Adjon hozzá gyönyörű diákat a webhelyéhez a MotoPress Slider for WordPress programmal

A MotoPress a WordPress közösségben jól ismert az oldalépítő tartalomszerkesztő WordPress pluginja miatt. A MotoPress a tavalyi bevezetése óta több termékkel bővítette portfólióját, beleértve a plug-in kiegészítőket és a WordPress témákat.


Ez év februárjában kiadták a MotoPress Slider-t; második legnagyobb WordPress-bővítményük. A beépülő modul reagál, így a diák elősegítik, hogy bármilyen eszközön jól nézzen ki. Vessünk közelebbről a MotoPress Slider teendőit.

Új MotoPress csúszka konfigurálása

A MotoPress Slider hihetetlenül egyszerűen beállítható. Amikor úgy dönt, hogy új csúszkát hoz létre, három rövid beállítási oldal jelenik meg Önnek. Van egy lap a csúszka beállításaihoz, kezelőszerveihez és megjelenéséhez.

A csúszkabeállítások lapon megnevezheti a csúszkát és az aliasot, amelyet a csúszó rövid kódhoz használnak. A csúszka teljes szélességűvé tehető, vagy meghatározhatja a rács alapértelmezett méretét. A diavetítés késleltetése ezen a területen is beállítható. Ha szeretné, a diavetítés letiltható.

Új csúszkabeállítások

Kilenc csúszkavezérlő engedélyezhető vagy letiltható a következő lapon. Konfigurálhat olyan vezérlőket, mint a nyilak, a lejátszás gombok, a számlálók és így tovább.

Új csúszkavezérlők

A megjelenés lapon meghatározhatja az alapértelmezett pixelméret a telefon, a táblagép és az asztali képernyőkhöz. Az eredeti beállítások bármi, ami legfeljebb 767 pixel jelenik meg a telefon elrendezésén keresztül, 768 és 991 pixel között bármelyik a táblagép elrendezését használja, és minden, ami 992 pixel felett van, az asztali képernyőt használja..

Egyéni CSS osztály alkalmazható a csúszkán. Van egy doboz, amelybe hozzáadhat egyéni CSS-kódot.

Új csúszka megjelenés

A MotoPress Slider admin menüben külön beállítási oldal található, amely lehetővé teszi a csúszka letiltását bizonyos felhasználói csoportok számára.

A MotoPress Slider felhasználói csoportok beállításai

Ne aggódjon túl sokat a csúszka beállításai miatt. Az alapértelmezett értékeknek nagyrészt jónak kell lenniük, és a csúszka létrehozási területének alján található egy gomb, amely lehetővé teszi a beállítások bármikor történő visszatérését és módosítását..

Diák hozzáadása az új MotoPress csúszkahoz

A következő területen diákat adhat hozzá a csúszkához. Az alábbiakban egy képernyőképet láthat erről a területről. Első pillantásra kissé félelmetesnek tűnhet, azonban nagyon könnyű megérteni, mihelyt megtudja, hogy hol van minden.

MotoPress Dia létrehozása oldal

A tetején hét fül található: Általános, színes, kép, videó, link, láthatóság és egyéb. A csúszka előnézete uralja az oldal szívét, alul pedig szöveget, képeket, gombokat és videókat adhat hozzá. Minden egyes tartalomtípus rétegként ismert, és ezek a rétegek az oldal jobb oldalán jelennek meg.

A rétegek sorrendjét a drag and drop használatával átrendezheti. A rétegelhelyezés ugyanúgy működik, mint a grafikus alkalmazásokban, például a Photoshop, a prioritással a felső réteg számára. A fenti példámban két réteg van: kép és szöveg. Ha el kellene helyeznem a HTML réteget a kép után, a szöveg nem lesz látható.

A felület nagyon jól működik. Ha kiválaszt egy réteget a fő vászon területén, akkor az a réteg beállításai megjelennek alatta. A billentyűzeten a Törlés gombra kattintva eltávolíthatja a réteget a diáról. Két törlés gomb is elérhető: az egyik törli a kiválasztott réteget, a másik az összes réteget.

A rétegek áthúzhatók a vászon területén. Amikor ezt megteszi, látni fogja az X és Y koordináták megváltozását. Ez hasznos, mivel azt jelenti, hogy a rétegeket több dián át lehet elhelyezni pontosan ugyanabban a helyzetben (ami nagyon hasznos a tartalom, például a szöveg pozicionálásához). Kilenc dobozrács felhasználható a rétegek elhelyezésére is, pl. bal felső, középső, jobb alsó, stb.

Több tucat animáció használható a rétegek elhalványításához és elhalványításához. Ide tartoznak az elhalványulások, nagyítások, átfordulások és visszafordulások. A rétegek megjeleníthetők és / vagy elrejthetők egy adott időpontban (ezredmásodpercben). Ez szerény véleményem szerint a plugin egyik legjobb tulajdonsága, mivel lehetővé teszi, hogy a rétegeket pontosan akkor jelenítse meg, amikor azt szeretné, hogy azok megjelenjenek.

Előre definiált stílusok szintén rendelkezésre állnak, de ha inkább, meghatározhat egyéni CSS osztályokat egy adott réteghez.

Animációs beállítások

Az általános lapon megnevezheti a diát, és kiválaszthatja, hogy a dia megjelenik-e, vagy mint vázlat. Ilyen módon kreatívvá válhat, és elmentheti diáit, mielőtt elkezdene velük élni.

A Szín fül segítségével kiválaszthat színt vagy színátmenetet a dia háttéréhez. Az egyik dolog, ami bosszantott az volt, hogy nem volt színkerék a színek kiválasztására. A hexadecimális kódot kézzel kell beírnia. Remélhetőleg ez valami, amellyel a plugin jövőbeli verziójában foglalkoznak. A gradiens opció lehetővé teszi két szín meghatározását és a gradiens alkalmazási szögét.

MotoPress csúszka színbeállításai

Ha nem szeretne egyszínű vagy gradiens hátteret, használhat képet. Kiválaszthat egy képet a WordPress médiakönyvtárából, vagy meghatározhat egy külső kép URL-jét. A méret, az ismétlés és a pozíció attribútumok mind meghatározhatók.

MotoPress csúszka képbeállítások

A MotoPress Slider video háttereket is támogat. Ha úgy tetszik, a videókat rétegekkel beillesztheti a diákba. Megjeleníthet videókat a YouTube-ról, a Vimeo-ról, a médiakönyvtárból vagy egy külső URL-ről.

MotoPress csúszka videobeállítások

A diák csatlakoztathatók lehetnek. Beállíthatja a link azonosítóját, osztályát, relét és címét. Amikor a látogató rákattint a kérdéses diára, a rendszer a megadott URL-re viszi. Mivel a linkek diánként dián vannak konfigurálva, egyes diákat linkre hozhat külső webhelyekre mutató hivatkozásokra, másokra nem.

MotoPress csúszka link beállításai

A diák a bejelentkezett felhasználókra korlátozhatók. Ezt csak a regisztrált felhasználók számára a diák megjelenítésére lehet használni. A diákat egy adott időszakban is aktívvá teheti. Ezt különféle célokra lehet felhasználni. Például diákat hozhat létre a verseny első hónapjának promóciójára.

MotoPress csúszka láthatósági beállításai

Az utolsó lapon meghatározhatja a diák CSS osztály nevét és azonosítóját. Mint már korábban megjegyeztem, az egyedi rétegeket a dián belül az egyedi CSS osztályok segítségével is stílusba hozhatja.

MotoPress csúszka egyéb beállításai

Miután elkészítette a diát, elmentheti a diát az oldal alján található Mentés gomb használatával. A bezárás gombra kattintva eljuthat a diák listájához, azaz az összes olyan diához, amelyet az adott csúszdához hozott létre.

A meglévő diákat szerkesztheti, lemásolhatja vagy törölheti. A dia duplikálása praktikus lehetőség, ha hasonló diát szeretne létrehozni. Ha nem, akkor létrehozhat egy új diát a semmiből.

MotoPress Slider Slides List

Végül beillesztheti a kitöltött csúszkát a webhelyére a csúszka számára megadott rövid kód álnév használatával.

A MotoPress csúszka

Azt mondják, hogy a szépség az érdeklődő szemében van, mindazonáltal nagyon lenyűgözött, mit tehet a MotoPress Slider. Az egyedi háttér, szöveg, képek, gombok és videók beillesztése nem tart sokáig.

MotoPress csúszka példa

Ha ellátogat a MotoPress Slider fő információs oldalára, lát egy nagyszerű példát arra, hogy mit lehet elérni a plugin segítségével. Kiemelte, hogy a rétegek – és a rétegek betöltésének késleltetése – felhasználhatók professzionális csúszkák létrehozására percek alatt. Az a mód, ahogyan a rétegek idővel megjelennek a diák során, azt a benyomást keltheti, hogy videó prezentációt néz (még akkor is, ha videókat nem használnak). Ez egy egyszerű hatás, amely valóban átalakítja a diákat.

MotoPress csúszka példa

Árazás

A MotoPress tisztességes árképzési rendszert fogadott el a csúszó plugin számára. Személyes licenceik 19 dollárért forgalmaznak, és egy év támogatást és frissítéseket kínálnak egy weboldalhoz. A 49 dolláros kiskereskedelem mellett az üzleti engedély növeli a webhelyek számának korlátait egytől ötig.

MotoPress Slider árképzés

A fejlesztői licenc 99 dollár áron vásárolható meg. Elsőbbségi fejlesztői támogatást kínál, és korlátlan számú webhely számára egyéves támogatást és frissítéseket nyújt. A mennyiségi licenc akkor is rendelkezésre áll, ha a MotoPress Slider-et saját termékébe kívánja csomagolni.

A MotoPress Slider 100% GPL. Az automatikus frissítéshez és a bővítmény támogatásához licenc szükséges, de a bővítmény továbbra is teljes mértékben használható, ha ezt a licenckulcsot nem adták meg..

Végső gondolatok

Az összes WordPress csúszkás pluginnek van tanulási görbéje, és a MotoPress Slider nem különbözik egymástól. Legalább húsz vagy harminc percet kell eltöltenie a diákkal való játékkal, amíg meg nem érti, mire képes a plugin.

A plugin rövid idejű használata után néhány „Aha” pillanatom volt, amikor megértettem, hogyan működik minden. Az első az, amikor megértettem, hogyan lehetne a legtöbbet kihozni a rétegekből. A második az, amikor megtanultam, hogy az animációk hogyan használhatók a szöveg, a gombok és a képek be- és kikapcsolására. Ugyanakkor az a szolgáltatás, amely igazán ráébredt a MotoPress csúszka lehetőségeire, az volt a lehetőség, hogy késleltessék a rétegek megjelenését. Ez lehetővé teszi sok hűvös prezentációs trükköt, például a csepp adagolását a webhely látogatói számára, valamint a képek és gombok felbukkanását a diák legfontosabb pontjain..

Miután elsajátította ezeket az egyszerű technikákat, biztos vagyok benne, hogy professzionális diákat készíthet a MotoPress Slider segítségével. Ha inspirációra van szüksége, javaslom ellenőrizni a MotoPress-en megjelenő csúszkát, mivel ez kiemeli, hogy mit lehet elérni az egyszerű szöveg- és képrétegek segítségével.

Remélem, élvezte ezt a pillantást a MotoPress Slider-re. Ha igen, arra bátorítom, hogy iratkozzon fel a WPExplorer hírlevélre, hogy ingyenes frissítéseket kapjon a legújabb cikkeinkről, valamint a WordPress nagyszerű tippeiről, trükköiről és ajánlatairól..

Köszönöm, hogy elolvasta.

Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map