

Következtetés

Sok webhelytulajdonosnak szüksége van arra, hogy a fényképei és képei könnyen megjelenjenek. szerencsére, Imagely létrehozott egy WordPress galéria-bővítményt, amely segíthet neked. Könnyű használatának és testreszabási lehetőségeinek köszönhetően a NextGEN WordPress galéria plugin lehetővé teszi a fényképek zökkenőmentes feltöltését, rendezését és megjelenítését.

Töltse le a NextGEN alkalmazást   Frissítsen a NextGEN Plusra

Ebben a bejegyzésben megmutattuk, hogyan állíthatja be első galériáját a NextGEN segítségével. Ezenkívül három módszert mutattunk be, amellyel a bővítmény lehetővé teszi a galéria testreszabását. A gyors visszatéréshez:

 1. Válasszon a különféle galériamegjelenítési típusok közül.
 2. Adjon hozzá vízjeleket.
 3. Módosítsa a galériák megjelenését az oldalon.

Kérdése van azzal kapcsolatban, hogyan lehet a NextGEN Galéria segítségével fényképeit megjeleníteni webhelyén? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map