Sendinblue vs Mailchimp – E-mail marketing összehasonlítva

sendinblue vs mailchimp összehasonlítás 2020

Ebben az áttekintő cikkben összehasonlítjuk a Sendinblue és a Mailchimp – két népszerű e-mail marketing és marketing-automatizálási platformon.


Hagyományosan, mind a Sendinblue, mind a Mailchimp e-mail marketingként kezdett el szerszámok, és fokozatosan holisztikus többfunkciós marketinggé vált állványok.

Manapság mindkét platformon számos szolgáltatás található, beleértve a marketing automatizálását, a viselkedés célzását és az ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) képességeket..

Sőt, több csatornát is támogatnak, kivéve az e-maileket; beleértve a digitális hirdetéseket, a céloldalakat, az SMS marketingt és a webhely chatét.

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki ebből a cikkből, a Sendinblue és a Mailchimp legfontosabb szolgáltatásait választottuk ki, és hat különálló szolgáltatáskészletre csoportosítottuk őket. Ezenkívül kiemeltük a legfontosabb különbségeket Sendinblue vs Mailchimp mindegyik halmazban.

 1. E-mail lista kezelése: Ez a szolgáltatáskészlet az egyes platformok listájának kezelési funkcióit, például szegmentálást, kapcsolattartói profilokat és CRM-képességeket tárgyalja.
 2. Marketing automatizálás: Itt tárgyaljuk az egyes platformok automatizálási és személyre szabási képességeit, például a viselkedés célzását, személyre szabását és a küldési idő optimalizálását..
 3. Marketing csatornák: Ebben a szolgáltatáskészletben összehasonlítjuk az egyes platformon elérhető e-maileken kívüli csatornákat. Ilyenek például a fizetett digitális hirdetések, az SMS marketing, a webhely chat és a képeslapok.
 4. Jelentés, elemzés és betekintés: Ez a szakasz ismerteti az egyes platformokon elérhető különféle jelentési lehetőségeket, például az e-mailek kattintási / nyitási arányait, a kézbesítési statisztikákat és a közönség demográfiai adatait. Ezenkívül kiemel néhány olyan adatközpontú kampányinformációt és ajánlást, amelyek kizárólag a Mailchimp számára szólnak.
 5. További eszközök: Itt néhány olyan eszközt tárgyalunk, amelyek nem szorosan kapcsolódnak az e-mail marketinghez vagy a marketing automatizálásához. Ide tartoznak a közösségi médiakezelő szoftver, a tartalomkezelő eszköz és a weboldalkészítő.
 6. Árazás: Végül megvitatjuk mindkét platform árképzési mintáit, és megosztunk egy ajánlást a felhasználó igényei alapján.

Kezdjük el.

E-mail listakezelési szolgáltatások

Mind a Sendinblue, mind a Mailchimp fantasztikus alap- és fejlett e-mail listakezelési szolgáltatásokat kínál ingyenes tervükben. A Sendinblue lehetővé teszi szinte korlátlan számú e-mail lista létrehozását.

mailchimp közönség irányítópultja 2020

A Mailchimp eltérően kezeli az e-mail listákat. Felhívják őket A közönség. A közönségnek több szegmense lehet, és szinte hasonlóan viselkedik, mint egy e-mail lista. A Mailchimp azonban csak 1, 3 és 5 közönséget kínál Ingyenes, Essentials és Alapértelmezett terveket. Az Prémium A terv korlátlan közönséggel rendelkezik.

sendinblue közönségmenedzsment

Alapvető különbség a Sendinblue és a Mailchimp között az, hogy a Sendinblue-ben több névjegyzékben szereplő kapcsolatot számítanak csak egyszer. Míg a Mailchimp-ben a több listán (közönségben) lévő kapcsolat számít többször.

Más szavakkal, ha ugyanazzal a névvel rendelkezik három különálló e-mail listában, akkor a Sendinblue egynek számítja, a Mailchimp pedig háromnak. Ez szokás hátrányt jelent a Mailchimp felhasználók számára, mivel egyetlen közönségnek több szegmense lehet.

Közönség szegmentálása és címkék

A szegmentálás szempontjából mind a Sendinblue, mind a Mailchimp fantasztikus szegmentálási képességeket kínál a listatulajdonságok és más kritériumok alapján. Például felveheti egyedi mezők úgymint Telefonszám vagy Első vásárlás a listájához, és ennek alapján szegmentált közönségeket hozhat létre.

mailchimp szegmentációs lehetőségek a kampánytevékenység alapján

A Mailchimp feloszthatja a listákat előfizetői adatok (például hely, e-mail kliens), kampánytevékenység (automatizálási viselkedés, e-mail nyílik meg), előrejelzett demográfiai adatok (életkor és nem) és egyéni események (alkalmazás és webes tevékenység) alapján.

sendinblue szegmentációs szolgáltatások

A Sendinblue támogatja a szegmentálást az e-mail tevékenységek és az egyedi eseményadatok alapján. Tárolhat annyi névjegyet, amennyit csak akar, valamint korlátlan számú eseményt és attribútumot (címkék hamarosan megjelennek).

Címkék a Mailchimp-ben: A Mailchimp egy további tulajdonságot, az úgynevezett címkéket kínálja. Címkéket rendelhet a kapcsolatokhoz, és célzott kampányokat hozhat létre címkék és egyéni mezők felhasználásával.

A címkék nem érhetők el a Sendinblue programban, azonban könnyedén használhat megoldást. Készíthet egy egyedi mezőt, az úgynevezett Címkék és használja az ÉS tulajdonságot a közönség felépítésekor.

CRM eszközök

mailchimp crm emberek profilja

Az egyéni vásárlói megközelítés elfogadása nélkülözhetetlen a B2C üzlet sikeréhez. Ezért vannak olyan AIO marketingplatformok, mint a Sendinblue és a Mailchimp, beépített CRM-funkciókkal, például névjegyprofilokkal, amelyek a fiók minden egyes kapcsolattartója számára külön oldal. A jobb marketingkommunikáció érdekében a Sendinblue-t és a Mailchimp-t is összekapcsolhatja vállalati CRM eszközeivel.

A szakasz áttekintése

 • A Mailchimp az e-mail listákat közönségként kezeli, és 1, 3, 5 vagy korlátlan közönségre korlátozódik.
 • A Mailchimp a teljes (nem egyedi) kapcsolatok számát veszi figyelembe, míg a Sendinblue az egyedi kapcsolatok számát veszi figyelembe.
 • A Mailchimp kissé jobb szegmentálási lehetőségeket kínál, mint például a becsült demográfia a magasabb fizetésű tervekben.

Marketing automatizálás

A személyre szabott üzenetekkel és a viselkedés célzásával működő marketing automatizálás csodákat hozhat egy vállalkozás számára. Mind a Sendinblue, mind a Mailchimp támogatja a személyre szabást egyesítési címkék és fejlett viselkedési célzás révén. Lássuk:

Mailchimp Marketing Automatizálás

mailchimp automatizálás

A Mailchimp automatizálási képességei négy nagy kategóriába sorolhatók:

 1. Alapvető automatizálás: Üdvözlő e-mail, adat-alapú automatizálás, például születésnapok vagy évfordulók.
 2. RSS-to-email automatizálás amelyből RSS hírcsatornákból automatikus hírleveleket hozhat létre.
 3. E-kereskedelem automatizálása például elhagyott kosár e-maileket, termékajánlatokat, megrendelési értesítéseket, első vásárlási és elkötelezettségi e-maileket mind lojális, mind inaktív ügyfelek számára (megjegyzés – ez csak előfizetők számára érhető el, és bizonyos esetekben megkövetelheti a prémium tranzakciós e-mail kiegészítő).
 4. Esemény-alapú automatizálás: Küldhet webhely- és alkalmazás-interakciós adatokat (például: Bejelentkezve vagy Befejezett szint) a Mailchimp felé, és automatikus e-maileket küld a felhasználói viselkedés alapján.

Sendinblue Marketing Automatizálás

A Sendinblue szintén támogatja e-mail marketing automatizálás hasonló a Mailchimphez, például üdvözlő üzenetek, e-kereskedelem, tranzakciós tevékenységek stb. De egy nagy különbség az, hogy nem kell külön fizetnie, hogy ezt a funkciót a Sendinblue-ban használja – ez már benne van.

sendinblue marketing automatizálás

Ami a Sendinblue-t különbözteti meg, az az egyedi munkafolyamat-készítő. A Sendinblue egyedi munkafolyamat-készítője segít e-mailek küldésében azoknak a felhasználóknak, akik előre meghatározott tevékenységi sorrendet hajtanak végre. Például létrehozhat egy munkafolyamatot, amelyben egy felhasználó (aki a névjegyzékében található) meglátogat egy SaaS termék-webhelyet, megtekinti az árazási oldalt, majd kilép a webhelyről. A munkafolyamat végén eljegyzési e-mailt (például webinar videót vagy termékbemutatót) küld a felhasználónak.

sendinblue leadcore munkafolyamat

A Sendinblue szintén támogatja ólom pontozás ami egy módszer a vezetők minőségének dinamikus frissítésére, viselkedésük alapján. Például, ha egy partner megnyitja az üdvözlő e-mailt, akkor +10 pontot rendelhet hozzá. Ha egy partner vásárol, rendeljen +50 pontot, mivel valószínűleg újra vásárol.

A szakasz áttekintése

 • A Mailchimp olyan alkalmazáseseményeket támogat, amelyeket a Sendinblue nem kínál.
 • A Sendinblue egyéni munkafolyamat-készítővel rendelkezik, és olyan vezető pontozást kínál, amelynek a Mailchimpnek nincs.
 • Mindkét platform a küldési idő optimalizálását is biztosítja, amely során az e-maileket a felhasználó beérkezett üzenetek mappájába továbbítják annak alapján, hogy mikor nyitja meg leginkább az e-mailt.

Marketing csatornák

A mai mindencsatornás világban az ügyfelek e-mailben, SMS-ben, Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, push értesítések (mobil és web) és célzott hirdetések útján érhetők el. (Nem hiányzott?)

Az ügyfélkommunikáció többé nem korlátozódik az e-mailekre, és a következőképpen fogadják el a Sendinblue és a Mailchimp.

mailchimp kampánytípusok

A Mailchimp szolgáltatásban az ügyfelekkel a következők útján lehet elérni:

 • Email
 • Leszállás oldalak
 • Fizikai képeslapok
 • Közösségi média hirdetések a Facebookon és az Instagram
 • Reklámok újracélzása a Google-on, a Facebook-on és az Instagram-on

Lookalike közönség: A Mailchimp lehetővé teszi, hogy hasonló közönségeket hozzon létre a közösségi hirdetések és képeslap-kampányok számára. Például, ha nincs az ügyfél fizikai címe a fájlban, a Mailchimp kereszthivatkozást ad arra a profilra az adatbázisával, és elküldi a kártyát az Ön nevében. Használhat hasonló megjelenésű közönségeket is célzott kampányok létrehozásához.

sendinblue kampánytípusok

Összehasonlítva: a Sendinblue lehetővé teszi, hogy az ügyfelekkel az alábbiakat elérje:

A Sendinblue egységes irányítópultot biztosít, ahonnan kezelheti az ügyfelekkel folytatott kommunikációt.

A szakasz áttekintése

 • A Sendinblue további marketing csatornákként SMS-t és webhely-csevegést kínál, míg a Mailchimp fizikai képeslapokat kínál.
 • A Mailchimp valamivel jobb hirdetési platformokat és hasonló közönséget kínál.
 • Esetében tranzakciós e-mailek, A Sendinblue ugyanabban a tervben kínálja, míg a Mailchimp megköveteli a Mandrill nevű kiegészítő szolgáltatás megvásárlását.

Jelentéskészítés, elemzés és betekintés

sendinblue kampányjelentés

A jelentések és az elemzés szempontjából mind a Sendinblue, mind a Mailchimp olyan fontos mutatókat kínál, mint például az e-mailek nyitott aránya, a CTR (átkattintási arány), a listák feldolgozási aránya (az előfizetések száma) és a kézbesítési jelentések, amelyek segítenek a kampány teljesítményének mérésében. A fizetett tervekben további információkat is kap, például a legfontosabb helyszínekről, a növekedési forrásokról és egyebekről.

mailchimp kampány benchmarking

A Mailchimp kampány-benchmarkingot is kínál, amely lehetővé teszi a kampány teljesítményének összehasonlítását az ipari referenciaértékekkel. Tekintettel a Mailchimp széles ügyfélkörére, ez egy megbízható adatforrás, amely rámutat arra, ha kampányai túl teljesítenek vagy alulteljesítenek.

Ha az online áruházat csatlakoztatja a Mailchimp-hez, akkor egy kapcsolattartóhoz hozzárendel egy vevői élettartam érték (CLV) nevű attribútumot. Ezt az információt felhasználhatja célzott újbóli elkötelezettségi kampányok létrehozására.

További eszközök

Az alábbiakban bemutatunk néhány további e-mail marketing funkciót, amelyek javíthatják a kampány teljesítményét és a mérési pontosságot.

 • Hivatalos plugin: Telepítheti és használhatja a hivatalos felhasználót Sendinblue hírlevél plugin a WordPress irányítópultjáról. A MailChimp nem nyújt saját hivatalos beépülő modult, így a WordPress-rel való egyszerű integrációhoz harmadik féltől származó beépülő modul fejlesztőkre kell támaszkodnia..
 • E-mail sablonok: Mindkét platform előre elkészített, konverzióra optimalizált e-mail sablonokat kínál különböző kampánycélokhoz (például oktatás, tájékoztatás, öröm stb.).
 • A / B tesztelés: A Sendinblue A / B tesztelést kínál fizetett tervében, akárcsak a Mailchimp.

A Mailchimp többváltozós tesztelést is kínál prémium csomagjában (amit a Sendinblue nem rendelkezik).

 • Harmadik fél integrációi: A Mailchimp több harmadik féltől származó integrációt támogat, mint a Sendinblue, de a legnépszerűbb eszközöket / célokat mindkét platform támogatja.

A következő eszközök nem közvetlenül kapcsolódnak az e-mail marketinghez, ám sok előnnyel járnak, ha bármelyik megoldást fontolgatják saját marketing platformjává.

 • Céloldalak: A Mailchimp ingyenesen kínálja, a Sendinblue ezt fizetett tervében kínálja.
 • Weboldal készítő: Kizárólag a Mailchimp ingyenesen kínálja, beleértve az egyedi domain támogatást.
 • Közösségi média menedzsment: A Mailchimp ingyenes eszközöket kínál a közösségi média feladásához és ütemezéséhez (Facebook, Instagram és Twitter), valamint a fizetett hirdetések kezelését a Facebook hirdetésekben és az Instagram hirdetésekben..
 • A Mailchimp a tartalom stúdió amely alapvetően egy digitális eszközkezelő eszköz a webhelyén. A közösségi média eszközzel együtt ez egy hatékony kombinációvá válik a közösségi média jelenlétének kezelésére közvetlenül a Mailchimp irányítópultján.

Sendinblue vs Mailchimp – Ár-összehasonlítás

Most a legfontosabb szempont – a két platformon kínált árazási modellek. Itt egy rövid összefoglaló:

 • A Mailchimp számlázik Ön alapján a kapcsolatok összes száma és a elküldött e-mailek száma.
 • A Sendinblue számlázza az alapját csak az elküldött e-mailek számában. Korlátlan névjegyekkel rendelkezhet.

A Mailchimp árazási áttekintése és elemzése

mailchimp árképzés január 2020-ig

A Mailchimp ingyenes terve az elszabadult siker egyik fő oka. Speciális e-mail marketing eszközöket kap, például egylépcsős automatizálást (üdvözlő e-mailek, elhagyott kosár), viselkedési célzást, szegmentálást és címkéket, ingyenes e-mail sablonokat, nyitóoldalakat, weboldal-készítőt egyedi domain támogatással, közösségi médiakezelést (organikus feladás és hirdetések). és tartalom stúdió. Legfeljebb 2000 névjegy és 10 000 e-mail lehet. Ön egyetlen közönségre is korlátozott, de több szegmenst is létrehozhat.

A Mailchimp kapcsolattartási grófja vs. árrészesedés

mailchimp szabvány árazási terv alapú áremelkedés a kapcsolatok száma alapján

Közvetlenül a szabad terv után kezdik el érdeklődni a dolgok. A fenti képernyőképen látható ár 500 névjegyre vonatkozik. Az ár növekszik a kapcsolatok számának növekedésével.

Például a Mailchimp szokásos tervének ára 14,99 dollár / hónap, ha 500 kapcsolattartó számára 50 000 e-mail / hónap e-mail van korlátozva, és 189 dollár / hónap 20 000 kapcsolattartó számára, havonta 240 000 e-mail havonta korlátozott..

Összehasonlítva a Sendinblue legdrágább csomagjával minden szolgáltatások, korlátlan névjegyek és 300 000 e-mail / hónap / hónap, 173 dollárba kerül.

Itt található a Mailchimp fizetett terveinek áttekintése:

 1. Mailchimp Essentials: Ez a terv mind a 3 közönséget, e-mail sablonokat, az A / B tesztelést és az egyedi márkanevet támogatja, eltávolítja a Mailchimp láblécét, valamint a 24 × 7 e-mail és csevegés támogatását. A havonta elküldött e-mailek száma a kapcsolatok számának tízszerese, 500 000 e-mailen belül.
 2. Mailchimp Standard: Ez a terv 5 közönséget, fejlett közönségi betekintést tartalmaz, beleértve az ügyfelek élettartamának értékét (LTV), a hirdetések későbbi célzását, az egyedi kódolású e-mail sablonokat, a sorozatokat, a közösségi média ütemezését (mint például a puffer), az idő optimalizálását, az időzóna szerinti kézbesítést és a többlépcsős egyedi munkafolyamatok, beleértve az eseményalapú automatizálást. A havi e-mail küldési korlát a teljes kapcsolattartás tizenkétszorosa, legfeljebb 1,2 millió e-mail / hónap. A támogatási lehetőségek megegyeznek az Essentials tervvel.
 3. Mailchimp Premium: Ez a terv magában foglalja a fejlett szegmentálást, a többváltozós tesztelést, a korlátlan közönséget és a telefonos támogatást. A havi e-mail küldési korlát a teljes kapcsolattartó számának 15-szerese, legfeljebb 1,2 millió e-mail / hónap.

A Mailchimp funkcióinak és terveinek részletes áttekintése a weboldalon található.

Sendinblue árazási áttekintés és elemzés

sendinblue árazás 2020 január

Ez a szakasz bemutatja a Sendinblue által 2020 januárjától kínált különféle e-mail marketing terveket. Megpróbáltam ezt a részt a lehető legrövidebbnek tartani, anélkül, hogy fontos információkat elhagytam volna. Minden terv tartalmazza az előző tervtől megkülönböztető tényezőt. Gondolj rá úgy, mint amit megkapsz a kiegészítő pénzért. Itt található az összes aktuális termék rövid összefoglalása Sendinblue árazási tervek:

 • Sendinblue a Ingyenes terv lehetővé teszi, hogy napi 300 e-mailt küldjön. Szinte minden e-mail marketing funkcióhoz hozzáférhet, beleértve az e-mail sablonokat, a webhely chat-ét, a marketing automatizálását (beleértve a munkafolyamat-készítőt) és az SMS marketingt. A nem feltüntetett funkciók a hirdetések, a céloldalak és a webhely chat.
 • Az Lite terv egyszerűen eltávolítja a napi küldési korlátot, és havonta akár 40 000 e-mailt képes támogatni. Nincs más kiegészítő szolgáltatás.
 • Az Alapvető terv eltávolítja a Sendinblue logót, megjeleníti a fejlett jelentési statisztikákat és telefonos támogatást. Nem állnak rendelkezésre további kiegészítő szolgáltatások.
 • Az Prémium terv tartalmaz minden olyan szolgáltatást, amelyet a Sendinblue kínál, és havonta akár 300 000 e-mailt képes küldeni. A fel nem oldott funkciók között szerepelnek hirdetések, céloldalak, A / B tesztelés, küldési idő optimalizálás és több felhasználótámogatás (az első három tartalmazza, és 12 USD / további felhasználó). A Alapvető és Prémium a tervek ugyanazok.
 • Az Vállalati terv tartalmaz dedikált támogatást, valamint minden más funkciót. Ha nagyon magas e-mail kézbesítési követelményt igényel, akkor mennyiségi engedményt kell kapnia.

Csomagolás – melyik platformot választja

A marketing platform kiválasztása a felhasználási körülményektől és más támogató tényezőktől függ. Az alábbiakban két különálló felhasználási eset található:

Blog: A Sendinblue értelmesebb lenne egy blog számára, mivel valószínűleg nagy e-mail listája van, és havonta nagy számú e-mailt kell küldenie. A Sendinblue lényegesen olcsóbb lenne.

Szerezd meg a Sendinblue-t

Ironikus módon, a Mailchimp ingyenes csomagjának (10 000 e-mail / hó) e-mail korlátja valamivel magasabb, mint a Sendinblue ingyenes csomagja (9000 e-mail / hónap). A Sendinblue azonban korlátlan névjegyeket kínál be minden a tervei.

Online áruház: Egy online áruház számára a közönség ápolása és meghívása kulcsfontosságú a sikerhez. Ezenkívül kevésbé valószínű, hogy nagyon nagy a listaszám (a blog hírleveléhez képest). Ilyen esetben a Mailchimp-et választanám, mivel a Standard tervében jobb eszközöket kínál, mint például a hirdetések reargeálása, az ügyfelek LTV-je és még sok más.

Az üzlet növekedésével (azaz a lista méretének növekedésével) a Mailchimp vs Sendinblue költség-haszon elemzését készítem a listaméretem, a havonta küldött e-mailek száma és a felhasznált platformon kívüli szolgáltatások alapján. Ha a Sendinblue jelentősen olcsóbbnak bizonyul, megváltanám.


Neked – mit gondol erről az összehasonlító üzenetről? Van valami, amit hozzá szeretne adni? Mi a választás egy marketing platformon? Sendinblue vagy Mailchimp? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map