A WordPress Genesis keretrendszerének áttekintése

Ha Ön tapasztalt WordPress-felhasználó, akkor valószínűleg hallott már a Genesisről, amely a StudioPress (Copyblogger Media) csodálatos és erőteljes témájú keretrendszere. Ez az áttekintés pontosan elmagyarázza, mi a Genesis, és azokat a funkciókat, amelyek miatt ez a fantasztikus téma a WordPress számára. Ha még nem hallottál a Genesis-ről, ez az értékelés segít felkészülni a sebességre. Merüljünk be!


A Genesis keretrendszere

A legalapvetőbb szinten a Genesis a téma keret a WordPress számára. Ez azt jelenti, hogy ez egy meglévő téma, amelyet tovább építenek, és ezáltal felgyorsítják az ezen alapuló bármely weboldal fejlesztési folyamatát. Bármely témát fel lehet tekinteni keretként, de a Genesis valódi keretté teszi a rugalmasságot, amelyet horogrendszere biztosít (lásd alább).

Genesis Rugalmasság

genesis-keret-felülvizsgálat

A Genesis messze az egyik legrugalmasabb téma a WordPress számára, és ez a legnagyobb értékesítési pont. Ha szívesen használja a WordPress horogrendszert, és létrehozza a PHP funkciókat (még az alapfunkciókat is), láthatja, hogy a Genesis valóban rugalmas. A legtöbb téma esetében a felhasználók webhelyének testreszabására korlátozódnak a témaopciók panelein és a widget területeken keresztül. A Genesis azonban komplett horogrendszert biztosít, amely lehetővé teszi a kívánt tartalom beillesztését szinte bármilyen helyre a webhelyén. Tegyük fel például, hogy az Adsense hirdetések blokkját beilleszteni szeretném a bejegyzésem és a szerző mezőbe, de a lábléc előtt. A Genesisnek van egy kampója genesis_before_footer ez lehetővé teszi, hogy bekapcsoljam a pontos helyet, és hozzáadjam a kódomat. Még kedvesek vagyok, és használhatom néhány feltételt, ha csak azt akarom, hogy a hirdetések a webhelyem bizonyos területein jelenjenek meg (azaz csak blogbejegyzéseknél). Ez csak egy példa arra, hogy miként testre szabja a Genesis kódot, nem pedig a lehetőségeket. Néhány egyszerű kóddal a webhely feletti ellenőrzés exponenciálisan növekszik.

genesis-hook-vizuális útmutató

FORRÁS: Túl sok horgot kell megvitatni ebben a bejegyzésben, de itt nagyszerű vizuális útmutató a különféle Genesis horgokhoz. Feltétlenül tanulmányozza ezt az útmutatót, ha érdekli a Genesis, mert ez segít megérteni a Genesis rugalmasságát.

A Genesis karcsú és jól kódolt

Ha egy olyan témát használ, amely egy teljes körű beállítások panelt tartalmaz, akkor a téma felfúvódik. A téma fejlesztője jó munkát végezhet ennek a duzzadásnak a csökkentésében, de mindig lesz dagadt. Ha egy téma tucatnyi lehetőséget tartalmaz a színek, betűtípusok stb. Beállításához, akkor a téma nem csak több fájlt tartalmaz, hanem ezeket az opciókat az adatbázisba menti. Ez növeli a WordPress webhely teljes duzzadását. A Genesis nemcsak tisztán kódolt, hanem nagyon kevés alapértelmezett témaopcióval rendelkezik. Mivel a testreszabás szinte teljes egészében kódon keresztül történik, valójában nincs szükség egy csomó témaopcióra. A dobozból kívül a Genesis olyan lehetőségeket is tartalmaz, mint például az automatikus frissítés, az alapértelmezett elrendezés, a zsemlemorzsa, a megjegyzések és a visszakeresések, valamint néhány további lehetőség. Ez magában foglalja a beépített SEO opciókat is, amelyek automatikusan le vannak tiltva, ha a Yoast telepítette a WordPress SEO szoftvert (csak egy másik módja annak, hogy a Genesis csökkentse a duzzadást). Ezek a lehetőségek azonban meglehetősen alapvető és univerzálisak, tehát alapértelmezés szerint szerepelnek benne. A valódi testreszabást ismét kóddal vagy egy pluginnel kell elvégezni.

Keresőmotorra optimalizált

A teljesítmény és az optimalizálás két nagy előnye a Genesis használatának. A tiszta kódbázis javítja webhelye teljesítményét, ami segít a keresőmotorok rangsorolásában (jobb oldalbetöltési sebesség = jobb keresési rangsorolás). A Genesis kódolása a jelenlegi HTML5 jelöléssel és a Schema.org mikroadatokkal történik, amelyek segítenek elmondani a keresőmotoroknak, hogy mi a tartalma. Ez nagyszerű módja annak, hogy javítsa webhelye keresési rangsorát, mivel lehetővé teszi a Google-hoz hasonló keresőmotorok számára, hogy jobban meghatározzák, mennyire releváns a tartalma egy adott keresés szempontjából. A Genesis a teljesítmény és az optimalizálási szabványok szempontjából valóban vezető szerepet tölt be a csomagban.

Gyermek témák

Lehet, hogy a gyermekek témáit belefoglaltam a rugalmassági szakaszba, de a Genesis gyermek témái megérdemlik a saját megemlítésüket. Először: ha nem tudja, mi a WordPress gyermek témája, akkor ez egy olyan téma, amely örököli a szülő funkcionalitását, de lehetővé teszi a testreszabást, amelyet a szülő frissítésekor nem írnak felül. Ha olyan kereskedelmi WordPress témát használ, amelyet a fejlesztő karbantart és frissít, akkor gyermek témát kell használnia.

A Genesist gyermekek témáinak felhasználására tervezték. A Genesis megvásárlásakor a központi / szülői Genesis fájlok és a gyermek témájának mintája kerül felhasználásra, amelyet akkor kell használni, ha még nem használ egy másik mintát. Soha nem akarsz feltörni (módosítani) a Genesis alapvető fájljait! A testreszabáshoz mindig használjon gyermektémát, akkor is, ha az egyetlen testreszabás a HTML fejlécében található HTML egy sor.

genesis-gyermek-témák

Ha még nem tette meg, keresse meg a StudioPress-ben elérhető gyermektémákat. Több tucat gyönyörűen megtervezett gyermek témája van, amelyek készen állnak a dobozból való kilépésre. Megvásárolhatja egyet a Genesis magjával, vagy bármikor. Ha előbb megvásárolja a Genesis magot, akkor visszatérő vevői 25% kedvezményt kap a jövőbeni vásárlások során (ez az engedmény az all inclusive csomagokra is jó). Rengeteg harmadik féltől származó gyermek témája is elérhető a Genesis számára, ezért feltétlenül végezzen néhány Google-keresést!

Genesis közösség és támogatás

A Genesis annyira elképesztő, hogy csak egy jegyet kellett benyújtanom, és a StudioPress támogatási csapat azonnal rajta volt. Válaszom egy órán belül megérkezett, és másnap frissítést tettünk közzé, amely megoldotta a problémámat. Alig igényel támogatást, és olyan gyorsan megkapom, amikor megteszem, a legfontosabb a könyvemben.

genesis-support-közösség

A Genesis-szel való pár hónapos együttműködés után az egyik legjobb dolog a Genesis-felhasználók közössége. Mivel a Genesis több mint 100 000 webhelyet üzemeltet, nyilvánvalóan sok felhasználó és nagyszámú szakértő létezik. Ezeknek a szakembereknek a nagy része elég fantasztikus ahhoz, hogy oktatóinak és kódrészleteinek segítségével megossza tudását a közösséggel. Sokuk blogokon és szociális média-fiókjaikon keresztül is nagyon jól elérhető, és általában hajlandóak segíteni, amikor felkérik őket (mindig szépen kérnek segítséget, és soha nem számítanak rá). Ahogyan említettem a Genesis használatának miért című bejegyzésemben, néhány embert felvettem a Genesis közösségbe, mert nagyon tájékozottak és segítőkészek. Íme a lista (természetesen nem teljes):

Végül, függetlenül attól, hogy már használja a Genesist, vagy szeretne többet megtudni – tagja lehet a Genesis laza csoportnak (ingyenes és független a StudioPress-től). Ez egy nagyszerű forrás, amely több száz taggal rendelkezik a Genesis közösségben. Nyugodtan tegyen fel kérdéseket és ossza meg gondolatait.

Genesis áttekintés – csomagolás

Remélhetőleg most már többet megismer a Genesis keretrendszeréről és arról, hogy milyen fantasztikus ez. Amikor először vele kezdtem, úgy teszek, hogy kipróbáljam, és elmondjam, hogy használtam. Rúghattam magam, mert nem próbáltam meg hamarabb! Nagyon örülök annak, hogy elkezdtem használni, és ez most (és lesz) az elsődleges fejlesztő eszközem a weboldalak létrehozásához a WordPress segítségével. Ha a kerítésen állsz, erősen bátorítom Önt, hogy legalább próbálja ki. Kevesebb, mint 60 dollárért (beleértve az egész életen át tartó támogatást és frissítéseket) óriási értéket kapsz egy kis pénzügyi kockázat mellett. Tesztelje ki, kísérletezzen, tanuljon meg róla, és élvezd! Nyugodtan kérdezzen bármilyen kérdést a megjegyzésekben vagy a blogomban, az EngageWP.com oldalon.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map