GoDaddy által kezelt WordPress tárhely-áttekintés és indítási útmutató

A GoDaddy elengedte Menedzselt WordPress tárhely néhány vegyes értékeléshez. De azért vagyunk itt, hogy elfogulatlanul áttekinthessük a Menedzselt WordPress tárhely-terv működését, és néhány olyan funkciót, amelyet találsz, ha úgy dönt, hogy megpróbálja.


Tekintse meg a WordPress tárhelyi terveket

Mit jelent a kezelt WordPress tárhely az Ön számára

Tehát el szeretné indítani saját blogját, esetleg webhelyét vállalkozása számára, vagy splash oldalt a zenekarának – bármi is legyen az oka, nagyszerű döntést hozott azzal, hogy webhelyét a WordPressen futtatja. Ez a rendelkezésre álló egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb webhely-platform. Nem kell tervezőnek vagy fejlesztőnek lennie a saját webhely létrehozásához. A WordPress futtatásához azonban tárhelyre van szüksége, és meg kell könnyítenie az önmaga életét. A felügyelt tárhely az út.

Korábban már arról írtunk, hogy mit kell tudni a kezelt WordPress tárhelyről, és hogyan kell kiválasztani az Ön számára megfelelő WordPress tárhelyet, és az igazi előnye az, hogy könnyedén pihenhet, tudva, hogy a házigazda gondoskodik a WordPress telepítéséről az Ön számára. Telepítik a WordPress alapvető frissítéseit, ellenőrzik a pluginek kompatibilitását és kezelik a biztonságot.

Ez azt jelenti, hogy többé nem kell aggódnunk a WordPress telepítésének frissítése miatt, nem kell többé megbontani a webhelyet egy gazember pluginnak köszönhetően, és többé nem szabad éjszakánként maradni azon, hogy azon gondolkodjanak, hogy webhelyed nyilvánvalóan érzékenyek-e egy hack-támadásra. Összességében a kezelt WordPress tárhely kevesebb időt és energiát jelent a telepítés karbantartása miatt, így több ideje van a tartalom kidolgozására..

GoDaddy által kezelt WordPress tárhely

A GoDaddy mindent megtesz, amit csak említettünk, és még sok más. A GoDaddy által kezelt WordPress tárhely-tervek havi 6,29 dollárral kezdődnek, és megbízhatóak és megbízhatóak automatikus WordPress frissítések, gyorsítótárazást gyorsítótárazást, egy hasznos plugin feketelistát és az sFTP & phpMyAdmin hozzáférést (ha ez valami, amit tudsz használni, de kezdőknek ez az utolsó szolgáltatás valószínűleg nem olyan, amelyet most használni fogsz).

Ha egy éves felügyelt WordPress tárhely-tervet vásárol a GoDaddy-től, akkor a ingyenes domain név. Ez megkönnyíti a telepítést. Mivel a domain név szintén a host szolgáltatótól származik, nem kell rá utalnia a szerverre, és így néhány időigényes lépés megtakaríthat új webhelyek létrehozásakor. Egy másik időtakarékos mód beépített gyorsítótár. Nincs szükség hozzáadott beépülő modulokra vagy tervekre – a GoDaddy beépített gyorsítótárazása nemcsak elősegíti a webhely felgyorsítását, és még egy olyan szolgáltatás, amelyet nem kell magának beállítania..

Egy másik nagyszerű lehetőség a műszerfalon történő támogatás. Miután beállította a WordPress webhelyet, képernyőjének jobb oldalán egy praktikus kék lap jelenik meg a „Visszajelzés és támogatás” cím alatt. Csak kattintson a fülre, és megnyílik egy fénydoboz, ahol kereshet a GoDaddy tudásbázisban, elolvashatja az emberek ötleteit a frissítésekhez, és benyújthatja saját támogatási jegyét és visszajelzését. Ez a lap jelenik meg az irányítópult minden oldalán, így ha problémába ütközik, vagy kreatív megoldásra gondol, gyors üzenetet küldhet a GoDaddy-nek..

GoDaddy gyorsítótár

Amikor bejelentkezik a WordPress webhelyére, az oldal tetején megjelenik egy felhasználói eszközsor. A GoDaddy itt ad hozzá néhány hasznos gyors linket, hogy időt spóroljon meg. Először is, a Flush Cache link kitisztítja a gyorsítótárat, így láthatja az összes élő témaváltoztatást.

Ez az eszköztár tartalmaz egy linket a GoDaddy beállításaihoz. Kattintson erre a linkre, hogy eljuthasson a saját személyes GoDaddy átjárójához, ahol az összes tárhely-fiók pillanatképeit láthatja. Ez egy nagyszerű eszköz, ha sok webhelyet tervez különféle tervek szerint létrehozni (például ha webdesigner vagy több webhelyet kezelő), és megkönnyíti az SFTP- és az adatbázis-információk megtalálását, ha szüksége van rá..

GoDaddy beállítások

A GoDaddy sok más nagyszerű funkciót is kínál a kezelt tervvel, ideértve a éjszakai biztonsági mentések, Rosszindulatú programok beolvasása, 24 órás támogatás és néhány hasznos ingyenes hirdetési jóváírás, amelyek segítségével új webhelyet népszerűsíthet. Az oldallátogatási korlátozások és a tárolóterület az egyes tervszintekenként eltérőek, ezért csak győződjön meg arról, hogy a terv megvásárlásakor válassza ki azt, amely megfelel a forgalmi és adatszintű igényeinek.

Az egyetlen olyan szolgáltatás, amelyről a GoDaddy hiányzik, a több webhely. Kérdések merültek fel a többoldalú weboldal felvételével a Google+ oldalukon és más hirdetési bejegyzésekben a tárhely első megjelenésekor, de nem tűnik úgy, hogy ez egy olyan szolgáltatás, amelyet még hozzáadtak. De emellett megvan mindent, amit a többi kezelt WordPress-házigazda nagyon kedvező áron kap.

GoDaddy támogatási teszt

Önnek nyújtott szolgáltatásként úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a GoDaddy támogatást. Tesztelésként először megmentjük a teszthelyünk állandó linkjeit, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az utónév használatára van-e állítva. Aztán elmentünk a GoDaddy beállításokhoz, és rákattintottunk a Beállítások gombra, hogy megkapjuk az SFTP-t és csatlakozzunk a szerverünkhöz. Aztán töröltük a teljes .htaccess fájlt, és mosolygós arcra cseréltük �� lényegében a weblapot szándékosan megtörve, hogy megtudja, a támogatás ki tudja-e deríteni. Tehát most, amikor frissítettük a teszthelyet, a következőképpen nézett ki:

GoDaddy támogatási teszt

Amikor a jegyet benyújtottuk, 0 perc várakozási idő volt a támogatás felkérésére, és átlagosan 5 órás várakozási idő volt az e-mailes válaszhoz. Az e-mail útvonalon mentünk.

GoDaddy támogatási tesztjegy

Végül válaszra vártunk, de 4 nap múlva feladtuk és úgy döntöttünk, hogy felhívjuk a támogató csoportot. Gyors 1 perc várakozás után egy szuper hasznos tech azonnal megoldotta a problémát, és a demóoldalt felállította és futtatta! Tehát ha úgy dönt, hogy a GoDaddy-t fogadja, és véletlenül gubancba ütközik, ne felejtsd el felhívni őket. Telefonos támogatása gyakorlatilag azonnali, szuperbarát és nagyon hatékony. Tehát ha fontos kérdése van, mindenképpen hívjon, ellenkező esetben nyújtson be támogatási jegyet.

Elkezdeni

A GoDaddy az egész folyamatot a lehető legegyszerűbbé teszi. Még nem is kell telepítenie a WordPress programot – mivel kiválasztott egy kezelt WordPress tárhely tervet, az már telepítve van az Ön számára. Csak annyit kell tennie, hogy beállítja a webhelyet.

Először jelentkezzen be GoDaddy fiókjába. A Termékek lapon megjelenik egy Webtárhely váltás. Nyissa meg és kattintson az Indítás gombra az új tárhely-tervhez.

GoDaddy által kezelt WordPress tárhely: Indítsa el a Fiókot

Ezután létre kell hoznia webhelyét, vagy át kell költöztetnie egy már létrehozott webhelyet. Ebből a lépésből egy új webhely felállítását választottuk, hogy megmutassuk az összes lehetőséget, amelyet a GoDaddy kínál.

GoDaddy által kezelt WordPress tárhely: Hozza létre webhelyét

Amikor új WordPress webhelyet hoz létre, a GoDaddy gyors űrlapot nyújt Önnek, amelyet kitölteni kell. Önnek már meg kellett vásárolnia egy domain nevet a webhelyéhez, és ha a GoDaddy-től vásárolta meg, válassza ki azt a legördülő menüből. Ha még nem rendelkezik domainnel, akkor használja az ideiglenes tartomány opciót (a GoDaddy véletlenszerű szakaszos tartománynevet rendel hozzá az Ön számára). Ezután adja hozzá az admin fiókjának adatait, majd kattintson a Befejezés gombra.

GoDaddy által kezelt WordPress tárhely: Fiókbeállítás

Amint rákattint erre a gombra, a GoDaddy elkezdi dolgozni a webhely létrehozásában, és csak néhány perc alatt vagy annál kevesebbet látja vadonatúj irányítópultján..

GoDaddy által kezelt WordPress tárhely: WordPress műszerfal

Innentől két lehetőség van: vagy kattintson a nagy zöld Start Start gombra a GoDaddy Gyors telepítéshez, vagy töltse fel és telepítse a saját témáját és pluginjait.

Gyors beállítási lehetőség

A GoDaddy megkönnyíti az újszülött felhasználók számára a WordPress webhelyének beállítását. Szó szerint csak követnie kell az utasításokat és használnia kell az Önnek megadott lehetőségeket, és a webhelyét egyáltalán nem kell felállítania. Ez az első lépés, hogy rákattintunk arra a nagy zöld gombra, amelyet már említettünk.

A következő képernyő, amelyet látni fog, az első lépés az új webhelyéhez. Válasszon egy kategóriát, amely a legjobban leírja az Ön által létrehozott webhelytípust. Személyes weboldalról szól, amely mindent tartalmaz rólad és érdeklődési köréről? Professzionálisabb weboldal az Ön vállalkozása számára? Ez egy galéria a fényképezéshez? Vagy ez egy standard blog? Csak kattintson az egyik lehetőségre.

GoDaddy Gyors telepítés: Válassza a Webhely típusát

Attól függően, hogy melyik lehetőséget választotta, különböző témák jelennek meg, amelyek közül választhat. A GoDaddy tartalmazza ezeket az ingyenes WordPress témákat, amelyek segítenek a beállítások és a futtatás megkezdésében. Ha nincs olyan, akit szeretsz, akkor mindig csak választhat egyet, hogy megkapja a beállítást, és később átválthasson egy prémium WordPress témára..

GoDaddy gyorsbeállítás: Válasszon egy témát

A téma kiválasztása után elkezdhet tartalmat hozzáadni. A GoDaddy alapvető tartalmi lehetőségeket biztosít Önnek a választott téma alapján, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a témánál (például kapcsolattartó vagy galéria oldal). Töltse ki a Blog részt az első blogbejegyzésével. Adjon meg információkat rólad vagy vállalkozásáról a Névjegy szakaszban, amelyet az Ön oldalán használ. Ha szeretne egy kapcsolattartó oldalt, kattintson a kapcsolat alatt található Hozzáadás gombra, és töltse ki az űrlapot az Ön adataival. Ha el szeretne indítani a galériát, akkor lehetősége van még az első 3 kép hozzáadásához, amely segít az indulásban. És végül hozzáadhat további egyedi oldalakat bármi máshoz, amelyet esetleg érdemes felvenni (például egy alkalmazotti oldal, küldetési nyilatkozat vagy valami más). Ha kész, kattintson a Webhely közzététele gombra.

GoDaddy Gyors telepítés: Oldalak és tartalom hozzáadása

A következő képernyőnek, amire látsz, valami hasonlót kell lennie:

GoDaddy gyorsbeállítás: Kész

És kész! Hivatalosan van egy WordPress webhely, amelyet a GoDaddy működtet. Kattintson a kék gombra webhelyének megtekintéséhez.

GoDaddy Gyors telepítés: Az Ön weboldala

Valószínűleg meg akarja változtatni az állandó linkek beállításait, megváltoztatni a kütyüket, és megismételni a webhelyét, mielőtt megosztja másokkal. Ezenkívül, ha további bejegyzéseket, kategóriákat, címkéket és oldalakat ad hozzá, olyan tartalomban gazdag webhely lesz, amelyet új olvasói imádni fognak..

GoDaddy Gyors telepítés: Weboldalának javítása

Ha a gyors telepítés nem az Ön számára, ha prémium WordPress témát vásárolt, amelyet használni szeretne, akkor ha csak azt szeretné megtudni, hogyan induljon el a telepítővarázsló nélkül, olvassa tovább!

Normál WordPress beállítási lehetőség

A GoDaddy által kezelt WordPress tárhely segítségével mindig továbbléphet a hagyományosabb útvonalon. Miután elkészítette az új WordPress-webhelyet, nem kell rá kell kattintania arra a nagy zöld gombra, ahányszor kísértő. Ehelyett feltöltheti a saját WordPress témáját és a bővítményeket (figyelembe véve, hogy a károsnak talált bővítményeket hozzáadtak a feketelistához, hogy biztonságosan és jól működjenek a telepítés, és ezeket a plugineket nem tudja telepíteni).

Először keresse meg a Megjelenés> Témák menüpontot. Az egyik lehetőség a Keresés fül használata, hogy ingyenes témát találjon a WordPress.org-ról. Egy másik lehetőség a prémium WordPress téma megvásárlása, amely a szükséges szolgáltatásokkal épül fel.

GoDaddy telepítése: Téma telepítése

Téma feltöltéséhez kattintson a Feltöltés fülre, majd keresse meg a téma zip fájlját.

GoDaddy telepítése: Tölts fel egy témát

A feltöltés után aktiválja a témát. A választott témától függően érdemes telepíteni az ajánlott bővítményeket. Számos témaíró közzéteszi az „Ajánlott beépülő modulok” értesítést, hogy megkönnyítse az Ön számára. Csak kattintson az ajánlott pluginek telepítésére és aktiválására.

GoDaddy telepítése: Telepítse a bővítményeket

Ha további plugint szeretne telepíteni, keresse meg a Plugins oldalt, kattintson az új hozzáadása elemre, majd keressen vagy töltsön fel új plugineket (akárcsak egy téma hozzáadása).

A következő lépés a permalink beállítása, az oldalak létrehozása, a menük hozzáadása, a kütyü kiválasztása, a hozzászólások létrehozása, a logó hozzáadása, az egyedi színek kiválasztása és így tovább. Az összes rendelkezésre álló opció az aktív témától és beépülő moduloktól függ. Egyes témák számos testreszabási lehetőséget tartalmaznak, mint például a Total Premium WordPress téma, míg mások nagyon egyszerűek és egyszerűek, például a WordPress Twenty Twelve téma. Miután elvégezte az összes változtatást, kész is. Menj előre és nézzétek meg webhelyét – vadonatújnak kell kinéznie!

GoDaddy telepítése: Új WordPress téma

Következtetés

A GoDaddy Managed WordPress tárhely akár a gyors beállítási lehetőséget, akár a hagyományos beállítási módszert használja, megkönnyíti az egész folyamatot. Ez különösen kiválóvá teszi azokat a kezdőket, akik csak most kezdik el a WordPress használatát, valamint olyan veteránok számára, akik esetleg webhelyeket hoznak létre az ügyfelek számára. Önnek nem kell saját maga telepítenie a WordPress szoftvert, és ha egy domainnevet vásárolt a Go Daddy-től, nem kell azt a szerverére mutatnia. Plusz, miután beállította a webhelyet, a GoDaddy kezeli az összes alapvető frissítést és a WordPress telepítési biztonságát (bár átnéznie kell a WordPress biztonsági tippeinket, hogy valóban megbizonyosodjunk arról, hogy a WordPress webhely biztonságos-e).

A GoDaddy által kezelt WordPress tárhely pozitívumai messze meghaladják a néhány korlátozást – imádtuk, milyen egyszerű volt telepíteni a teszthelyet, milyen gyors volt a webhely, milyen félelmetes telefonos támogatást és megfizethető árat kínálunk (havonta mindössze 6,29 dollár indul egyetlen webhely). Az egyetlen negatív eredmény, amelyet a lassú e-mail támogatás találtunk, és az a tény, hogy nem lehet többhelyes telepítés. És ezek nem igazán annyira fontosak, mivel a legtöbb felhasználó nem igényel többoldalú képességeket, és a telefonos támogatás olyan nagy volt, hogy gyakorlatilag nem is kell e-mailes támogatást nyújtaniuk. Tehát feltétlenül nézd meg a tárhely lehetőségeit – a GoDaddynek csak a tökéletes felügyelt WordPress tárhely-terve lehet..

Az Ön tapasztalatai

Ha a GoDaddy által kezelt WordPress tárhelyet használta, tudassa velünk, mit gondol az alábbi megjegyzésekben. Szeretnénk hallani felőled!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map