Cloudways által kezelt felhőtárhely-áttekintés

A mai világban a tárhely-piac tele van olyan lehetőségekkel, hogy könnyű eltévedni a műszaki szempontokról, mivel a tárhely-üzlet folyamatosan növekvő versenyképessége szempontjából kiemelkedő fontosságú a jó és őszinte vélemények olvasása erről a szolgáltatásról..


Ez egy sorozat első cikke, amelyben ismert ismertető tárhelyszolgáltatásokat fogok áttekinteni. Ma megmutatom neked, mi az Cloudways, hogyan működik, mennyire jó, hátrányai és a szolgáltatás tényleges teljesítménye. Megvitatom a célközönséget és az árat is.

Jegyzet: Ez a cikk egy őszinte, mélyreható áttekintést nyújt a Cloudways WordPress felhőtárhely-szolgáltatásról. A Cloudways ideiglenes fiókot nyújtott nekünk, hogy teljes körűen kipróbálhassák szolgáltatásaikat, azonban az ebben a felülvizsgálatban megosztott vélemények és tesztelési eredmények a saját véleményünk.

Mi a Cloudways

A Cloudways egy felhőtároló cég, amely központosított platformot biztosít a külső felhőszolgáltatások, például a DigitalOcean, VULTR, Amazon és Google Cloud, többek között. A Cloudways lényegében inkább egy szolgáltatások központja a tényleges hosting cég helyett.

Megfogalmazásuk szerint a Cloudways-ben kiválaszthatja a szolgáltatót, kiválaszthatja a központi alkalmazást, és teljes magabiztossággal elkészítheti webes alkalmazását.

Tehát a Cloudways lehetővé teszi a létrehozást virtuális gépek ez viszont befogadhat alkalmazások amit készítesz. A Cloudways egy egyszerű módszert kínál ezeknek a virtuális gépeknek és a tetején lévő alkalmazásoknak a létrehozására.

Az első lépések a Cloudways használatával

Először ki kell választania egy Cloudways tervet. Számos választási lehetőséget kínálnak óránkénti vagy havi számlázáshoz, felhő-szolgáltatókhoz, adatközpontokhoz, RAM-hoz, tároláshoz, sávszélességhez és még sok máshoz.

Kezdje el a Cloudways használatát

Miután belépett a szolgáltatásba, a következő felülettel üdvözli Önt:

Mint láthatja, a Cloudways lehetővé teszi egy kattintással történő virtuális gép létrehozását a legnépszerűbb felhőtároló cégeknél, egyszerűen kiválasztja a szolgáltatót, a szerver méretét, a helyet, és akkor jó.

A szerver létrehozása után hozzáférhet a alkalmazások konfigurációja.

A cikkhez két virtuális gépet készítek, egyet be Digitális óceán és a másik tovább Amazon Web Services. Amint mindkét gép készen áll és aktív, folytathatjuk a webszerver és alkalmazás a tetején.

A Cloudways lehetővé teszi a WordPress webszerver alkalmazás könnyedén, más általánosan használt alkalmazásokkal együtt. A felülvizsgálathoz nyilvánvaló okokból a WordPress-re fogok koncentrálni.

Jó megemlíteni, hogy a Cloudways alkalmazásokat optimalizálással hozzák létre a helyén ami azt jelenti, hogy az alkalmazás létrehoz egy optimalizált profilt a WordPress számára. Erre a cikkre megyek Átugrani A WordPress optimalizálásai a szolgáltatás mögötti valódi teljesítmény megmutatására szolgálnak.

Mint láthatja, a webszerver összes fő aspektusa megcsodálható egy szép és intuitív felhasználói felülettel. Nagyon jó tudni, hogy nem kényszerítjük mindazt a dolgot, hogy webhelye megfelelő módon működjön, de a legjobb, ha megtudja, mit csinál, mielőtt megérinti a menü valamelyikét. Ez a lehetőség a webszerver-adminisztrációs képzettséggel rendelkezők számára a legmegfelelőbb, a közönség számára pedig a legjobb, ha mindezt érintetlenül hagyja..

A szerver lehetővé teszi egy elég egyszerű függőleges méretezést, az egyes lépések költségeivel egyértelműen nyomtatva. Ez rendkívül hasznos az induló vállalkozások számára, akik kibővíteni szeretnének repülés közben.

A Cloudways egy jó biztonsági mentési funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a fájlok másolatának készítését a kívánt időciklusban.

A fő webszerver verem jön a PHP-FPM előre konfigurált, Memcached, Apache, mint a tényleges webszerver, nginx, mint proxy és a Varnish, mint a fő gyorsítótár mechanizmus, meglehetősen összetett webszerver, mindezt a felületen keresztül kell kezelni anélkül, hogy meg kellene zavarnia a tényleges gépet. Nagyon hasznos !

A tanúsítvány telepítése a WordPress-re egyáltalán nem jelent problémát, egyszerűen hozzá kell adnia az e-mail címet és a tartományt, és telepíteni kell a tanúsítványt. Titkosítsuk ingyen, de a rendszer lehetővé teszi az egyedi tanúsítványok telepítését, ha erre szüksége van.

Miután a gép működik, könnyen átviheti, megoszthatja, klónozhatja a szervert, vagy akár új alkalmazást is hozzáadhat ehhez, mindezt a felület jobb alsó sarkában található, könnyen elérhető narancssárga gombbal lehet kezelni. Ez már nem lehet könnyebb !

Mi a helyzet a migrációval??

Ha Ön, mint én, már telepítette és futtatta webhelyét, a Cloudways egy egyszerű módszert kínál az összes adat importálására anélkül, hogy egyetlen kódsor megérintésére vagy egyetlen biztonsági másolat készítésére lenne szüksége. Ezt a Cloudways biztonsági mentési bővítmény a WordPress számára. Egyszerűen telepíti a plugin-t a WordPress-webhelyen, majd csatlakoztatja azt a Cloudways-hez. A BlogVault rendszer áttelepíti a WordPress-t a Cloudways-be. Figyelemre méltó figyelmeztetés: ez egy lassú folyamat, ha webhelyén rengeteg fájl van, várjon órákat várni, amíg ez befejeződik, türelemmel.

A webhely felhőalapú felállítása és futtatása rendkívül szórakoztató lehet, nem csak azért, mert a rendszer lehetővé teszi a virtuális gép és alkalmazás minden egyes aspektusának finomítását, hanem azért is, mert a telepítés egyszerű módja lehet órákig tartó fejfájást takaríthat meg. Ez igazán jó hír az indulóknak és a fejlesztőknek, akik csak nem akarnak időt tölteni a fájlokkal és webszerverekkel való munkavégzésre, és egy központosított felületet akarnak több olyan kiszolgáló telepítésére, amelyek csak működik.

Összeállítási referenciaértékek

A Cloudways és a többi elérhető szolgáltatás összehasonlításához úgy döntöttem, hogy készítek egy alapvető sablon webhelyet, amely nem túl erőteljes az erőforrásokra, de elegendő ahhoz, hogy meg lehessen mérni a teljesítményt. Az eredeti webhelyet a saját hosting platformon tárolom, dedikált szerverre itt, a benchmark helyet hívják A Techie Blog és egy tipikus weboldalt képvisel, amely tele van képekkel, amelyeket az egyik ügyfelének elkészíthet Ez az oldal apró képeket ötvöz a közepes és a nagy képekkel, egészen a 2 kt-tól egészen eszközönként 700-ig. Ez hasznos, hogy teszteljék a webszerver képességét vegyes tartalom biztosítására. A webhely több plugint és keretet tölt be, ez segít meghatározni a webszerver sebességét több javascript kiadásakor is.

A tesztelési hely nincs beépítve gyorsítótárazás, aprítás vagy képtömörítés-beépülő modul. Ez segít meghatározni a webszerver valódi képességeit.

Felhők, digitális óceánnal hajtva

Az első eredmény származik Digitális óceán felhőalapú virtuális gép.

Mint látható a pingdom eszközök információjából, a webhelyet az nginx szolgálja fel.

A Dallas eredménye az első virtuális gépünkre elképesztő, a weboldal A-osztályozást kapott gyorsítótárazási mechanizmus nélkül (kivéve a Cloudways saját webszerver-optimalizálását), és 1,44 másodperces teljes betöltési ideje egy majdnem 3 MB-os webhelyen.

Miután átváltunk a származási helyhez közelebb lévő San Jose helyre, az eredmények magukért beszélnek, a virtuális gép úgy reagál, mint egy bajnok, kiváló 493 ms teljes terhelési idővel és 92 sebességű osztályozással, anélkül, hogy a WordPress-en belül lennének gyorsítótárazó bővítmények, csodálatos.

Most menjünk az Amazon virtuális gépére.

Cloudways Powered by Amazon Web Services

A Dallas helyétől tesztelve a Cloudways által az Amazon webszolgáltatások által biztosított virtuális gép eléggé versenyzőnek bizonyult, mindössze 1,19 s teljes töltési idővel és A91 besorolással..

Mi a jó a Cloudways-ről?

A Cloudways minden szempontból csodálatos szolgáltatás. Nem csak az egyiket kínálja a legjobb interfészek a központi vezetés számára, amit valaha láttam.

Ez is csak működik. Ez lehetővé teszi Könnyen létrehozhat virtuális gépeket és az alkalmazások anélkül, hogy össze kellene zavarnod fájlokat és webszervereket, és egyetlen parancsot meg kellene érniük a linuxban. Ugyanakkor annyira könnyen kezelhető, hogy lehetővé teszi a teljes adminisztrátor igénybe vételét, és a kiszolgálót a konzol, vagy akár a böngészőből elérhető hordozható parancssori konzol segítségével kezeli. Az hatalmas mennyiségű lehetőség a szolgáltatásba épített éppen elképesztő.

A legjobb az egészben: ez lehetővé teszi, hogy az összes virtuális géphez kiválasztja a tárhely szolgáltatót, és a projektet azonnal méretezze. Mit tehetne még??

És mi nem olyan jó

Először a Cloudways szórakoztatóan működik együtt, ha tudja, mit csinál. Ha megosztott tárhely-fiókból származik, és csak a cPanel előlapját ismeri, lesz egy tanulási görbe a Cloudways segítségével. Legalább meg kell értenie a webszerver fogalmát, és meg kell Alap tudás hogyan működik annak teljes kihasználása érdekében. Igaz az is, hogy a legtöbb opció előre beállított és optimalizált értékekkel rendelkezik, és valószínűleg nem kell semmit módosítania ahhoz, hogy webhelye megfelelő módon működjön, de abban az esetben, ha foglalkoznia kell vele, akár adatbázisokkal, akár php korlátozásokkal, akkor a legjobb, ha a Cloudways-be lép. néhány alapvető ismerettel. Noha a Cloudways tökéletesen működik az újoncok számára, úgy gondoljuk, hogy vannak jobb alternatívák az ilyen közönség számára.

A másik nem olyan jó dolog a Cloudwaysnél, hogy ez ár. A szép felület, a csodálatos képességek és a könnyű integráció az összes fő felhőszolgáltatóval hozzáadott költségekkel jár. Például ugyanazon virtuális gép tárolása, amely 10 dollárba kerül a DigitalOcean-ban, 17 dollárba kerül a Cloudways-en. Ez a felár a felhasználói felületre vonatkozik. És bár a Cloudways minden bizonnyal megfizethető, ez semmiképpen sem a legolcsóbb lehetőség.

És attól a pillanattól kezdve, amikor a szervert csupán 2 GB RAM-ra méretezi, többet fizet, mint egy tényleges dedikált szerver, amelyben több RAM és CPU található. A tárolás sem olcsó. A kisebb webhelyek esetében ez rendben van, de olyan webhelyek számára, mint például a nagy magazinok, amelyek 30–55 GB helyet foglalnak el, a Cloudways költséges lesz.

Következtetés

A Cloudways egy csodálatos szolgáltatás, amely az induló vállalkozások, ügynökségek, kis fejlesztők és blogtulajdonosok felé irányul, akik egy centralizált rendszert akarnak kezelni minden webhelyükhöz. A felület az egyik a legjobb, amit láttam és a rendszer működése és az elérhető lehetőségek száma egyszerűen meglepő. A döntő többség az alig megváltoztatástól kezdve egészen az összes felcseréléséig az interfészen keresztül elérhető, így rengeteg órányi munkát takaríthat meg. A Cloudways egyetlen tényleges hátránya az ár. A szabványos értéken túllépő gépek mérete drága, és az igazság az, hogy minden olcsó dedikált webszerver olcsóbb, és többet kínál, hardver szempontból.

A Cloudways szolgáltatással fizet a felületen, a központosított rendszeren, az összes anyaghoz való könnyű hozzáférésen és egy központi platformon, amely több szolgáltatót képes kezelni, és ha ez az, amit keresel, akkor a Cloudways lehet a legjobb választás, csak ne feledje, hogy a méretezés költségbe kerül, és készen áll arra, hogy foglalkozzon vele, ha szüksége van rá. Az igazság, még költséges is, minden fillért megér a szolgáltatás, és csodálatos lehetőség közép- és haladó felhasználók számára.

Kezdje el a Cloudways használatát

Szeretnénk tudni, hogy valamelyik olvasónk megpróbálta-e a Cloudways-t, és hallani gondolatait. Mit gondolsz a Cloudways-ről? Próbálta meg a felhőkiszolgáló beállításait?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map