Egérfolyamat-hőtérkép-elemzés a WordPress áttekintéséhez

Egérfolyamat-hőtérkép-elemzés a WordPress áttekintéséhez

A hőtérképek elemzése az online áruház vagy webhely konverziós arányának optimalizálásának tudományos megközelítése. Ez adatbiztos módszer a céloldalak, a kapcsolatfelvételi űrlapok és a vásárlási csatornák hatékonyságának mérésére. Az Mouseflow egy freemium hőtérkép-elemző, munkamenet-visszajátszási és rögzítő eszköz. Ebben a cikkben áttekintjük a Mouseflow-t, integrálva azt a kedvenc CMS eszközünkbe – a WordPressbe.


Mi az a hőtérkép??

Azoknak, akik újak a hőtérkép-elemzés témájában, itt található egy egyszerű elvetés.

A hőtérképek webhelyének aktívabb területeinek vizuális ábrázolása. Olyan régió, amelyre a legtöbb kattintást érik el (például a Kezdd itt egy blog menüpontja) pirosra jelenik meg a hőtérképben.

Hőtérképek a keresőmotorokban

keresőmotor hőtérképei

A hőtérképek alakulása 10 év alatt, forrás: Két október

Vegyük például a hőtérképet a keresőmotorban.

A Google-ban (vagy bármilyen keresőmotorban) az első három keresési eredmény a leginkább kattintott linkek. Ennek eredményeként ezt a régiót vörös színű ábrázolja a hőtérképben, mivel ez a hőtérkép „legaktívabb” vagy „forró” régiója. Az ezt követő linkek (azaz az ötödik, hatodik stb.) Linkeinek csökkenő a kattintások száma, és a hőtérképben „hidegebb” színek vannak (narancssárga-sárga-zöld-kék).

A fenti képernyőképe azt szemlélteti, hogy a hőtérképek hogyan fejlődtek tíz év alatt. 2005-ben szent háromszögnek hívták, ami azt jelentette, hogy az első két link első néhány betűje a kereső figyelmének legnagyobb részét irányította.

Tíz évvel később megtanítottuk a szemünket, hogy beolvassuk a felső 5-6 link első néhány szavát. Ez megadja a téglalapszerű hőtérképet, amelyet a képernyőkép jobb oldalán látunk.

Mi az a munkamenet felvétele és lejátszása??

A hőtérképek jó betekintést nyújtanak a weboldal legaktívabb vagy leginkább kattintott területeire. Nem lenne jó hűvös lenni valójában látni hogyan működött kapcsolatba egy látogató az Ön webhelyével?

Az egér mozgása erõteljes mutatója ahol a látogató figyelme a weboldalon található.

Munkamenet felvétele a tökéletes megoldás. A ülés lényegében az a teljes tevékenység, amelyet a látogató egyetlen látogatáson végez. Ez magában foglalja azt az időtartamot, amelytől a webhely betöltődött, ameddig a lap (vagy ablak) bezáródott. Mouseflow feljegyzések a webhely látogatói egyéni munkamenetei, és bármikor lejátszhatja őket a böngészőből.

Felvett munkamenet lejátszása hívott Session Replay. Valójában egy videó a látogató teljes interakciójáról a webhellyel. Ez magában foglalja a beírt információkat (a jelszavak mindig rejtve vannak), az űrlapi interakciókat, a kattintásokat és az összes többi tevékenységet.

A munkamenet rögzítésének és lejátszásának előnyei

Munkamenet felvétele és lejátszása nélkülözhetetlen eszköz a felhasználói interakció tesztelésében, az A / B tesztelésben és a használhatóság tesztelésében – mindezt az élő felhasználókkal együtt.

Vegyünk egy példát egy e-könyv letöltése oldalra. Ez egy klasszikus eset az ólom generálásában, amikor adsz valamit a felhasználónak (ebben az esetben az e-könyvet), e-mail címükért és e-mailek küldésének engedélyéért cserébe. Megjelenik egy munkamenet felvétel hogyan a felhasználók interakcióba lépnek az űrlappal, hány ember végül kitölti az űrlapot, mekkora mezőt tölt ki a felhasználó, mielőtt lemond, stb..

Rengeteg más felhasználási eset is van, amikor a munkamenet rögzítését, a visszajátszást és a hőképeket használják az átváltási arány optimalizálásához. Ebben az áttekintésben az öt legfontosabb funkciót fedjük le, amelyeket a Mouseflow kínálhat:

 1. Heatmaps
 2. Munkamenet rögzítése
 3. Munkamenet-visszajátszás
 4. A munkamenet rögzítése
 5. Visszajelzés gyűjtése

Az egyes témákat a következő szakaszokban részletesebben tárgyaljuk.

Az egéráram irányítópultja

egérfolyamat hőtérkép elemző műszerfal

A Mouseflow Irányítópult madártávlatból

Az egérfolyam műszerfalában madártávlatból tájékozódhat a legutóbbi munkamenet-felvételekről és a népszerű hőképekről. A diagram a rögzített munkamenetek számát mutatja, és arányos a webhely forgalmával.

Heatmaps

Az egéráramlás hőtérkép-elemzése öt különálló dimenziót támogat, beleértve a kattintási hőtérképet, a mozgás hőtérképet, a görgetési hőtérképet és a földrajzi hőtérképet. Egy oldalt, amely egy kapcsolatfelvételi űrlapot tartalmaz, kiértékeljük, és teszteljük az öt hőtérkép-típus mindegyikében.

Kattintson a Heatmaps elemre

A kattintások hőtérképe azokat a régiókat képviseli, amelyek a legtöbb kattintást kapják. Minden oldal saját egyedi hőtérkép-ábrázolással rendelkezik. Például egy kapcsolattartó űrlapot tartalmazó oldalon a Beküldés gomb regisztrálja a legtöbb kattintást.

kattintson a hőtérképre az egéráramban a wordpress számára

A Mouseflow használatával készített kattintási hőtérkép a WordPress-ben

Ez egy képernyőkép a bemutató weboldal kattintási hőtérképéről, amelyet ehhez az oktatóprogramhoz készítettem. Mivel csak háromszor küldtem el a kapcsolatfelvételi űrlapot, három kattintást regisztrál. A három egy nagyon kicsi szám, amelyet figyelembe kell venni a hőtérképben, ezért kékkel vannak kiemelve.

Mozgás hőtérképe

mozgás hőtérkép az egéráramban a wordpress számára

A Mozgóképesség-hőtérkép képernyőképe a WordPress-ben, Mouseflow használatával készítve

A mozgás hőtérképe a weboldal azon régióit reprezentálja, ahol a legnagyobb a mozgás. A képernyőképen észreveszi a kék foltokat, amelyek alacsony aktivitást képviselnek.

Figyelem hőtérkép

A figyelem hőtérképe érdekes mutató. Olyan területeket képviseli, ahol a felhasználók a maximális időtartam.

Vegyük ezt a képet a magyarázatért.

Figyelem hőtérkép az egéráramban a wordpress számára

Az Egérfolyamat segítségével létrehozott figyelmeztetési hőtérkép képernyőképe a WordPress-ben

A zöld színű régió átlagos időtartama 10,2 másodperc, míg a piros színű régiók átlagosan 21 másodpercig töltöttek. Ez arra utal, hogy a webhely látogatói ideje jelentős részét a vörös régióban töltik. Esetünkben ez a kapcsolatfelvételi űrlap.

Hogyan használhatjuk a figyelemfelvételi hőtérképeket az értékesítési oldal másolásának javításához?

A figyelem hőtérképe kiváló eszköz lehet a méréshez ahol a látogatói ideje nagy részét tölti. Ha hosszú eladási oldalt ír, akkor azt szeretné, hogy az olvasók valóban olvassa el az oldalt felülről (idejük nagy részét ott töltsék el), kövessék az ajánlásokat, és kattintson a Vásárolj most gomb.

Ezért ideális esetben az értékesítési oldal felső részének lennie piros, egy Figyelem hőtérképben.

Ha a látogatók nem az értékesítési oldal első néhány sorának elolvasása egyértelműen jelzi, hogy a hangmagasságnak és a másolásnak munkát kell végeznie.

Gördülő hőtérkép

A görgetési hőtérkép a webhely leginkább görgethető régióit képviseli. Webhelyének látogatói hajlamosak gyorsan lefelé gördülni a fejlécből és elérni azt a helyet, ahol a tartalom található.

A görgetési hőtérkép kiegészíti a figyelmi hőtérképet. Ha magas a figyelem, a görgetés alacsony. Tudod, hogy valaki megfojtotta az ön példányát, amikor egy vörös régiót lát a görgetési hőtérképben. A görgető hőtérkép sárga-zöld régiói jelzik azokat a biteket a példányban, amelyeket a látogatók érdekesnek vagy hasznosnak találnak. Helyesen használva a görgetési hőtérkép kiváló eszköz lehet a céloldal másolatának javításához.

görgetés hőtérkép az egéráramban a wordpress számára

Az egérfolyam segítségével létrehozott Scroll Heatmap képe a WordPress-ben

Ugyanakkor az oktatóprogramban az egész helyet görgettem, ezért mind vörös színű van jelölve. Észre fogja venni, hogy a lábléc régió kék színű, jelezve a minimális görgetési tevékenységet.

Hány ülést kell rögzítenem?

Az egérfolyamat lehetőséget ad arra, hogy a forgalomból kiválassza, hogy hány munkamenetet rögzít. Például, ha a bevitel ⅓, akkor a három látogató üléséből egy kerül rögzítésre. Más szavakkal, a forgalom munkamenetének 30% -át rögzítik.

Ez a használat tervezése szempontjából fontos. Minden rögzített munkamenet jóváírás. A vásárolt tervetől függően módosítania kell a rögzített forgalom százalékos arányát a teljes forgalom alapján.

Ennek a számnak a becslésének egyszerű módja a Google Analytics forgalmi jelentés keresése. Például, ha havonta 1000 egyedi látogatást ér el, és például 500 munkamenetet szeretne rögzíteni, akkor úgy konfigurálhatja az Egérfolyamatot, hogy minden második látogató közül egyet rögzítsen, azaz a forgalom 50% -át.

Földrajzi hőtérkép

geo hőtérkép az egéráramban a wordpress számára

A Mouseflow használatával készített, a WordPress-ben szereplő földrajzi hőtérkép képernyőképe

A földrajzi hőtérkép kiemeli az országokat, ahonnan a legtöbb látogató származik. Ezek az adatok a legtöbb elemző szoftverben rendelkezésre állnak, például a Google Analytics vagy a Kissmetrics. A fenti képernyőkép a bemutató oldalról származik, ezért csak India kerül kiemelésre.

csatornák

eBook letöltési tölcsér egéráramban a WordPress számára

Példa egy e-könyv letöltési tölcsérre a WordPress-ben, amelyet a Mouseflow készített

A tölcsér olyan lépések sorozata, amelyet a látogató megtesz egy kitöltése érdekében akció a webhelyén.

Tegyük fel, hogy azt akarja, hogy a látogatók letöltsék a legújabb e-könyv másolatát, e-mail címükért cserébe. Ez egy klasszikus leadgenerációs kampány, amelyet e-könyv letöltés segít.

Az akció azt szeretné, hogy a látogatók befejezzék az e-könyv letöltését. Ennek a műveletnek egy vagy több van lépések magában foglal.

Annak érdekében, hogy a dolgok egyszerűek legyenek, mérlegeljük a művelet két lépését (vagy oldalait).

 1. Az első oldalon a látogató elolvassa az ajánlatot, és beírja az e-mail címet.
 2. A második oldal egy megerősítő oldal, ahol a látogató látja a PDF letöltését / gombjait.

Így az e-könyv letöltésének tölcsére két lépésből áll, amint az az alábbi képernyőképen látható.

eBook letöltési tölcsér egérfolyamatban a WordPresshez - telepítés

Új tölcsér létrehozása az e-könyv letöltéséhez a WordPress-ben az Mouseflow használatával

Az egérfolyam méri a leesési arányt a tölcsér minden szakaszában. Példánkban nem töltöttük le az e-könyvet, és az első (leszállási) oldal megtekintése után elhagytuk a webhelyet.

eBook letöltési tölcsér egéráramban a WordPresshez - konverziós arány

Egy eBook letöltési tölcsér konverziós aránya az Egérfolyamatban

Ez a képernyőkép azt mondja nekünk, hogy a céloldal 5 látogatót kapott, akik közül egyik sem jutott el a megerősítő oldalra.

Hogyan lehet optimalizálni a konverziós arányt a csatornák használatával az egéráramban?

A csatornák lehetővé teszik, hogy nyomon tudja követni a látogatók viselkedését az Ön webhelyén. Hihetetlenül hasznosak a konverziós tölcsér szivárgó területeinek felfedezésében. Miután azonosította a szivárgó oldalt, ismeri a problémájának területét. Ezután optimalizálhatja az oldal másolatát (vagy bizonyos esetekben az oldal teljes eltávolítását), hogy megnézze, nem csökken-e a lemondási arány.

Forms

Hogyan nyomon követhetjük az űrlapot a wordpress-ben az egéráram segítségével

Az űrlapok nyomon követése a WordPress-ben az Mouseflow használatával

Az egérfolyamat lehetővé teszi annak nyomon követését, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba az űrlapokkal a WordPress alkalmazásban. Ez különösen hasznos a B2B vezető generációjában és tartalom marketingben, ahol az ólom költsége jelentősen magasabb, mint a B2C weboldalon / terméknél.

Nézzük meg a WPExplorer teszt űrlap amit ehhez a bemutatóhoz készítettem.

forma szegmentálás az egéráramlás wordpress-ben

A mezők szegmentálása nyomon követett formában az Mouseflow-ban

Ez a képernyőkép azt mondja, hogy két látogató volt az űrlap oldalán, és a maximális időt az e-mail cím mezőben töltötték. Azt is meg kell jegyeznie, hogy az átváltási arány 0%, mivel az űrlapot valóban nem küldtem be, miután kitöltöttem.

Hogyan javíthatjuk az űrlap kitöltési arányát az Mouseflow használatával?

Az Mouseflow használatával kitalálhatja az adatintenzív mezőket az űrlapon, és megmérheti a tipikus űrlap kitöltéséhez szükséges időt. Ha az űrlapon lévő mezők száma túl magas, vagy ami még rosszabb, irreleváns, akkor észreveheti, hogy a látogatók az űrlapon belül az adott mezőkön távoznak. A Mouseflow segítségével azonosítani tudja ezeket a mezőket és optimalizálhatja őket, hogy végül növelje űrlapjának kitöltési arányát.

Az űrlap nyomon követése a WordPress-ben az Mouseflow használatával?

Az űrlap nyomon követése a WordPress-ben az Mouseflow használatával néhány lépésből áll:

 1. Először állítsa be az űrlapot a WordPress-ben, és másolja az URL-t
 2. Nyissa meg a Forms oldalt az Mouseflow irányítópultján, és kattintson az Új űrlap elemre.
 3. Illessze be az 1. lépésben másolt URL-t.
 4. Az egérfolyamat automatikusan felismeri az űrlapot az oldalról, az összes mezővel együtt.
 5. Az űrlap minden mezőjéhez hozzárendelhet nevet, így könnyebben követhető.
 6. Végül nyomja meg az Űrlap létrehozása gombot az űrlapok interakcióinak nyomon követéséhez.

Visszacsatolás

Az egérfolyamat lehetővé teszi, hogy gyönyörű, nem tolakodó visszajelzési kampányokat hozzon létre a webhely látogatói számára. Végül is az olvasók / ügyfelek meghallgatása a webhely javításának felülírható módja.

Így néz ki egy tipikus visszajelző kampány:

visszajelzési kampány az egéráramlás wordpress-ben

Visszajelzési kampány a WordPress-ben, Mouseflow használatával készült

A kérdőív kitöltése után ez a megerősítő oldal.

visszajelzési kampány az egéráramlás wordpress-ben

Megerősítés / Köszönet oldal a visszajelzési kampányért

Hogyan hozzunk létre egy visszajelzési kampányt a WordPress alkalmazásban az Mouseflow segítségével?

Most lássuk, hogyan lehet visszajelző kampányt létrehozni az Mouseflow alkalmazásban.

Jelentkezzen be az egéráram irányítópultjába, és kattintson a gombra Visszacsatolás a bal oldali menüből, majd kattintson a gombra Új kampány hozzáadása.

Új visszajelzési kampány létrehozása az egérfolyamatban

Legalább egy kérdéssel felvehet annyi kérdést, amennyire szüksége van. A válasz lehetőségei között szerepel a feleletválasztós szöveg, a szöveges bekezdés (kicsi / nagy) vagy a nettó promóter pontszám.

A jobb oldalon látható a kérdések és a válaszok előnézete.

Végül meghatározza a siker oldal tartalmát, és rákattint a Következő.

Kiváltók a visszajelzési kampányban

Eseményindítók meghatározza, hogy mikor és hol jelenjenek meg az egyes visszajelző kampányok. Az egérfolyamat számos lehetőséget kínál az aktiválók meghatározására. Például a fenti képernyőképen:

 1. A visszajelzési kampány betölti, amint az oldal betöltődik.
 2. Ez minden látogató számára terhelhető, függetlenül attól, hogy regisztrált vagy más szegmentált felhasználók.
 3. A kampány minden oldalra betöltődik (bár jó ötlet, ha nem jelenik meg a bejelentkezési oldalon!)
 4. Fontos lehetőség – a kampány űrlapot felhasználónként csak egyszer jelenítik meg.

Miután meghatározta a kiváltókat, kattintson a gombra Következő A folytatáshoz.

A kapcsoló leállítása egy visszajelzési kampányhoz az egérfolyamatban

Végül kiválaszthatja a kampány aktiválását, közvetlenül a létrehozás után.

Jó ötlet azonban, ha először teszteli a kampányt az élő webhelyen, korlátozva azt egy nem indexált vagy a legkevésbé népszerű oldalra, és ellenőrizze, hogy az adatok megfelelően vannak-e gyűjtve. Miután meggyőződött arról, hogy a kampány működik, telepítheti azt webhelyen.

Mit szeretek a Mouseflow-ban

Az egérfolyam intuitív kezelőfelülete és több követési lehetősége kiváló kiindulópontot jelent a hőtérkép-elemzéshez.

A Freemium modell

egéráram árképzés

Egéráram-árazási modell

A Mouseflow egy freemium modellen működik, havonta 200 ingyen kreditet biztosít Önnek.

Minden jóváírás megegyezik egy rögzített munkamenettel. A hitelek maximális összege havonta 200, azaz ha nem használja fel, akkor elveszíti.

A MailChimphez (a kedvenc e-mail szolgáltatómhoz) hasonlóan, a Mouseflow rugalmasságot is ad nekem, hogy kipróbáljam a szolgáltatást, mielőtt elköteleztem magad. Emellett a többi hőtérkép-elemző szolgáltatással összehasonlítva a Mouseflow meglehetősen versenyképes árképzési stratégiával rendelkezik.

Beépített WordPress kompatibilitás

egéráramú WordPress plugin

Egérfolyamat-bővítmény irányítópultja a WordPress-ben

Az egérfolyamat támogatja az integrációkat több eszközzel (erről bővebben később), beleértve a WordPress-t. Ha el szeretné kezdeni a WordPress webhelyének Mouseflow nyomon követését, egyszerűen töltse le a Egérfolyamat a WordPress számára plugin és aktiválja.

A WordPress irányítópultjának bal oldali sávjában új egérfolyamnak kell megjelennie.

webhelykövető kód hozzáadása a wordpress egérfolyamához

A Mouseflow követőkódjának beszúrása a WordPressbe

Kattintson Azonosító kód a követőkód beszúrására a WordPress webhelyére. A webhely követőkóddal kapcsolatos adatait az egérfolyam-fiókod alatt találhatod Beállítások.

webhely-beállítások a wordpress egérfolyamatában

Webhelyinformációk az Egérfolyamatban

Ha kész, a Mouseflow elkezdi rögzíteni az üléseit a WordPress webhelyen.

Egyéb jó cucc

Az egérfolyamat új felhasználói beépítési folyamata

Szeretem a Mouseflow új felhasználói beépítési folyamatát, amely megismertett az irányítópult összes különféle opciójával. Kevesebb, mint 10 perc alatt felálltam és futtam, anélkül, hogy utaltam volna a tudásbázisra. Van néhány kiváló edzési videó, amelyek szépen hat kategóriába vannak rendezve.

Harmadik fél integrációja 

Az egérfolyamat több mint harminc harmadik féltől származó szoftverrel integrálható

Az egérfolyamat számos harmadik féltől származó integrációt támogat, kezdve a CMS-től a marketing szoftverekig és a fejlett címkekezelő szoftverekig. Az írás idején a Mouseflow 30 natív integrációt támogat, hat fő kategóriába csoportosítva:

 1. Tartalomkezelő rendszerek: A WordPress-en kívül az Mouseflow integrálódik a Joomla, a Drupal, a Blogger és a jó ol HTML5 webhelyekhez. Integrálódik olyan népszerű site-építőkkel is, mint a Squarespace és a Weebly. A Wix-nak még nincs dedikált integrációja.
 2. E-kereskedelem: Az egéráramlás integrálódik olyan vezető nyílt forrású e-kereskedelmi szoftverekhez, mint a Prestashop, Magento, a 3dcart és a népszerű fizetős megoldások, mint például a Shopify.
 3. Analitika: Integrálhatja a Mouseflow adatait olyan népszerű elemző szoftverekkel, mint például a Google Analytics, az Adobe Analytics, és a speciális szoftverekkel, például a Kissmetrics és Coremetrics..
 4. Marketing: Az Mouseflow olyan vezető marketing szoftvereket támogat, mint a Hubspot, az Instapage, az Unbounce, az Optimizely és mások.
 5. Vevőszolgálat: A valós idejű, hasznos ügyfélszolgálat a sikeres üzlet és a hosszú távú stabilitás sarokköve. Az egéráramlás integrálódik a vezető ügyfélszolgálati és ügyfélszolgálati szoftverekhez, mint például a Zendesk, Olark, Freshdesk és Zopim.
 6. Címkekezelés: A hozzárendelés kulcsfontosságú a marketing erőfeszítései és a megtérülés mérése szempontjából. Vannak fejlett címkekezelő szoftverek, például a Segment.io és a Google Tag Manager. Az egéráramlás natívan integrálódik ezekhez, valamint az Ensense és a Tealium.

Ezen felül a Mouseflow is nagy teljesítményű REST API, amelynek segítségével bármilyen egyedi portálról elérheti az adatokat.

Egéráramló ügyfélkör

Az egérfolyamatnak van némi kick-ass ügyfele

Az egérfolyamatot az iparág egyik legnagyobb neve használja, beleértve a Hubspot, az Optimizely és az Intuit. Az írás idején ügyfélkörük meghaladja a 100 000-et.

Csomagolás fel

A webhely-elemzés virágzó terület a mai figyelem-hiány-gazdaságban. Millió dollárt költött az elemzés és a hozzárendelés új kutatásainak és megoldásainak finanszírozására. Az egéráramlás tökéletes indulást kínál minden marketingszakember számára a hőtérkép-elemzés alapjainak megismeréséhez.

Vegyünk egy rövid összefoglalót arról, amit eddig tárgyaltunk:

 1. Mik a hőtérképek??
 2. Hogyan segít a munkamenet rögzítése és visszajátszása a felhasználói viselkedés elemzésében
 3. Az egéráramlás képességei, beleértve hőtérképeket (kattintás, mozgás, figyelem, görgetés és geo), csatornák, űrlapok és visszajelzési kampányok.
 4. A WordPress és az Mouseflow beállítása
 5. Hűvös dolgokat tartalmaz a Mouseflow-ról, ideértve annak 30 éven felüli integrációját és örökre ingyenes tervét.

Mint mindig, kérdést hagyok neked. A webhelyen hőtérkép-elemzést használ? Ha igen, milyen szoftvert használ? Funkcionálisan jobb, mint az Mouseflow? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map