Készítsen és tegyen közzé könyveket a WordPress és a PressBooks segítségével

Felhívjuk figyelmét, hogy a Pressbooks megszüntette a bővítmény támogatását, és már nem kompatibilis a WordPress-rel.


Ha egy egyszerű és érthető eszközt keres könyvének létrehozásához, szerkesztéséhez és közzétételéhez, ne keresse tovább, használja a PressBooks alkalmazást, és élvezze a könyv létrehozását a szeretett WordPress segítségével.

A PressBooks az összes alapvető eszközt megadja az e-könyvek és még a nyomtatott könyvek létrehozásához. Ez lehetővé teszi a könyvek exportálását az összes fontosabb adatformátumban, így könyveit bármilyen e-könyv formátumban könnyen felhasználhatja az Amazon Kindle, az Apple iBooks, a Nook, a Kobo és mások számára. A könyvet exportálhatja PDF formátumban, és papírra nyomtathatja, és miközben a WordPress-rel készíti könyveit, megismerheti az ismerős XML exportálást is..

A BookPress valójában egy WordPress MultiSite (WPMS); A felhasználók regisztrálhatnak a hálózaton korlátlan számú könyv létrehozásához, és minden könyv a WPMS hálózat webhelye.

A PressBooks WordPress bővítmény

A BookPress MultiSite működését a PressBooks nyílt forráskódú plugin biztosítja. Bárki letöltheti a bővítményt a Githubból, és aktiválhatja azt egy friss, több webhelyen futó WordPress telepítésen, hogy könyvkiadói platformmá váljon..

A fejlesztő azt javasolja, hogy a PressBook.com-t használják kész és kezelt platformként. Azt kell mondanom, hogy egyetértek vele, mivel az e-könyvek kiadása nemcsak az exportfájl létrehozását jelenti, hanem egy összetett munkák új szakasza vár, amellyel a szerzők eloszthatják könyveiket több nagyobb piacon, például az Amazon vagy az iBook. Most nézzük meg, mi a PressBooks valójában.

Mi az a PressBooks??

A PressBooks egyik fejezete nagyon hasonló a WP szabványos postai formátumához, és magában foglalja

A PressBooks egyik fejezete nagyon hasonlít a WP szabványos postai formátumához, és tartalmaz „fejezet meta-adatait” taxonómia nélkül

A PressBooks a könyv összes alapvető tulajdonságát biztosítja, beleértve:

Elülső ügyek, hátsó ügyek, alkatrészek és fejezetek, valamint a szokásos könyvek és fejezetek meta-adatai. Ezután a szerzők megszervezhetik könyveiket és elvégezhetik a finom kivitelezést.

A szerzők megengedhetik, hogy könyveiket magántulajdonban hozzák létre és exportálják, de lehetőségük van könyvük nyilvános közzétételére is, és a felhasználók elolvashatják a könyveket a PressBooks altartományába telepített WordPress webhelyen. Három témát választhatunk a könyv vászonaként, mindegyik téma minimális, és nyomtatott könyvek ihlette őket:

A PressBooks téma opciói

A PressBooks téma opciói

Az előlapon a PressBooks nagyon hasonlít papírra:

PressBook Frontend

PressBook Frontend

PressBooks előnyei és hátrányai

A PressBooks megbízható, gyors és szilárd. Azt csinálja, amit mond, és simán csinálja, de a lehetőségekhez és az elvárásokhoz képest túl kevés. Rájöttem, hogy a PressBooks alapjában véve alul van. A lényeg az exportált fájlok kompatibilitása az elismert terjesztési platformokkal. Ez egy nagyon legitim cél, de ennek eredményeként a PressBooks messze elmarad a legújabb tartalom közzétételi trendektől, és nagyon nehéz bevételt szerezni és nagyon jövedelmező. Nézzük meg, miért.

Egyszerű érzékeny minták

Nézzük meg a klasszikus Kindle-t, mint az e-könyvplatformok úttörőjét. Az Amazon létrehozta a Kindle-t, és az új adatelemzéshez és a technológiai ismeretekhez való hozzáférés révén az Amazon okos srácai tudták, hogy a nyomtatott média kora vége. Csak idő kérdése, amíg az olvasók többsége internetes kiadványokhoz fordul.

Nos, az Amazon nagyszerű munkát végzett azáltal, hogy átalakította az olvasási technológiát, és ami még fontosabb, megváltoztatta az emberek szokásait. Az egyik legnehezebb feladat a régi szokások megváltoztatása.

A PressBooks kihasználja az Amazon által megkezdett tendenciát. Ha online könyveket hoz létre papírkötésű formátumban, akkor a könyveket könnyen elolvashatóvá és ismerősebbé teheti az idősebb olvasók számára (akik esetleg nem olyan nyitottak vagy hajlandóak használni a technikát, mint a fiatalabb generációk).

A PressBooks témái érzékenyek és ragaszkodnak az egyszerű oszlop elrendezéshez a bal / jobb nyíl navigációjával. Ez hatékony, de nem feltétlenül a legvonzóbb elrendezés, amelyet kérhet. Ha tetszik a minimális formatervezés, akkor mindenkinek be kell állítania a mellékelt PressBooks sablonokat. De szeretne valami stílusosabbat vagy flash-et megfontolni, érdemes megfontolnia egy webfejlesztő felvételét is, hogy testreszabhassa webhelyének megjelenését.

Csak a helyi videóbeágyazások

A PressBooks nem engedélyezi a szerzők számára, hogy harmadik fél videóit beágyazhassák tartalmukba. Ez azt jelenti, hogy a saját videóit a saját médiakönyvtárában kell tárolnia, ha használni szeretné őket (nem engedélyezett a Vimeo vagy a YouTube iframe).

De mi történik a videóval egy PDF-szakértőben? Nos, ennek kezelésére számos módon van, véleményem szerint a legegyszerűbb módszer a videó helyettesítése egy rövid URL-sel, amely a videó YouTube vagy Vimeo verziójához kapcsolódik, PDF formátumban. Mindenesetre a felhasználó korlátozása az ön által üzemeltetett média számára egy kicsit nagy kihívás, amelyet a PressBooks saját maga hozott létre, különösen olyan korban, amikor a YouTube a videó aranyszabálya.

Micro-formázás

A PressBooks könyveket és fejezeteket fogadott el meta adatokkal, amelyek szükségesek, de nem elégségesek. A különféle adatok felépítésének minimális gyakorlata a mikroformátumok, például a Schema.org.

Tegyük fel, hogy szakácskönyvet írok a PressBooks platformon. Szükségem van könyv-meta-adatokra, recept-meta-adatokra is. Ezen felül szeretnék egyéni taxonómiát alkalmazni az összetevőim hierarchiájával kapcsolatban; a legfelső szintű kategóriák olyan elemek lehetnek, mint például: zöldségfélék, fűszerek, húsok stb., És minden összetevőt alkategóriákba lehet sorolni..

Ezután megmutathatom az összetevők listáját az előlapon az olvasók számára, vagy hagyhatom, hogy az olvasók az egyedi mezők szerint szűrt recepteken keressenek, és kiválaszthatják, hogy az összes étel megtekintse a halat vagy a Capsicumot. A WordPress kiterjedt eszközökkel rendelkezik az adatok szerkesztésére egyedi meta-adatokkal, egyedi mezővel, egyedi taxonómiákkal, postai formátumokkal és egyedi postai típusokkal.

Vannak olyan funkciók is, mint a földrajzi címkézés, amelyek forradalmasíthatják a PressBooks által létrehozott könyveket. Képzelje el, amikor egy könyvet olvas a táblagépen, és ha a szövegben egy hely nevét látja, és rákattint rá, azonnal látni fogja annak a helynek a Google Street View képét egy világítódobozban..

Jelenleg a PressBooks nem támogatja ezeket a funkciókat, de nagy előnye lenne, ha megtennék. Ez lehetővé tenné egy teljesen új tartalom alkotók csoportjának belépését a piacra. Remélhetőleg ez valami, amit fontolóra vesznek, de addig ez az, amire konzultálnia kell egy webfejlesztővel, hogy megtudja, tervezhető-e-e egyéni téma az Ön igényeinek.

Az Evernote-t további példaként véve ez az alkalmazás népszerű, mivel segít a felhasználóknak címkékkel jegyzeteket írni, képeket hozzáadni és hangot rögzíteni ugyanarra a jegyzetre. Ez a típusú tartalom, amelyet a felhasználók elvárnak. Az Evernote megjegyzések megszervezésére késztette, képzelje el, milyen csodálatos lenne, ha a PressBooks hasonló funkciókkal egészíti ki könyveit.

Közösségi megosztás

A PressBooks támogatja a Twitter, a Google+ és a Facebook közösségi megosztási gombjait a könyvek webes verziójában. Ez egy nagyszerű lehetőség az olvasók számára, hogy megosszák kedvenc fejezeteiket, és kicsit extra expozíciót nyújtsanak Önnek. De ezek meglehetősen egyszerűek, és jelenleg az egyetlen lehetőség az összes oldal egészének engedélyezése vagy letiltása. Jó lenne, ha megjelenik a stílus kialakítása, valamint a közösségi hálózatok is.

A bevételszerzés

Jelenleg a PressBooks lehetővé teszi egy webes e-könyv létrehozását, amelyet PDF, MOBI vagy EPUB fájlokba is exportálhat. De nem ismerek a létrehozott könyvek bevételszerzésének lehetőségeit további bővítmény hozzáadása nélkül.

Az egyik lehetőség egy prémium e-tagság létrehozása a Restric Content Pro használatával. Így nyilvánosságra hozhatja a könyvek első fejezetének oldalait, és a tartalom többi részét a tagok számára zárolhatja. Megjegyzés: Valójában még nem teszteltem a két plugin kompatibilitását, de elvárom, hogy ez csak jól működjön.

Alternatív megoldásként eladhatja könyveit az Amazonon, az iBookson stb. Is. A PressBooks formátumai megfelelőek, így bármilyen probléma merül fel a fájl feltöltésekor. Vagy használhatja a WooCommerce-t vagy egy hasonló e-kereskedelem-bővítményt az e-könyvek PDF-verzióinak eladására a saját webhelyén. Számos forgatókönyv definiálható vagy figyelembe vehető az alkalmazás bevételszerzéséhez.

PressBooks Pro

Jelenleg a PressBooks bővítmény teljesen ingyenes, ám 3 prémium csomagot kínálnak, ha azt akarja, hogy az online könyv vagy könyvplatform kezelje az Ön számára. Ha el akarja távolítani a vízjeleket az e-könyv PDF-exportálásából, akkor frissítenie kell a következő tervek egyikét, amelyek 19,99 USD-tól kezdődnek (egyszeri díj könyvenként).

PressBooks nyomtatás

A PressBooks nyomtatási szolgáltatásokat kínál, ha azt akarja, hogy az e-könyv papírhúzással készüljön. Van 50 USD alapítási díj és 50 minimális megrendelés, de ennyi. Fontos megjegyezni, hogy a PressBooks saját nyomtatott könyvei nem tartalmaznak ISBN-t, csak egy általános vonalkódot. Tehát ha a kereskedőknek vagy a könyvtáraknak kívánja terjeszteni, a nyomtatás előtt rendeznie kell ISBN-kódunkat, hogy a kód szerepeljen a borítón.

Alternatív megoldásként a BookBaby használatával nyomtathatja ki és terjesztheti a könyvet. Rengeteg opciót, csomagot és kiegészítőt kínálnak, mint például igény szerint nyomtatott nyomtatás 199 USD-tól, ISBN-szolgáltatások vagy akár egyetlen könyvnyomtatás 19 dollárért. További információkért nézze meg árazási oldalát.

A BookBaby nem számít fel díjat az értékesítésért, mégis funkcionális irányítópultot biztosít a szerzők számára az értékesítés különböző csatornákon keresztüli kezeléséhez. A nyomtatott könyvek számára a szerzők opcionálisan kis mennyiségű, 25 kötetből álló kötetet is megrendelhetnek, és nyomtatásonként csak néhány dollárba kerül.

Csomagolás fel

A PressBooks nagyszerű koncepció, és vezetõ lehet az e-könyv készítésében és kiadásában. Nagyon sok lehetőség rejlik ingyenes és prémium e-könyvek létrehozására webhelyének népszerűsítésére vagy blogjának bevételszerzésére. Remélhetőleg megpróbálja, mivel a PressBooks meglehetősen egyszerű módja annak, hogy könyveket készítsen a WordPress használatával (és ha ezt összekapcsolja a WordPress-mel foglalkozó könyveink útmutatónkkal, akkor a siker nyomában leszel).

Tehát mit gondolsz a PressBooksról? Kibróbáltad? Milyen funkciókat szeretsz? Vagy van olyan szolgáltatás, amelyet szeretne a PressBooksnak? Tudassa velünk, és kezdje el a beszélgetést az alábbi megjegyzésekben!

Cikk írta: Pooria Asteraky. Követheti a (z) Pooria nevű felhasználót Twitter vagy LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map