Javítsa a WordPress médiafeltöltéseket a Uploadcare szolgáltatással

A WordPress az évek során folyamatosan fejlesztette médiakezelését, de még mindig vannak olyan területek, ahol hiányzik a funkcionalitás. A WordPress médiakezelésnek vannak olyan aspektusai, amelyeket harmadik felek érdekesebb és fejlettebb módon kezelnek.


A webhelyen lévő képek használata erőforrás-igényes lehet, legyen szó akár tárhelyről, akár egyszerűen a szerverről történő betöltési sebességről. Minél több képet használ a webhelye, annál többet erőltethetnek ezek az erőforrások.

A sok képet használó webhelyek inkább módszereket keresnek fájlok máshol a felhőben történő tárolására, ahelyett, hogy erőforrásaikat saját szerverükről veszik fel. Nehéz lehet azonban olyan szolgáltatást találni, amely megkönnyíti ezt az integrációt.

A Uploadcare olyan szolgáltatás, amely kiküszöböli a harmadik fél felhőalapú tárolási szolgáltatásának alkalmakkor felmerülő nehézségeket, és az egész folyamatot egyszerűvé teszi. Ezután kissé tovább megy a dolgok, és felkínál számos más lehetőséget, hogy javítsa a média élményét az Ön webhelyén.

Mit csinál a Uploadcare??

Az Uploadcare olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a CDN (Content Delivery Network) tároló feltöltését, feldolgozását és használatát.

Alapvetően ez azt jelenti, hogy a szolgáltatáshoz hozzáadott minden média felhőkiszolgálón tárolódik. Ezzel kiküszöbölhetők a betöltési sebességgel kapcsolatos problémák, amelyek akkor merülnek fel, ha a fájlokat a saját szerveren tárolja.

A szolgáltatás okos képfeldolgozási funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a képek különböző módon történő megváltoztatását. Ezeket a változtatásokat menet közben, URL-kapcsolókkal hajtják végre, amelyek változatlanul hagyják az eredeti képet.

Ez a módszer számos egyedi feldolgozási lehetőséget tesz lehetővé egyetlen képpel. Később részletesebben tárgyalom a képfeldolgozási funkciókat. Először nézzük meg, mi szükséges a szolgáltatás megkezdéséhez.

Uploadcare fiók létrehozása

A fiók létrehozása egy egyszerű folyamat, amelynek kevesebb, mint 30 másodpercre van szüksége.

Regisztrálj

A Uploadcare kezdőlapján kattintson a Fogj neki gomb.

Ezzel a regisztrációs oldalra jut, ahol egy kattintással regisztrálhat a GitHub vagy a Google fiókkal. Alternatív megoldásként feliratkozhat e-mail címével.

Ha feliratkozik egy e-mail címre, ellenőrző e-mailt fog kapni a Uploadcare-től egy linkkel, amelyre kattintania kell a fiókbeállítás befejezéséhez..

A fiók létrehozása után be lesz jelentkezve a Uploadcare irányítópultjába, ahol egy alapértelmezett projektet hoztak létre az Ön számára. Ennek a projektnek egy neve lesz, amelyet a szolgáltatás a regisztráció módjáról extrapolált. A projekt nevének megváltoztatása könnyű.

Projekt neve

A kezdeti projekt átnevezéséhez egyszerűen kattintson a projekt nevére, és keresse meg a beállításokat. Ezen a területen az egyetlen lehetőség áll a projekt nevének megváltoztatására. Nevezze át úgy, hogy az megfeleljen a webhelyének.

A Uploadcare szolgáltatással nem korlátozódik a fiókjába tartozó egyetlen projektre. Tetszőleges számú projektet hozhat létre fiókja alatt, és mindegyik megosztja a rendelkezésére álló tárhely-elosztást, függetlenül attól, hogy ez ingyenes 250 MB-os, vagy egy fizetős fiókból származó tárhely-elosztás..

Minden projekt megkapja a saját nyilvános és titkos kulcsát, amely lehetővé teszi egyedi projektek készítését minden egyes webhelyhez, amelyhez a Uploadcare szolgáltatást csatlakoztatja. Ez különösen hasznos azoknak az egyéneknek vagy cégeknek, amelyek blogok vagy webhelyek sorozatát üzemeltetik.

A Uploadcare árképzési tervei

Már említettem azt az ingyenes tervet, amely 250 MB tárhelyet biztosít Önnek, amikor feliratkozik. Ez a számlaszint messze megmutatja az egy weboldallal rendelkező egyének számára. Vannak más prémium lehetőségek azon webhelyek vagy emberek számára is, akik sok, vagy rendkívül nagy felbontású képfájlt használnak.

A Uploadcare lehetővé teszi, hogy a következő három prémium tervvel frissítse fiókjait tárolási igény alapján:

 • 1. terv: havonta 5 USD 1,5 GB tárhelyért
 • 2. terv: havonta 19 USD 7,5 GB tárhelyért
 • 3. terv: Havonta 99 USD 50 GB tárhelyért

Van egy vállalati tervük, amely teljes mértékben testreszabható. Arra kérik, hogy vegye fel velük a kapcsolatot, hogy megvitassák ezt, ha az Ön igényei nem illeszkednek az alapértelmezett tervekbe.

Érdemes megjegyezni, hogy a tervek költsége közvetlenül a tárolóhelyre vonatkozik. Az Uploadcare összes egyéb szolgáltatása és szolgáltatása a felhasznált tervektől függően elérhető.

A Uploadcare használata a WordPress segítségével

A Uploadcare-fiók létrehozása után könnyedén összekapcsolhatja egyik projektjét a WordPress-weboldattal. Ennek legegyszerűbb módja a Uploadcare plugin a WordPress.org plugin-lerakatból. Ez ugyanúgy telepíthető, mint bármely más WordPress bővítménynél.

A plugin telepítése és aktiválása után csatlakoznia kell a Uploadcare projekthez a biztonsági kulcsok megadásával. Ezt meg lehet valósítani Beállítások> Uploadcare és az oldal tetején adja meg a projekt nyilvános és titkos biztonsági kulcsait. Ezek a kulcsok a Uploadcare projekt áttekintése oldalon találhatók.

Plugin-beállítások

Különféle kiegészítő lehetőségek vannak itt, például lehetővé teszi a Uploadcare használatát a kiemelt képeknél. Itt finomhangolhatja a Uploadcare szolgáltatást, de ez elsősorban haladó felhasználók számára készült. Az erre vonatkozó utasítások a szolgáltatási dokumentáció.

Add Media Button

A plugin telepítése és a beállítások konfigurálása után az alapértelmezett helyébe lép Add Media gombot a bejegyzésében és az oldalain.

Ha rákattint erre a gombra, egy médiafeltöltési oldal jelenik meg, több új lehetőséggel. Most már képeket tölthet fel különféle forrásokból, például: Facebook, Instagram, Google Drive és Evernote.

Add-Media

A média feltöltésekor először, amikor megpróbálja feltölteni ezen szolgáltatások bármelyikét, felkérést kell kérnie a fiókjába való bejelentkezésre és a Uploadcare-hez való kapcsolódásra. A kiegészítő szolgáltatás aktiválható a Uploadcare projektben a Widget menü alatt.

Minden feltöltött képhez egyedi univerzális azonosító számot (UUID) kapnak, és a Uploadcare tartalomszolgáltató hálózaton (CDN) tárolják. Ez a megközelítés azt jelenti, hogy csak a fájl egy nagy felbontású verzióját kell feltöltenie, és ha különféle képfeldolgozó kapcsolókat csatol ehhez az egyetlen fájlhoz, akkor többféle módon is megjelenítheti azokat a webhelyén.

Képfeldolgozási szolgáltatások

Amint arra utaltam, a Uploadcare fantasztikus képfeldolgozási funkciókkal rendelkezik, amelyek az alapértelmezett képet változatlanul hagyják. Ez lehetővé teszi, hogy a képet több helyre hivatkozhassa, és minden példány teljesen különbözik egymástól.

Például: a kép egy adott méretre méretezhető az „/ – / átméretezés / WIDTHxHEIGHT /”Az UUID kép után, az URL szélességének és magasságának a felváltásával a kívánt méretekkel. A következő URL-információk hozzáadása “/ – / átméretezés / 600 × 300 /” a képméret 600px és 300px lesz.

Levágás

Számos egyéb képfeldolgozó szolgáltatás is használható, például a kivágás, a fájl formátumának megváltoztatása, a színes kép szürkeárnyalatosvá változtatása és így tovább. A szolgáltatások listája és azok használatának módszerei megtalálhatók a Uploadcare dokumentáció.

Következtetés

A Uploadcare nagyszerű szolgáltatást nyújt azoknak a webhelyeknek, amelyek sok médiát használnak, és a CDN sebesség előnyeit igénylik, ugyanakkor további képfeldolgozási lehetőségekkel is rendelkeznek számukra..

Az ingyenes fiók elegendő tárhelyet biztosít azoknak az embereknek, akiket érdekel a szolgáltatás kibővített próbaverziója. Míg az eredeti fizetett tervre való frissítés óriási tárhelyet kínál, amelynek sok vállalatnak elegendőnek kell lennie.

Azok, akik rendkívül nagy felbontású fájlokat használnak rendszeresen, előfordulhat, hogy nagyon gyorsan átadják az egyszerű terveket. Lehetősége van arra, hogy rendszeresen törölje a régi fájlokat, és ürítse ki a tárhelyet, ha csökkenteni kívánja költségeit.

Használt már Uploadcare-t vagy más CDN-tároló szolgáltatást a webhelyén? Szeretnénk hallani az Ön véleményét róla az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map