Készítsen lenyűgöző érzékeny táblákat a WordPress-ben a wpDataTables segítségével

Táblázatok létrehozása a WordPress-en egyszerű. Vannak hagyományos módszerek táblázatok hozzáadására a WordPresshez kóddal, de messze a legkényelmesebb módszer a táblázat (vagy diagram) létrehozására a wpDataTables WordPress bővítmény. Rendkívül egyszerűvé teszi az asztal importálását különféle külső forrásokból, stílusosan alakíthatja, és hozzáadhatja weboldalához.


Alapvető HTML táblák

Táblázatokat adhat hozzá a WordPresshez a standard használatával HTML táblázatcímkék. Meglehetősen egyenesek, és a következő alapvető struktúrát használják (ne felejtsen el beírni őket a „szöveg” fülbe, amikor bejegyzését létrehozod):

Első Második Harmadik
Jack Jackson 25
Jane Jenson 30

Melyik eredményeként a táblázat hasonlóképp néz ki (megjegyzés – a th fejléccellák bármilyen stílusa a témától függ):

ElsőMásodikHarmadik
JackJackson25
JenJenson30

A táblázatok létrehozásához a HTML használata akkor működik, és akkor jó, ha csak egy vagy két táblát akar hozzáadni a webhelyéhez. De ha gyakran táblákat készít, van néhány probléma, amelyek valószínűleg felmerülnek.

 • A speciális lehetőségekhez HTML kódolást kell tanulnia
 • A HTML hozzáadása időigényes, és hosszú távon akadályozza a termelékenységet, ha sok táblázatot hoz létre
 • Ennek a módszernek az elrendezése és a kialakítása nagyon korlátozott (kivéve ha haladó fejlesztő vagy)

Ha WordPress-t használ, akkor feltételezhetjük, hogy 1) a WordPress legújabb verzióját használja, és 2) a témája reagál. Amikor a HTML táblacímkével táblázatokat szúr be a WordPress webhelyére, sok időt fog költeni az elrendezés módosítására.

Lehet, hogy webhelye reagál, de a táblázatok nem.

Ez természetesen megszakítaná webhelyének érzékeny tulajdonságait. Az adatok webhelyre történő beillesztése szintén problémát jelenthet. A táblázatkezelő szoftvereknek, például a Google Spreadsheetsnek vagy a Microsoft Excelnek nagyon sok importáló eszköze van az adatok adatbázisból történő befogásához. De ha minden karaktert gépel, akkor az nem túl eredményes.

Korábban három fő kérdést azonosítottunk a táblázatok HTML-beillesztésével a WordPress-ben. Ne aggódjon – a táblák létrehozásának sokkal jobb módja van. Tehát hadd vezessenek be egy plugint, amely kiküszöböli az összes fent említett problémát, és számos hasznos funkciót hoz fel.

Készítsen jobb táblákat a wpDataTables segítségével

wpDataTables Responsive Tables plugin

Táblázatok létrehozásához a WordPress segítségével erősen ajánljuk a wpDataTables alkalmazást. Ez a teljes mértékben reagáló prémium plugin megkönnyíti a táblázatok és diagramok létrehozását, testreszabását és kezelését a WordPress-ben – nincs szükség kódolásra. Csak telepítse és kezdje el táblázatok és táblázatok készítését! Több mint 14 300+ ember bízott benne (és korábban a hónap egyik WordPress bővítményének nevezte). Ez szerény véleményünk szerint az egyik legjobb módszer a táblák hozzáadására a WordPress alapú webhelyre..

További információ a wpDataTables-ről Élő bemutató megtekintése

A fenti gombokra kattintva többet megtudhat a wpDataTables-ről a Themeforestnél, vagy folytathatja az olvasást, hogy megtudja, miért gondoljuk, hogy ez ilyen fantasztikus.

Több adatforrás

wpDataTables adatforrások

Attól függően, hogy hol szeretné tárolni az adatait, a wpDataTables lehetővé teszi számos különböző forrásból történő importálást. Az adatok importálásához válasszon az Excel, CSV, Google Doc, XML, JSON, Serialized PHP Array vagy a MySQL lekérdezés közül. Vannak lehetőségek arra is, hogy új táblát hozzon létre kézzel, kapcsolódjon egy élő adatforráshoz (amely dinamikusan frissíti a táblát, amikor egy oldalra tölti be), vagy létrehozhat egyéni lekérdezést egy grafikus felhasználói felület (GUI) eszközzel.

A MySQL lekérdezés az én személyes kedvencem, mivel lehetővé teszi számomra a megtekintést és módosítani adatok egy megfelelő adatbázisból. Ha egy fejlesztői csapat dolgozik egy asztali projekten, ez az együttműködést rendkívül egyszerűvé tenné (erről bővebben később)!

Továbbfejlesztett testreszabás és érzékeny elrendezés

Az asztal tervezése még soha nem volt ilyen egyszerű. Néhány jelölőnégyzettel és néhány színválasztással megtervezheti a plugin-t webhelyének témájához. Vessen egy pillantást a plugin fantasztikus látványterveire:

wpDataTables egyedi stílus

Beépített lehetőségek vannak az interfész nyelvének, az idő / dátum formázásának, az igazításoknak, az egyedi JS / CSS és még sok más számára is. Ó, és megemlítettem, hogy a plugin is mobilra reagál? Beállíthatja, hogy mennyi helyet fog fogyasztani az asztal, függetlenül a képernyő méretétől!

Szűrők a hatékony kereséshez

wpDataTables Rendezési és szűrési lehetőségek

Új tábla létrehozásakor (vagy egy létező táblázat szerkesztésekor) lehetősége van a szűrők engedélyezésére. A szűrőkkel az eredménykészletet csak a kívánt elemekkel csökkentheti. Ez hihetetlenül hasznos egy nagy adatbázis lekérdezéséhez. Például, ha van könyvtári adatbázis, akkor az eredmények kiszűrése a tantárgy segít sokkal gyorsabban megtalálni a könyvet.

Mivel azonban a szűrők minden egyes szerkesztése után megnövekszik az adatbázis által elvégzendő számítások száma – ezáltal növekszik a kiszolgáló nyomása. Ezért van az édes lehetősége, hogy teljes mértékben letiltja a szűrőket.

Szerkessze a MySQL Database-t a Frontendből

wpDataTables Engedélyezi a front-end szerkesztést

A wpDataTables lehetővé teszi az adatbázisok közvetlen szerkesztését a kezelőfelületről – azaz az élő WordPress webhelyről. A táblázat konfigurálásakor egyszerűen engedélyezze a „Szerkesztés” lapon található lehetőséget. Azt is beállíthatja, hogy mely felhasználók szerkeszthessék az értékeket az adatbázisban – nyitva hagyva, hogy minden felhasználó benyújthassa vagy alapuljon a hozzáféréssel felhasználói szerepében.

Vizualizálja az adatokat a diagramok segítségével

A megjelenítés a szokásos szövegnél sokkal hatékonyabb figyelemfelkeltő eszköz. Végül is látni hisz. Azt növeli az adatfelvétel arányát, összehasonlítva a hagyományos olvasással. Például, amikor egy éves jövedelem-jelentés kördiagramját nézi, szinte mindig gyorsabban fogja értelmezni az adatokat, összehasonlítva az összes tizenkét hónapos adat olvasásával..

wpDataTables Diagramstílusok

A wpDataTables segítségével dinamikus táblázatokat hozhat létre (a Google Charts, a HighCharts vagy a Chart.js segítségével) az asztal adatainak megjelenítéséhez. Ez különösen a sok numerikus adatot tartalmazó táblákhoz hasznos, például a bloggerek megosztják a havi jövedelemjelentéseiket.

Élethosszig tartó frissítések

A legtöbb plugin-fejlesztő egyéves frissítéseket és támogatást fog kapni. Ez a fejlesztő azonban élettartamú frissítéseket és hat hónapos támogatást tartalmazott egyszeri díj ellenében (megjegyzés – a folyamatos támogatáshoz meg kell újítania a licencet).

Részletes dokumentáció

A fejlesztõ nem hagy megfordíthatatlan követ, amikor elmagyarázza a wpDataTables használatát. Kiterjedt online dokumentáció és video oktatóanyagok segítenek megragadni a plugin teljes képességét!

Ez két dolgot mond nekünk:

 1. A fejlesztő ügyfeleivel törődik – hogy visszatérjenek a termék megvásárlásához
 2. Tudatos ügyfél = kevesebb csuklás = alacsonyabb támogatási jegy = boldog ügyfelek

Ezenkívül kevesebb támogatási jegy mellett a fejlesztő több időt fordíthat a bővítmény fejlesztésére és újabb szolgáltatások bevezetésére!

Hogyan készítsünk egy érzékeny táblát a wpDataTables segítségével

Most, hogy tudod, miért gondoljuk, hogy a wpDataTables nagyszerű plugin, mutassuk meg, hogyan kell használni! Pontosan három lépés van egy új tábla létrehozására a wpDataTables beépülő modul segítségével.

1. Telepítse a wpDataTables szoftvert

Tudom, hogy ennek nyilvánvalónak kell lennie, de először telepítenie kell a wpDataTables szoftvert. Mivel ez egy prémium plugin, meg kell vásárolni és töltse le a CodeCanyonból (csak lépjen a vásárlásokra, és töltse le az „Csak telepíthető WordPress fájlt”).

Telepítse a wpDataTables bővítményt

Ezután csak kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés és az aktiválás befejezéséhez.

2. Készítse el az adattábláját

Aktív plugin esetén egy vadonatúj “wpDataTables” menüpontnak kell lennie. Kattintson rá, majd kattintson a nagy kék Új hozzáadása gombra az új asztal létrehozásának megkezdéséhez.

wpDataTables Táblázat létrehozása vagy importálása

Az első lehetőség az, hogy hogyan szeretné létrehozni a táblázatot. Öt lehetőséget kell bemutatni. Azért választottuk az importálási lehetőséget a CVS-ből, mivel volt egy egyszerű táblázat, amelyet használni akartunk. Ezután a Tovább gombra kattintás után a rendszer felkéri a fájl kiválasztására és feltöltésére.

wpDataTables táblázat kezelése

Miután feltöltötte az adatforrást, megadhat egyéni táblát, valamint opciókat használhat oszlopok és sorok szerkesztéséhez, hozzáadásához vagy törléséhez. Ezután kattintson a zöld gombra az asztal létrehozásának befejezéséhez.

wpDataTables táblabeállítások

Most az otthoni szakaszban vagy! Ezen az oldalon módosíthatja a táblázatok kiegészítő beállításait (opcionális). A „Megjelenítés” opciókkal engedélyezheti a reagáló összeomlást kisebb eszközökön, adjon hozzá egy vízszintes görgetősávot, korlátozza az asztal szélességét stb. A „Szerkesztés” fülre engedélyezze a front-end szerkesztést, vagy engedélyezze a táblázatok eszközeit (nyomtatás, másolás vagy exportálás) Gyors linkek). A legjobb az, hogy a szerkesztéseket élőben megnézheti, amikor javításokat végez. Ne felejtsen el kattintani a Megment (vagy alkalmazza) jelölőnégyzetet, ha bármilyen változtatást hajt végre.

Ha elkészült, másolja a táblázat rövid kódját a képernyő tetejéről, mert a harmadik és az utolsó lépéshez szüksége lesz rá.

3. Helyezze a tábláját egy üzenetbe vagy oldalba

wpDataTables rövid kód

A táblázat használatához csupán annyit kell tennie, hogy beillesztheti a rövid kódot egy üzenet vagy oldal tartalmába (mint a fenti képen). Ez a rövid kód megjelenik a webhely felületén, attól függően, hogy hogyan formázta az asztalát:

wpDataTables Front-end Table

A miénkben láthatja, hogy engedélyeztük az asztali eszközöket (nyomtatáshoz, exportáláshoz stb.), A szűrést és az előtérbe történő beküldéseket. De ennyi – az asztalod készen áll a futásra!

Szeretne diagramot készíteni?

Diagramokat készíthet a wpDataTables használatával is. A táblázat létrehozása után kattintson a „Chart létrehozása” elemre a kezdéshez.

wpDataTables Diagram létrehozása

Innentől adjon nevet a diagramnak, válassza ki a stílust (tonna közül lehet választani) és folytassa a következő képernyőre, ahol kiválasztja az adattáblázatot, amelyet használni szeretne a diagram létrehozásához.

wpDataTables Adatok hozzárendelése

Miután kiválasztotta az adatforrásként használni kívánt táblát, rendelje hozzá a táblázat oszlopait a diagram részeihez. A választott diagramtól függően előfordulhat, hogy minimális számú értékre van szükség. Példánkban egy oszlopdiagramot választottunk, amelyhez legalább két oszlop szükséges a diagramhoz (hogy oszlopok legyenek). Miután rendezte az oszlopokat, lépjen a következő lépésre.

wpDataTables A táblázat testreszabása

Most a móka kedvéért. Használja az opciókat a diagram stílusához és tulajdonságainak hozzáadásához. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre az érzékeny szélességre, magasságra, hátterekre, szegélyekre, betűtípusokra, címkékre, színekre, a cím megjelenítésére / elrejtésére, a lebegő eszköz tippeire és még sok másra..

A szerkesztés befejezése után kattintson a következőre, és másolja a diagram rövid kódját. Csak illessze be a bejegyzés vagy az oldal tartalmába, mentse el, és lépjen a weboldal elejére, hogy megnézze a diagramot!

Adjon hozzá további WordPress tábla-szolgáltatásokat

Többet akar? Számos kiterjesztések és kiegészítők a wpDataTables-hez még több táblázat- és diagrambeállítás hozzáadása a WordPress-webhelyhez.

wpDataTables Speciális szűrők

Erőteljes szűrők: Állítsa be a lépcsőzetes (balról jobbra összetett) szűrőket, az oldalsó szűrést (több szűrőt alkalmazzon a szűk eredményekhez), tiltsa le az asztal nézetet, amíg a felhasználó kiválasztja a szűrőket, adjon hozzá egy élő keresési funkciókat és így tovább. Csak engedélyezze és konfigurálja az opciót az asztal beállításakor.

Jelentéskészítő: Az adattáblák alapján generálhatja saját Word vagy Excel jelentéseit. Ez különösen akkor hasznos, ha a felhasználóknak lehetővé teszik a front-end szerkesztést (az adatok gyűjtésekor a jelentések újrafuttathatók és kinyomtathatók), vagy ha rendszeresen (például havi számlákkal vagy időkártyákkal) kell újrakészíteni a jelentéseket..

wpDataTables Formidable Forms

Óriási űrlapok: Támogatás hozzáadása a népszerű Formidable Forms Pro űrlapkészítőhöz. A Formidable Forms segítségével adatgyűjtési űrlapot hozhat létre (mint például egy felmérés), majd automatikusan létrehoz egy táblát a felhasználói beadványok alapján, minden mezőt oszlopba konvertálva.

Gravitációs formák: Integrálja a Gravity Forms beküldéseket a wpDataTables-kel, hogy a felhasználói adatok alapján automatikusan készítsen WordPress táblákat. A kiterjesztés új adatforrást ad hozzá a táblázat létrehozásakor, így könnyű linkelni az Ön Gravitációs Kérdésével és megjeleníteni az adatokat.

Próbálja ki a wpDataTables magad

wpDataTables Live Sandbox

A legtöbb fejlesztő élő demót nyújt Önnek, hogy megnézze, mi a plugin képessége. De csak a kimenetet jelenítik meg, azaz az „előtétkép” nézetet – amely előre meghatározott bemenetekre épül.

A wpDataTables azonban teljes sandboxot kínál a bemutatón, ahol csak lehet try-before-you-buy. Ezt minden autókereskedő megteszi – a hírhedt tesztvezetés. A homokozón keresztül tesztelheti a plugin tulajdonságait a szíve tartalma szempontjából, és valós időben megnézheti a kimenetet.

Tekintse meg a wpDataTables Demo alkalmazást

Töltse le egy példányt, hogy kipróbálhassa saját telepítését? A wpDataTables egy egyszerű verziót kínál, amelyet megragadhat a WordPress.org lerakatból. Nem rendelkezik az összes fantasztikus, prémium funkcióval, amelyet fentebb tárgyaltunk, de nagyszerű módja annak, hogy kiderüljön, lehet-e a plugin a megfelelő megoldás az Ön igényeinek.

Töltse le a wpDataTables Lite alkalmazást

És ha tetszik, akkor megengedheti magának, hogy teljes nyugalommal vásárolja meg. Miért? Mert már tesztelte és felhasználta a terméket.

Következtetés

A wpDataTables az egyik nélkülözhetetlen plugin a WordPress webhelyek számára, amelyek hatalmas mennyiségű adatot kezelnek. Akár iskolai projektet készít, akár a vállalat éves jelentését, a táblázatok és azok megjelenítése alapvető szerepet játszanak az adatok ábrázolásában.

Szerezzen be wpDataTables-t a WordPresshez

Próbálta meg a wpDataTables-t? Vagy kérdése van azzal, hogy mit tehet ez a plugin? Hagyj megjegyzést az alábbiakba – szívesen meghalljuk Önt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map