Trin-for-trin-guide til at starte en WordPress-blog i 2020

Sådan starter du en blog i 5 trin med WordPress

Jeg kan stadig huske, at jeg kom over WordPress for første gang. Jeg besluttede, at jeg skulle starte en blog – det havde jeg næppe Læs en blog før, så meget mindre oprettet en af ​​mine egne. Selvom jeg havde nogle gamle skole-HTML- og CSS-viden, der stammer tilbage til slutningen af ​​90’erne (da jeg byggede et websted med intet andet end notesblok og FTP-software), var jeg langt ud af min dybde.


WordPress er vores foretrukne måde at starte en blog på, fordi den er så nem at arbejde med. Men faktum er, at det er lige så let at glemme, hvor skræmmende WordPress er, når du først starter en blog. Noget, der tilbyder så meget funktionalitet, kan ikke være helt intuitivt for en blogger-newbie. Der er lige så meget at tænke på, herunder indstillinger, temaer, plugins og mere.

Med det ovenstående i tankerne ønskede jeg at oprette en virkelig enkel guide til at komme i gang med WordPress-blogging. Dette er en ikke-dikkedarer, bare knogler trin-for-trin guide til at starte en blog der er klar til, at hele verden kan se.

Indholdsfortegnelse:

Nedenfor er en liste over de forskellige trin, så hvis du allerede har afsluttet et trin (yay), end du kan springe helt ned til det trin, du i øjeblikket er i, og hvis du arbejder gennem guiden, kan du altid bogmærke det aktuelle trin, du ‘ igen for at vende tilbage til det.

Trin 1: Hent WordPress Hosting

Inden du starter en blog, har du brug for et sted at være vært for din blog. Der er hundreder og muligvis tusinder af hostingfirmaer tilgængelige på nettet, men ikke alle hosting er det samme. Den første tommelfingerregel er, at intet i livet er gratis – især hosting. Så hvis du ser et firma, der reklamerer helt gratis, køber det ikke nogen tilknyttet streng til hosting. Du vil være meget bedre til at investere 3 til $ 35 pr. Måned i en anstændig hostingplan.

Bedste WordPress-hosting

Bluehost Shared Hosting til WordPress

Bluehost er et af de bedst kendte navne, når det kommer til webhosting. De tilbyder en række planer, men med vores link kan du hænge din egen delte hostingplan lige fra $ 2,95 / mo (for det første år kun nye kunder). Dette er en fantastisk mulighed, hvis du lige er startet og ikke har meget af et budget til at investere i dit websted endnu.

Få Bluehost for $ 2,95 / mo

Svinghjul Administreret WordPress Hosting

Flywheel er et administreret WordPress-hostingfirma, der tilbyder planer, der starter lige $ 23 / mo til små blogs (når du vælger en årsplan). De er WordPress-specialister og tilbyder masser af gratis ressourcer (e-bøger, hjælpebøger, videoer), du kan bruge til at blive WordPress-pro.

Lær mere om svinghjul

WP Engine Administreret WordPress Hosting

WP Engine tilbyder optimerede administrerede WordPress Hosting-planer, der starter kl $ 35 / mo, men med vores link kan du spare 10% på din første betaling (plus yderligere 2 måneder gratis, hvis du tilmelder dig en årlig plan). Selvom de koster lidt mere end andre hostingfirmaer, er de WordPress-eksperter, og det er hvem vi har tillid til at være vært for alle vores websteder.

3 måneder gratis på WP Engine

Hver af disse er en fantastisk mulighed for en ny blog. Bluehost tilbyder budgetbevidste planer, der er mere end i stand til at håndtere en ny blog. Selvom du har råd til lidt mere hver måned, anbefaler vi stærkt WordPress-specifikt hosting fra svinghjul eller WP Engine (hvilket er det, vi bruger), da de fuldt ud administrerer din server og kerneopdateringer for dig. Derudover tilbyder begge sikkerhedskopier og sikkerhedsscanning for at gøre dit websted mere sikkert.

Vigtigst af alt fungerer disse planer godt med WordPress. Dette er vores foretrukne metode til at starte en blog, da den er nem at bruge, tilbyder masser af fantastiske funktioner og er superfleksibel (takket være alle de tilgængelige temaer og plugins).

Trin 2: Installer WordPress & Konfigurer indstillinger

Som nævnt er alle tre hostingplaner, vi anbefaler, fuldt ud kompatible med WordPress og perfekte, hvis du vil starte en blog. Når du har valgt en plan, skal du installere og opsæt WordPress til din hjemmeside. Afhængig af din værtinstallation af WordPress kan variere en smule, men uanset hvilket valg du vælger, skal dit websted være live og klar til blogging på meget lidt tid.

 • Bluehost har en hurtig opsætning med et enkelt klik, når du tilmelder dig. Log blot på din konto, og vælg indstillingen “Installer WordPress” under internet side. Derfra skal du bare følge instruktionerne på skærmen for at vælge dit domænenavn og oprette dine WordPress administrator login-oplysninger. Du kan lære mere om, hvordan du installerer WordPress med Bluehost i vores guide.
 • Svinghjul leveres med WordPress forudinstalleret og klar til at gå. Da Flywheel-hostingplaner kun tillader dig at installere et websted pr. Hostingplan, skal du enten tilføje et domæne (og oprette dine WordPress-admin-logins) eller migrere et websted med Flywheel-teamets hjælp (for at komme i gang.
 • WP-motor er også en administreret WordPress-hostingplan, så du behøver ikke at installere WordPress. Du bliver dog stadig nødt til at tilføje et nyt domæne eller migrere dit websted (bare logge ind og gå til Installer> Site Migration Hvis du vil flytte dit websted, skal du gå til, om du flytter et websted eller starter et nyt Installer> Domæner at pege på dit domæne). Hvis du valgte en Pro-plan eller nyere med WP Engine, kan du installere flere websteder på din hostingplan. For at tilføje et nyt sted, der holder markøren på installationer og klik på Tilføje , gentag derefter processen med at tilføje dit domæne.
 • Andre værter: Hvis du bruger en anden vært, er det ikke noget problem! Du kan installere WordPress på enhver vært (du skal bare downloade og installere WordPress manuelt).

Når du har installeret WordPress og er klar, kan du gå over til din URL til log ind på WordPress. Der skal være et link til dit WordPress-login fra din hosting-konto (normalt går det til your-url.com/wp-login eller wp-admin eller noget lignende). Brug det admin-navn eller e-mail-adresse og adgangskode, som du oprettede, når du opsatte dine oplysninger til din hosting-konto.

WordPress er meget tilpasselig (faktisk kan det tilpasses 100%, da det er open source-software), men med henblik på denne vejledning henviser jeg til de indstillinger, der fås via dit WordPress-dashboard. Hvis du holder musepekeren over Indstillingsmenu element i din sidepanel ser du et antal indstillinger.

Det ser måske lidt ud af en overvældende liste, men det behøver ikke være det – der er kun et par hovedindstillinger på disse sider, som du har brug for at bekymre dig om på dette tidspunkt. Lad os gå igennem hver tur.

Generelle WordPress-indstillinger

WordPress-indstillinger: Generelt

På denne side er de vigtigste indstillinger felterne, der skal indtastes i Site titel og tagline. Du kan når som helst vende tilbage og ændre dem, men det er en god idé at have en idé om, hvad du vil bruge til disse fra starten til ensartet branding. Titlen vil sandsynligvis bare være dit webstedsnavn, brand eller dit navn (hvis det er en personlig blog), så det er let. For din tagline skal du tænke over, hvad du ville starte en blog i første omgang. Det skal beskrive, hvad din blog handler om. Du kan også ændre dato- og tidsformat fra denne side, hvis du ønsker det.

Skrivning af WordPress-indstillinger

I dette afsnit kan du indstille en Standardkategori og posttype til dine artikler. Da du ikke er begyndt at blogge endnu, er dette et afsnit, du kan vende tilbage til på et senere tidspunkt. Det er ikke et afgørende skridt, selvom det kan hjælpe med at fremskynde bloggingprocessen med et par sekunder, hvis du redigerer standardindstillingerne til din smag.

Læsning af WordPress-indstillinger

WordPress-indstillinger: Læsning

Fra læsefanen vil du indstille hvad Dit startside viser. Baseret på det tema, du bruger, kan du bruge dine seneste blogindlæg eller en tilpasset statisk side. Læs mere om, hvordan du indstiller og redigerer din WordPress-hjemmeside i vores guide.

Diskussion WordPress-indstillinger

WordPress-indstillinger: Diskussion

Denne side indeholder alle indstillinger, der vedrører kommentarer på dit websted. På dette tidspunkt skal dine vigtigste overvejelser være om du vil tillade folk at sende kommentarer og hvis comments skal godkendes manuelt. Der er andre muligheder, som du kan gennemgå, selvom de fleste standardindstillinger skal fungere fint

Media WordPress-indstillinger

Det er her du kan finde beskæringsindstillinger for medierne (billeder), du tilføjer til dit websted. WordPress inkluderer muligheder for størrelse på miniature, mellemstore og store billeder. Du kan bare lade disse være eller tilpasse dem, hvis du vil bruge de forudindstillede størrelser i dine indlæg.

Permalinks WordPress-indstillinger

WordPress-indstillinger: Permalinks

Permalinks er det, der vises i browserens adresselinje, når en besøgende er på en given side på dit websted – det er din url plus den unikke side- eller postidentifikator. For eksempel er permalink for denne side “get-startet-wordpress-blogging”.

På denne indstillingsside får du vist en liste over forskellige permalink-formater. Som standard er WordPress indstillet til at bruge det post-id, som ikke er meget smukt. I stedet for foretager og anbefaler vi generelt Postnavn , da det er let at bruge, er visuelt tiltalende, og det er en ekstra boost til din SEO (at bruge dit søgeord i din slug er typisk en god ting).

Bemærk: Når du vælger en permalink-struktur og begynder at offentliggøre indlæg, skal du ikke ændre den uden noget prep. Skift af permalinkstruktur uden ordentlig planlægning og udførelse kan resultere i ødelagte links og 404 fejl på dit websted, så vær forsigtig og disse tip til, hvordan du ændrer dine permalinks sikkert.

Bonus: Din profil

Bortset fra generelle WordPress-indstillinger, skal du også se på din brugerprofil, som kan findes under Brugere> Din profil eller ved at klikke på dit navn en øverst til højre på din skærm.

WordPress-indstillinger: Brugerprofil

Detaljer i denne skærm vises ofte af temaer (normalt som postforfatter), så det er vigtigt, at du tager et øjeblik for at sikre, at de rigtige oplysninger indtastes. Sørg for, at Vis navn offentligt dropdown-indstillingen er indstillet til det navn, du vil have vist verden. Dette defineres af et valg af dit brugernavn, for- og efternavn eller et kaldenavn. Og hvis dit tema inkluderer støtte til en bio glem ikke at tilføje det også.

Til sidst skal du også konfigurere en Gravatar (bruger den samme e-mail-konto som dit WordPress-login) med det billede, du gerne vil bruge til din profil. Normalt giver et dejligt hovedbillede mening, selvom du kan uploade et hvilket som helst billede, du synes er passende.

Trin 3: Vælg et WordPress-tema for at starte en blog

Det er her de fleste nye bloggere bliver udløst – de bruger timer og timer på at søge efter et perfekt tema. Så lad mig tage en belastning fra dit sind: dit tema er ikke så vigtigt, når du lige er i gang. Dit eneste fokus skal være at skabe indhold og få det derude, så folk kan se dem. Du skal ikke bekymre dig om dit websteds design for meget, indtil du har et stort publikum til at fortælle dig, om de kan lide det eller ej.

Som standard ser du det årlige WordPress-tema, der er aktivt på dit websted. Automattic (folkene bag WordPress) frigiver en ny hvert år, og hver af dem er rettet mod bloggere (det nyeste tema Tyve Sytten, men Twenty Eighteen er på vej). Hvert år er dette nye tema typisk mere end egnet til dem, der lige er startet med WordPress for at starte en blog.

WordPress standardtemaer

Men på et tidspunkt vil du sandsynligvis ønske at skifte til et tema med flere funktioner til dit voksende websted. At skifte er let – alt hvad du skal gøre er at installere et nyt tema. Bare naviger til Udseende> Temaer> Tilføj nyt via din sidebjælke. Klik på knappen for at uploade dit tema. Vælg derefter din tema zip-fil for at uploade, installer temaet og aktiver det derefter. Ta-dah! Du har lige installeret et dejligt premium-tema med flere funktioner og indstillinger, som du får i et gratis tema.

Selvom der er masser af gratis og premium-temaer at vælge imellem, kan du virkelig ikke slå kvaliteten af ​​de temaer, der er lavet her på WPExplorer. Her er et par af vores favoritter.

Chic livsstil og e-handel Premium WordPress-tema

elegant wordpress blog og butikstema

Info & DownloadSe demoen

Chis er et dejligt og elegant bloggingstema med fuld WooCommerce support. Det betyder, at det er let at skrive om dine yndlingsemner og lige så let at sælge dine egne varer. Nydelig he?

Nul gratis blogging WordPress-tema

nul wordpress blogging tema

Info & DownloadSe demoen

Nul er en ren og minimal blogging-mulighed med en simpel navigation til venstre sidepanel. Fremragende til personlige blogger eller fotografiblogger, Zero har alt hvad du har brug for uden at være oppustet. Plus det er gratis, så hvad skal man ikke elske?

Mesa Gratis murblog WordPress-tema

Mesa Gratis WordPress-tema

Info & DownloadSe demoen

Mesa er et stilfuldt og gratis murstil WordPress-bloggingstema, der er godt til personlige eller professionelle blogs. Dette tema understøtter masser af indlægsformater og inkluderer nyttige tilpasningsmuligheder, der hjælper dig med at komme i gang.

Samlet Drag & Drop Ultimate Multipurpose & Blogging WordPress Theme

Total WordPress Theme Vlogging

Info & DownloadSe demoen

Endelig, hvordan kunne vi ikke nævne Total? Det samlede tema er netop det – en samlet løsning til enhver type websted, især når du vil starte en blog. Med en avanceret træk- og slipside-builder, ubegrænsede farveindstillinger, brugerdefinerede Google-skrifttyper, indbyggede porteføljer og gallerier, premium-skydere, video- og lydindlægsformater, header-builder, brugerdefinerede widgets og mere Total kan let tilpasses. Start en personlig blog, administrer en virksomhedswebsted, indsæt dine vlogs, del opskrifter og mere. Der er intet, som Total ikke kan gøre!

Men dette er bare nogle af vores favoritter, der gør det nemt for dig at starte en blog. Nu hvor du har valgt dit tema, er det tid til at undersøge valg af nogle plugins!

Trin 4: Installer anbefalede plugins

Hvis temaer er de første snublesten for nye bloggere, skal plugins indtage andenpladsen. Det er alt for let at bruge timer på at installere et vilkårligt antal plugins, før du rent faktisk får gjort noget med hensyn til oprettelse af indhold. Det er en enorm tidssug.

I virkeligheden det gør du ikke brug for eventuelle plugins for at komme i gang som blogger. WordPress er veludstyret ud af boksen. Der er dog nogle plugins, som jeg vil anbefale dig at installere og aktivere for at få mest muligt ud af din blog.

Bemærk – hvert af disse plugins er gratis og kan installeres ved at navigere til Plugins> Tilføj nyt via din sidebjælke. Brug derefter søgefeltet til at søge efter et gratis plugin i depotet (eller klikke for at uploade et plugin, som du har downloadet et andet sted).

Når du har fundet det ønskede plugin, skal du klikke på linket “Installer nu”. Når plugin er installeret, får du en mulighed for at aktivere dit nye plugin. Det er det! Plugin er nu installeret og aktiveret. Opsætningen af ​​hvert af disse anbefalede plugins skal være ret ligetil, men hvis du har nogle enkle spørgsmål, kan du stille i kommentarfeltet nedenfor, eller besøge plugins-siden på WordPress.org for at åbne et supportemne.

For spambeskyttelse Prøv Akismet

Akismet WordPress Spam Protection Plugin

Kommentarspam kan være et enormt problem senere, hvis du ikke konfigurerer en vejblokering eller to for at stoppe spammere. Den første plugin til dette er WordPress ‘egen Akismet, og selvom der er andre tilgængelige spam-plugins, synes vi, det er det bedste spambeskyttelsesplugin til WordPress. Akismet er forholdsvis enkel at bruge – bare installer, aktiver og vælg et “stringens” niveau. Efter dette vil Akismet scanne dine kommentarer og automatisk flytte mistænkelige kommentarer til din spam-mappe, alt hvad du skal gøre er at huske at tømme den.

Tilføj AddThis for at tilføje social deling

AddThis Social Share Plugin

Du vil have folk til at dele dit indhold, ikke? Så hvis dit tema ikke allerede understøtter social deling, bliver du nødt til at installere et plugin til dette. En god gratis mulighed er AddThis. Deres gratis sociale delingsplugin tilføjer muligheder for 200+ sociale netværk, mange knapperformater og masser af placeringer (stick sidebar, header, widget, i indhold osv.) Alt sammen gratis. Hvis du vil se din analyse eller have mere avancerede delingsindstillinger, har du brug for en præmie Tilføj denne konto, men for de fleste bloggere tilbyder bare plugin masser.

Optimer din SEO med Yoast

Yoast SEO

Søgemaskineoptimering eller SEO kort fortalt er et væsentligt aspekt af ethvert websted. Men det bliver mange år at blive SEO-ekspert, og selv da skal du fortsætte med at lære. Dette er grunden til, at plugins som Yoast SEO er en vigtig tilføjelse for WordPress-brugere. Vi kan godt lide Yoast SEO, fordi det inkluderer grundlæggende SEO muligheder for brødkrummer, titler, uddrag, søgeordsoptimeringer og mere.

Tilføj Google Analytics med MonsterInsights

MonsterInsights Analytics til WordPress

En god måde at se, hvordan dit websted fungerer, er at spore besøg på dit websted via Google Analytics. Tjek vores guide til, hvordan du opsætter Google Analytics til dit websted, men når du først har oprettet en konto og føjet din sporingskode til dit websted, kan du begynde at overvåge dit websted. Du kan selvfølgelig manuelt tjekke din Google Analytics-konto hver dag, men WordPress er det fleksible CMS, at det er mange tons brugervenlige plugins, der integrerer din analyse i dit WordPress-dashboard. Vi anbefaler MonsterInsights da det fungerer godt med Yoast SEO – på denne måde kan du kombinere din SEO-strategi med din SEO-overvågning for meget bedre resultater.

Oprethold WordPress-sikkerhedskopier med VaultPress

VaultPress til WordPress

Det er altid en god ide at planlægge det værste, og en af ​​de bedste mislykkes, når du starter en blog med WordPress, tager regelmæssige sikkerhedskopier. VaultPress er et gratis plugin, men det kræver et premiummedlemskab for dig at være i stand til at oprette og vedligeholde komplette sikkerhedskopier af websteder. Det er en del af Jetpack premium-planer, der starter på kun $ 3,50 pr. Måned (kun $ 39 pr. År), hvilket er en meget lav pris for at have fuldstændig ro i sindet, at dit websted har en plan B. Hvis du ikke vil bruge en plugin til sikkerhedskopier, intet problem. Der er et par forskellige gratis metoder, du kan bruge til at tage backup af WordPress via din hostingplan eller manuelt i stedet.

Trin 5: Start blogging

På dette tidspunkt er din blog næsten grundlæggende til indholdsproduktion, og der er bare et par flere ting at tage sig af. Den første er at slippe af med prøven indlæg, side og kommentar, som WordPress inkluderer som standard.

Slet prøvesiden og indlæg

Klik først på sider menupunkt i din sidepanel. På din splinternye blog ser du bare en eksempelside, som du kan slette ved at holde musepekeren over hver og vælge markeringen Affald mulighed.

at slette et wordpress-indlæg

For tiden behøver du ikke at oprette nye sider, selvom du muligvis vil vende tilbage senere for at oprette en Om- eller Kontakt-side på et tidspunkt. Vi er i øjeblikket fokuseret på at få din blog i gang, som ikke kræver noget undtagen indlæg. Så klik på Indlæg i din sidebjælke, og ligesom med dine sider slettes prøveindlægget med titlen “Hej verden!”

Nu er din blog frisk, ren og klar til dine visdomsord.

Opret dit første indlæg

Lad os se på, hvordan du opretter dit første indlæg. Bare naviger til Indlæg> Tilføj nyt via din sidepanel, så får du vist en skærm, der ligner den, der er vist nedenfor:

Skriv dit første blogindlæg

Der er tre vigtige punkter, du har brug for for at få dit første indlæg ud i det åbne (selvom vi har en detaljeret guide til at offentliggøre dit første WordPress-indlæg):

 1. Opret en titel til dit indlæg: Dette går i feltet direkte under “Tilføj nyt indlæg.” Gør det klart, kortfattet og iørefaldende. Det er også en god ide at medtage dit søgeord.
 2. Skriv dit indhold: Dette findes i hovedtekstredigeringsfeltet, der optager størstedelen af ​​skærmen. Dette er en hvad-du-se-er-hvad-du-får-editor (WYSIWYG for kort), hvilket betyder, at du kan se de ændringer, du foretager med redigereren, når du bruger de inkluderede indstillinger (fed, kursiv, skriftstørrelser, links osv.) ) eller indsætte medier (billeder, videolinks osv.).
 3. Udvalgt billede, kategori & tags: Hvis du vil tilføje et fremhævet billede nu, er det tid til at gøre det. Vi anbefaler også at bruge kategorier (brede grupperinger af indlæg) og tags (specifikke nichebeskrivelser), da de gør det lettere for læserne at gennemse dit websted senere, når du har hundreder af poster på din blog.

Med de tre dækkede punkter skal du klikke på Offentliggøre knap. Det er det – at skabe indhold i WordPress er så let! Mens der er en række ting, du kan gøre for at optimere og bedre præsentere dine indlæg, nøglen til at komme i gang er netop det: at komme i gang. Bekymrer dig om det fine udskrivning senere, men få for tiden noget indhold derude!

Tilføj flere funktioner

Du kan altid tilføje til dit WordPress-drevne websted. Tilføj flere sider, tilføj flere plugins, vælg et nyt tema for at tilføje nye stilarter. Himmelen er grænsen! Her er et par mere almindelige funktioner, som du muligvis vil tilføje til dit websted (spoiler alter – mange kræver bare et plugin).

 • Sådan føjes et forum til WordPress
 • Sådan tilføjes en butik til WordPress
 • Sådan føjes Google-skrifttyper til WordPress
 • Sådan tilpasses dit webstedsdesign
 • Sådan tilføjes en sidebygger

Hvad venter du på? Gå Start en blog!

At komme i gang med blogging er virkelig lige så let som ovenstående femtrinsproces, og læringskurven for at starte en blog er lav, hvis du starter med at padle snarere end at hoppe ind i den dybe ende. Der er masser af tid til at besætte over mindre tematilpasninger, nye plugins og optimering af din SEO, men succesrig blogging kommer næsten altid tilbage til indhold som du producerer.

For det meste vil besøgende ikke bekymre sig næsten lige så meget om dit design eller fancy plugin-funktionalitet, end de gør om dit indhold. Så omfavne hjertet af blogging, få oprette og starte en blog!

Har du spørgsmål til, hvordan man starter en blog? Eller WordPress blogging specifikt? Vi hjælper med glæde – skriv bare en kommentar nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map