WordPress.com vs WordPress.org Forskel og fordele og ulemper

WordPress.com vs WordPress.org: Forskelle, fordele og ulemper

Som en WordPress-blog og en WordPress-temaforfatter har vi set vores store del af forvirring omkring forskellene mellem WordPress.com og WordPress.org. Dette er helt forståeligt, da begge kører på WordPress, begge bruger temaer og plugins, og begge er let tilgængelige gratis online. Men der er store forskelle mellem de to, og disse sondringer er det, der gør WordPress.org til vores yndlingssmag af WordPress.


Vi vil dele hovedfunktionerne i WordPress.com og WordPress.org nedenfor samt en praktisk, dandy infographic, der hjælper med at visualisere vores point. Vi vil også forklare, hvorfor vi personligt foretrækker og bruger WordPress.org, plus en nem 3-trins-guide, hvis du vil prøve WordPress. Så lad os grave dig ind!

WordPress.com, gratis administrerede websteder

WordPress.com, gratis administrerede websteder

WordPress.com er en gratis platform til opbygning af en blog og et websted med WordPress. Det administreres fuldt ud af Automattic (skaberne bag WordPress) og bedst af alt er det en af ​​de letteste blogplatforme på nettet. Alt hvad du skal gøre er at registrere dig på en gratis konto, vælge dit underdomæne (eksempel: dinwebsite.wordpress.com), vælge et gratis tema og begynde at tilføje dit indhold.

Dog er intet i livet nogensinde helt perfekt, så selvfølgelig er der et par fordele og ulemper ved WordPress.com.

WordPress.com fordele

En af de mest lokkende funktioner på WordPress.com er, at for de fleste brugere er det 100% gratis. Gratis konti leveres med gratis hosting, et gratis underdomænenavn, gratis temaer, enkle tilpasningsmuligheder (som et tilpasset logo og baggrundsfarve- eller billedindstillinger) og 3 GB gratis lagerplads til dit indhold og dine medier.

Ud over overkommelige priser er WordPress.com også ekstremt let at bruge. Det er klar til at gå fra det tidspunkt, du tilmelder dig, så når du har oprettet din konto, får du springe lige ind i blogging.

Hvis du ønsker flere funktioner opgradering til en premium WordPress-plan er lige så let som at tilmelde dig en gratis. Betalte planer spænder fra $ 2,99 pr. Måned for et brugerdefineret domæne og ingen WordPress.com-annoncer, op til $ 24.92 pr. Måned for virksomheder, der ønsker endnu flere funktioner såsom premium-temaer, monetisering, SEO, Google analytics og mere.

WordPress.com Cons

Så stor som WordPress.com er der er et par begrænsninger at være opmærksomme på. Den første er, at uanset om det er en gratis konto eller en betalt konto, har du aldrig rigtig fuld kontrol over dit websted. WordPress.com ejer dit indhold da alt, hvad du opretter, hostes og vedligeholdes på deres multisite (medmindre du bruger $ 5.000 pr. måned) WordPress VIP som er tilpasset cloud-hostet WordPress).

Med WordPress.com er du også begrænset til de gratis og premium-temaer, de giver dig via dit dashboard. Det betyder at de kontrollerer, hvordan dit websted ser ud da brug af deres platform betyder, at du er begrænset til de temaer og plugins, de tillader dig at bruge.

Også dig kan ikke bruge Google Analytics medmindre du opgraderer til deres øverste niveau præmieplan (så hvis du vil spore din trafik, analysere læseropførsel eller se, hvad dine mest populære indlæg er, vil det koste dig $ 299 + om året).

Den anden store ulempe ved WordPress.com er det faktum, at selv den mest basale mulighed for at tjene penge på din blog koster ekstra. Så hvis du vil fjerne WordPress.coms standardannoncer (som genererer den indkomst, de har brug for for at dække omkostningerne ved gratis konti) og / eller integrere WordPress ‘egne “WordAds”Netværk skal du opgradere din plan.

Tilsvarende hvis du håbede på at oprette en online butik, er WordPress.com ikke noget for dig. I øjeblikket e-handel understøttes ikke. Selvom det er i værkerne, er en tidslinje ikke tilgængelig, så vi vil ikke anbefale at vente med ånde.

Endelig WordPress.com understøtter ikke multisite for brugere. WordPress.com er virkelig en kæmpe multisitet i sig selv (hvilket er grunden til at gratis konti får gratis underdomæner), så hvis du håbede på at oprette dit eget netværk af websteder WordPress.com er sandsynligvis ikke en god pasform.

WordPress.org, selvhostede WordPress

WordPress.org, selvhostede WordPress

WordPress.org kan have den samme navnebror og bruge det samme indholdsstyringssystem som WordPress.com, men det er en helt separat enhed for sig selv. I stedet for at alt administreres af Automattic har du fuld kontrol over dit websted.

WordPress.org er den selvhostede version af WordPress, som du kan bruge til at opbygge din egen hjemmeside online. Og selvom det stadig har sine fordele og ulemper, er det vores personlige foretrukne form for WordPress.

WordPress.org fordele

For at starte har WordPress.org al funktionalitet på WordPress.com men på steroider. Uanset hvad du vil oprette, har du hovedsageligt 100% kontrol og rettigheder til dit indhold.

Fordi WordPress.org kun giver dig indholdsstyringssystemet og intet mere har du muligheden for en brugerdefineret domæne navn, din valg af hosting planer og dit valg af ethvert gratis eller premium WordPress-tema eller plugin du finder på nettet.

Hvis du er en lille virksomhedsejer, der ønsker at bringe dine produkter eller tjenester online, så er WordPress.org den eneste mulighed for dig. Det tilbyder fuld e-handel support via gratis plugins som WooCommerce og Easy Digital Downloads såvel som tredjedels tjenester såsom Shopify og Ecwid.

Til sidst med WordPress.org er himlen grænsen for, hvad du kan gøre med dit websted. Du kan bygge noget. Vil du oprette et medlemssted? Vil du tilbyde onlinekurser? Tilbyde royaltyfrie billeder? Sælg dine egne WordPress-temaer? Samler du donationer til din velgørenhed? Del dine episke videoer? Uanset hvad du ønsker at oprette WordPress, der selv er vært, kan støtte det. Det er ofte så let som at installere et WordPress-plugin.

WordPress.org Cons

Det er svært at finde ulemper ved noget, jeg elsker og bruger hver dag, men der er nogle få. Den første er at bruge WordPress.org koster penge selvom WordPress i sig selv er gratis. Din domæneregistrering og hostingplan vil være mindst $ 50 pr. År. Dette forudsætter, at du vælger en delt hostingplan og kun bruger gratis temaer og plugins.

Hvis du vil have et fantastisk tema som det samlede multifunktions-tema og kraftfuld administreret WordPress-hosting fra et hæderligt firma som WP Engine, ser du på en startpris på $ 400 pr. År. Selvom jeg stadig hævder, at dette er en lille pris at betale for et 100% tilpasseligt websted, som du kan bruge til ethvert formål, og det er en langt bedre aftale end WordPress.coms forretningsplan, da du har fuld frihed til at gøre noget med dit websted.

Derudover du skal installere WordPress på din server. Setup er i dine hænder, men de fleste hostingfirmaer tilbyder installation med 1 klik (f.eks. Cloudways og Bluehost), så dette er virkelig ikke en big deal, medmindre du bruger en brugerdefineret sky eller dedikeret server, som du skal administrere på egen hånd.

Den sidste ulempe er, at du er ansvarlig for dit websteds sikkerhed og vedligeholdelse. Når du bruger WordPress.com, er de ansvarlig for alt undtagen dit oprettelse af indhold, hvilket betyder, at kerne WordPress-opdateringer og sikkerhedsrettelser alle håndteres af dem. Med WordPress.org er du ansvarlig for at holde din version af WordPress ajour og bruge grundlæggende WordPress sikkerhedsforanstaltninger som stærke adgangskoder og regelmæssige sikkerhedskopier på websider.

Skønt det er værd at bemærke, at denne opgave let tages hånd om ved hjælp af administreret WordPress-hosting eller en delt vært, der tilbyder automatiske opdateringer. Hostingfirmaer som WP Engine og Flywheel sørger for centrale opdateringer, scanninger af malware og endda sikkerhedskopiering af websteder til dig. Det giver dig fri til at fokusere på dit indhold.

Et hurtigt WordPress-sammenlignings-cheatsheet

Vi dækkede mange fordele og ulemper, så vi troede, at du muligvis kunne nyde en hurtig reference, så du kan se funktionerne på WordPress.com og WordPress.org med et overblik.

WordPress.com vs WordPress.org

Hvorfor vi vælger WordPress.org

Når det kommer til det, føler vi, at WordPress.com er bedst egnet til amatører, online-genoptagelser og små virksomheder, der simpelthen har brug for et websted til at skabe en grundlæggende online tilstedeværelse. Noget ud over det er virkelig bedre egnet til selvhostede WordPress.org.

Nu er det store spørgsmål – hvorfor valgte vi WordPress.org? Vores ræsonnement var let.

Vi kan godt lide at have kontrol over vores indhold, vores hosting og vores indkomst. Vores blog er bogstaveligt talt vores forretning, og det at have fuld autoritet over vores websted har gjort det muligt for os at skabe noget vellykket.

Vi har også friheden til vokse efter behov. Og det har vi. På et tidspunkt var vi på en delt hostingplan fra HostMonster, derefter flyttede vi op til en Media Temple virtuel server og til sidst landede vi, hvor vi er i dag med vores egen superhurtigt administrerede server fra WP Engine (og vi kunne ikke være lykkeligere – de er fantastiske!).

WordPress.com giver dig ikke en server valg, alle deres planer hostes på delte servere (medmindre du selvfølgelig har råd til cloud-VIP-indstillingen). Som vi sagde før, hvis du har en blog som hobby, er en delt server helt fin, og WordPress.com ville sandsynligvis fungere godt for dig. Men for alle, der ønsker at vokse et brand eller en virksomhed, skal du virkelig overveje den indflydelse, som bedre hosting har på dine sideindlæsningstider, og dette er noget, WordPress.com i øjeblikket ikke tilbyder.

WPExplorer startede også som bare en blog, men den er også vokset til at omfatte mange gratis WordPress-temaer og premium-temaer (via Themeforest og Creative Market). Alle vores temademonstrationer og online dokumentationsarkiver hostes på vores egen server ved hjælp af multisite netværk. Dette er noget, som simpelthen ikke er muligt med WordPress.com.

Og til sidst vi elsker samfundet af udviklere og brugere, der alle har valgt WordPress.org ligesom os. Begivenheder som WordCamps, WordPress MeetupsPressNomics, LoopConf, Prestige-konference og WooConf er alle centreret omkring self-hosted WordPress og de fantastiske mennesker, der bruger det hver dag. Selvfølgelig kan du stadig deltage i disse begivenheder, hvis du bruger WordPress.com, men emnerne og præsentationer hovedsagelig (eller helt) centrerer omkring self-hosted WordPress.

Vi giver WordPress.com æren for at være et nyttigt springbræt på vejen til at skabe en god blog, men efter vores mening er WordPress.org den klare vinder, hvis du vil opbygge en succesfuld online forretning eller brand.

3 trin til at komme i gang med WordPress, der selv er vært

Hvis WordPress.org også lyder godt for dig, hvorfor ikke oprette en blog? Hvorfor ikke gøre det lige nu? På mindre end 15 minutter kan du have et websted klar til at gå! Her er vores 3 enkle trin til, hvordan man opretter et WordPress-websted.

1. Vælg dit domænenavn og hostingplan

Bluehost $ 3,49 Webhosting

Først og fremmest skal du beslutte et domænenavn til dit websted. Sørg for, at uanset hvad du vælger er relevant for dit websted, og hvis det overhovedet er muligt, gå til en .com-URL (mens ting som .xyz eller .vegas er søde, har de fleste brugere tillid til og husker klassiske .com-navne mere). Du kan få et domænenavn til 99 cent (for det første år) fra GoDaddy, men dobbeltcheck om dit hosting indeholder et gratis domænenavn først (Bluehost inkluderer et gratis domæne med alle deres planer).

Du skal også vælge en god hostingplan. Delt hosting tilbyder masser af kræfter til splinternye websteder, og cloud-hosting tilbyder masser af fleksibilitet. Dog styret WordPress-hosting vil for evigt være vores valgte valg, da værten fuldstændigt administrerer din installation og vedligeholdelse for dig, hvilket giver dig friheden til at fokusere på at tilpasse dit design, skabe dit indhold og opbygge dit brand.

 • Bluehost Shared WordPress Hosting fra $ 3.95 / måned
 • Cloudways administrerede Cloud Hosting fra $ 5 / måned
 • WP Engine Administreret WordPress Hosting fra $ 29 / måned

2. Vælg et WordPress-tema og plugins af høj kvalitet

Themeforest Premium WordPress-temaer

Med dit domæne og hosting klar til at gå er det næste trin at vælge et WordPress-tema, der tilføjer stil og funktioner, der er relevante for din virksomhed. Afhængig af din niche eller fokus, vil du se på en række WordPress-temaer for at finde den rigtige til dig, men her er et par af vores favoritter, hvis du har brug for hjælp til at beslutte.

 • 4 af de bedste premium WordPress-temaer til infopreneurs
 • De bedste WordPress-temaer til virksomheder
 • De 10+ Bedste WordPress Photoblogging-temaer
 • De bedste Premium WordPress-videotemaer findes
 • 10 bedste restaurant- og café-temaer til WordPress
 • Og mere i vores WordPress-tema blog-kategori!

Ligesom dit tema skal du vælge et par kvalitets plugins for at hjælpe dit websted med at blive bedre.

 • Yoast WordPress SEO Installation & opsætning Hurtig guide
 • Gør dit WordPress-sted flersproget: 9 Awesome Translations Plugins
 • Byg en vellykket online butik med WooCommerce
 • 50 væsentlige WordPress-plugins, som enhver blogger burde vide
 • De 6 bedste gratis plugins til at tilføje et forum til din WordPress-blog
 • Plus mange andre anbefalinger i vores bedste blog-afsnit om WordPress-plugins

3. Tilføj dit indhold

Oprettelse af indhold

Det absolutte sidste trin er at skabe fantastisk, SEO-venligt indhold, der vil trække nye læsere og opretholde aktuelle, så din virksomhed kan vokse. Bare vær dig selv og skriv det, du brænder for!

Brug for hjælp til at komme i gang? Her er et par nyttige artikler fra vores forfattere, der giver dig vejledning i billedoptimeringer, titler og taglines og mere for at hjælpe dig med at gøre din blog til en succes!

 • WordPress blogging tip for at gøre din blog til en succes
 • Sådan skrives bedre titler og taglines til WordPress
 • Bedste plugins til WordPress Mobile Site Optimization
 • Sådan optimeres billeder til WordPress, en komplet guide
 • Tips til indholdsmarkedsføring til små virksomheder ved hjælp af WordPress

Afslutter

Forhåbentlig har du fundet vores guide nyttig til at forstå forskellene mellem WordPress.com og WordPress.org. Den største forskel er, at du med WordPress.org har fuld kontrol over dit websted – hosting, temaer, plugins, styling, indhold – det hele. Og den store forskel er nøjagtigt hvorfor vi bruger WordPress-vært her lige på WPExplorer.

Fortæl os det – hvad foretrækker du? WordPress.com eller WordPress.org? Vi vil meget gerne høre, hvorfor du vælger den ene version af WordPress frem for den anden såvel som alle andre tip, du måtte have til dem, der er nye til WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map