Adjon hozzá gyönyörű galériákat a WordPress webhelyéhez az Envira galéria segítségével

Az Envira Gallery egy sokoldalú galéria plugin a WordPress számára, amely lehetővé teszi gyönyörű képgalériák beillesztését a webhelyére.


Mint tudod, a WordPress galériájának funkcionalitása be van építve a magba. Ennek ellenére a galéria-bővítmények továbbra is népszerűek a WordPress felhasználók körében, mivel a beépített galéria meglehetősen korlátozott, és nem nyújt ugyanolyan funkciókat, funkciókat vagy stílust, mint a többi plugin..

Az Envira fejlesztői szívesen küldtek nekem egy plugin-nek egy tesztmásolatát a plugin tesztelésére. Ebben a cikkben szeretném áttekintni, hogyan lehet a plugin segítségével képgalériákat hozzáadni a webhelyéhez. Remélem, tetszeni fog a beszámoló �� Vagy ha szeretné, megnézheti az EnviraGallery plugin videó áttekintését a bejegyzés végén.

Töltse le a bővítményt

Az Envira Galéria használata

Új galéria hozzáadása nagyon gyors, mivel a plugin tökéletesen integrálódik a meglévő WordPress felületbe. Ha elégedett az Envira által használt alapbeállításokkal, akkor csak annyit kell tennie, hogy feltölti a képeit a WordPress fájlfeltöltővel, menti a galériát, és helyezze be a galériát a webhelyére..

Töltse fel a képeit

Vannak más lapok is a galéria további konfigurálásához. Az Envira lehetővé teszi a galéria képeinek akár hat oszlopban történő megjelenítését. Ha nem módosítja ezt a beállítást, akkor az alapértelmezés szerint egy oszlop lesz.

Az összes ezüst tagsággal rendelkező és annál magasabb szintű felhasználó számára elérhető egy plugin, amely lehetővé teszi további témák felvételét a galéria és a lightbox számára (erről bővebben később). A legolcsóbb tagság csak egy, az alap nevű témával jár.

Ez a beállításterület lehetővé teszi az oszlopszélesség és a margó meghatározását az egyes képek alatt. A mobiltelefonokon megjelenített képek mérete is meghatározható.

Konfigurálja a galériát

Amikor valaki a galéria képre kattint, a kép egy fénydobozban jelenik meg. A lightboxnak nagyon sok kiváló lehetősége van, például a billentyűzet és az egér navigációja. A képek hurokban is megjeleníthetők.

A galéria könnyűdobozának beállításai

Alapértelmezés szerint a lightbox az összes galériakép miniatűrjeit jeleníti meg a lightbox alján. Ezt tetejére helyezheti, ha úgy akarja. A miniatűrök mérete is módosítható.

Galéria miniatűr beállításai

A Egyéb lapon módosíthatja a galéria címét, megváltoztathatja az oldalcsipet, és hozzáadhat egyedi CSS osztályokat. A galériákat ezen a területen is lehet importálni és exportálni.

Egyéb Galéria beállítások

Miután közzétette galériáját, megkapja azt a kódot, amely szükséges a weboldalán való megjelenítéshez. A plugin két rövid kódot ad. Az egyik a galéria azonosítóját használja, a másik a galéria oldal csigaját használja. Az oldalcsiga ugyanúgy működik, mint a posták és az oldalak esetében, azaz ha nem adja meg az oldalcsipet, a WordPress a galéria neve alapján generál egyet..

A PHP-kód szintén elérhető, így a galéria hozzáadható a webhely más részeibe, például a fejlécbe vagy a láblécbe.

Kód a galériához

A plugin aktiválása után a „Galéria hozzáadása” gomb kerül hozzáadásra a hozzászólás-szerkesztőhöz.

Add hozzá az Envira Galéria gombot

Az „Galéria hozzáadása” gombra kattintva megjelenik az összes galéria listája. Csak ki kell választania a galériát, majd kattintson a „Galéria beszúrása” gombra, hogy hozzáadja azt a bejegyzéséhez vagy oldalához.

Válassza a Galéria lehetőséget

A galéria beillesztése hozzáteszi a galéria rövid kódját. Természetesen ezt a rövid kódot közvetlenül hozzá lehet adni, ha egyszerűen lemásolja a rövid kódot az átfedésből, amely a galéria közzététele után jelent meg. Könnyedén hozzáadhat galériákat azáltal, hogy megjegyzi a galéria azonosítóját vagy a galéria oldalcsigaját.

Az Envira Galéria rövid kódja

A galériákat az Envira galéria főmenüjében lehet hozzáadni, amely a WordPress adminisztrációs menüjében található. Ha úgy tetszik, új galériákat adhat hozzá közvetlenül a post szerkesztő oldalára.

Adj hozzá egy galériát közvetlenül a Bejegyzés Szerkesztőben

A végső eredmény fantasztikusan néz ki. A galériák érzékenyek, így jól néznek ki a mobil eszközökön (beleértve a nagyfelbontású eszközöket, például a Macbook Pro).

Példa egy Envira galéria

A beépülő modul tartalmaz egy widgetet a galériák beillesztéséhez olyan kütyübe, például az oldalsávba. A widgetnek nincs lehetősége – csak kiválaszthatja a galériát, és hozzáadhat egy címet a widgethez. Noha nehéz túl panaszkodni a konfigurációs lehetőségek hiányáról, ha a kimenet jól néz ki.

Az egyetlen panaszom az, hogy a widget úgy tűnik, hogy nem jelenik meg megfelelően a galériát megjelenítő bejegyzéseken vagy oldalakon. Tölti a widget finomra más oldalain, de elakad a folyamatos betöltési szakaszban, amikor egy galéria betöltődik a fő tartalomterületre és az oldalsávra. Teszteltem az Envira-t egy tesztoldalon, huszonkettő felhasználásával, és nem aktiváltam más plugint. A widgetet a Twenty Eleven téma használatával is teszteltem, és ugyanez a probléma létezett. De biztos vagyok benne, hogy ezt a fejlesztők hamarosan megjavítják.

A galéria bármelyik képére kattintva megjelenik a kép teljes verziója egy gyönyörű fénydoboz segítségével. Ez egy praktikus módszer a látogatók számára a galéria képeinek böngészésére, mivel az összes képet kiválaszthatjuk a világítódoboz területéről.

Envira galéria

AddOnok

Az Envira számára számos kiegészítő áll rendelkezésre, amelyek javítják a plugin funkcionalitását. Ezeket ingyenes, alapvető és haladó kiegészítőkre osztják.

Ingyenes kiegészítők mindenki számára elérhetők. Alapvető kiegészítők érhetők el az ezüst és annál magasabb tagságokhoz, és a fejlett kiegészítők az aranytagságokhoz és annál magasabb szintű tagságokhoz is elérhetők.

Ingyenes

 • Védelem – Letiltja a jobb egérgombbal kattintva a képeket, hogy megakadályozza az embereket abban, hogy könnyen ellopják a képeket.
 • Diavetítés – Elegáns diavetítéseket készíthet.
 • CSS – CSS mezőt ad hozzá az Egyéb lapon a stílus további testreszabásához.

Alapvető

 • Címkék – Lehetővé teszi a képek címkézését a kívánt címkékkel / kulcsszavakkal.
 • Galéria témák – Testreszabhatja a galériák megjelenését az előre elkészített galériastílusokkal.

Fejlett

 • Extra méret – Lehetővé teszi a képek maximális méretű megjelenítését az ablakon belül.
 • Teljes képernyő – Lehetővé teszi a galéria világítódobozának teljes képernyőn történő megjelenítését.
 • DeepLinking – Lehetővé teszi a linket közvetlenül a meghatározott képekhez SEO-barát URL-ek segítségével.

Tisztában vagyok azzal, hogy a kiegészítők eladása az elmúlt néhány évben általános hely lett. Ebben az esetben nem éreztem indokoltnak. A funkcionalitást, például a gyorshivatkozás védelmét és a címkefunkciókat valóban be kell építeni a plugin alapverziójába. Rossznak tűnik számomra a funkcionalitás eltávolítása, majd egy pluginon keresztüli visszaadás, csak azért, hogy eladhassák a plugin különböző tagsági terveit..

A végeredmény az, hogy kilenc beépülő modulnak kell aktiválódnia a webhelyén, és nem egynek. Ha az olcsóbb verziók számára korlátozni kell a szolgáltatásokat, azt hiszem, jobb lenne a plugin különféle verzióit eladni, hogy minden szolgáltatás egy pluginban legyen..

Áttekintés

A múltban sok más galéria plugin-et is használtam. Sokan a stílusra összpontosítanak, mint a lényeg. Úgy érzem, hogy az Envira megszerezte az egyensúlyt azáltal, hogy biztosítja, hogy mindenekelőtt azt tervezték, hogy képes legyen a galériák gyors beillesztésére az Ön weboldalára.

Az egyetlen hibát, amelyet találtam, a galéria widget nem jelenik meg azokon az oldalakon, ahol a galéria betöltődött a fő tartalmi területen. Nem hiszem, hogy ez aggodalomra ad okot, mivel az Envira hivatalosan csak 2014. január végén indult be. A plugin életének kezdetén mindig vannak kis hibák, és ezeket a hibákat a következő néhány hónapban ki kell oldani..

A plugin már 39 dollártól kezdődik. Négy tagsági terv áll az ügyfelek rendelkezésére. Minden tervhez korlátlan galéria, dokumentációhoz való hozzáférés, alapvető fórumtámogatás, valamint egy éves támogatás és frissítések tartozik.

Az alábbi lista részletezi, hogy mit kap az egyes tagsági tervekkel. Minden terv magában foglalja a megelőző tagsági terv összes jellemzőjét.

 • Bronz (39 USD) – A frissítések egy webhelyre korlátozódnak
 • Ezüst (79 USD)) – Három weboldal frissítései, elsőbbségi e-mail támogatás és hozzáférés az alapvető kiegészítőkhöz
 • Arany (149 USD) – Frissítések korlátlan webhelyekhez és hozzáférés a fejlett kiegészítőkhöz
 • Platinum (259 USD) – Lehetővé teszi, hogy az Envira felvegye egy olyan témát, amelyet elad

Az Envira lehetővé teszi egy jobb tervre való áttérést az árkülönbség megfizetésével. Ez lehetővé teszi az egyik olcsóbb csomag elindítását, és bármikor frissítheti. Ezen felül 14 napos 100% pénz-visszafizetési garanciát kínálnak.

A pluginről további információt az Envira Gallery hivatalos webhelyén talál.

Tudjon meg többet az Envira galériaról

Az Envira galéria plugin videójának áttekintése

Ne felejtsd el megnézni a Kyla által készített Envira Gallery plugin videó áttekintést, hogy a plugin élőben legyen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map