Az Akismet továbbra is a legjobb spam-bővítmény a WordPress számára?

AntiSpam WordPress plugins összehasonlítása

A spamküldők (emberi és automatizált) annyira szeretik a WordPress-t, mint a blogolók, így alighanem elmondható, hogy szükség van egy spam-blokkolóra. Az Akismet régóta uralkodik a WordPress legjobb spam-blokkolójaként, ám ez a bővítmény továbbra is a legjobb versenyző a spam blokkoló szolgáltatások területén?


Pontosan ezt fogjuk eldönteni ebben a bejegyzésben, összehasonlítva az Akismet versenytársaival és megnézve, hogy felbukkan-e, és végül kijön-e a tetején. Merüljünk be!

Akismet: A hosszú ideje uralkodó megjegyzés spam blokkoló

Senki sem szereti a kéretlen e-mailek fogadását vagy a spam jellegű megjegyzések online olvasását. Mindannyian tudjuk, hogy a spam kellemetlen, ám vajon elegendő-e ahhoz, hogy megakadályozzuk? Tényleg le kell tiltanunk spam-eket webhelyeinken?

Az egyszerű válasz hangsúlyos „Igen!”, És nem csak azért, mert a spam irritáló. Például, ha a hackerek új felhasználói fiókokat hoznak létre az Ön webhelyén, és spam jellegű hiperhivatkozásokat adnak az Ön webhelyére, akkor a Google büntetést vonhat maga után. A megjegyzés spam is ebbe a kategóriába tartozik. Ha webhelyét indexelik és spamnek találják, akkor negatívan lehet azt értékelni, és webhelyének negatív értékelése okozhatja azt. eltávolítva a Google keresési eredményeiből.

Annak érdekében, hogy webhelye elérhető legyen, egyszerűen helyes gyakorlat a webhely figyelése és a rosszindulatú támadások kijavítása. Itt kerülnek a spam-blokkolók, mint például az Akismet, játékra.

Akismet először 2005-ben indították el a WordPress készítői. Aktiváláskor a webhelyről származó spam kiszűrése az összes olyan webhelyről gyűjtött információk alapján, amelyeken a plugin aktiválva van. A spam kiszűrésre kerül a kapcsolatfelvételi űrlapok és a megjegyzések szakaszaiból.

Az Akismet beépülő modul telepítése és konfigurálása

Szerencséd az Akismet rendkívül egyszerűen telepíthető és használható. Az Akismet egy freemium árképzési modell használatával kínáljuk, így maga a plugin ingyenesen letölthető és felhasználható azzal a lehetőséggel, hogy további szolgáltatásokhoz prémium tervre frissítsen. Mindenesetre az induláshoz először telepítenie kell a plugint.

Telepítse az Akismet

Egyszerűen jelentkezzen be a WordPress telepítésébe, és keresse meg Beépülő modulok> Új hozzáadása. Az Akismetnek az egyik első ajánlott bővítménynek kell lennie, csak kattintson a Telepítés most és akkor Aktiválja gomb.

Az Akismet fiók beállítása

Amint a plugin aktív, a képernyő tetején egy értesítő sávot kell látnia Állítsa be az Akismet fiókját. Az induláshoz kattintson a nagy kék gombra.

Jelentkezzen be az Akismetbe a WordPress.com fiókkal

Ez elviszi a fő Akismet webhely, ahol a program felszólítja a bejelentkezésre WordPress.com-fiókjával (vagy hozzon létre egy új fiókot, ha még nem rendelkezik ilyennel). Ezután az Akismet engedélyezése után választhat egy tervet:

 • Akismet Basic, ingyenes: Magában foglalja a megjegyzés spam elleni védelmét a személyes WordPress-alapú webhelyén
 • Akismet Plus, 5 USD / hó: Spamvédelem plusz speciális statisztikák, kereskedelmi webhelyek támogatása (például az üzleti webhely) és prioritási támogatás
 • Akismet Enterprise, $ 50 / hónap: Ugyanazok a nagyszerű szolgáltatások, mint a Plus, de nagy, nagy forgalmú webhelyek esetén.

Akismet API kulcs

Miután kiválasztotta a tervet, el kell fizetnie a pénzt, majd visszaigazolási képernyőre kell mutatnia a saját Akismet API kulcsával.

Csatlakoztassa az Akismet API-t

Másolja ezt a 12 számjegyű kulcsot, térjen vissza a WordPress irányítópultjába, és illessze be a kulcsába, hogy befejezze az Akismet-fiók linkjét a webhelyére..

Akismet Spam Szűrés

Az utolsó lépés a szigorúság szintjének kiválasztása a spamszűréshez. Hagyja hagyni az Akismet alapértelmezett beállítását, hogy automatikusan megkérdőjelezhető megjegyzéseket fűzzön a spam mappába, vagy megnövelheti az engedélyeket, hogy az Akismet törölje az üzeneteket az Ön számára.

Spam figyelése az Akismet segítségével

Az Akismet telepítésekor a plugin automatikusan elkezdi kiszűrni az NSFW megjegyzéseket. Az Alapterv segítségével megtekintheti a normál spam statisztikákat, de ha Ön Plusz vagy Vállalati tervre frissített, akkor hozzáférhet további hasznos webhely statisztikákhoz..

Akismet oldal statisztika: Diagram

Akismet: Napi, havi és történelmi adatok (a tervtől függően)

Akismet oldal statisztika: táblázat

Akismet: Havi statisztikák részlete

Csak jelentkezzen be az Akismet-fiókjába, és kattintson az Aktív oldalak szakaszra. Innentől kezdve az egyes statisztikák megtekintéséhez kattintson az Akismet-fiókjához kapcsolt minden webhelyre.

A statisztikák egyszerű módon azonosíthatják a problémás IP-ket, amelyeket megakadályozhat, hogy hozzáférjenek a WordPress-webhelyhez Beállítások> Vita> Megjegyzés feketelistája. Ezeket az adatokat arra is felhasználhatja, hogy nyomon kövesse a rendszeres spamszintet, így egy mérföldnyire észlelhet spam-támadást, és megteheti a szükséges lépéseket, mielőtt webhelye (potenciálisan) összeomlik..

Akismet vs a WordPress legnépszerűbb spam-megelőző beépülő moduljai

akismet spam elleni plugin

Az Akismet webszolgáltatása megakadályozza a webhelytulajdonosokat abban, hogy maguk mérsékelték a spam jellegű megjegyzéseket. Néhány webhelytulajdonos azonban hamis pozitívokról számolt be – vagyis a nem spam jellegű megjegyzéseket blokkolták a spam jellegű megjegyzésekkel együtt (bár a hamis pozitív üzeneteket a részletes statisztikai adatok segítségével ellenőrizhetjük a webhely statisztikájában a Plus és az Enterprise felhasználók számára).

Ha a kerítésen gondolkodik arról, hogy aktiválni kívánja-e az Akismet, vannak olyan plug-inek, amelyek állításuk szerint egy lépéssel tovább növelik a spam elleni szolgáltatásokat. Íme néhány spam-ellenes WordPress-bővítmény, amely további spam-ellenes funkciókat kínál, amelyek jobban szolgálhatják a webhely igényeit.

Állítsa le a Spammers Spam Prevention-t

állítsa le a spamküldőket

Ez a bővítmény a captcha három konfigurációjának egyikét használja annak megerősítésére, hogy a megtagadott bejelentkezési kísérletet vagy megjegyzést ténylegesen nem spamkember küldte-e be. Úgy tűnik, hogy ez jól működik a Gravity Forms segítségével. Stop Spammers védi webhelyét a következőktől:

 • Trackback spam
 • Kapcsolattartási űrlap spam
 • Megjegyzés a spamről
 • Regisztrációs spam
 • Belépési kísérletek

Pár figyelmeztetést jelentettek. Az érvényes felhasználók néha nem tudnak bejelentkezni a saját WordPress-adatbázisba. Ez a plugin nem fog működni olyan proxykiszolgálón vagy olyan host szolgáltatónál is, amely nem használja a PHP funkciókat.

Anti-Spam a CleanTalk által

Cleantalk spam védelem

Anti-Spam a CleanTalk által egy felhőalapú spam blokkoló. A plugin ingyenes, de a felhőalapú szolgáltatás, a CleanTalk fizetős fiókot igényel. 7 napos ingyenes próbaverzió után eldöntheti, hogy folytatja-e ezt a szolgáltatást.

A Kommentárok, a regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap és az e-mail spam blokkolása mellett a CleanTalk Anti-Spam által védett weboldala is védi a spam-fájlokat:

 • szobafoglalás
 • rendelés
 • Widgets
 • Előfizetői
 • Hírlevél plugins

Ez a plugin képes webhelyének több aspektusát elemezni anélkül, hogy lelassítaná a webhelyet, mert kiszolgálók helyett felhőt használ. Nemcsak feketelistára helyezi az e-mail címeket, hanem a spamküldőkhöz kapcsolt domaineket és IP-címeket is. Van egy opcionális tűzfal funkció, amely megakadályozza, hogy a spam botok hozzáférjenek a webszerverhez azáltal, hogy üres oldalra küldik őket.

Pajzs biztonság és tűzfal

Pajzs biztonság és tűzfal

Pajzs biztonság és tűzfal blokkolja a megjegyzés spamét, és webhely biztonságot nyújt a rosszindulatú IP-címekkel szemben. Ez a plugin eltakarja a bejelentkezési oldalt, és azt állítja, hogy blokkolja az összes spambot megjegyzést, miközben megakadályozza az emberi spam megjegyzéseket. A rosszindulatú bejelentkezési kísérleteket két tényezőjű engedélyeztetés akadályozza meg.

Noha a tűzfalat le lehet tiltani, ezt a bővítményt elsősorban webhelyének biztonságára tervezték. A spam jellegű IP-címeket automatikusan feketelistára helyezik, és a brute force támadásokat blokkolják. Az összes plugin szolgáltatás teljesen ingyenesen elérhető.

Melyik spam-bővítmény a legmegfelelőbb az Ön számára?

A spam-blokkolók megakadályozzák, hogy webhelyét negatívan értékeljék a keresőmotorok. Emellett eltávolítják a spam jellegű megjegyzések moderálásának fejfájását, és megakadályozzák a nem kívánt új felhasználói fiókok létrehozását az Ön webhelyén.

De továbbra is a kérdés marad, hogyan lehet meghatározni, melyik spam-elhárító plugin a legmegfelelőbb webhelyéhez? Íme néhány kérdés, amelyet feltehet magának, hogy meghatározhassa, melyik bővítmény felel meg az Ön igényeinek:

 1. Kompatibilis-e ez a beépülő modul a webhelyén aktív többi beépülő modullal?
 2. Szüksége van csak megjegyzés spam blokkoló szolgáltatásokra, vagy egy átfogóbb spam blokkolóra?
 3. Teljes méretű ingyenes bővítményt keres, vagy olyan, amely továbbfejlesztett szolgáltatásokkal rendelkezik előfizetéses előfizetéssel?
 4. Felhő alapú vagy webszerver-rendszer érdekli?
 5. Webhelybiztonságot keres a spam blokkolása mellett?
 6. Bosszantja-e az olvasókat a captcha-kód kitöltése a kommentálás előtt?

Ezekre a kérdésekre adott válaszai segíthetnek meghatározni, hogy melyik anti-spam és / vagy webhelyvédelmi szolgáltatás működik a legjobban.

De még a választás után is elengedhetetlen a rugalmasság. A plugin-ok néha nem működnek jól egymással. Ki kell próbálnia a kívánt spam-blokkoló plugint, hogy megállapítsa, jól működik-e a már létező pluginekkel.

Következtetés

Webhely üzemeltetésekor a spam blokkoló aktiválása nélkülözhetetlen plugin. Spam-ellenes beépülő modul nélkül rosszindulatú támadások támadhatják meg webhelyét, aminek eredményeként a webhely rangsorolása zuhan, és valószínűleg teljesen észlelhetetlenné válik, amíg a szükséges frissítéseket nem elvégzi..

Szüksége van egy spam blokkolóra, de az Akismet a legjobb megoldás az Ön számára? Annak érdekében, hogy megválaszolja ezt a kérdést, fel kell mérnie a webhelyének egyedi igényeit, és a feltételezések felvázolása helyett a fenti összehasonlítások segítségével választhatja ki az Ön számára megfelelő lehetőséget (bár úgy gondoljuk, hogy az Akismetnek valóban az Ön első választása kell lennie)..

Hogyan blokkolja a spam a WordPress webhelyén? Az Akismet továbbra is a spam-blokkoló megoldás? Üdvözöljük, megoszthatja gondolatait és / vagy kiegészítéseit ehhez a listához az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map