Matomo Analytics: Ingyenes, saját üzemeltetésű WordPress Analytics

Matomo Analytics: Ingyenes, saját üzemeltetésű WordPress Analytics

A forgalom a sikeres webhely életének eleme. Forgalom nélkül van egy semmit kedvező webhely, függetlenül attól, hogy milyen jó az ajánlat vagy a termék. És nemcsak bármilyen forgalom, hanem a megfelelő forgalom is. Más szavakkal, szüksége van célzott forgalom hogy tovább növelje webhelyét, így üzleti vállalkozását.


A célzott forgalom vezérléséhez azonban meg kell értenie a felhasználókat. És a felhasználók megértéséhez szükség van egy elemző megoldásra. Általában a Google Analytics-hez fordulunk, mert – a tömeg mentalitása.

De vajon a Google Analytics a legjobb elemzési platform ott-e? Nem feltétlenül, főleg mivel ez egy harmadik féltől származó szolgáltatás, amely felett Ön nem rendelkezik ellenőrzése alatt. Ráadásul egy kicsit nehéz konfigurálni a kezdőknek és a profiknak egyaránt. És a közelmúltban elkezdtek rejteni néhány kulcsszót.

Belép Matomo Analytics és a dolgok elkezdenek keresni a WordPress felhasználóit. A Matomo Analytics egy ingyenes elemző plugin, amelyet telepít a saját üzemeltetett WordPress webhelyére.

Ez azt jelenti, hogy az összes elemzési adat birtokában van, és senki sem rejti el kulcsszavait tőled. Az egész dolog rendkívül kényelmes; percek alatt felkészülsz.

Az energiafelhasználó számára a Matomo Analytics prémium kiegészítők széles skáláját kínálja Önnek, így jobban megértheti fogyasztóit. Most már nem kell támaszkodnia harmadik fél elemző szolgáltatásaira, pl. Google Analytics, hogy megértse webes látogatóit.

A mai Matomo Analytics áttekintésben a szokásos dolgokat csináljuk, mint az összes többi áttekintésben. Lefedi az általunk végzett munkát (Matomo Analytics), a szolgáltatásokat (van egy tonna), és végül telepíti a plugint (általában a szórakoztató részt). Remélem nagyszerű időtöltést fog kapni.

Mi a Matomo Analytics??

matomo wordpress analytics plugin

A Matomo Analytics egy ingyenes WordPress plugin, amely segít gyorsan követni a webhely forgalmát. A fejlesztők szerint a Matomo Analytics „… az első számú használt Google Analytics alternatíva, amely nagy teljesítményű funkciókkal, biztonsággal és felhasználóinak magánéletét védi”.

Ez egy kiváló WordPress elemzési megoldás, amely teljes ellenőrzést biztosít az elemzési adatok felett. “Azáltal, hogy web analitikát tárol a szerverein, nincs harmadik fél, aki átveszi a tulajdonjogot, az adatok nem adható el, és senki sem keresi meg.”

Nagyszerű, igaz?

Ez még nem minden, a Matomo Analytics könnyen konfigurálható (ellentétben a Google Analytics-kel) és kiváló funkciókkal rendelkezik. Időmegtakarító felhasználói felülettel jobban megérti a látogatókat, és megtanulja, hogyan lehet webhelyét gyorsan javítani.

A fő plugin ingyenesen letölthető és használható, de a fejlesztők prémium kiegészítőket kínálnak Önnek, amelyek kiterjesztik a már erőteljes elemző plugint. A Matomo Analytics egy megfelelő elemző platform a WordPress minden típusú webhelyéhez, az e-kereskedelemtől a személyes blogokig és az üzleti weboldalakon át a közösségi hálózatokig.

Most, hogy tudja, hogy mi működik együtt, fedezzük fel néhány, a Matomo Analytics által kínált funkciót.

Matomo Analytics szolgáltatások

matomo analytics szolgáltatások

A Matomo Analytics tele van minden olyan funkcióval, amelyre szükség van a forgalom nyomon követéséhez, az ügyfelek igényeinek megértéséhez és webhelyének ennek megfelelő fejlesztéséhez. Több mint egymillió webhely támaszkodik a Matomo Analytics platformon a forgalom figyelésére, azaz biztonságban van.

A Matomo Analytics telepítése után várjon olyan funkciókat, mint:

 • E-kereskedelem elemzése – Könnyen megértheti ügyfelei vásárlási magatartását, hogy hatékonyan növelje eladásait és bevételeit. Gyorsan megmondhatja a népszerű helyszíneket, a legjobban működő csatornákat, a felhasználók által használt eszközöket, az elkötelezett ügyfelek helyzetét és még sok minden mást. Könnyen megtekintheti a teljes bevételt, a megrendelések számát, az átváltási arányt, a kampány kulcsszavait, az elhagyott kocsikat és még sok minden mást.
 • Kampánykövetés – Könnyen nyomon követheti kampányainak eredményeit, mivel a Matomo Analytics URL-készítő eszköznek köszönhetően gyorsan nyomon követhető URL-eket hozhat létre. Az URL-ek olyan paramétereket tartalmaznak, amelyek hasznosak az e-kereskedelem és a célkonverziók során. Most azonnal megmondhatja, melyik beszerzési módszer hozza meg a legtöbb forgalmat. Ez a Google AdWords? Facebook? E-mail marketing? A Matomo Analytics megkapja a válaszokat.
 • Látogatói profilok – A Matomo Analytics Látogatók lapot kínál, amely sok információt nyújt a látogatókról. Meg tudja határozni a célközönséget és a vállalkozás nagy teljesítményű területeit, ahol maximalizálhatja az ügyfelek átalakítását. A Matomo Analytics lehetővé teszi, hogy megnézhesse minden látogató életútját. Emellett láthatja azokat a műveleteket is, amelyeket a felhasználók elvégeznek, amikor a webhelyen vannak.
 • Címkekezelő – A pluginhez egy hatékony címkekezelő tartozik, amely lehetővé teszi a különböző követőkódok viszonylagos könnyű telepítését. A Matomo központosított platformjának köszönhetően címkéket adhat hozzá anélkül, hogy közvetlenül a webhelyére tenné kódot.

Van még…

 • Intuitív műszerfal – A Matomo Analytics használata nagyon egyszerű az intuitív műszerfalaknak köszönhetően, amelyek egy pillanat alatt sok információt kínálnak Önnek. Gyors információt találhat arról, hogy a felhasználók hogyan vesznek részt vállalkozásában.
 • szegmentálás – A Matomo Analytics hihetetlenül egyszerűen nagy közönségét kisebb csoportokra bonthatja a lézer-éles célzáshoz.
 • Valós idejű forgalmi jelentések – A Matomo Analytics valós időben megmutatja, ki az Ön webhelyén. A szolgáltatás rendkívül hasznos, ha időérzékeny ajánlatokkal rendelkezik, és valós időben kell nyomon követnie a forgalmat. Új termék vagy szolgáltatás bevezetésekor gyorsan elmondhatja, hogy a felhasználók hogyan fogadják a hírt.
 • Kiterjedt földrajzi helymeghatározási jelentések – A térképekkel ellátott részletes jelentéseknek köszönhetően gyorsan meg tudja határozni, hogy hol vannak a látogatók. Egy kattintással láthatja a népszerű kontinenseket, országokat, városokat, régiókat, böngésző nyelvét és internetszolgáltatókat.

Egyéb jellemzők:

 • Importálás / exportálás funkciók – A Matomo Analytics lehetőséget kínál a Google Analytics jelentéseinek importálására. Ezenkívül egyetlen kattintással exportálhatja a Matomo Analytics jelentéseit.
 • Jelentés az összehasonlításokról
 • A WP REST API és más API-k támogatása
 • Könnyen beillesztheti a meghatározott felhasználói szerepeket, a látogatókat és a nyomon követhető oldalakat
 • Hozzáférést biztosít a munkatársaknak a jelentéseihez
 • A WP Multisite támogatása

Fizetett szolgáltatások:

 • Hőtérképek és munkamenet felvételek
 • Űrlap-elemzés
 • Médiaelemzés
 • csatornák
 • SEO szolgáltatások
 • Egyéni jelentések
 • kohortok
 • Felhasználói folyamat

A fentiek csak egy apró példa a szolgáltatásokra, a Matomo Analytics több száz olyan funkcióval érkezik, amelyekre szükségünk lenne egy teljes blogbejegyzés az összes.

Mivel a szolgáltatások nem elérhetőek, telepítsük a Matomo Analytics szoftvert.

A Matomo Analytics telepítése a WordPress programban

A Matomo Analytics telepítése és konfigurálása ugyanolyan egyszerű, mint az A, B, C. Ez sokkal könnyebb, mint a Google Analytics konfigurálása. A Matomo Analytics azonban minden előtt rendelkezik néhány minimális rendszerkövetelménnyel a zökkenőmentes működéshez:

 • A PHP memória korlátja = 128 MB, 256 MB ajánlott
 • PHP 7.2 és újabb
 • Ha nagy forgalmú vagy több webhelyet futtat a WordPress többoldalú webhelyén, a fejlesztők javasolják Matomo On-Premise vagy Matomo Cloud és a WP-Matomo plugin helyette

Ha nem, akkor telepítsük a Matomo Analytics szoftvert. Ez egy ingyenes bővítmény, amely elérhető a WordPress.org webhelyen, tehát tudja, hogy könnyű lesz.

Keresse meg a Beépülő modulok> Új hozzáadása:

új WordPress plugin telepítése

Ezután írja be a „Matomo Analytics” kifejezést a kulcsszó keresőmezőbe, és miután megtalálta a bővítményt, nyomja meg a Telepítés most gombra, az alább látható módon.

a matomo analytics plugin telepítése

Ezután aktiválja a plugint:

a matomo analytics wordpress plugin aktiválása

A bővítmény engedélyezése hozzáad egy Matomo Analytics elemet a WordPress rendszergazda irányítópultjához. Ezután menj ide Matomo Analytics> Kezdő lépések, amint az alábbiakban kiemelem.

matomo analytics wordpress plugin

Fogj neki képernyőn sok információt kap. Ezután kattintson a A nyomkövetés engedélyezése most gombra, az alább látható módon.

matomo analytics

Mint a fenti oldalon látható, felveheti a [Matomo_opt_out] rövidítik az adatvédelmi politika oldalát, hogy a felhasználók lemondhassák a követést.

Ezen kívül dönthet úgy is, hogy soha nem jeleníti meg a Fogj neki oldalt, és tudjon meg többet a Matomo Analyticsről. Ugyanazon az oldalon könnyen megtalálhat segítséget a felhasználói Útmutató, fórumok, különféle prémiumok támogatási tervek és több.

Menjünk tovább.

Miután rákattintott a A nyomkövetés engedélyezése most gombra kattintva a Matomo Analytics készen áll a indulásra. Most fedezzük fel néhány rendelkezésre álló lehetőséget.

Haladtam előre, és egy bot segítségével elküldtem néhány szimulált forgalmat a teszt webhelyemre, tudod, csak hogy ellenőrizhessem, hogy a plugin működik-e a hirdetett módon, és kitalálom, mi? Működik! A botforgalmat és a példáimat egyaránt rögzítette, amikor beléptem a mintahelyre. Itt van a képernyőkép:

matomo analytics

A fenti oldal eléréséhez keresse meg a következőt: Matomo Analytics> Jelentéskészítés, az alábbiak szerint.

matomo analytics jelentések

A Matomo Analytics Címkekezelő eléréséhez (annak érdekében, hogy harmadik fél követőkódjait hozzáadhassa) keresse meg a következőt Mamoto Analytics> Címkekezelő, amint az alábbiakban kiemelem.

matomo analytics tag manager

Ezzel a következő oldalra jut:

matomo analytics tag manager

A fenti oldalon létrehozhat egy címkét, ahogyan egy előző cikkben tettük. Az eljárás változatlan marad.

A Matomo Analytics beállításainak eléréséhez keresse meg a következőt: Matomo Analytics> Beállítások, amint azt alább részletezzük.

matomo analytics beállítások

Matomo Analytics ingyenes és prémium kiegészítők

A Matomo Marketplace lehetővé teszi egy csomó ingyenes és prémium kiegészítő telepítését, így a következő szintre viheti Matomoját:

matomo analytics piac

A Matomo kiegészítők telepítéséhez a WordPress adminon belül először telepítenie kell a Matomo Marketplace for WordPress bővítményt.

Hogyan? Keresse meg a Matomo Analytics> Piactér, majd kattintson a Letöltés Matomo Marketplace for WordPress gombra az alább látható módon.

matomo piactér a wordpress számára

Mentse el a Matomo Marketplace bővítményt számítógépére.

Ezután keresse meg a Beépülő modulok> Új hozzáadása:

új WordPress plugin telepítése

Ezután kattintson a Feltöltés beépülő modulra, válassza ki a letöltött Matomo Marketplace bővítményt, és nyomja meg a Telepítés most gombot:

Matomo piactér telepítése

Ezután kattintson a Matomo Marketplace aktiválásához. Amint a Matomo Marketplace for WordPress bővítmény aktív, készen állsz a parti ringatására. Kezdjük ingyenes bővítményekkel.

Ingyenes Matomo Analytics kiegészítők telepítése

Az ingyenes Matomo Analytics kiegészítők telepítése egyszerű. Keresse meg a Matomo Analytics> Piactér majd kattintson a Bővítmények telepítése fülre:

ingyenes matomo kiegészítők telepítése

Egyszerűen nyomja meg a telepítés linket a megfelelő plugin mellett (lásd a fenti képet). A Matomo Analytics összesen 66 ingyenes kiegészítőt kínál az írás idején.

A Matomo Analytics Premium kiegészítők telepítése

Prémium kiegészítők telepítéséhez először aktiválnia kell a Matomo Analytics licencet. Első bejelentkezés a Matomo Analytics-fiók, majd kattintson a Letöltések elemre:

matomo analytics fiók

Görgessen a képernyő aljára, és válassza a lehetőséget Kattintson a licenc megjelenítéséhez link:

matomo analytics licenc

Ne felejtse el lemásolni a licenckulcsot, mivel a következő részhez szükségünk van rá.

Menjen vissza a WordPress rendszergazda irányítópultjába. Keresse meg a Matomo Analytics> Piactér, majd kattintson a Előfizetői fület. Ezután illessze be a licencet és kattintson a Mentsd el a licenckulcsot gomb:

matomo licenc aktiválás

A licenc sikeres aktiválása után a Matomo Analytics átirányítja Önt a Bővítmények telepítése lapra, ahol ingyenes és prémium kiegészítőket is találhat..

Ezután egyszerűen kattintson a Telepítés linkre a telepíteni kívánt prémium kiegészítő alatt. Ezen az ülésen a Matomo kilenc prémium kiegészítőt kínál.

Előmentem és próbáltam ki a prémium kiegészítőket. Az alábbiakban rövid leírást talál arról, hogy az egyes prémium kiegészítők mit végeznek.

kohortok

Mindig azt akarja, hogy a látogatók visszatérjenek a webhelyére a fantasztikus tartalmak és termékek további megjelenítéséhez. Ennél is fontosabb, ha azt akarja, hogy a látogatók ragaszkodjanak, mert minél hosszabb ideig ezt teszik, annál nagyobb hatása van és annál több pénzt fog keresni..

A Matomo Analytics Cohorts kiegészítő segítséget nyújt Önnek a látogatók visszatartására tett erőfeszítések nyomon követésében az idő múlásával, így továbbra is elkötelezettek maradhatnak, és még többet térhetnek vissza. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze, hogyan viselkednek web-látogatói az akvizíció időpontja után és után. Más szavakkal, a Cohorts segít:

 • Nézze meg, mennyi ideig tartózkodnak az új látogatók, mielőtt kilépnek a webhelyéről.
 • Tekintse meg azokat az időszakokat, amikor az elkötelezettség csökken
 • Tudja meg, miért nem vásárol meg az áruház néhány látogatója még akkor is, ha többször ellátogatott
 • Határozza meg az alkalmazás használatát, és
 • Általában kövesse nyomon a megtartási erőfeszítéseit

Egyéni jelentések

egyedi jelentések

Van üzleti igényeid és céljaid, azaz nyomon követed a forgalmat. Először azt mondtuk a jobb a forgalom minden webhely életévét jelenti, és a célközönség meghatározásához fontos, hogy gyakorlati betekintést és mutatókat szerezzen. A megfelelő információkkal kiküszöbölheti a vásárlási súrlódást az alkalmazás vagy weboldal finomhangolásával.

A Matomo Analytics egy robusztus eszköz, amely fantasztikus standard jelentéseket kínál. Ennek ellenére, mint bármely más eszközhöz, hiányozhat néhány alapvető információt. A múltban el kellett hagynia az információkat, vagy manuálisan kellett létrehoznia táblázatokat, ami időigényes és hibára hajlamos.

De a Matomo mindezt megváltoztatja a Custom Reports segítségével, egy prémium kiegészítővel, amely lehetővé teszi, hogy annyi információt nyerjen ki, amennyit csak akar a forgalomból. Több mint 200 különböző mutatóval rendelkezik, hogy pontosan megkapja a szükséges betekintést. Igen, 200 plusz, és jelentéseit széles körben testreszabhatja vizualizációkkal és szűrőkkel.

Form Analytics

formanalitika

Fogadok, hogy pénzem van legalább egy űrlap valahol a webhelyén vagy webes alkalmazásában. Az űrlapok a kommentár űrlapoktól, a megrendelőlapoktól, a hírlevél feliratkozásától, a kapcsolatfelvételi űrlapoktól, a bérleti oldalakig, stb. És miért is fontosak a formák? Igen, így van, ez kulcsfontosságú kapcsolattartási pont a látogatókkal és a potenciális ügyfelekkel.

Most nem szeretné jobb képet kapni arról, hogy az ügyfelek és az olvasók hogyan működnek együtt az űrlapokkal? Gondoljon arra, hogy mit lehet elérni ezekkel az adatokkal. Tudta, hogy az ügyfelek fájdalomirányai, és hogyan lépnek kapcsolatba az online űrlapokkal. Még nyomon követheti az űrlapkonverziókat, és még sok minden mást megtehet. Minden köszönet a Forms Analytics-nek.

csatornák

tölcsérek

Tegyük fel, hogy szeretné elérni a kezdőlapot, kattintson a „Kapcsolatfelvétel” gombra, töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot és nyomja meg a Küldés gombot. Ezután érdemes átirányítania a kilátást egy köszönő oldalra, blogra vagy bármi másra. A csatornához tartozik minden, a kilátásba lépő cselekvés.

Ha veled szeretne üzletet folytatni, akkor a látogatóknak egy előre meghatározott „útvonalat” kell követniük a webhelyen vagy az alkalmazásban. A te dolgod, hogy a látogatókat a belépési ponttól a cél felé irányítsa. És hogy kihasználhassa ezt az „útvonalat”, teljes mértékben meg kell értenie, hogy a látogatók miként mozognak a tölcséren.

Íme egy nagyszerű Matomo-videó, amely részletezi a tölcsér működését:

Élvezze ��

Hőtérkép és munkamenet felvétel

A Matomo Analytics az ajándék, amely soha nem hagyja abba az adást. A Heatmap & Session Recording prémium kiegészítő segítségével „valóban megértheti a látogatókat azáltal, hogy meglátja, hol kattintanak, lebegnek és görgetnek”. Olyan mint a szemkövetés, de olcsóbb és könnyebben telepíthető.

A hőtérképek megmutatják, hová kattintottak az internetes látogatók, mennyire vannak görgetve és hol mozgatták az egeret. Mindezek az adatok segítik annak megismerését, hogy az Ön tartalma vonzó-e, és meghatározzák, hogy a felhasználók hol figyelnek.

A munkamenet felvételei viszont lehetővé teszik a görgetések, az egér mozgatása, a kattintások, az interakciók stb. Rögzítését. Később a videó lejátszása után megnézheti, hogy a látogatók mit tesznek az Ön webhelyén. De édes?

Media Analytics

matomo media analytics

A videóhasználat óriási mértékben nőtt, mivel egyre több marketingszakember kereste a forgalmat, az oldalmegtekintéseket, a konverziókat és végül az eladásokat. Ugyanez vonatkozik a hangokra, például a podcastokra, hangoskönyvekre és így tovább. És a multimédia sehova nem megy.

De tudod, hogy a közönség hogyan figyeli a videóidat? Hogyan hallgatnak hangot? Meg tudja határozni a kapcsolatot a médiahasználat és az egyéb forgalmi mutatók között? Ki nézi a videóidat? Meddíg? Ez csak néhány kérdés, amelyre a Media Analytics kiegészítő segít választ adni.

Többcsatornás konverziós hozzárendelés

többcsatornás hozzárendelés

Egy webhely vagy alkalmazás esetében a forgalom számos különböző forrásból származhat. Talán növeli a forgalmat a Google Ads, a Facebook Ads, az organikus keresés és a társadalmi hivatkozások alapján. Honnan tudja, mely forgalmi forrás hozza a legtöbb eredményt a konverziók terén, többek között a mutatók között?

Fontos, hogy tudd, hová irányíthatod marketing költségvetését. Ha az organikus keresés minőségi forgalmat hoz, akkor jobb, ha átirányítja az erőforrásokat működő, például a SEO-hoz. Most már nem kell azon kíváncsi lennie, melyik forgalmi forrás hozza a legjobb eredményt. A Matomo többcsatornás konverziós hozzárendelése van a lehetőségedre és akaratára.

Keresőmotor kulcsszavak teljesítménye

keresőmotor kulcsszavak teljesítménye

Kulcsszó – a keresőmotor forgalmának Szent Grálja. Mit nem tennél, ha a kezét felveszi az összes kulcsszóra, amelyet az ügyfelek többek között a Google-ban és a Bing-ben használnak? Ha ismeri a kulcsszavakat, akkor célzott és releváns tartalmakat és ajánlatokat hozhat létre, amelyek hasonlóak a varázslathoz. Ezt már sokszor megtették, és te is megteheted.

A Keresőmotor Kulcsszavak Teljesítmény-kiegészítő megmutatja az összes kulcsszót, amelyet a potenciális felhasználó használ. Megtekintheti a népszerű keresőmotorokat, szöveges kulcsszavakat, kombinált kulcsszavakat, képes kulcsszavakat és video kulcsszavakat. A kiegészítő lehetővé teszi, hogy egy helyen megtekinthesse a célközönség igényeit.

Felhasználók áramlása

matomo analytics felhasználók áramlása

És utoljára, de nem utolsósorban, van a Users Flow prémium kiegészítő. A kiegészítő vizuális ábrázolja azokat az útvonalakat, amelyeket a felhasználók az Ön webhelyén vagy alkalmazásán keresztül haladnak. A Felhasználói folyamat lehetővé teszi a felhasználók igényeinek gyors meghatározását, mivel láthatja, hogyan navigálnak a felhasználók az Ön webhelyén.

Egy pillantással láthatja, hogy a felhasználók hol távoznak, és egyéb olyan tényezőket, amelyek károsíthatják az Ön konverziós arányát. A User Flow-tól beszerzett jelentések nagyban segíthetnek abban, amikor optimalizálja webhelyét, alkalmazását vagy termékét. A kiegészítő lehetővé teszi, hogy körültekintően megvizsgálja az adott oldalon áthaladó forgalmat.

És ez az. És most?

A Matomo Analytics menüben vannak a Diagnosztika és a Névjegy oldalak, amelyeket nem kell lefednünk. A Matomo Analytics plugin könnyen konfigurálható és használható.

A Matomo Analytics telepítése a WordPress webhelyekre rendkívül egyszerű (és nem foglalja magában a témafájlok szerkesztését), nem is beszélve arról, hogy a plugin magában foglalja a több mint 100 kedvenc eszközt.

Úgy érzem, hogy nem fogja kihagyni a Google Analytics szolgáltatást, mert a Matomo Analytics több funkciót és ésszerűbb módot kínál a forgalmi adatok eléréséhez, amelyeket meg is őrizhet..


Hogyan követheti nyomon a WordPress webhely forgalmát? Mit kell mondani a Matomo Analytics WordPress bővítményről? Használta már korábban? Kihagytunk valamit? Ha most telepíti és kipróbálja a plugin-ot, mi a véleménye??

Kérjük, ossza meg velünk a megjegyzéseket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map