Jetpack a WordPresshez: Mesés plugin a webhely feltöltéséhez

Ha WordPress-t használ, akkor valószínűleg hallott már a Jetpack-ről. Ez a plugin az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend, és manapság sok WordPress-felhasználó használja. Növekvő népszerűségének és a nagy felhasználói bázisnak köszönhetően részletes oktatóanyagot készítettünk erről a hihetetlen bővítményről, amellyel tisztán tudja, mi a Jetpack, mi szükséges a telepítéshez, milyen funkciókkal rendelkezik, és hogyan kell használni? Remélhetőleg ez az oktatóanyag nem csak jelentősen javítja a webhely felhasználói élményét, hanem sokkal könnyebbé teszi a WordPress életét. Kezdjük!


Mi a Jetpack??

A Jetpack, amelyet jó srácok fejlesztettek ki ide Automattic (A WordPress anyavállalata), egy hatékony és többcélú plug-in. Ez a plug-in sok hasznos funkcióval bővíti a saját üzemeltetett WordPress.org webhelyet, amelyek egyszer csak a WordPress.com felhasználók számára voltak elérhetők. A WordPress.com fantasztikus felhőinfrastruktúrájának kihasználásával a Jetpack tucatnyi lenyűgöző funkciót kínál Önnek, amelyekhez általában tucatnyi különálló plug-in telepítésére van szüksége: kapcsolattartási űrlapok, fotógalériák és karusszelek, lektoráló eszközök, közösségi megosztás, extra oldalsáv-kütyü, robusztus statisztika, kép-optimalizálás és még sok más.

A Jetpack telepítéséhez szükséges?

A Jetpack használatának megkezdéséhez a következőkre van szüksége:

 • Ingyenes WordPress.com fiók.
 • Bármely saját üzemeltetésű webhely, amelyen fut a WordPress legújabb verziója (3.1 vagy újabb ajánlott).
 • Olyan webtárhely, amely PHP v5.2.4 vagy újabb verziót használ.
 • Nyilvános és XML-RPC-kompatibilis webhely.

A probléma elkerülése érdekében egyes hosting szolgáltatók automatikusan telepítik a Jetpack szoftvert az Ön számára. Használhat annak néhány funkcióját (amelyek nem igényelnek kapcsolatot a WordPress.com-lal) a helyi host WordPress telepítésen a teszteléshez, lehetővé téve a fejlesztési módot.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik??

Bár a Jetpack jelenleg több mint 30 pompás funkcióval rendelkezik, az Automattic munkatársai valóban keményen dolgoznak, hogy még több hihetetlen funkcióval bővítsék ezt a lenyűgöző bővítményt. Ebben a szakaszban bemutatjuk a Jetpack legnépszerűbb szolgáltatásait. Remélem, biztosan talál valami hasznos dolgot, amelyet hozzá szeretne adni a WordPress-webhelyhez.

Ingyenes szolgáltatások

Jetpack-for-wordpress-wordpress-options-wpexplorer

Publicise: Ez az édes modul lehetővé teszi webhelye csatlakoztatását a népszerű közösségi média hálózatokhoz, és automatikusan megoszthatja az új tartalmat barátaival. Ez tökéletes a rendszeres bloggerek számára.

Közösségi kapcsolatok: Ez a modul egy közzététel alapú kanonikus forrás, amely lehetővé teszi annak meghatározását, hogy a közösségi média ikonjaihoz hova kell hivatkozni.

WordPress.com statisztika: Ez a praktikus szolgáltatás egy áttekinthető és vonzó felületen keresztül szép áttekintést nyújt webhelye forgalmáról. Könnyen megtudhatja, hány ember látogatta meg webhelyét, és mely oldalak és hozzászólások vannak a legnépszerűbbek. Ez a Google Analytics egyik legjobb alternatívája.

Gyönyörű matematika: A WordPress egyszerűségének és a LaTeX jelölőnyelv erősségének kombinálásával ez a modul elősegíti a legtöbbet a matematikai blogplatformok kiaknázásában. Kiváló a matematikaorientált blogokhoz.

Körhinta: A Carousel segítségével bármilyen szokásos WordPress galériát átalakíthat egy gyönyörű teljes képernyős képnézegetéssé, megjegyzésekkel a fotó-meta adatokkal (Exif).

Hozzászólások: Az alapértelmezett WordPress megjegyzés űrlap helyett egy másik megjegyzésrendszerrel a Jetpack Comments lehetővé teszi az olvasók számára, hogy észrevételeiket kommentálják a Facebook, Twitter, Google+ vagy WordPress.com fiókjaikon keresztül..

Kapcsolatfelvételi űrlap: Nagyszerű módszer a kapcsolatfelvételi űrlap beillesztésére bárhová a WordPress webhelyen.

Egyéni CSS: Az egyéni CSS-szerkesztő lehetővé teszi a téma megjelenésének testreszabását anélkül, hogy gyermektémát hozna létre, és nem kell aggódnia, hogy a témafrissítések miatt elveszíti testreszabását..

Továbbfejlesztett disztribúció: Ennek a hihetetlen szolgáltatásnak köszönhetően valós időben megoszthatja blogja nyilvános tartalmát a keresőmotorok, a piaci intelligencia szolgáltatói és más szolgáltatások között..

Extra oldalsáv-kütyü: Ez a modul nyolc kütyüből áll, amelyeket hozzáadhat a WordPress webhelyéhez. Az alábbiakban felsoroljuk az összes hozzáadható modult:

 • Facebook Like Box
 • Galéria widget
 • Kép widget
 • Jelenítse meg a WordPress hozzászólásokat
 • Küldés Readmillnek
 • Twitter idővonal
 • RSS Linkek
 • Gravatar profil

Kiemelt tartalom: Ezzel a modullal megmutathatja webhelyének legfontosabb tartalmát a webhely kezdőlapjának kiemelt részén, így az olvasók számára hiteles kiemelt tartalmi élményt nyújthat az olvasók számára..

Gravatar hoverkártyák: Ez a szolgáltatás lehetővé teszi az olvasók Gravatar profiljainak felbukkanó névjegykártyáját a megjegyzés szakaszban..

Végtelen görgetés: Részletes utasítások a végtelen görgetési támogatás hozzáadásához a témához és a CSS használatához, hogy a végtelen görgetés tökéletesen illeszkedjen a weboldal kialakításához.

JSON API: Ez a szolgáltatás lehetővé teszi az alkalmazások és szolgáltatások felhatalmazását, hogy biztonságosan kapcsolatot létesítsen a blogoddal, és lehetővé teszi számukra, hogy tartalmaikat új módon használják fel..

szereti: A Tetszik gomb segítségével blogolvasói megmutathatják elismerését az Ön által írt üzenetek iránt. Ezenkívül ez a módszer arra is, hogy a szerzők megmutassák tartalmuk népszerűségét az egész világon.

Árleszállítás: A Markdown segítségével írhat üzeneteket, oldalakat és megjegyzéseket a Markdown alkalmazásban, majd HTML formátumban közzéteheti azokat.

Mobil push értesítések: Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy push értesítéseket kapjon az Ön Android vagy Apple készülékeire vonatkozó legutóbbi megjegyzésekről és moderálja őket útközben..

Mobil téma: A Mobil téma modul aktiválásával optimalizálhatja a WordPress webhelyet mobil eszközök számára. Így a mobil látogatók könnyen átvizsgálhatják webhelyét.

Monitor: Miután engedélyezte ezt a funkciót, a Jetpack e-mailt küld a WordPress.com-fiókhoz, ha webhelye offline állapotba kerül, és amikor újra készít biztonsági másolatot..

Omnisearch: Ennek az egyetlen keresőmezőnek a segítségével számos különféle dolgot kereshet a webhelyén és a kiválasztott szolgáltatók között is.

Foton: Remek módja annak, hogy növeljék webhelye sebességét, ha a WordPress.com szupergyors tartalomszolgáltatási hálózatából (CDN) töltik be a képeket..

Post e-mailben: Ennek a nagyszerű lehetőségnek a kihasználásával bármilyen e-mail klienst használva, gyorsan és egyszerűen e-mailben közzéteheti a tartalmat a blogjában.

Megosztás: A Jetpack Sharing lehetővé teszi az olvasók számára, hogy néhány kattintással könnyen megosszák tartalmukat kedvenc hálózatukban.

Rövid kód beágyazása: Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy különféle típusú médiumokat kódolás nélkül ágyazzon be az internetről a webhelyre. Beágyazhat például videókat a YouTube-ról és a Vimeo-ból, a SlideShare-bemutatókat és a Twitter-t.

WP.me ​​rövid linkek: Ezzel a funkcióval kaphat wp.me domain alapú hivatkozásokat a hozzászólásokhoz és az oldalakhoz. Így több helyed lesz a közösségi hálózati oldalak írására.

Helyesírás és nyelvtan: A modul engedélyezésével javul az írás. A Jetpack az After Deadline korrektúrát használja a helyesírás, a nyelvtan, a rosszul használt szavak és a stílus ellenőrzéséhez.

Előfizetői: Ez a modul lehetővé teszi a látogatók számára, hogy feliratkozzanak a legújabb blogbejegyzéseire és megjegyzéseire, hogy e-mailben értesítést kapjanak.

Mozaiklapok: A mozaikszerű galériákkal a képgalériák három különböző stílusban jeleníthetők meg: kör alakú rács, négyzet alakú mozaik és egy téglalap alakú mozaik.

Eszköztár-értesítések: Nagyszerű eszköztár, amely értesíti Önt a webhely összes tevékenységéről, közvetlenül a Rendszergazda sávon és a mobil eszközön.

Jetpack egyszeri bejelentkezés: A modul aktiválásával regisztrálhat és bejelentkezhet a saját üzemeltetett WordPress.org webhelyre, ugyanazon WordPress.com bejelentkezési hitelesítő adatok felhasználásával.

A widget láthatósága: Ez a modul lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy mely oldalakon jelenjen meg a kütyü, és mely oldalakon rejtse el őket.

Google Integráció: A Google szolgáltatásai – például a Google+ profil, a Google Dokumentumok, a Google Maps, a Google naptárak stb. – a Jetpack által aktivált WordPress-webhelyre történő integrálásának legjobb módja.

Kapcsolódó hozzászólások: Ennek a funkciónak a bekapcsolásakor a kapcsolódó hozzászólások egy része megjelenik a bejegyzés alján.

Előfizetés-alapú szolgáltatások

Jetpack előfizetések

VaultPress: Ezzel a funkcióval valós idejű biztonsági mentési és biztonsági szolgáltatásokat szerezhet a WordPress-webhelyen.

Videopress: Ez a modul lehetővé teszi és egyszerűvé teszi videóinak feltöltését és beszúrását a webhelyére.

Hogyan kell használni a Jetpack-et?

Ahhoz, hogy kihasználhassa ennek a nagyteljesítményű beépülő modulnak a fantasztikus funkcióit, csupán négy egyszerű lépésre van szüksége. Biztosítjuk, hogy ezeket a lépéseket meglehetősen könnyű kezelni, és nem igényel kódolási ismereteket. Ez azt jelenti, hogy még a kezdő, aki először használja a WordPress-t, gond nélkül telepítheti és kezelheti a Jetpack-et. Menjünk tovább, és kezdjük el.

Első lépés: Regisztráljon a WordPress.com oldalra

A WordPress.com hatékony szolgáltatásainak webhelyéhez történő integrálásának első és legfontosabb lépése az, hogy feliratkozik erre a platformon. Ha már rendelkezik WordPress.com-fiókkal, mert létrehozott egy blogot ott vagy beállította az Akismet-et a webhelyéhez, akkor ezt a lépést kihagyhatja. Ha nem, jelentkezzen be a WordPress.com webhelyre.

A bejelentkezés után a WordPress.com kezdőlapján narancssárga színű „Start Start” gomb található, ahogyan az az alábbi képernyőképen látható.

A Jetpack kezdése

Kattintson erre a gombra, és a regisztrációs oldalra kerül, ahol kitöltenie kell e-mail címét, felhasználónevét, jelszavát és blogcímét. Adjon meg egy blogcímet és egyéb információkat, csak akkor, ha blogot akar létrehozni a WordPress.com webhelyen. Egyébként azt javasoljuk, hogy csak felhasználónevet regisztráljon.

WordPress felhasználói név

Miután kitöltötte az összes szükséges információt a regisztrációs oldalon, könnyen aktiválhatja WordPress.com fiókját a „Blog létrehozása” (ha megadta a blogcímet) vagy a Regisztráció (ha a jelölést választotta) linkre kattintva csak egy felhasználónév opciót). Ne feledje, hogy az itt megadott felhasználónevet és jelszót az utóbbi lépésekben szükség lesz.

Második lépés: Telepítse és aktiválja a Jetpack-et

Ezt azonban megteheti, ha letölti a Jetpack zip fájlt a Jetpack hivatalos webhelyéről, és feltölti azt a saját webhelyére. Sokkal könnyebb a Jetpack telepítése a WordPress irányítópultján a beépített plug-in telepítő használatával.

A Jetpack második módszerrel történő telepítéséhez be kell jelentkeznie a WordPress-webhely irányítópultjába. Ezután lépjen a Bővítmények -> Új hozzáadása elemre. Keressen a „Jetpack” kifejezésre, és a Jetpack legújabb verzióját az eredménylista tetején találja. A plug-in telepítéséhez kattintson az „Install Now” linkre.

Telepítse a Jetpack alkalmazást

Ha a telepítés sikeres, kattintson a „Plug-in aktiválása” linkre a plug-in aktiválásához.

Aktiválja a Jetpack-ot

Harmadik lépés: Engedélyezze a WordPress.com webhelyet

A Jetpack aktiválása után az oldal tetején egy kék szalaghirdetést fog látni, amelynek jobb oldalán egy zöld gomb található, amely felszólítja a „Csatlakozás a WordPress.com-ra”.

Csatlakozás a WordPress-hez

Kattintson a zöld gombra, és egy új képernyőre kerül, amely felkéri a WordPress.com felhasználónevének és jelszavának megadására a Jetpack kapcsolat engedélyezéséhez. Ezenkívül ez a képernyő lehetőséget ad egy WordPress.com fiók gyors létrehozására a „Szüksége van egy fiókra?” linkre, ha még nem hozott létre.

Jetpack bejelentkezés

Írja ide felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a „Jetpack engedélyezése” gombra.

Negyedik lépés: Tanulja meg és konfigurálja a modulokat

Ha a hitelesítés sikeres, akkor átirányítja Önt a Jetpack beállítási oldalára, és az oldal tetején egy szalaghirdetést jelenít meg, ahogyan az az alábbi képernyőképen látható.

A Jetpack honlapja

A beállítási oldal úgy néz ki, mint egy „plug-in-pack”, de valójában nem így van. Ezen az oldalon minden „kártya” egy modult jelent. Az egyes modulokról többet tudhat meg, ha az egyes kártyák „Tudjon meg többet” gombra kattint.

A legtöbb modult ugyanakkor a Jetpack automatikusan aktiválja, de néhányuk alapértelmezés szerint nem lesz aktiválva. Kézzel aktiválhatja őket a beállítások oldalán. Aktiválás után megjelenik a „Configure” gomb a kártyán, amellyel az aktiválott modul összes beállítását kezelheti.

Következtetés

Gratula! Most már telepítette a Jetpack-et, és miután konfigurálta az összes lehetőséget, készen áll a használatra! Mely funkciókat izgatja leginkább a kipróbálás? Vagy ha már használja a Jetpack-ot, tudassa velünk, mit gondol erről a sokoldalú WordPress-bővítményről!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map