SendinBlue: A legjobb új e-mail marketing szolgáltatás a WordPress felhasználók számára?

Az e-mail marketing a legsikeresebb online vállalkozások sarokköve. Mint ilyen, az e-mail marketing szolgáltatás nagy üzlet. És bár tévedésbe merülhet azzal, hogy csak az AWeber és a MailChimp kedveli az érdeklődést, érdemes megfontolnia, vannak alternatívák.


A SendinBlue az egyik ilyen alternatíva. 2012. szeptembere óta a nyilvánosság számára a SendinBlue feladata, hogy „mindenki számára a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb marketing megoldást” kínáljon – mind kezdőknek, mind haladó felhasználóknak.

Nem vagyok az alacsony versenyképességű vagy a monopolizált piacok mellett, ezért mindig szívesen keresem meg a „szokásos gyanúsítottak” e-mail marketing alternatíváit. Szerencsére a SendinBlue nem okozott csalódást. Ebben a cikkben bemutatom Önt a szolgáltatásról, a kiváló ingyenes WordPress bővítménnyel együtt, de lényegem az, hogy: adj a SendinBlue-nek egy lépést.

Mi az a SendinBlue??

SendinBlue honlap

Dióhéjban a SendinBlue online marketing szolgáltató. Ha ez inkább túlságosan egyértelmű az Ön ízlése szempontjából, a SendinBlue szolgáltatása magában foglalja az e-mailes marketing, a tranzakciós e-mailek (pl. Vásárlási visszaigazolások és jelszó emlékeztetők), valamint a mobil szöveges üzenetküldést. Miután csak a múlt hónapban ünnepelték születésnapjukat, már 20 000 felhasználóval büszkélkedhetnek; nem egy szippantható számot.

De mi teszi őket jobbá, mint a verseny, ésszerűen kérdezheti? Ami engem illet, ez a döntés három tényező mérlegelésén alapul:

 1. Szolgáltatás. Mit kínálnak, amit nem a verseny? Milyen a szolgáltatás összehasonlítása?
 2. Ár. Többé-kevésbé drágák, mint a verseny?
 3. WordPress integráció. Mennyire integrálódnak szolgáltatásuk a WordPress-rel a pluginukon keresztül?

Mindezen tényezőket felváltva foglalkozom.

A SendinBlue szolgáltatás

Az első szolgáltatás, amely a SendinBlue-t különbözteti meg sok versenytársától, a teljesen ingyenes tagsági lehetőség. Csak két korlátozás van:

 1. Havonta csak 9000 e-mailt küldhet (napi 300)
 2. A hírlevél készítője csak 60 napig érhető el

Nincs olyan igazán képes e-mail marketing szolgáltató, amiről tudom, hogy teljesen ingyenes állandó tagságot kínál semmiért, tehát a SendinBlue ajánlata ugyanolyan jó (vagy jobb), mint bármely más. Ha készen áll arra, hogy megmutassa a SendinBlue-t, a regisztráció folyamata gyors és fájdalommentes: csak írja be a cég nevét, e-mail címét és jelszavát. A következő képernyő, amelyet látni fog, az irányítópult:

SendinBlue Irányítópult

Komolyan lenyűgözött, hogy a felület milyen egyszerű. AWeber rajongó vagyok, de az interfésze súlyosan rendetlen, és zavaró lehet az újszülöttek számára. A SendinBlue összesen más fajta hal: intuitív az a szó, amely eszébe jut. A SendinBlue rengeteg funkciót kínál, amelyek közül a legtöbb várni fog. Van még néhány érdekes kiegészítés:

 • Korlátlan „névjegyek” (azaz előfizetők). Úgy van; annyi előfizetővel rendelkezhet, amennyit csak akar, plusz költség nélkül. Erről bővebben az árazási szakaszban.
 • Dedikált IP. Ezeket felár ellenében kell megvásárolni, de lehetővé teszik e-maileknek a domain nevével történő leiratkozását.
 • „Trigger marketing”. Ez a SendinBlue automatikus válaszadójának verziója.
 • Hőtérkép. Nézze meg, hogy az előfizetői hol kattintanak az e-mailekre.
 • A Google Analytics integrációja.
 • Valós idejű adatkövetés.

Bocsánatot kap arra, hogy azt gondolja, hogy a SendinBlue csak egy új e-mail marketing szolgáltató, ám a fenti funkciók másként sugallják. A SendinBlue legfontosabb eladási javaslata azonban vitathatatlanul az, hogy három szolgáltatást hoz – e-mail marketing, tranzakciós e-mailek és SMS-üzenetek – együtt egy tető alatt. Egyes embereket ez nem fog különösebben eltörölni, míg mások ezt áldásnak fogják tekinteni. De ez még nem minden. Véleményem szerint az árazás valóban megkülönbözteti a SendinBlue-t.

Mennyibe kerül a SendinBlue?

A költségek változatossága és rugalmassága tűnik a legfontosabb értékesítési pontoknak, amikor a SendinBlue árazási lehetőségeire vonatkozunk:

SendinBlue árképzés

Mint már tárgyaltunk (és amint ésszerűen elvárható lenne), a Ingyenes A terv ingyenes és teljes mértékben működőképes (korlátozott ideig). Az Micro A terv ugyanazt a funkcionalitást kínálja, mint a saját Ingyenes honfitárs; csak sokkal több e-mailt küldhet. Ez a Bronz megtervezni és felépíteni, ahol a dolgok érdekessé válnak. Mindegyik ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint egymással; csak két különbségtétel létezik:

 1. Minél többet fizet, annál több e-mailt küldhet
 2. Ingyenes dedikált IP-t kap, ha feliratkozik a Arany terv vagy annál magasabb

Ez mi? Bronz és fel az ajánlatot a Ingyenes és Micro olyan tervek, amelyek vitathatatlanul érdekesebbek. Mindenekelőtt a fent említett hőtérkép. A második a nyitott és kattintási arányú adatok. Harmadik a SendinBlue logó eltávolítása az e-mailjeiből; olyasmit, amelyet sokan márkaépítés szempontjából elengedhetetlennek tartanak.

Az árazásban a legérdekesebb, hogy az elküldött e-mailek száma alapján számítják ki, nem pedig az előfizetők számát. Ez furcsán ellentétes azzal, ahogyan mind az AWeber, mind a Mailchimp kiszámítja a díjakat, és nekem tetszik. Végül is az előfizetők passzív; valóban számít az e-mailek küldése. Mindig nem kedveltem azt a tényt, hogy az AWeber azért számít fel díjat az emberekért, akik feliratkoztak; valamit, amit a SendinBlue nem tesz.

Mennyire integrálódik a SendinBlue a WordPress programba?

SendinBlue WordPress bővítmény

Minden e-mail marketing szolgáltatásnak, amely megéri a sóját, megvan a saját WordPress pluginja. Tapasztalataim szerint azonban sokan nem érik meg súlyuk bájtban. Szóval hogyan? A SendinBlue ajánlata viteldíj? Egyszóval: nagyon jól. (Várj, ez két szó …)

Olyannak érzi magát, mint egy plugin, amelyet a SendinBlue alapvető részeként fejlesztettek ki, és amelyet nem utólagos gondolatként ragasztottak be (rád nézek, AWeber). Ez nem csak egy egyszerű regisztrációs űrlap-bővítmény; a SendinBlue plugin egy teljes körű WordPress-központú e-mail marketing megoldás, az összes olyan funkcióval, amelyre remélhet. Az alábbiakban felsoroltam néhány képernyőképet a plugin hivatalos oldaláról. Meg tudnék ajánlani a sajátomat, de a kampányaktivitás szempontjából nem mutatnak sokat!

A SendinBlue WordPress irányítópult.

A SendinBlue WordPress irányítópult.

SendinBlue kampányok képernyő

A SendinBlue kampányok képernyő.

A SendinBlue globális statisztikai oldal.

A SendinBlue globális statisztikai oldala.

Észre fogja venni, hogy a fenti képernyőképek egy része francia nyelvű. A SendinBlue egy francia cég, így a felületen és a dokumentációban számíthat néhány pidgin angolra, de ne hagyja, hogy ez rontja a plugin és a szolgáltatás minőségét. Tekintettel a SendinBlue méretére és növekedésére, elvárható, hogy sokkal professzionálisabb fordítást hozzanak létre sokáig.

A plugin beállítása egy darab sütemény; csak másolja és illessze be az API-t és a titkos kulcsokat a SendinBlue-fiókjából. A beállítás után a teljes e-mail marketing kampányt a WordPress webhelyén futtathatja; akár a kívánt SMTP szerver segítségével is, ha kívánja. Ez a legjobb integráció, amit valaha láttam egy teljesen profi e-mail marketing szolgáltató és a WordPress között.


A SendinBlue életképes alternatíva a versenytársak számára, amelyet a WordPress felhasználók számára még kiválóbb pluginnak köszönhetően életképesebbé tett. Ha azt szeretné, hogy az online marketing erőfeszítései egy fedél alatt legyenek, és olcsóbb alternatívát keres az AWeber és a Mailchimp kedvelőinek, akkor a SendinBlue megfelelő lehet az Ön számára. Az a benyomásom van, hogy fiatal és éhes vállalkozás; nem korlátozza az a dagad, hogy jól megalapozott juggernaut, és kész arra, hogy másképp tegye a dolgokat.

Lehet, hogy a szolgáltatás nem mindenki számára elérhető, de úgy gondolom, hogy a legtöbb WordPress felhasználó szívességet vállalna magának, regisztrálva egy ingyenes fiókot, és tesztelve a SendinBlue-t (és annak WordPress-bővítményt)..

Iratkozzon fel a SendinBlue oldalra    Szerezze be a SendinBlue beépülő modult

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map