MailPoet vs MailChimp a WordPress e-mail marketinghez

mailpoet és mailchimp összehasonlítás

Az e-mail marketing kapcsán az egyik legjobb dolog, amit szeretek a WordPressnél, az a számtalan bővítmény, amelyet kínál! Noha ez a felületen jól néz ki, néha kihívást jelenthet a megfelelő plugin kiválasztása.


Ne aggódj! A cikk célja, hogy segítsen Önnek abban! Két e-mail marketing megoldást hasonlítunk össze a WordPress számára – a Mailchimp és a MailPoet.

E bejegyzés végére megtanulod mind a szolgáltatások előnyeit és hátrányait, és remélhetőleg képes leszel kiválasztani a megfelelő e-mail marketing megoldást vállalkozása növekedéséhez. Kezdjük el!

MailPoet vs Mailchimp

MailChimp, és mindannyian tudják, az iparágban vezető e-mail marketing platform. 2001-ben, mi mellékprojektként indult jobb hírlevelek küldésére, ma átalakult all-in-one marketing platform növekvő vállalkozások számára, több millió vásárlóval szerte a világon. Manapság a Mailchimp sokkal többet kínál, mint pusztán az e-mail marketing – beleértve a nyitóoldalakat, a közösségi média üzenetét, a Facebook és a Google hirdetéseket, a későbbi célokat szolgáló hirdetéseket, a marketing automatizálását és még sok minden mást..

MailPoet, másrészt ez egy egyszerű hatékony e-mail marketing plugin, a WordPress szem előtt tartásával épült. Más szóval, a MailPoet egy WordPress-központú e-mail marketing plugin.

A MailPoet egy dolgot csinál, és nagyon jól csinálja. Nagyszerű e-maileket küld közvetlenül a WordPress-ből. A világ többi 300 000 felhasználójával pontosan két dolog ad versenyelőnyt a MailPoet számára:

 • A WordPress összes tartalma: Hírleveleket tervezhet és küldhet anélkül, hogy el kellene hagynia a WordPress műszerfalát.
 • Minimális tanulási görbe: A MailPoet rendkívül egyszerűen beállítható – annyira, hogy 15 perc alatt elküldheti első e-mail kampányát.

A dolgok egyszerűsítése érdekében csak azokat a funkciókat tárgyaljuk, amelyek tisztán az e-mail marketinghez kapcsolódnak. Az összehasonlítási folyamatot több mutatóra osztottuk fel, és mindegyikhez kiválasztottuk a győztest is.

Azonban az e-mail marketing plugin kiválasztásakor nagyobb súlyt kell tulajdonítania az Ön számára fontosabb mutatóknak. Például, ha a könnyű használat rendkívül fontos az Ön számára, akkor a súly 50–60% -át hozzá kell rendelnie a „könnyű használat” mutatóhoz, és a többit meg kell osztania többek között.

Rendben van, akkor kezdjük el a mutatókkal?

1. E-mail marketing a WordPressen belül

E-mail marketing kampányok típusai a MailPoet-ben

E-mail marketing kampányok típusai a MailPoet-ben

A MailPoet egyike azon kevés e-mail marketing bővítményeknek, amelyek lehetővé teszik manuális és automatikus e-mail kampányok tervezését, létrehozását és küldését közvetlenül a WordPress irányítópultjáról..

A Mailchimp-től eltérően a MailPoet nem igényel regisztrációt vagy fiók aktiválást. Egyszerűen telepíti / konfigurálja a bővítményt, megtervezi az e-mail címét, és nyomja meg a Küldés gombot. Hírleveled úton lesz az előfizetőkhöz.

Egyszerűen fogalmazva: a MailPoet segítségével futtathatja a teljes e-mail marketing show, anélkül, hogy soha nem kellene elhagynia a WordPress műszerfalát. Annak ellenére, hogy a MailChimp további funkciókat is kínálhat (azoknak, akik hajlandók beruházni azokba), e mutató szerint a MailPoet a kézben levő győztes.

Győztes: MailPoet

2. Tanulási görbe

Mailchimp a WordPress konfigurációs beállításaihoz

A Mailchimp és a WordPress konfigurációs lehetőségei

Be kell vallanom – a Mailchimpnek van egy kis tanulási görbéje a hírlevelek küldésekor. Ne tégy félre – van egy ragyogó felhasználói felülete és egy tonna nagyszerű tulajdonságokkal. Mielőtt még hírlevelet küldhetne a Mailchimp-ben, egy csomó konfigurációt (bár egyszeri) kell elvégeznie – például tartományi ellenőrzést, API-kulcsának a Mailchimp WordPress bővítményhez történő kapcsolását és néhány további lépést ( ha szükséges).

Noha ez a folyamat izgalmas lehet a marketing profik számára, ez kissé félelmetes lehet azok számára, akik egy egyszerű e-mail marketing megoldás. És itt alakul a MailPoet.

A MailPoet telepítési folyamata olyan egyszerű, mint a WordPress bővítmény telepítése. Csak ki kell választania az e-mail kézbesítő partnerét (erről bővebben később), és máris jó lehet. Közvetlenül utána megkezdheti kampánytervezését! Nincs szükség új felhasználói felület megismerésére. A kampánykészítő intuitív és egyszerű (a drag and drop funkciónak köszönhetően).

Sőt, ha kissé bonyolult kampányokról van szó – mint például az automatikus postai értesítési e-mailek -, akkor látni fogja, hogy sokkal könnyebb ilyen kampányokat létrehozni a MailPoet-ben.!

Győztes: MailPoet

3. Jelentéskészítés: E-mail statisztika és elemzés

Postafiók jelentés műszerfal illusztráció

A Mailchimp Reporting irányítópultjának illusztrációja

A MailPoet alapvető e-mail statisztikákat kínál, például a nyílt arányt és a kattintási arányt az ingyenes verzióban. A fejlett kézbesítési jelentésekhez és a részletes nyitási / kattintási arányokhoz a plugin fizetett verziójára van szüksége. Érdekes tény: a MailPoet a Prémium ingyenes terv ha 1000 előfizetővel rendelkezik vagy annál kevesebb. (Erről bővebben később).

A Mailchimp elemzése azonban egészen más szinten működik. Az ingyenes verzió fejlett szállítási betekintést, nyitott / kattintási arányokat, összehasonlítást kínál az ipari átlagokhoz, a felső linkekhez, a legjobb helyekhez és még sok máshoz. Mondanom sem kell, hogy a Mailchimp egy holdfotóval megnyeri ezt a mutatót!

Győztes: MailChimp

4. E-mail kampányok: Értesítési e-mailek küldése

MailPoet Email Builder

A MailPoet e-mail készítője

Mind a Mailchimp, mind a MailPoet nagyszerű drag-and-drop e-mail készítőkkel rendelkezik. A MailPoet több mint 50 előre elkészített e-mail sablont kínál ingyenes verzióban, míg a Mailchimp legtöbb sablonja elérhető a fizetett csomagban.

A Mailchimp e-mail készítője néhány remek fejlesztést kínál, például a GIF-ek, az Instagram-hozzászólások és egyebek beillesztésének lehetőségét. (Átnevezték e-mail készítőjüket a „Content Studio” -ra).

A hírleveleken kívül csepp e-mail kampányokat is beállíthat a Mailchimp-ben a MailPoet-ben.

Eddig ez a kapcsolat a két e-mail szolgáltató (ESP) között. Amikor azonban erről van szó értesítési e-mailek küldése, A MailPoet ütközik a Mailchimp felett. Hadd magyarázzam meg miért.

De amikor erről van szó értesítési e-mailek küldése, A MailPoet ütközik a Mailchimp felett.

A Mailchimp értesítési e-maileket küld a WordPress webhely RSS-hírcsatornájának elemzésével. Alapértelmezés szerint a WordPress elküldi a teljes üzenet tartalmát az RSS-hírcsatornában. (Azt is választhatja, hogy csak a teljes tartalom helyett a postai összefoglalót küldje el.).

Ez a korlátozás megakadályozza, hogy a Mailchimp valóban testre szabja az értesítés utáni e-maileket. Csak az RSS-hírcsatornában képes különálló hozzászólásokat (azaz bejegyzéseket) felvenni, és az e-mailbe elhelyezni.

Másrészről, a MailPoet robusztus integrációja a WordPress-szel lehetővé teszi, hogy a postai információkat közvetlenül a WordPress adatbázisból ki tudja vonni. Ez lehetővé teszi a MailPoet számára, hogy rengeteg testreszabási lehetőséget kínáljon benne Automatikus legújabb tartalom modul (az e-mail készítőben található). Ezek a lehetőségek tartalmazzák a bejegyzés címét, kivonatát, a teljes bejegyzés tartalmát, a szerző adatait, a kiemelt képet, a kategóriát / címkéket és egyebeket.

Ennek eredményeként sokkal testreszabottabb e-mail e-maileket hozhat létre a MailPoet segítségével, mint a Mailchimp.

Testreszabási lehetőségek a MailPoet e-mail készítőjében

Testreszabási lehetőségek a MailPoet e-mail készítőjének „Automatikus legújabb tartalom” moduljában

Ráadásul, postai értesítési e-mailek létrehozása a MailPoet-ben meglehetősen egyszerű és kevesebb, mint 15 percig tart. A Mailchimp esetében azonban még egy kis testreszabás is megköveteli a megértést és a felhasználást RSS egyesítési címkék, ami sok ember számára kissé túl bonyolult lehet.

Győztes: Nyakkendő (hírlevelek és csepegtető kampányok), MailPoet (értesítési e-mailek).

5. E-mail kézbesítési lehetőségek

E-mail kézbesítési lehetőségek a MailPoet alkalmazásban

E-mail kézbesítési lehetőségek a MailPoet alkalmazásban

A MailPoet három különálló e-mail kézbesítési lehetőséget kínál:

 1. E-mail kézbesítés a webgazda segítségével: Noha ez a módszer hatékonyan nullára csökkenti az e-mail marketing költségeit, nem fogom ajánlani, mivel alacsony e-mail kézbesítési aránya van. Sőt, ha túllépi a házigazdádét e-mail küldési korlátozás, hajlamos vagy az erőforrások túlzott felhasználására vonatkozó értesítésekre, sőt, akár a fiók felfüggesztésére vagy megszüntetésére is.
 2. E-mail kézbesítés harmadik fél szolgáltatásain keresztül: A MailPoet harmadik felek e-mail kézbesítési szolgáltatásait támogatja, például az Amazon SES vagy a Sendgrid az e-mailek küldéséhez.
 3. E-mail kézbesítés a MailPoet e-mail küldési szolgáltatásán keresztül: A MailPoet szintén kínál nagyon saját e-mail küldési szolgáltatás ez az e-mailek kézbesítéséhez lett optimalizálva, és képes óránként akár 50 000 e-mailt küldeni. Élvezheti ezt a szolgáltatást az ingyenes tervben, hogy korlátlan e-maileket küldjön, akár 1000 előfizető számára.

A Mailchimp világszínvonalú e-mail kézbesíthetőséget kínál, mivel az e-maileket az iparágvezető hálózati infrastruktúráján keresztül küldik el.

6. Ingyenes terv bemutatása: előfizetők és e-mail korlátozások

A MailPoet Forever Free Plan akár 1000 előfizető számára

A MailPoet Forever Free Plan akár 1000 előfizető számára

A Mailchimp ingyenes előfizetési csomagot kínál, amely legfeljebb 2000 előfizetőt tartalmaz, maximális e-mail küldési kapacitása havi 12 000 e-mail..

A MailPoet prémium verzióját ingyenesen, akár 1000 előfizető számára kínálja. Ez azt jelenti, hogy élvezheti a MailPoet által kínált összes prémium funkciót – például a MailPoet márkanév, a fejlett elemzés és a WooCommerce e-mailek eltávolítását – mindezt ingyen!

Két részlet van ebben a szakaszban:

 1. A MailPoet kínál korlátlan e-mail havonta 1000 előfizetőhöz; míg a Mailchimp erre korlátozza Havonta 12.000 e-mail, akár 2000 előfizető számára.
 2. Másodszor, a MailPoet valószínűleg az egyetlen bővítmény a piacon, amely ingyenes próbaverziójának teljes prémium szolgáltatásait nyújtja, 1000 előfizetőre korlátozva..

Győztes: MailPoet vagy MailChimp (a felhasználó igényeitől függően)

7. A fizetett tervek összehasonlítása

A Mailchimp prémium terv opciói 2019

A Mailchimp prémium tervei – 2019

A Mailchimp a előfizető-alapú és egy pay-as-you-go árképzési modell. Az előfizetői alapú tervek különböző szintű funkciókat kínálnak, kezdve:

 • Havonta 9,99 USD 500 előfizető számára (Essentials terv)
 • Havonta 14,99 USD 500 előfizető számára (Standard terv) és
 • Teljesen $ 299-ig havonta 10 000 előfizető számára (prémium terv)

A MailPoet két lehetőséget kínál prémium tervek:

 1. Az első egy kiegészítő bővítmény, amely évente 149 dollárért kínál minden lehetőséget prémium hírlevél funkciók, e-mail küldési szolgáltatás nélkül. Ez nagyszerű lehetőség nagyszámú e-mail előfizetővel rendelkező emberek számára, akik optimalizálják e-mail marketing költségeiket.
 2. A második terv tartalmazza a prémium funkciókat, plusz A MailPoet e-mail küldési szolgáltatása. Havonta 1550 dollárból indul, 1250 előfizető számára. Ne feledje, hogy az első 1000 előfizető teljesen ingyenes (beleértve az összes prémium szolgáltatást!) 1000 előfizető után az ár megegyezik a Mailchimp Essentials tervjével.

A / B tesztelés: Fontos hangsúlyozni, hogy a MailPoet nem kínál A / B tesztet semmilyen tervben, szemben a Mailchimp Essentials tervjével.

Automatizálási e-mailek: A MailPoet alapértelmezés szerint automatizálási e-maileket (például üdvözlő e-maileket és csepegtető kampányokat) kínál az 1000 előfizető ingyenes csomagjában és az összes prémium csomagban. A Mailchimp automatizálási e-maileket kínál azokban Normál terv, kezdve havonta 14,99 USD-tól 500 előfizető számára.

8. A WooCommerce integrációja

A WooCommerce szolgáltatásai a MailPoet-ben

A WooCommerce szolgáltatásai a MailPoet-ben

A Mailchimp támogatja az e-mail integrációt a WooCommerce-vel hivatalos beépülő moduljukon keresztül – Mailchimp a WooCommerce számára. Ugyanakkor még 500 000+ aktív felhasználó esetén is rosszul értékelik a beépülő modult 5-ből 5,3 csillaggal. Ez a megbízhatósági problémákat jelzi, amint az a plugin támogatási oldalán is nyilvánvaló – negatív véleményekkel, hibákkal és támogatási kérelmekkel tele.

Beszéltem Kim-mel (a MailPoet társalapítójával) és azt mondta, hogy a MailPoet felhasználói körülbelül egynegyedében van telepítve a WooCommerce. Ezek a felhasználók egy csomó (nagyon hasznos) funkciót kértek a csapattól, és ők is azon dolgozunk, hogy hozzáadjuk őket a MailPoet-hez. Néhány ilyen „hamarosan megjelenő” szolgáltatás a következők:

 • Automatizált tranzakciós e-mailek feliratkozáskor és pénztárnál, valamint az első vásárláskor.
 • Automatizált termékajánló e-mailek mint például „ebben a kategóriában vásárolt” és „ezt a terméket vásárolta”, és elhagyott kosár e-maileket.
 • Ügyfélszegmentáció a múltbeli vásárlási viselkedés alapján.
 • Ügyféllista és bevétel e-mailben.

Noha ezek a MailPoet ígéretes funkciók, sikerét csak akkor fogja meghatározni, ha az ügyfelek elfogadják, miután elérhetővé válnak.

Győztes: A Mailchimp (egyelőre) és a MailPoet, miután a WooCommerce kompatibilitást kiadták.

Csomagolás fel

Szeretném befejezni ezt a cikket azáltal, hogy megbeszéljük az egyes pluginek ideális felhasználóit.

A Mailchimp azoknak szól, akik a holisztikus marketing platform ami sok mindent lehetővé tesz számukra nem csupán e-mail marketing. Olyan dolgok, mint a közösségi média, a fizetett hirdetések, a hirdetések retargeálása, a bevételek kezelése stb. Ha látja, hogy a közeljövőben ezeket a marketingcsatornákat használja – és nem bánná, hogy egy kicsit extra fizet, ha mindegyiket központosított (Mailchimp) irányítópulton helyezné el; akkor mindenképpen válassza a Mailchimp-et!

A MailPoet azok számára készült, akik a egyszerű e-mail marketing megoldás hogy képesek legyenek működni a WordPress irányítópultján. Ha alaposan optimalizálni szeretné e-mail marketing költségeit, és mindent egy fedél alatt szeretne tartani, akkor a MailPoet az Ön számára!

Végül az e-mail marketing a vállalkozás növekedésének egyik eszköze. Válassza ki azt az eszközt, amely megfelel az Ön igényeinek, és segít a mutatók összetörésében.

Milyen ESP-t használ? Várom, hogy észrevételeit és javaslatait! Mint mindig, ha bármilyen segítségre van szüksége, kérjük, nyugodtan hagyjon megjegyzést, vagy DM engem a Twitteren a @souravify oldalon. Egészségére!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector