Spor, hvem der laver hvad på dit WordPress-sted med strøm

Stream plugin

I en nylig episode af Anvend filtre, Pippin og Brad talte med Frankie Jarrett og Japh Thomson, udviklere fra X-Team, og de diskuterede deres seneste projekt, Strøm hvilket jeg indtil nu ikke var klar over.


Jeg har arbejdet med plugins med aktivitetslogning før, men de er normalt målrettet mod et specifikt sæt handlinger (f.eks. Logins), eller er ikke for gennemtænkt eller er virkelig rodet.

Stream er et frisk og spændende nyt plugin på denne arena. Det sporer alt der sker på dit WordPress-sted og registrerer det. Dette kan være nyttigt af mange grunde, den vigtigste efter min mening er, at du kan fejlfinde, hvordan problemer opstår, især på klientens websteder.

For eksempel (og dette kan være andre velkendte for andre WordPress-udviklere) kan du muligvis få en e-mail fra en klient om, at noget er gået galt med deres websted, og de ved ikke, at der er sket. De er sandsynligvis ærlige i det, enten gjorde de noget og er ikke klar over, at det brød noget, eller en anden bruger på deres side gjorde noget, ondsindet eller godartet, der forårsagede problemet.

Ikke desto mindre står du nu over for opgaven med at prøve at finde ud af, hvad der kan forårsage problemet. Det kan omfatte en smule spørgsmål og spørgsmål med klienten for at finde ud af, hvad der blev gjort for nylig, hvilke plugins der muligvis er installeret, og hvad de muligvis har forsøgt at ændre på det seneste. Derefter kan det kræve, at du kigger på webstedet og bruger din ekspertise til at fortolke, hvad du ser, med hvad der kan forårsage det.

Dette er alt sammen godt og godt, og for gode udviklere skal det være nok til at løse problemet, men en masse af disse problemer kan omgås ved hjælp af Strøm. Som jeg henviste til, logger Stream alt, hvad der sker på dit websted, hvad enten det er af en logget bruger eller et plugin, så med et hurtigt blik kan du se nøjagtigt, hvad der har ændret sig for nylig (eller længere ind i fortiden, hvis problemet har eksisterede et stykke tid). Her er en oversigt over de slags ting, der streamer spor:

 • Indlæg
 • sider
 • Tilpassede indlægstyper
 • Brugere
 • Temaer
 • plugins
 • Tags
 • Kategorier
 • Brugerdefinerede taksonomier
 • Indstillinger
 • Tilpassede baggrunde
 • Tilpassede overskrifter
 • Menuer
 • Mediebibliotek
 • Widgets
 • Kommentarer
 • Temaeditor
 • WordPress Core-opdateringer

Så alt da!

Brug af Stream

Nu hvor du kender alle de nyttige oplysninger, den kan spore, vil du måske vide, hvordan den gemmer og præsenterer disse oplysninger. Heldigvis er UI smuk: en af ​​de bedste, jeg har set.

Streamvisning

Stream giver både en dashboard-widget til et hurtigt blik på, hvad der er sket for nylig, og sin egen admin-skærm, hvor du kan grave lidt dybere. På admin-skærmen har du muligheden for at filtrere efter tid, bruger og kategori eller specifik handling udført. På denne måde kan du hurtigt se, hvad der er sket i en bestemt tidsramme, af en bestemt bruger, eller hvem der har udført specifikke handlinger, som at ændre widgets eller oprette slette sider.

Indstillinger

I plugin-indstillingerne er der et par nyttige værktøjer, såsom muligheden for at udelukke, at visse elementer bliver optaget. For eksempel vil jeg måske ignorere alt, hvad min brugerkonto gør (fordi jeg kender mig, og jeg har tillid til, hvad jeg gør). Eller måske vil du ignorere oplysninger, der ikke betyder noget for dig, f.eks. Logins og logouts.

En anden praktisk funktion er muligheden for at begrænse, hvor længe Stream holder sine data til. Standardindstillingen er 90 dage, hvilket efter min mening er perfekt: længe nok til at føre en fortegnelse over potentielt relevant information, men ikke for længe til at du får massiv databaseopfyldning ved at holde unødvendige oplysninger rundt omkring.

Stream plugin-udvidelser

Selektiv udvælgelse

Denne udvidelse giver dig mulighed for at gennemgå alle dine Stream-poster og slette dem, der ikke er vigtige, hverken individuelt eller i bulk.

Dataeksportør

Hvis du har brug for at eksportere dine data til en CSV-, JSON- eller XML-fil, er du heldig. Blot indsnævret hvilke datoer, forfattere, stik, kontekster eller handlinger, du vil have data fra, eller gå nødder og eksporter alt!

underretninger

Kender du den irriterende bruger, der fortsætter med at rode med dine widgets? Med denne udvidelse kan du indstille ekstremt tilpassbare regler, der sender dig en anmeldelse, når der opstår noget specifikt på dit websted. Bedre endnu, kan du få meddelelserne via e-mail eller som en push-meddelelse til din smartphone (Android og iOS understøttet, gennem det gratis Pushover-program).

Rapporter

Opret lydhør og interaktive rapporter, så du kan analysere dine data i et letlæseligt format. Fantastisk til at se, hvem der har skrevet mest, eller hvem der har svaret på kommentarer.

WooCommerce-stik

Denne udvidelse slutter sig til Stream med den populære e-handelsplatform, WooCommerce, så du kan spore al aktivitet relateret til ordrer, kuponer, produkter eller indstillinger.

Jeg tror, ​​at udvidelserne virkelig er rimelige priser: for 1 websted får du alle udvidelserne for kun $ 5, og hvis du er en udvikler, kan du have op til 25 websteder for kun $ 49.

Konklusion

Det er dejligt at vide, at plugin er udviklet med de bedste inden for kodningsstandarder. Udviklerne på X-Team er ekstremt kompetente, og Pippin nævnte i episoden Apply Filters, at han havde prøvet det på et større sted, og det havde nul indflydelse på ydelsen. Og så længe plugins og temaer bruger de rigtige kroge og filtre til at foretage ændringer på dit websted, kan Stream registrere alt det, de gør, uden et performance hit. fantastisk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map