MotoPress szállodafoglalás vs. WooCommerce foglalások a WordPress-hez

MotoPress szállodafoglalás vs. WooCommerce foglalások a WordPress-hez

Engedélyezi a szállásfoglalási rendszert a WordPress webhelyén? Te vagy a megfelelő helyen! Össze fogjuk hasonlítani két, kifejezetten a WordPress felhasználókkal elfoglalt, beépített plugint: a MotoPress Hotel Booking és a WooCommerce Bookings.


WooCommerce foglalások a WooCommerce népszerű kiterjesztése, amely lehetővé teszi foglalható termékek létrehozását, beleértve bármilyen típusú bérleti tulajdonságokat. WordPress Hotel Booking plugin A MotoPress egy önálló plugin, amely teljes egészében elkötelezett a bérleti vállalkozások számára.

Mindkét WordPress foglalási plugin tökéletesen illeszkedik a dátum-alapú foglalásokhoz, például szállodai szobák, kabinok, panziók, kiszolgált apartmanok, villák és hasonló bérleti egységek.

Ezenkívül a WooCommerce Bookings bővítmény az idő- és dátumfoglalásokra van optimalizálva, így egyaránt alkalmas ütemezési ütemezési igényekre (például például a fodrászat létesítményeire) és az üzleti szállásokra..

Mivel a dátum alapú szálláshely-bérlés a cikk középpontjában áll, fő hangsúlyt fektetünk az ezzel a funkcióval kapcsolatos összes célirányos eszközre.

Gondoljuk át ezeket a népszerű WordPress foglalási plugin-ok legfontosabb szolgáltatásait szállodákban és nyaralókban.

Foglalási folyamat az ügyfelek számára

WooCommerce foglalások lehetővé teszi, hogy minden egyes bérleti egységhez hozzáadjon egy foglalási naptárt, így a vendégek valós időben látják az összes rendelkezésre álló / nem elérhető dátumot.

woocommerce foglalási elérhetőségi naptár

Miután kiválasztották a szabad helyet, rákattintanak a „Könyv” gombra, amely automatikusan hozzáadja a foglalást a kosárhoz. Ez lehetővé teszi a vendégek számára, hogy fizetjenek az Ön webhelyén rendelkezésre álló fizetési átjárók segítségével.

Ha azonban azt akarja, hogy a vendégek később fizessenek, akkor azonnali fizetés nélkül meg tudják állítani a megrendeléseiket. Miután a rendszergazdák jóváhagyták a foglalást, a vendégek megerősítő e-maileket kapnak. Mivel a fizetési linket felveheti az e-mailbe, a vendég fizethet, ha rákattint a fizetési linkre, vagy bejelentkezik saját webhelyére. Annak érdekében, hogy a vendégek az érkezés után fizethessenek, valószínűleg engedélyeznie kell a „Cash on delivery” fizetési módot a WooCommerce központi pluginben (a be nem fizetett foglalások automatikusan törölhetők).

Mindenféle e-mail értesítést (például visszaigazolást, törlést) manuálisan kezelünk!

MotoPress szálloda foglalás A plugin lehetővé teszi egy valós idejű ingatlankezelő űrlap hozzáadását, amely az összes bérleti oldalon a vendég preferenciái szerint kereshet (emberek száma, hely, bérleti típus stb.). Ez különösen akkor hasznos, ha rengeteg bérleti egység található a webhelyén – ez sokkal felhasználóbarátabb, és sok időt takarít meg kilátásainak.

egyedi keresési mezők motopress szállodafoglalás

Ezenkívül valós idejű elérhetőségi naptárakat jeleníthet meg minden egyes szállásról, hogy a potenciális bérlők közvetlenül foglalhassanak szobát.

motopress szállodafoglalási naptár

A beépülő modul lehetővé teszi, hogy egy vendég egyszerre több szállást foglaljon le (egy ellenőrzésen belül), és tökéletes kiegészítő eszközként beállítható, hogy automatikusan javasolja a tulajdonságokat a „felnőttek és gyermekek száma” értékek alapján.

A pénztár oldalán – a beállításaitól függően – a vendégek fizethetnek online egy preferált fizetési móddal, fizethetnek az érkezés után, utalást fizethetnek, vagy később fizethetnek be a teljes vagy fennmaradó pénzösszeget egy bizonyos időkereten belül a bejelentkezés előtt, hogy biztosítsa a foglalásaikat.

Az utolsó lehetőség csak a prémium közepén lehetséges Fizetési kérelem kiegészítő (pontosabban, ez a kiegészítő csak automatizálja a folyamatot, és mindent egy fedél alatt tartja; különben például használhat hagyományos átutalási módszert).

A foglalás megerősítésének módja a foglalás megerősítésétől függ: fizetéskor, az ügyfél e-mailben vagy az adminisztrátor által manuálisan.

Összefoglalva: a foglalási folyamat mindkét beépülő modulban meglehetősen hasonló, de a MotoPress „tradicionálisabb” foglalási élményt nyújt (a vendégeknek nem szabad a „kosárba” foglalni a foglalást), valós idejű keresési elérhetőségi űrlapot és praktikusabb lehetőségeket kínál. , mint például a szoba ajánlása.

FunkcióMotoPress szálloda foglalásWooCommerce foglalások
Szálláskeresési forma+

(több egyedi keresési mezővel)

Rendelkezésre állásnaptár az egyes szállások számára++
Több szállás foglalása egy tranzakció során++
Automatikus ingatlanjavaslat+

Foglaláskezelés

Használni a WooCommerce foglalások A WordPress plugin segítségével megtekintheti a teljes foglalási listát szervezett listában vagy naptári nézetben, amely támogatja a hónap vagy a napi nézetet.

woocommerce foglalási naptár mód

Ön minden alapvető műveletet elvégezhet egyéni foglalásokkal: törölheti, megerősítheti, megerősítheti, törölheti és megjelölheti a foglalásokat fizetett vagy nem fizetettként..

woocommerce foglalások szerkesztik a foglalási adatokat

Amikor megerősíti a be nem fizetett foglalásokat az irányítópulton, az ügyfél e-mailben automatikus számlát kap, amely a fizetés céljából a „számla” oldalra irányítja. Az adminisztrátori irányítópulton keresztül manuálisan is hozzáadhat új foglalásokat (például a telefonon keresztül történő foglalásokhoz).

MotoPress szálloda foglalás lehetővé teszi az összes foglalás megtekintését és szerkesztését (például az ügyfél adatainak frissítése vagy a foglalás állapotának manuális módosítása). A foglalásnak lehet fizetett, nem fizetett, függőben lévő, megerősített és egyéb állapota is, a választott megerősítési módtól függően. Azt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez a plugin nyomon követi az összes foglalási műveletet (például az állapotváltozásokat, a befizetett összeget stb.), És bemutatja azokat a naplóelőzményekben, hogy segítsen minden egyes foglalás hatékonyabb kezelésében..

foglalás státusok motopress szálloda foglalás

Az irányítópulton foglalásokat is hozzáadhat – és például kézhezvételheti például az érkezés után fizetett összeget készpénzben is.

A motopress hotel-foglalás plugin a fizetéseket manuálisan adja hozzá

Van egy külön „Fizetési előzmények” menü is, amely lehetővé teszi az összes legutóbbi fizetés gyors ellenőrzését. A közelgő foglalások megtekintéséhez átválthat egy naptár módra, amely kiváló rendezési lehetőségeket kínál a keresés egyszerűsítéséhez.

FunkcióMotoPress szálloda foglalásWooCommerce foglalások
Szerkeszthető foglalási állapot++
Naplók az egyéni foglalásokra+
Foglalási naptár++
A fizetések manuális hozzáadása az érkezés után+?
Fizetési link elküldése az irányítópultról, és a kifizetések automatikus összegyűjtése+

prémiumot igényel Hozzáad

Alapértelmezés a foglaláskor

Rendelkezésre állás ellenőrzése (Foglalási szabályok)

Az WooCommerce foglalások A plugin lehetővé teszi a globális elérhetőség beállítását, amelyet a webhely összes foglalható termékére alkalmazni kell (például a bejelentkezéshez rendelkezésre álló napok és időpontok). Azt is blokkolhatja a kiválasztott szálláshelyek napjait, és beállíthatja az évszakhoz kapcsolódó rendelkezésre állást (például december-februárban zárva).

woocommerce foglalások elérhetőségi beállításai

MotoPress szálloda foglalás nagyon hasonló lehetőségeket kínál: kijelölheti a bejelentkezéshez rendelkezésre álló napokat és időpontokat (az egyes tulajdonságokra beállítható), blokkolja a kiválasztott szálláshelyek elérhetőségét, és beállíthatja a tartózkodás minimális és maximális napját. Mindegyik (a rendelkezésre állás blokkolása kivételével) évszakokra is alapulhat.

motopress foglalási szabályok

Árkonfiguráció és kedvezményrendszer

A rögzített szállásárak (alapárak) mellett különféle feltételek (napi, heti, havi vagy más konfiguráció) alapján beállíthat ársort..

Mind a MotoPress szállodafoglalás, mind a WooCommerce foglalások agilis árazási rendszert kínálnak, lehetővé téve a különböző kritériumok kombinálását:

 • a bérleti díj típusa
 • az emberek teljes száma
 • szezon / ünnepi ár
 • szállás arány

Alapvetően azt jelenti, hogy meg tudja határozni az árazási szabályokat, amelyeket automatikusan alkalmaznak, amikor teljesülnek.

Például, mindkét beépülő modul lefedheti a következő hipotetikus forgatókönyveket:

Normál dátum – Általános ár – 1 személy – 150 USD / fő
Normál dátum – Általános ár – 2 fő – 100 USD / fő

Normál dátum – Normál ár + Reggeli – 1 fő – 250 USD / fő
Normál dátum – Normál ár + Reggeli – 2 fő – 200 USD / fő

Ünnepek / hétvégék – Általános ár + Reggeli – 1 fő – 260 USD / fő
Ünnepek / hétvégék – Általános ár + Reggeli – 2 fő – 230 USD / fő

Mint látja, az automatikus árengedményeket elsősorban egy évszak (bármilyen egyedi kifejezés) vagy kiegészítő szolgáltatások alapján alkalmazzák.

Ezenkívül a WooCommerce Bookings lehetővé teszi a különféle „felnőtt” és „gyermek” árak beállítását, ami a MotoPressben nem érhető el. A MotoPress Hotel Booking azonban lehetővé teszi a kedvezményes ár beállítását a meghosszabbított tartózkodáshoz különféle szobákban és árakon (például 6 éjszaka – 150 dollár éjszakánként, 7 éjszaka – 120 dollár éjszakánként)..

Kupon

Az WooCommerce foglalások A kiterjesztés lehetővé teszi, hogy kuponkódot biztosítson egy személyenkénti kedvezményhez, amikor több ember foglalkozik. Különleges kedvezményeket is kínálhat egy adott helyzetre (dátum alapú).

woocommerce egyedi kuponkód

MotoPress szálloda foglalás lehetőséget kínál arra, hogy egyedi kuponokat hozzon létre az összes vagy a kiválasztott szálláshelyhez hűséges ügyfelek számára, vagy promóciókon történő felhasználásra (rögzített vagy százalékos engedmények). Tehát alapvetően létrehozhat egyedi kuponkódokat, ha szükséges.

motopress kuponok kódja

Kétirányú Google Naptár és OTA-integráció

Ha felsorolja ingatlanát harmadik fél piacain, például az Airbnb vagy a Booking, akkor fontos, hogy csatlakoztassa az Ön webhelyéhez, és soha ne kerüljön ki a szinkronból. Az iCalnak köszönhetően beállíthatja a kétirányú automatikus szinkronizálást a külső csatornákkal.

Ha beállította a szinkronizálást a MotoPress szálloda foglalás, könnyedén hozzáadhat külső iCal naptárakat a WordPress webhely minden egyes tulajdonságához, így ha a külső piacon foglalást kap, automatikusan blokkolja az Ön webhelyén (és fordítva). Ez egy értékes szolgáltatás, mivel lehetővé teszi, hogy elkerülje a túlfoglalást, anélkül, hogy elveszítené az esélyét, hogy ingatlanát felsorolja a népszerű könyvtárak webhelyein (amelyek támogatják az iCal-t). Összekapcsolhatja őket a Google Naptárral is.

kézi szinkronizálás

WooCommerce foglalások integrálható a Google Naptárba (kétirányú automatikus szinkronizálás is lehetséges), de jelenleg nem tudja összes szobát külön-külön csatlakoztatni a külső platformokhoz (ez a szolgáltatás továbbra is meg van jelölve, ahogyan azt a WooCommerce fórum tervezi). Noha ez az opció nincs beépítve a központi pluginbe, a szinkronizálást harmadik fél beépülő moduljain keresztül lehet elérni.

FunkcióMotoPress szálloda foglalásWooCommerce foglalások
Kétirányú iCal szinkronizálás az egyéni szálláslehetőségi naptárakhoz+
A Google Naptár szinkronizálása++

Online fizetések a weboldalon keresztül

A prémium verziójának alapára MotoPress szálloda foglalás kiterjed a következő fizetési átjárók elérésére: PayPal, 2Checkout, Braintree, Stripe, Beanstream / Bambora. Több fizetési átjárót fizető módon lehet elérni WooCommerce kiegészítő (alapvetően lehetővé teszi a WooCommerce áruházban elérhető fizetési átjárók összekapcsolását). Azt is engedélyezheti, hogy a vendégek csak érkezés után fizethessenek, vagy lehetővé tehetik a vendégeknek, hogy később fizessenek a foglalásuk biztosítása érdekében, egy fizetési kérelem e-mailben (már említettük, hogy van egy extra Hozzáad automatikus kérésekhez, fizetési benyújtáshoz és feldolgozáshoz).

WooCommerce foglalások A kiterjesztés (természetesen) bármilyen WooCommerce átjárón keresztül képes kezelni a kifizetéseket. Ha nem akarja felszámítani a vendégét a pénztárnál, később küldhet fizetési kérelmet.

Betéti kifizetések

használata MotoPress szálloda foglalás, összegyűjtheti a betéti összeget (rögzített vagy százalékos) a pénztárnál, hogy a vendégek biztonságban tudjanak foglalni a foglalásukat, majd a fennmaradó összeget akár fizetési kéréssel érkezés előtt, akár a vendég bejelentkezése után begyűjtsék. A betétfizetések felszámításának lehetősége ingyenes szolgáltatás. a központi bővítményen belül.

betéti fizetés motopress

A betéti fizetések engedélyezése a WooCommerce foglalások (rögzített összeg / százalék), prémiumot kell vásárolnia WooCommerce betétek Hozzáad.

Adózás és illetékek

A belföldi adórendszer WooCommerce foglalások rugalmasabb és fejlettebb, mivel különféle célokat céloz meg, nem csak üzleti tevékenységet. Különböző adóállapotok és adóosztályok léteznek.

woocommerce adóbeállítások

MotoPress szálloda foglalás éppen ezeket az egyszerű eszközöket kínálja az adók és illetékek hozzáadásához a teljes szállásdíjhoz. Felveheti szállás-, szolgáltatási és díjadókat.

motopress adók és illetékek

Extrák és csomagok

Értékesíthet további szolgáltatásokat és csomagokat akármelyik pluginnal: a WooCommerce foglalások külön megrendelhető termékekként extrákat kell hozzáadnia.

MotoPress szálloda foglalás lehetővé teszi a szolgáltatások hozzáadását különálló elemekként, és a kiválasztott szállástípushoz történő hozzákapcsolást. Ez megkönnyíti a webhely adminisztrátora számára, hogy különféle szolgáltatásokat csatoljon a különböző helyiségekhez, és a vendég számára, hogy ezeket lefoglalja.

Speciális eszközök

Igényeitől függően további eszközökre lehet szüksége a meghatározott funkciók megvalósításához. Lehet ingyenes vagy fizetett. Itt található néhány példa a bővítmények alapértelmezett funkcióinak kibővítésére kifejlesztett beépülő modulokra (Megjegyzés: Ezek az árak 2019 márciusától kezdődnek – az árak változhatnak).

WooCommerce foglalások

MotoPress szálloda foglalás

 • Szállásfoglalás fizetési igény automatikus fizetési kérelmekre vonatkozó emlékeztetők küldése és a fizetések feldolgozása a webhelyen keresztül (59 USD)
 • Hotelfoglalási vélemények ötcsillagos besorolási rendszer bevezetése az összes típusú ingatlanra a webhelyén (felhasználó által generált értékelés és vélemények) (49 USD)
 • WooCommerce fizetések bármilyen fizetési átjáró hozzáadása a WooCommerce-ben (89 USD)

Használatra kész WordPress témák

Ha kulcsrakész megoldást szeretne kapni (egy WordPress foglalási téma kialakítása és a foglalási plugin a csomagban), MotoPress lenyűgöző témagyűjteményt kínál. Ezek a témák a különféle típusú szállást nyújtó vállalkozásokra irányulnak, ideértve a következőket:

 • Villagio kiválóan alkalmas a vendégházak vagy villák több helyet foglaló könyvtárához.
 • oceanica egy könnyű és minimalista WordPress szálloda.
 • Ciestra tökéletesen illeszkedik egy gyógyfürdőhöz.
 • Campterra kempinghely foglalására vagy lakókocsi bérlésére készül.
 • Aquentro egy városi stílusú WordPress egyetlen tulajdonság témája.
 • Hegyi kilátás egy nagyszerű WordPress-sablon egyetlen nyaraló bérleti ingatlanhoz.
 • Alpenhouse egy WordPress nyaraláshoz tartozó WordPress téma, amelyet az Elementor épített.

Eddig, WooCommerce foglalások csak egy WordPress témát kínál, bár vannak olyan harmadik féltől származó témák, amelyek plug-inekkel kompatibilisek:

 • Szálloda a WooCommerce saját témája, amely a találkozókra és a szállásadásra szól.
 • Entrada túrafoglalás – modern, érzékeny téma kalandtúrákra és utazási turizmusra.
 • Az Alkotói gyermekek témája (a Templatic könyvtárhoz) egy szolgáltatásban gazdag könyvtár, amelyet felsorolások létrehozására, majd könyvezésére lehet használni.

Ár-teljesítmény érték

Számítsuk ki egy weboldal árát (nem számítva a választható kiegészítőket):

MotoPress szálloda foglalásWooCommerce foglalások
Éves frissítések és támogatás$ 49$ 249
PayPal, Braintree, Stripeingyenesingyenes
Bambora (korábban Beanstream)ingyenesÉvente 79 USD
2CheckoutingyenesÉvente 79 USD
WooCommerce fizetési átjárók használatának képességeÉvente 89 USD

(+ lehetséges költségek a kiválasztott átjáróknál)

Ingyenes

(+ lehetséges költségek a kiválasztott átjáróknál)

Betéti foglalás kifizetésekingyenesÉvente 179 USD

Végső szó: MotoPress szállodafoglalás vagy WooCommerce foglalások?

Remélem, sikerült időt takarítanunk meg, ha közelebbről megvizsgáljuk a népszerű ingatlanok bérleti tulajdonságaihoz tartozó WordPress foglalási pluginok legfontosabb aspektusait.

A WordPress webhely üzemeltetéséhez szükséges szolgáltatáskészlettel kapcsolatban nincs különbség a beépülő modulok között. Mindkettő erőteljes és mozgékony nagy függőségi paradigmát kínálva. A webhelyek igényeitől függően az egyik vagy a másik megfelelőbb lehet. Tehát nézzük meg a fő különbségeket, amelyek segítenek kiválasztani!

Az WooCommerce Bookings plugin egy univerzálisabb foglalási megoldás (találkozókra és bérleti ingatlanokra működik). Bár néhány kifejezés és a plugin-lingó nem feltétlenül egyértelmű egyszerre. Mivel a MotoPress WordPress Hotel Booking plugin teljes egészében egy niche-re összpontosít, így egy kicsit könnyebben kitalálható az első induláskor.

Egy másik jelentős különbség az, hogy a WooCommerce Bookings plugin minden ingatlanhoz rendelkezésre állási naptárokat készít. Innentől kezdve a leendő vásárlóknak közvetlenül kell foglalniuk. A MotoPress Hotel foglalás egy kicsit más. Az egyes ingatlanok naptárain kívül van egy intuitív valós idejű kereső forma is, amely segít a vendégeknek az összes bérleti díj keresésében.

Azoknak, akiknek fel kell sorolniuk ingatlanodat az OTA-kban, például az Airbnb, a két plugin eltérően működik. A WooCommerce Bookings támogatja az iCal fájlformátumot, de jelenleg nem tudja összes szállásot külön-külön összekapcsolni. A MotoPress Hotel Booking azonban egyszerű módon szinkronizálja a WordPress webhelyén lévő összes ingatlan elérhetőségét a megfelelő online piactérekkel (sterling csatornakezelő)..

Végül – amikor az árakat illeti, a WooCommerce Bookings drágább, mint a MotoPress Hotel Booking. A régió-specifikus átjárók WooCommerce-n keresztüli csatlakoztatásához azonban fizetett kiegészítő szükséges a MotoPress-rel. Mivel a WooCommerce Bookings kiterjesztésen belül ingyenes.

Ez a fő különbség, amelyet általános vizsgálat során fedeztünk fel – ha többet tud, akkor tudassa velünk! Ha folytatni szeretné ezt a beszélgetést, ne habozzon megosztani gondolatait.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map