Készítsen egyedi szótárt a CM Tooltip szótár WordPress beépülő moduljával

Hajlandó sokat írni egy niche-témáról a blogjában? Úgy találja, hogy újra és újra meg kell határoznia a fogalmakat, hogy a hozzászólások összefüggéseit megadhassa? Ha igen, akkor valószínűleg egy szótár használatával szervezheti és elérhetővé teszi a leggyakrabban használt kifejezéseket és azok meghatározásait.


Most az a gondolat, hogy a szószedetet a semmiből készítsék el, nem is beszélve arról, hogy a meghatározási oldalakra mutató hivatkozásokat minden egyes alkalommal felállítják, amikor minden kifejezés megjelenik minden egyes üzenetben. Itt jön be a CM Tooltip Glossary plugin.

Mit csinál a CM szótár eszköztip plugin??

Ez a remek plugin rendkívül egyszerűvé teszi a kifejezések és azok meghatározásainak dedikált oldalainak létrehozását, és hivatkozásokat generál ezekre az oldalakra, amikor a kifejezések megjelennek a blogbejegyzéseiben vagy az oldalain. Az eszköztipt is megjelenítheti, amikor a látogató lebeg a kifejezésre, például a JumpStartCTO alábbi példájában (a Creative Minds webhely demonstrációs célokra hivatkozik):

tooltip szótár

Mint láthatja, amikor a „Minimális életképes termék” kifejezésre vigye az egérmutatót, megjelenik egy eszközleírás, amely megadja a meghatározást, így nem kell elhagynia az oldalt. Ha azonban rákattintana a kifejezésre, akkor egy oldalra kerül, amelyen szerepel a meghatározás, valamint egyéb információk. De egy pillanat alatt jobban megismerjük ezt.

A Creative Minds által kifejlesztett (akik olyan bővítményeket is készítenek, mint a CM Ad Changer és a CM Answers), a CM Glossary Tooltip három különféle verzióban érhető el: Ingyenes, Pro és Pro +. Vegyünk egy kis időt az egyes verziókkal kapcsolatos szolgáltatások áttekintésére.

Ingyenes

A bővítmény ingyenes verziója mindent megad, amire számíthat: az alapokat. Ez lehetővé teszi, hogy egyedi szócikkeket hozzon létre a szótárban szereplő egyes kifejezésekhez, megjelenítse az eszközre mutató tippet a lebegő mutató felett, és automatikusan hivatkozzon a kifejezések oldalára. Létrehoz egy szószedet-indexet, amely megjelenítheti a kifejezéseket akár egy listában:

szótár tooltip listája

Vagy csempe formátumban:

szótár tooltip lapok

Megfelelő szintű ellenőrzést is biztosít a kifejezések megjelenítésében. Beállíthat például szűrőket annak biztosítására, hogy az eszköztippben szereplő meghatározások ne haladja meg a meghatározott hosszúságot. Beállíthatja, ahol az eszköztippek megjelennek, beleértve ugyanazon az oldalon található másolatokat. Végül UTF-8 kódolási támogatást kínál.

Töltse le az ingyenes CM Tooltip-szótár beépülő modult

Pro

A Pro verzió pénzbe kerül, de a kibővített szolgáltatások széles skáláját kínálja. Mindent megkap, ami természetesen az ingyenes verzióval jár, plusz az a képesség, hogy egész rengeteg kiegészítő információt adjon az egyes egyedi szószedet kifejezések oldalához, például:

 • Belső kapcsolatok
 • Szinonimák
 • Kapcsolódó hozzászólások
 • Kapcsolódó kifejezések
 • Az egyes szám támogatása és a kifejezések többes formája

A Pro verzió emellett jobban irányíthatja a szószedet működését és megjelenését. Például beállíthatja a nagy oldalú szótár leírását, vagy testreszabhatja a linkek és az eszköztippek kifejezés igénybevételét:

tooltip testreszabás

Változtassa meg az állandó linkeket, adjon hozzá horgonyokat az elemtippekhez, és dobjon be egyéni karaktereket a jó mérés érdekében. CMinds Gratitude üzenet szokás jelennek meg a láblécben ebben a verzióban, és beállíthat egy widgetet, amely véletlenszerű kifejezéseket jelenít meg az oldalsávban, így:

szótár tooltip widget

A Pro további szolgáltatásai között szerepel a többoldalú és a mobil támogatás, a definíciók közvetlenül a szótár index oldalára történő felvételének lehetősége és a sebesség optimalizálása, így minden SEO kereskedő boldog marad.

Ráadásul, ha rendelkezik olyan kifejezések szótárával, amelyeket a merevlemezen könnyen elkészített, könnyen importálhatja .csv formátumban. Vagy exportálhatja a szószedetet, miután létrehozta azt, hogy nyilvántartásban legyen:

import export tooltip szótár

Pro +

Mint várhatnánk, a Pro + verzió tartalmazza a Free és Pro verziók összes funkcióját, és még több funkció van a tetején. Ez az a verzió, amelyre megkaptam a kezem, és ez határozott lépés a másik két verzióhoz képest. Ez a dolog mindent tartalmaz a Google Translate integrációjától kezdve:

tooltip szótár Google Translate

A Merriam-Webster szótár és a tezaurusz integrációhoz:

tooltip szótár Merriam Webster Dictionary

A Szószedet-keresés és kategóriák beállításának képességére. Ezenkívül rövid kóddal is beillesztheti a kifejezések kategóriáját bárhová, a keresési és csere eszközhöz pedig gyors, átfogó frissítéseket, kifejezéskizárást és egyedi linkeket hozhat létre. Rengeteg rövid kód opció, valamint a részleges szavak és rövidítések támogatása kerekíti a szolgáltatáskészletet.

A szótár beállítása

Amikor a telepítés és az aktiválás után először a pluginre pillantott, egy pillanatra szünetet kellett állnom. Sok lehetőség van, és noha a további lehetőségek nagyobb rugalmasságot jelentenek, ez több munkát is jelent a rendszergazda részéről. Szerencsére a beállítási folyamat részvételével kapcsolatos félelmeim gyorsan pihentek. A plugin felhasználói felülete intuitív és könnyen követhető. A főképernyőn megjelenik a szótár aktuális kifejezéseinek listája:

tooltip szótár fő felhasználói felülete

Csak rá kell kattintania Új hozzáadása és egy új üzenetre kerül, ahol kiírhatja a kifejezés meghatározását:

szerkesztés szótár tooltip

A beépülő modul ezután megtalálja a kifejezés összes példányát a webhelyén, és kattinthatóvá teszi őket. Ha rákattintanak, a látogatók egy speciális oldalra kerülnek, amely meghatározza a kifejezést. Valahogy így néz ki:

tooltip szószedet minta oldala

Mint láthatja, ezen a glosszárium kifejezésoldalon szerepel a kifejezés meghatározása, a kifejezés szinonimái és a megjelenő kapcsolódó cikkek. Érdemes időt tölteni a Beállítások opciók böngészésén. Itt is nagyon sok hely van a játékra, de ne engedd, hogy ez túlterheljen. A Beállítások szakasz minden lapja a testreszabás különböző aspektusaival foglalkozik. Ha például nem akarja foglalkozni a szinonimákkal, akkor nem is kell erre a fülre kattintania. Azt akarom mondani, hogy használd azokat a funkciókat, amelyek előnyei (és értelmesek) a webhelyednek; ne érezzék magukat, hogy kötelesek mindet használni.

eszköztipp szótár általános beállításai

Az tooltip hover effektus aktiválásához kattintson a gombra Beállítások majd a lapon Szerszámtipp tartalma. Jelölje be a jelölőnégyzetet Mutassa az eszköztipp, amikor a felhasználó az egérmutatóra mutat?

Ha azt akarja, hogy a kapcsolódó cikkek listája megjelenjen egy meghatározás alatt egy dedikált kifejezés oldalon – alapvetően azon cikkek listája, amelyekben a kifejezés megjelenik – kattintson a kapcsolódó cikkek fülre, és ellenőrizze, hogy a négyzet be van-e jelölve a Kapcsolódó cikkek megjelenítése:

kapcsolódó cikkek tooltip szótár

Kattintson az egyes fülre, és válassza ki a kívánt választást. Valójában ez minden, amit tudnod kell a plugin használatához. Kövesse a megadott utasításokat, és jó úton haladhat egy robusztus szótár létrehozása felé a webhelyén. És ha egy olyan rést tárgyal, amely sok iparral kapcsolatos zsargonnal foglalkozik, akkor ez egy kiegészítés, amelyet a látogatók szeretnek és rendszeresen használnak..

Következtetés

Időnként a webmesterek boldoggá teszik a bővítményt, és mindent telepítenek, amire képesek lehetnek. Ha tetszik, hogy a tervek egyszerűek és ésszerűek, akkor a CM Tooltip Glossary pluginnak továbbra is vonzónak kell lennie. Különösen a Pro + verzió teljes funkcionalitása elegendő ahhoz, hogy kielégítse az összes elképzelhető szószedettel kapcsolatos igényt, ugyanakkor elég egyszerű, hogy vonzó legyen a WordPress felhasználók számára, akik szeretnének ragaszkodni az alapvető tudnivalókhoz..

Használta ezt a bővítményt? Mit gondoltál? Hasznosnak vagy tolakodónak találja-e a szószedet kiegészítését??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map