Fanciest Author Box: A legjobb szerzői dobozos megoldás a WordPress számára?

A több szerzőből álló WordPress webhely kezelése olyan, mint egy másik világ, mint összehasonlítva egy ember (vagy egy) show-val személy mutasd be, politikailag korrekt módon ;-)).


Számos új szemponttal kell nyomon követnie: felhasználói szerepeket és képességeket, szerkesztői feladatokat és így tovább. De a felső oldal hatalmas – mivel a tartalom létrehozása olyan időigényes, ha több író dolgozik a blogodon, akkor rendkívül hasznos lehet. Nemcsak ez, hanem egy csapat létrehozásával az olvasók körében felfogást kaphat arról, hogy blogod sokkal nagyobb (és értékesebb) művelet, mint korábban volt..

Ezt szem előtt tartva arra kell törekednie, hogy a lehető legtöbbet hozza ki blogja több szerzőből álló státuszából, az egyes írók bemutatásával. Ezt nem könnyű megtenni, ha a WordPress nem dobozban van, de ebben a bejegyzésben szeretnék bemutatni egy fantasztikus bővítményt, amely megkönnyíti a szerzői promóció munkáját..

Szerző dobozok

Ha Ön rendszeresen olvasja a WPExplorer blogot, akkor valószínűleg észrevette a szerző bioüzenetet az egyes bejegyzés alján. Itt van az enyém:

Fanciest szerző doboz

Nagyon jó, igaz? Mint láthatja, a fejlövés, a nevemmel és egy rövid életrajzmal rendelkezik. Ezen felül vannak lapok a közösségi média profiljaimhoz, valamint egy a legújabb hozzászólásokhoz, amelyeket itt írok a WPExplorer-en..

Több szerzőből álló webhelyekhez ezek a „szerzői dobozok” tökéletesek – bemutatják az írókat, ez pedig a blogod méretét és minőségét mutatja be. Alternatív megoldásként néhány sor beillesztése a posta végére, amelynek alig van ugyanaz a hatása. Ami a fent említett példát illeti, a szerzők dobozai a következők: csak a szerzők bemutatásának módja a WordPress blogján.

Ami elvisz a Fanciest Author Box-hoz. Dióhéjban a beépülő modul lehetővé teszi a szerző biokeretének beillesztését több helyre a WordPress webhelyén. Ez a legalapvetőbb funkciója.

Fanciest szerző doboz

Az alapértelmezett Fanciest Author Box képernyő.

Hidd el vagy sem, használjuk a Fanciest Author Box-ot ezen az oldalon. Noha a szerzői dobozok nagyon különböznek a fenti példától, addig ez részben megmutatja rugalmasságát és könnyű használatát.

Vessünk közelebbről!

Az alapok

A Fanciest Author Box telepítése után különféle új mezők kerülnek hozzáadásra a WordPress minden profiljához:

Néhány beállítás a profilképernyőn.

Néhány beállítás a profilképernyőn.

A futtatáshoz egyszerűen adja hozzá a vonatkozó információkat a fenti mezőkhöz, és nyomja meg a Mentés gombot. Ez az! Mostantól egy teljes értékű szerző doboz fel van állítva és fut a webhelyén.

Ha csak arra törekszik, hogy felálljon és működjön a webhely szerzői mezőivel, akkor csak annyit kell aggódnia, hogy kitöltse ezeket az információkat. A Fanciest Author Box a többit fogja tenni az Ön számára.

Ennek ellenére minden bizonnyal megteheti, hogy a legtöbbet kihozza ennek a pluginnek a funkcionalitása.

A szerző doboza részletesen

Nézzünk egy élő példát – egy több szerzőből álló blogot, amelyen jelenleg dolgozom: Ingyenes online társkereső tanács.

Nincs időm saját maga elkészíteni az összes tartalmat, így az írás nagy részét kis csapatnak adtam ki. Ez nyereség / győzelem – a webhelyre kiváló minőségű tartalmat kapok, és (részben a Fanciest Author Box használatával) blogom skálája ennél sokkal nagyobbnak tűnik.

Íme az egyik szerzőm profilja abban a blogban:

Fanciest szerző doboz

Mint láthatja, Gina felvette Twitter-kezelőjét és Facebook-felhasználónevét, így ezeket a lapokat automatikusan hozzáadta. A szociális média fülre kattintva lehetősége nyílik követni, vagy tetszik neki.

Ahogyan a saját szerzői dobozomból a WPExplorer oldalán látható, számos lehetséges lap van:

 • Twitter
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • Legutóbbi bejegyzések

Tartalmazhat egy „Egyéni” fület is, amely szinte bármit tartalmazhat.

A profilfotó automatikusan lekerül a profil e-mail címéből ” Gravatar, de ha még nem rendelkezik, akkor mindig összekapcsolhatja a profilt egy fénykép URL-jével.

A Fanciest szerző dobozának sok felhasználása

A Fanciest Author Box alapértelmezett használata elég nyilvánvaló – minden bejegyzés alján jelenik meg (beállíthatja, hogy az oldalakon is megjelenjen). De itt nem ér véget a számtalan felhasználása; beállíthatja, hogy bárhol megjelenjen widget, rövid kód vagy PHP kód segítségével.

Ezt a funkciót arra használtam, hogy az összes szerzőt bemutatjam a randevúm oldalaim About oldalán. Íme a szokásos íróim:

Rendszeres írók

És néhány közreműködőm:

Közreműködők

Ahelyett, hogy a fejléceket és a bioinformációkat lemásolnák a Névjegy oldalon, csak használhatom a [[Ts_fab]] rövidítőkód a szerző mezők megjelenítéséhez.

Ez a rövid kód számos módon testreszabható – a fenti példában húztam az egyes profilokat, és a következő kód használatával eltávolítottam a füleket (csak az életrajzot mutatva): [[ts_fab authorid = "xx" tabs = "bio"]].

Mint láthatja, a Fanciest Author Box segítségével rendkívül könnyű bemutatni a szerzőket szinte bárhol, ahol szeretné.

A szerző mező testreszabása

Korábban említettem, hogy a szerzői fiókok stílusa testreszabható (amint azt a WPExplorer weboldalon szereplő szerzői dobozok mutatják). Rendkívül egyszerű az alapvető formázás megváltoztatása a Beállítások oldalon:

Színbeállítások

Mint láthatja, megváltoztathatja az egyes elemek színét egy vakuban a beépített WordPress színválasztóval. És ha megbánja néhány vad színválasztást, akkor mindig van lehetőség az alapértelmezett érték visszaállítására.

Ha valamire kíváncsi valamire, testreszabhatja a CSS-t – azt találhatja, hogy a szerző mezőt alkotó minden elem egyértelműen címkézett és könnyen szerkeszthető, ahogy tetszik. Pontosan ezt tettük itt a WPExplorer alkalmazásban, hogy elkészítsünk egy olyan íródobozt, amely tökéletesen illeszkedik a blog kialakításához.

Ingyenes lehetőség

Míg Fanciest Szerző Box jelentése egy prémium plugin, ez csak 10 dollárt fog visszafizetni. Ez egy méltányos ár, amelyet fizetni kell egy ilyen jól megtervezett és dokumentált pluginért (nem is beszélve a fantasztikus támogatásról és arról, hogy a srácok Themato Leves fantasztikusak és megérdemlik a pénzt!).

Szerezze be a Fanciest szerző dobozt

Ha azonban tetszik egy próbafutás, mielőtt belemerülne, csak adjon Rajongó szerzői doboz egy kicsit. Ez a plugin ingyenes verziója, amely letölthető a WordPress.org webhelyről. A szinte tökéletes csillagbesorolásnak hosszú utat kell meggyőznie arról, hogy ez a legjobb szerzői megoldás odakint!

Egy tökéletes bővítmény?

A plugin átnézésekor erőfeszítéseket teszek a hiányosságok kiküszöbölésére, még akkor is, ha azt gondolom, hogy ez egy nagyszerű megoldás. A Fanciest Author Box kapcsán azonban csak a legkisebb botrányokra gondolok.

Jó lenne például egy profilfotók feltöltési opciója, ahelyett, hogy a képet külön kellene feltöltenie, majd be kell illesztenie az URL-t a megfelelő mezőbe. Remek lenne a megfelelő hírcsatornák is a Twitter, a Facebook, a Google+ és a LinkedIn lapon, csak a feliratkozási lehetőségek helyett..

De erről szól, hogy őszinte legyek – nem gondolok más módszert ezen plugin fejlesztésére. Biztos vagyok benne, hogy a Themato Soup srácai néhány nagyszerű új funkcióval fognak gondolni, de képzeletük és kreativitásuk meghaladja az enyém!

Dióhéjban, ha egy kiváló minőségű több szerzőből álló blogot szeretne létrehozni, és íróinak a megérdemelt expozíciót kívánja nyújtani, akkor a Fanciest Author Box az megoldás. Ez páratlan és csaknem hibátlan funkciókészletet kínál. Én magam használom, és itt láthatod a WPExplorer alkalmazást – mi a jobb jóváhagyás ez?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map