TranslatePress WordPress Translation plugin útmutató

TranslatePress WordPress Translation plugin útmutató

Azt hiszem, egyetért velem, amikor azt mondom, hogy a többnyelvű weboldal létrehozása nem könnyû feladat. Különösen kezdőnek.


Melyik fordítási bővítményt választja? Fordítja webhelyét manuálisan vagy automatikusan? Felvesz egy profi fordítót? Befolyásolja-e webhelye fordítása SEO rangsorolását?

Mindezek (és még sok más) releváns kérdések, amelyeket feltehetik magadtól a WordPress webhely fordításáig.

Kiderült, hogy a WordPress webhelyét könnyen lefordíthatja több mint 200 nyelvre a TranslatePress csatlakoztat.

És ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan kell pontosan telepíteni és lefordítani webhelyét a 2019-es és azt követő WordPress egyik legjobb fordító pluginjával.

Olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan lehet használni TranslatePress WordPress bővítmény hogy tartalmát és termékeit a világ minden tájáról érkező látogatóknak kínálja, izzadás nélkül.

Mi az a TranslatePress??

fordítópress WordPress plugin

Mielőtt eltévednénk a lenyűgöző szolgáltatáscsomagban, először tudjon meg többet erről a többnyelvű WordPress pluginról.

Mi az a TranslatePress?? A TranslatePress egy remek WordPress fordítási bővítmény, amelyet ugyanazok a félelmetes fiúk készítettek, akik Cozmoslabs. Mindenféle WordPress-webhely lefordításához szükséges funkciókkal fel van töltve a karimájához, ideértve a WooCommerce által üzemeltetett estéket is. (igen, te is tudod lefordítani a WooCommerce termékeket).

A TranslatePress hihetetlenül egyszerűen használható, az intuitív interfésznek köszönhetően, amely lehetővé teszi a fordítást a webhely összes tartalmát olyan egyszerű, mint A, B, C. A legjobb az, ha lefordíthatja webhelyét a kezelőfelületről.

Egy sebességteszt szerint fordítási plugin teljesítmény végrehajtója Razvan Mocanu, a TranslatePress a WordPress leggyorsabb fordító pluginja az interneten.

Ez nagyon jó hír, ha szupergyors fordításokat szeretne biztosítani az olvasók számára. Ne feledje, hogy az oldalsebesség az egyik legfontosabb A Google SEO rangsorolási tényezői.

Ha a WordPress lokalizációs bővítmény piacán van, biztosak vagyunk abban, hogy imádni fogja a TranslatePress alkalmazást. A fő plugin az ingyenes. Szüksége van azonban prémium kiegészítésekre a TranslatePress WordPress többnyelvű plugin teljes erejének feloldásához. Szerencsére nekünk készen áll a teljes prémium csomag, így készülj fel szórakozni.

Ennek ellenére fedezzük fel néhány kulcsfontosságú funkciót, hogy megkóstoljuk, mire számíthatunk, amikor telepíti a plugin-t a szeretett WordPress-webhelyre..

TranslatePress Főbb jellemzők

a translatepress szolgáltatásai

Mi a WordPress bővítmény használata, amely ígér neked mennyországot, de pokolba hozza a szolgáltatások szempontjából? A TranslatePress olyan funkciók fantasztikus listájával érkezik, amelyek megkönnyítik a WordPress webhelyének fordítását.

Olyan funkciókról beszélünk, mint például:

 • Lehetőség az egész oldal lefordítására, ideértve a rövid kódokból, az űrlapokból és az oldalkészítőkből származó tartalmat is
 • tudsz lefordítani a dinamikus karakterláncokat amelyeket a WordPress, a bővítmények és a témák adnak hozzá
 • Zökkenőmentes integráció a Google Translate API, ami azt jelenti, hogy felgyorsíthatja a fordítási folyamatot. Szüksége van egy Google Translate API-kulcsra, és aranyos vagy
 • A TranslatePress a GPL és önmagában üzemeltetett, azaz örökre birtokolja a fordításait. Ez azt is jelenti, hogy a lefordított oldalakat gyorsabban tudja kiszolgálni, mivel azokat helyben tárolják, nem pedig a harmadik fél fordítószerverein
 • Lefordíthatja webhelyét a kezelőfelületről egy könnyen használható felületen, amely megkönnyíti a munkáját
 • 221 nyelv az írás idején, ami azt jelenti, hogy arra készültek, hogy csuklás nélkül átvegyék a világot
 • A plugin SEO-barát látványosság, mivel lefordíthatja az oldalcsipeget, a SEO-oldal címét, leírását, valamint a Twitter és a Facebook közösségi grafikonjait. Ezen felül a plugin támogatja a Yoast SEO webhelytérképet
 • A TranslatePress a dobozból működik a WooCommerce, az összes WordPress téma, webhely-készítő és egyéni üzenettípus mellett
 • Fordítói fiókok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a tartalom lefordítását adminisztrátori hozzáférés nélkül (új fordítói fiókot adhat hozzá a navigáláshoz Felhasználók -> Új hozzáadása és válasszon Fordító mint szerepe)
 • Automatikus felhasználói nyelv észlelés
 • Böngészés mint funkció, amely lehetővé teszi, hogy úgy látja webhelyét, ahogy a felhasználók látják
 • Testreszabható nyelvváltó
 • Világszínvonalú támogatás

Hogyan lehet telepíteni a TranslatePress beépülő modult

translatepress prémium verzió

Az útmutató számára a TranslatePress prémium verziójával dolgozunk. Mint ilyen, licencet kell vásárolnia a Translatepress hogy teljes mértékben élvezhessem ezt a posztot.

Három árat kínálnak, nevezetesen Személyes évi 89 dollárnál, Üzleti évente kb. 157 dollárba kerül, és Fejlesztő ez évente visszafizet 225 dollárt.

Válassza ki az Ön számára megfelelő csomagot. Ez az útmutató a következőkkel ment: Üzleti csomag, amely a teljes képet kínálja Önnek.

Emellett telepítsük a TranslatePress bővítményt, és teszteljük a fordítási folyamatot.

A TranslatePress WordPress bővítmény telepítése

Egyébként telepítheti a fő plugin-t a WordPress plugin-lerakat. Ezután lehetősége van frissíteni a prémium verzióra egy későbbi időpontban.

Miután megvásárolta a licencet a hivatalos webhelyről, kap egy e-mailt a letöltési linkekkel.

translatepress vásárlási nyugtát gmailben

Alternatív megoldásként letöltheti a fő plugint és a kiegészítőket (valamint megtekintheti a licenckulcsot) a TranslatePress-fiókjából, az alább látható módon.

Töltse le és töltse le a fő plugin ZIP fájlt a számítógépére a Plugin letöltése gombra a fenti ábra szerint. Töltse le a kiegészítőket is a Kiegészítők letöltése gomb.

Megjegyzés: Először telepítenie kell a fő plugin-t, majd a kiegészítőket.

A Main TranslatePress beépülő modul telepítése

Keresse meg a Beépülő modulok> Új hozzáadása, akkor kattints a Töltse fel a beépülő modult gombot az alább látható módon.

a translatepress fő pluginjának feltöltése

Válassza ki a fő plugin zip-et (translatepress-multilingual.1.x.x), majd kattintson a gombra Telepítés most gombot, amint az alábbi képen részletesebben bemutatjuk.

Várja meg, amíg a telepítés befejeződik, majd nyomja meg a Aktiválja a beépülő modult gombot, hogy a labda gördüljön. Lásd az alábbi képet.

a translatepress wordpress plugin aktiválása

Most a fő plugin készen áll a használatra. Keresse meg a Beállítások> TranslatePress az opciók oldalának eléréséhez, amint azt az alábbiakban kiemelem.

Translatepress menüpont

Így néz ki a TranslatePress beállítások oldal az írás idején.

fordítónyomás-beállítások oldalak

Mielőtt tovább folytatná, aktiválnia kell a licencet. Ne aggódjon, a folyamat egyszerű.

Először telepítenie kell és aktiválnia kell a fizetett kiegészítők egyikét Engedély lap a TranslatePress beállítások oldalán.

Telepítse és aktiválja az egyik korábban letöltött fizetős kiegészítőt (kövesse ugyanazt a folyamatot, amelyet korábban használtunk a fő plugin telepítéséhez).

Mivel nekem van valami a WordPress SEO számára, telepítettem a SEO Pack kiegészítőt. Most a TranslatePress beállítások oldalán van az alábbi licencia lap.

translatepress licenc fül

Most aktiváljuk az engedélyt. Keresse meg a Beállítások> TranslatePress majd kattintson a Engedély lap.

Ezután másolja / illessze be a licenckulcsot a TranslatePress-fiókból a Licenckulcs mezőbe, és nyomja meg a Változtatások mentése gombot a következő képernyőképen látható módon.

A translatepress licenc aktiválása

Ezután nyomja meg a Aktiválja a licencet gomb, amely az alább látható módon jelenik meg.

a translatepress licenc aktiválása

Ezen a ponton az engedélyed aktív, és készen állsz a parti ringatására. Telepítheti és aktiválhatja az összes többi kiegészítőt, mint mi.

translatepress kiegészítők

Jól néznek ki – mindazon kiegészítők, ugye? Gyorsan halad.

TranslatePress Beállítások

fordítási lehetőségek

A beépülő modul és a kiegészítők telepítése után, valamint a licenc aktiválásakor ideje megnézni a kiváló fordítási bővítményben elérhető lehetőségeket.

A beállítások / opciók oldalának eléréséhez keresse meg a következőt: Beállítások> TranslatePress a WordPress adminisztrációs menüjében, ahogy korábban is tettük.

A lehetőségek oldal (más néven: Tábornok lap) néhány otthoni beállításnak ad otthont, amelyek segítenek a futáshoz a földön.

Tábornok fülön egy választási lehetőséget talál:

 • Alapértelmezett weboldalnyelv, amely az eredeti nyelv, amelyben a webhelyet beírták. Útmutatónkhoz az angol (Egyesült Államok) választottam.
 • Az összes nyelv, amellyel elérhetővé szeretné tenni weboldalát (Ne feledje, hogy az írás idején 221 nyelv érhető el).
 • Nyelvek megjelenítése az anyanyelven. Ha úgy dönt Nem, angol nyelven jelennek meg. elmentem vele IGEN.
 • Ha az egyéni hivatkozásokat nyelvi kódolás nélkül kényszeríteni akarja tartani az aktuálisan kiválasztott nyelvet.
 • A Google Fordító aktiválása.
 • Adjon meg egy nyelvváltót a menüben vagy bármelyik oldalon rövid kóddal.
 • A nyelvválasztás módja az első látogatók számára.
 • Stb…

Miután kiválasztotta az általános lehetőségeket, ne felejtse el kattintani a Változtatások mentése gomb az oldal alján. Az általános beállítások mellett fordítsuk le webhelyét.

Webhelyének fordítása a TranslatePress segítségével

translatepress vizuális szerkesztő

Webhelyének fordítása a TranslatePress használatával olyan egyszerű, mint az 1., 2., 3. A dolgok még könnyebbé válnak, mert a fenti képernyőképen látható vizuális szerkesztőt használja.

A WordPress webhely lefordításához kattintson a Webhely fordítása fül az alább látható módon.

Ezzel átirányítja Önt a TranslatePress vizuális szerkesztőbe egy új lapon. A vizuális szerkesztő használata a negyedik osztályosok dolga. Valójában pont és kattintás kérdése.

TranslatePress Visual Editor

A vizuális fordítón csak annyit kell tennie:

 • Válassza ki a lefordítandó szekciót
 • A fordítást kézzel adja meg (az automatikus fordítás csak a Google Translate API aktiválása után lehetséges)
 • Üsd a Mentés fordításra gombot a képernyő tetején

Elfogadod, hogy ez elég egyértelmű.

Fordítsuk le az alább bemutatott mintánkat angolról spanyolra.

A fenti képen vegye figyelembe a kiemelt nyelvváltót, amelyet felvettem a felső menübe. Az oldal alján található automatikusan megjelenik. A nyelvváltókat aktiválhatja / deaktiválhatja a Tábornok lap.

Hogyan lehet lefordítani a mintaoldalt?

Nos, mindegyik szekciót kiválasztottam, amelyet lefordítani akartam (az oldalon meg lehet választani az összes elemet, de ehhez az útmutatóhoz mellékeltem az oldal testét), feltéve, hogy a fordítást a bal oldali panelen keresztül találom meg, és a Mentés fordításra gomb. Lásd az alábbi képet a lépések sorrendjében.

Lát? Annyira egyszerű a WordPress webhely lefordítása a TranslatePress bővítménnyel. Miután lefordítottam a mintaoldalamat, ezt kaptam, amikor a nyelvet spanyolra válttam.

Azta! Olyan egyszerű ��

Ha webhelyét más nyelvekre fordítja, ugyanazt a folyamatot követi. A webhely automatikus lefordításához szükség van a Google Translate API-ra. Az automatikus fordítás után bármikor ellenőrizheti az eredményeket, hogy minden rendben legyen-e.

Következtetés

A WordPress webhely fordítása a TranslatePress használatával olyan egyszerű, hogy nem kell más megoldást keresnie. A plugin könnyen konfigurálható és kiterjeszthető, valamint minden, amire szüksége van, egy központi opcióoldalon található.

A vizuális szerkesztő ezen túlmenően hihetetlenül egyszerűen teszi le webhelyének fordítását, és minden alkalommal mosolyog, amikor el kell fordítania webhelyét..

Még mindig nem adták el? A TranslatePress még egy részleteket is nyújt A WordPress fordítási bővítmény összehasonlítása ingyenes és prémium lehetőségeket. Ez nagyszerű módszer a többnyelvű beépülő modul legfontosabb funkcióinak összehasonlítására, valamint a TranslatePress összehasonlítására más népszerű megoldásokkal..

Kihagytunk valamit? Használta már a TranslatePress-t a múltban? Melyik a kedvenc WordPress fordítási bővítmény? Tudassa velünk gondolatait a megjegyzés szakaszban.

Boldog fordítás!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map