GoDaddy WordPress tárhely áttekintés és útmutató

A GoDaddy WordPress által kezelt tárhely áttekintése

Legutóbb mélyreható elemzést végeztem a Cloudways-en, most a GoDaddy WordPress által kezelt tárhelyszolgáltatáshoz fordul, és hogyan áll a versenyben. Ebben a cikkben megmutatom neked a GoDaddy szolgáltatásának részleteit, ideértve a jót és a rosszat is.


A GoDaddy mindenki számára elérhető szolgáltatással rendelkezik, legyen az egyetlen blogfelhasználó, fejlesztői ügynökség, magazin vagy alkalmazáskészítő, úgy tűnik, hogy mindent lefednek, de ne engedjék, hogy azt gondolja, hogy minden napfény. Ez nem. Ma megmutatom neked a WordPress piacon kínált ajánlatának előnyeit és hátrányait.

GoDaddy WordPress tárhely-tervek

A WordPress terveket négy típusra osztjuk, Basic, Deluxe, Ultimate és Developer mivel a fejlesztői terv az egyetlen, amelynek 5 domain korlátja van. Első pillantásra az összes terv rendkívül megfizethetőnek tűnik, és valóban van – főleg a mi különlegességünknél $ 1 WordPress tárhely promo. Ne felejtse el figyelembe venni, hogy a promóciós engedmény csak a 36 hónapos szerződésekre vonatkozik. Minél rövidebbet választja ki, annál kevesebb kedvezményt kap.

A tervek elég egyértelműnek tűnnek, de később jobban belemegyek a részletekbe. A terv, amelyet áttekintem, a Deluxe, amely lehetővé teszi a következőket: Egy kattintással átmeneti oldal szép bónuszként, és megfelelő tárolóhellyel rendelkezik ahhoz, ami költségekkel jár. Megjegyzem, hogy az e-mail fiókok (egyáltalán) nem szerepelnek a WordPress tervekben, de felvehetik professzionális e-mail fiókok a GoDaddy-től pótdíj ellenében (a tervek 2,99 USD-tól kezdődnek).

Először – megpróbálom importálni a benchmark webhelyem, amelyet az előző Cloudways tárhelyértékelésem során láttál.

A felület olyan egyszerű, mint a pite. Olyan egyszerű, hogy nehéz hibázni.

Miután megadta a bejelentkezési adatokat a webhelyre, a GoDaddy megy előre, és telepít egy speciális plugint, amely gondoskodik a tényleges migrációról, a folyamat oly egyszerűen áramlik, hogy kísértésemnek érzem, hogy ezt a szolgáltatást mindenkinek ajánlom, aki valamit nem ért. a tárhelyről, és szeretne csak vándorolj egy webhely anélkül, hogy egyetlen órát technikai támogatást kellene fizetnie.

Miután az áttelepítés befejeződött, üdvözlik ezt a gyönyörű felépítésű panelt.

A GoDaddy WordPress panel gyönyörű, megadom nekik, hogy ezt nem tagadják, könnyen olvasható, könnyen kezelhető és rendkívül felhasználóbarát, a fő webhelyteljesítmény szép elemzés a webhely állapotának valós idején. Áramlik és könnyen érthető, a terv részletei jól láthatók a jobb felső sarokban, és van egy szép felső ablak, amely megmutatja az aktuális frissítések állapotát.

Hozzáadott GoDaddy tárhely funkciók

Ha éppen importálta webhelyét, akkor klónozhatja, vagy másolhatja másolatba, a kényelmes klónfunkcióval.

Azt is meg tudja védeni a webhelyet a hozzáadott GoDaddy SSL opciók.

A GoDaddy nem tűnt úgy, hogy utolérje a jelenlegi hullámot ingyenes tanúsítványok melyeket a Comodo és a Let’s Encrypt segítségével kínálnak számos tárhelyszolgáltatáson. Ehelyett a GoDaddy inkább a saját prémium SSL lehetőségeit reklámozza, bár saját kezűleg hozzáadhat egy ingyenes SSL tanúsítványt is. Egy kis kutatás után találtam ez a fórumbejegyzés ahol a felhasználók meghatározták, hogy lehet-e használni a Let’s Encrypt szolgáltatást a GoDaddy által kezelt WordPress tárhely segítségével, de csak az SSH-hozzáférést tartalmazó terveken (így az alapfelhasználóknak nincs szerencséjük).

Ez rossz dolog, mert a GoDaddy vezérlőpanel nem engedi, hogy ellenőrizze domainjét, megvásárolja saját tanúsítványát vagy importálja azt, amelyik rendelkezik. A tanúsítványokat az interfészen keresztül, az árukon kell kezelniük, amelyek elég mondani, hogy túl magasak ahhoz, hogy jó választás legyen az új WordPress felhasználók többsége számára..

Tehát, eltekintve attól, hogy nagyon drága SSL tanúsítványt kell vásárolnia, a szolgáltatás többnyire kezelhető, igaz? Nos, azért új WordPress felhasználók Igen. De haladó felhasználók számára tévedne, mivel nincs mód a jelenlegi domain módosítására a weboldal importálása után, kivéve, ha egy egyedi domaint vásárol a GoDaddy-től!

Amint a képernyőképeket láthatja, a webhely áttelepítése után a GoDaddy egyéni plug-inekkel fogja fenntartani azt, és a webhely módosítja a domaint szürke annak megakadályozására, hogy ezt a WordPress-ből kezelje.

Ez valódi problémát okozhat, amint láthatja, mivel a szolgáltatás nagyon megfizethető, de webhelye GoDaddy szolgáltatásokhoz van kötve mint például a domain & SSL tanúsítványok. Ezen a ponton csak egy új weboldalt akartam létrehozni az egyéni tartományommal, majd feltölteni a biztonsági másolatomat, mivel az importálás blokkolja a webhelyem további módosítását, hacsak nem fizetök többet.

WordPress webhely telepítése a Scratchból

Weboldal telepítése a semmiből az nagyon könnyű és a GoDaddy figyelmezteti, hogy manuálisan kell frissítenie a DNS-t. Ez nagyszerű eltekintve attól a ténytől, hogy a jelentett IP helytelen. Miután a webhely telepítésre került, a fő panelen jelentett IP-cím különbözik, ehelyett kövesse az IP-t.

Megválasztják a webhely telepítésének lehetőségeit az Észak-Amerika Datacenter vagy az Europe weboldalra.

A webhely létrehozása előtt a GoDaddy megkérdezi új hitelesítő adatait.

Ez igazán ígéretes volt. Az egész folyamat rendkívül egyszerű volt, és azt hittem, hogy egy webhelynek a nulláról történő telepítése érvénytelenítheti azt, ami hiányzik az import funkcióból, de sajnos… újra tévedtem.

A webhely létrehozása után visszatérünk az elejére. A fő panel.

Az első dolog, amit észrevesz, hogy nincs semmi jel arra, hogy megváltoztathatja az újonnan létrehozott WordPress fájljait. Nincs importálás, visszaállítás funkció és ami a legfontosabb nincs fájlkezelő.

Noha ez teljesen rendben van az új WordPress felhasználók vagy blogok számára, ez rossz hír lehet a haladó WordPress felhasználók számára, akik testreszabják a WordPress telepítését. Megpróbáltam manuálisan csatlakozni az FTP-n keresztül, de nincs ilyen – a GoDaddy WordPress tárhely csak az SFTP funkciót támogatja a saját fájljainak feltöltéséhez. Bár ez kezdetben kissé kényelmetlennek tűnhet, mivel az SFTP lassabb lehet, mint a normál FTP, ez a biztonságosabb (a WPExplorer véleménye szerint jobb) választás a WordPress webhelyére történő csatlakozáshoz..

Az adatbázis visszaállítása nem volt nehéz, mivel hozzáfértem a phpmyadminhez, és az import funkció jól működött. De amint megpróbáltam törölni és feltölteni a saját WordPress fájljaimat, a következő hibát kaptam.

A WP Core-ban vannak olyan fájlok, amelyek zárolva vannak a törlés ellen – azaz nagyszerű az új WordPress felhasználók számára. Ez egy beépített szolgáltatás, amely biztos lehet abban, hogy nem zavarja a WordPress webhelyét baleset miatt. De szeretném emlékeztetni, hogy ez a WordPress-fiókunk, és az SFTP-hez a panelen belül már megadott hitelesítő adatokkal jutottam el. A komoly fejlesztők számára zavaró lehet az a tény, hogy a GoDaddy zárolja a felhasználók bizonyos WordPress fájljait.

Ez azt jelenti, hogy nem fogja tudni visszaállítani a WordPress telepítésének személyes biztonsági másolatait (a saját domainek és tanúsítványok ellenőrzésével együtt), és ez néhány szomorú hír.

A GoDaddy benchmarkingának teljes folyamatában kellett importálja a benchmark webhelyem és csak használja a GoDaddy által biztosított temp http címet. Miért? Mivel nincs mód a saját weboldal importálására a saját domain használatával, eltekintve attól, hogy egy másik gazdagépről importálja, és a domainvezérlőt átadja a GoDaddy-nak.

GoDaddy tárhelyi teljesítmény

Beszéljünk a teljesítményről. A 10 tesztből álló teljes kör azt mutatja, hogy a teljesítmény tisztességes Dallas-tól, nyakra és nyakra azzal, amit kaptam a felhőalapú Dallas benchmarkingban.

Ausztráliából a teljesítmény is nagyon jó.

A GTMetrixnél elvégzett teljes teszt azt mutatja, hogy a teljesítmény jobb is lehet, ha a gyorsítótár elöl helyezkedik el.

Az egyik szempont, amelyet itt figyelembe kell venni, hogy a GoDaddy már használ egy gyorsítótárazási mechanizmust, amelyet a saját pluginjaik biztosítanak, amelyeket a importálási idő tehát az eredmények már gyorsítótárban vannak. Elegendő azt mondani, hogy a gyorsítótárazás nem olyan jó, ha ez az eredmény.

Amit tetszett

Tetszett a vezérlőpult, tetszett az áramlási mód és az interfész stílusa. Szuper intuitív és könnyen követhető, és garantáltan is tökéletes illeszkedés egy WordPress kezdőnek. A teljesítmény fül egy szép kiegészítés, és az importálási folyamat annyira egyszerű, hogy azt szeretném, ha más szolgáltatások ugyanezt tennék. A biztonsági mentés és az átmeneti szolgáltatás szintén jó bónusz.

Amit nem tetszett

A GoDaddy nem engedélyezi a WordPress törzsfájlok módosítását, ez azt jelenti, hogy semmilyen egyedi telepítést nem végez, és a webhelyén semmilyen feltöltést nem végez. Nincs mód az egyéni domain beállítására, majd a biztonsági mentés feltöltésére, ez egyszerűen nem lehetséges. Ezenkívül nincsenek benne e-mail fiókok, így további pénzt kell költenie ahhoz, hogy hozzáadja. Láthatja, hogy a szolgáltatás megfizethető, de ha a hozzáadott e-mail szolgáltatásba bekerül, a teljes költség megemeli a GoDaddy versenytársainak árszínvonalát..

Amit nem tudok elviselni, az a tény, hogy nem módosíthatja a saját fájljait, miután feltöltötték őket a GoDaddy Import folyamat során, és nem is töltheti fel a saját telepítését. Ez teszi a GoDaddy-t gyenge illeszkedés a fejlesztők vagy haladó WordPress felhasználók számára.

Ezenkívül a webhely importálásának egyetlen módja az importálás, amely automatikusan lezárja a domaint. A webhely importálása után kénytelen egy domaint vásárolni a GoDaddy-n keresztül.

Végül, de nem utolsósorban, nem tudja könnyen használni az SSL szolgáltatásokat a GoDaddy-n kívül. Ez megkönnyíti az ingyenes vagy az egyedi tanúsítványok használatát, ha nem is lehetetlen. Ha GoDaddy-t használsz, akkor az a legjobb fogadás, ha csak megharapja a golyót, és befektet egy prémium SSL-tanúsítványba közvetlenül a GoDaddy-től, vagy tartózkodik az SSL használatától.

Ezek csak túl sok korlátozás megy annak érdekében, hogy a GoDaddy megbizonyosodjon róla, hogy te vagy ezen extra szolgáltatások fizetése, ami őszintén szólva nagyon béna manapság. A GoDaddy szolgáltatásba való belépés révén túl sok elveszíti az irányítást a projekt felett, és ez egyszerűen nem elfogadható.

Csomagolás fel

Összességében a GoDaddy WordPress szolgáltatás meglepő volt, és én csak ezt adnám 2 az 5-ből. Véleményem szerint az egyszerű és intuitív panel, valamint a szép teljesítmény fül nem tudja egyensúlyba hozni azt a tényt, hogy nem teszi lehetővé a saját biztonsági másolatok importálását (vagy akár a WordPress alap fájljainak elérését is), az a tény, hogy költöztetni vagy vásároljon domaint a goDaddy-től az Ön webhelyének használatához, hiányzik a fájlkezelő, hiányzik az e-mail funkció és nincs lehetőség ingyenes tanúsítványokra.

Az egész szolgáltatás kissé trükkösnek tűnik, mivel megfizethetőnek tűnik, de a valóságban több pénzt kell befektetnie az összes szükséges szolgáltatás beszerzéséhez. Gondolom, ez minden bizonnyal egy lépés az alapvető megosztott tárhely-tervhez képest, Leginkább a GoDaddy WordPress szolgáltatást ajánlom azoknak az új WordPress felhasználóknak, akiket nem érdekli a weboldal technikai oldala. és hajlandóak külön fizetni a hozzáadott szolgáltatásokért.

De mit gondolsz? Kipróbálta a GoDaddy WordPress tárhelyét? Vagy talán szeretne többet megtudni arról, hogy mi gondolkodtunk egy adott funkcióval kapcsolatban? Az alábbiakban hagyja gondolatait, észrevételeit és kérdéseit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map