Sådan rettes en 502 Bad Gateway-fejl i WordPress

Sådan rettes en 502 Bad Gateway-fejl til WordPress-websteder

Enhver fejl, der gør dit WordPress-sted ubrugeligt, er en alvorlig årsag til bekymring, fordi det betyder tabte indtægter, dårlig SEO-placering og en masse unødig stress for dig. En af de mest berygtede fejl, der nogensinde har nået internettet, er 502-dårlige gateway-fejl. Det er et grimt og frustrerende problem, fordi det kan dukke op på grund af en række årsager, som gør det svært at fejlfinde og løse.


Men ikke at bekymre dig, vi har din ryg. Hvis du ser efter at løse den 502 dårlige gateway-fejl på dit WordPress-sted, skal du tage en pusterum-hombre, fordi vi tilbyder dig et par afprøvede løsninger. Ved udgangen af ​​dagens indlæg skal du slippe af med den 502 dårlige gateway-fejl en gang for alle.

Hvis det lyder som den slags aftale, du ikke ville drømme om at gå op, tag dig selv et krus kaffe og lad os rulle.

Hvad er en 502 Bad Gateway-fejl?

Første ting først, hvad i navnet på at spørge er en 502 dårlig gateway-fejl? Her er en lille lektion om materiel hosting. Hosting af dit WordPress-sted involverer normalt et par servere.

Den mest basale opsætning kan involvere fire til fem (ish) servere, nemlig:

 • En applikationsserver, der behandler din PHP-kode og andet dynamisk indhold på dit websted
 • En databaseserver, hvor dine databaser bor
 • Omvendt proxyserver f.eks. Nginx og Apache, der kontrollerer, hvilke HTTP-anmodninger går hvor
 • Webserveren, der gemmer alle dine statiske filer såsom billeder, CSS og JavaScript
 • En CDN (valgfri præstationsserver)

Nu, når du indtaster din websteds URL i din browser og rammer GÅ IND, browseren sender et par HTTP-anmodninger til den omvendte proxyserver.

Reserve-proxyserveren dirigerer derefter anmodningerne til de respektive servere. For eksempel dirigeres anmodninger om de data, der er gemt i din database, til databaseserveren. Anmodninger om statiske filer dirigeres til webserveren, og anmodninger, der kræver PHP, behandles af applikationsserveren.

Hver server sender derefter data tilbage til den omvendte proxyserver, der derefter sender dataene til din browser og dit websted indlæses. Enkelt som A, B, C – lad ikke hårde ord som omvendt proxy forvirre dig.

Hvis en af ​​serverne sender et ugyldigt svar til den omvendte proxyserver, indlæses dit websted ikke som forventet i din browser. I stedet viser den omvendte proxyserver dig en 502 dårlig gateway-fejl.

Et dyr i mange forskellige former

Den 502 dårlige gateway-fejl kan og antager mange forskellige former, såsom:

 • Fejl 502
 • 502 Bad Gateway NGINX
 • 502 Proxy-fejl
 • 502 Service midlertidigt overbelastet
 • HTTP-fejl 502 Bad Gateway
 • 502. Det er en fejl. Serveren stødte på en midlertidig fejl og kunne ikke afslutte din anmodning. Prøv igen om 30 sekunder. Det er alt, hvad vi ved.

Hvad der forårsager en 502 Bad Gateway-fejl?

Mens den 502 dårlige gateway-fejl normalt sker på serversiden, kan den også opstå på grund af problemer på din ende. Her er et par grunde til, at du står over for den 502 dårlige gateway-fejl i ingen særlig rækkefølge:

 • Din opstrømsserver er muligvis overbelastet på grund af en trafikstigning
 • En offline server kaster 502-dårlige gateway-fejl i dit ansigt
 • Serverfejlkonfigurationer, der kan være til side på grund af en række grunde, såsom menneskelig fejl, især når din vært flytter servere
 • Problemer med dit indholdsleveringsnetværk (CDN)
 • Fejlagtig browser-cache
 • DNS-problemer
 • Fejlagtig PHP-kode takket være et problematisk plugin eller tema

Som du kan se fra vores korte liste ovenfor, kan fejlen i den dårlige gateway 502 være forårsaget af en række ting. Dette betyder, at du skal prøve forskellige løsninger for at løse fejlen.

Når det er sagt, lad os fejlfinding og rette 502-dårlige gateway-fejl på dit WordPress-sted.

Sådan rettes en 502 Bad Gateway-fejl i WordPress

Selvom denne fejl muligvis virker problematisk for den gennemsnitlige Joe, er den faktisk utroligt nem at rette. Du har bare brug for lidt tålmodighed for at prøve følgende løsninger.

1. Opdater / genindlæs dit websted

Som vi allerede har nævnt, forekommer de fleste gange den berygtede 502 dårlige gateway-fejl på serversiden, mere hvis du er i delt hosting. En skarp stigning i trafik kan muligvis udtømme dine serverressourcer og efterlade dig i spændingen af ​​denne grimme fejl. Andre gange optræder dine servere muligvis op eller offline af flere årsager.

Hostingudbydere løser normalt problemet med det samme, fordi webstedsejere afsky nedetid med en lidenskab. Derudover mister de indtægter, når sider er offline.

Så før du trækker dit hår ud og lider af panikanfald, kan du prøve at opdatere dit WordPress-websted et par gange for at se, om fejlen retter sig på egen hånd. Prøv desuden en anden browser eller enhed for at se, om fejlen løser sig selv. For at sikre, at problemet ikke er på serversiden, skal du teste dit websted ved hjælp af et værktøj som isup.me.

Men hvis fejlen vedvarer efter at have prøvet ovenstående rettelser, skal du gå videre til den næste løsning i dette indlæg.

2. Ryd din browser-cache

Er du ikke i stand til at løse den 502 dårlige gateway-fejl, selv efter at du har opdateret din browser? I så fald skal du udføre en hardopfriskning i din browser (CTRL + F5 på Windows-systemer og CMD + CTRL + R på OS X-systemer). Kan du udføre en hård opfriskning slippe af med generne, der er 502-dårlige gateway-fejl? Ingen?

Du kan godt prøve at rydde din browser-cache direkte ved hjælp af de tip, vi skitserer til, hvordan man rydder WordPress-cache. Er den grimme fejl forsvundet efter at have ryddet din cache? Hvis ja, skal du holde op med at læse og lave en glad dans. En back-flip jævn. Vittigheder til side.

Hvis du stadig sidder fast med fejlen, kan følgende løsning muligvis hjælpe.

3. Deaktiver dit CDN midlertidigt

Bruger du et indholdsleveringsnetværk som CloudFlare, KeyCDN eller en anden CDN til WordPress? CDN’er dirigerer normalt din webstedstrafik til deres servere for at give dig bedre webstedsydelse og sikkerhed.

Et problem på deres servere kan forlade dig med 502-dårlige gateway-problemet. Derudover kan du lande på 502 bad gateway-fejlen, hvis du konfigurerer dit CDN forkert.

For at finde ud af, om dit CDN er i bunden af ​​dine 502 onde, skal du sætte CDN på pause og opdatere dit websted. Dette tvinger dit websted til at indlæses direkte fra dine værtsservere.

Er fejlen forsvundet efter pause på dit CDN? I så fald skal du holde tjenesten sat på pause og kontakte deres supportafdeling. Normalt løser de problemet hurtigt, hvilket betyder, at du bliver nødt til at undvære CDN i et kort stykke tid.

Hver CDN har en anden grænseflade, hvilket betyder, at du er nødt til at tjekke med dit CDN, hvordan du sætter tjenesten på pause. Fra min erfaring er det imidlertid så let at sætte et CDN på pause, så jeg forventer ikke, at du får problemer.

4. DNS-problemer

DNS (kort for domænenavnsystem) er, hvordan domænenavne (f.eks. Wpexplorer.com) matcher deres respektive IP-adresser. Hvis noget er en fejl med DNS-indstillinger, kan du forvente 502 dårlig gateway-fejl blandt andre problemer.

Har du flyttet til en ny vært for nylig? Migrering involverer genkonfiguration af dine DNS-servere. DNS-udbredelse tager tid, undertiden så længe som 48 timer eller mere.

Hvis du står over for den 502 dårlige gateway-fejl efter migreringen, skal du vente på, at dine DNS-ændringer spreder sig. Hvis det er nødvendigt, skal du kontakte din vært for yderligere råd og hjælp.

Og da vi taler om DNS, kan du også prøve at skylle din lokale DNS-cache. For Windows-brugere skal du åbne din kommandoprompt (cmd.exe) og køre følgende kommando: ipconfig / flushdns. Kør som Mac OS X-bruger dscacheutil-flushcache i kommandoterminalen.

5. Kontroller dit tema og plugins

Ser det ikke ud til at løse problemet indtil videre? Problemet ligger måske i dine plugins eller tema. Dit tema eller et af dine plugins kan muligvis skyde et script, der ikke spiller godt med din server.

Som et resultat dræber serveren scriptet, hvilket forårsager 502-dårlige gateway-fejl. Hvad skal man gøre? Lad os starte med dine plugins.

6. Fejlfinding af plugins

Du kan sandsynligvis ikke logge ind på dit WordPress admin-kontrolpanel med tilladelse fra fejlen. Hvordan kan du derefter fejlfinde plugins uden adgang til WordPress-administratoren?

Nå, det er enkelt. Log ind på dit WordPress rodkatalog (normalt er det public_html men kan være noget andet afhængigt af hvor du installerede dit websted) ved hjælp af enten en FTP-app, såsom Filezilla eller Filhåndtering i cPanel.

Gå derefter til wp-indhold og lokaliser plugins folder. Omdøb mappen til noget lignende plugins.old for at deaktivere alle dine plugins på én gang. Vær ikke bekymret, du mister ingen data.

Opdater dit websted for at se, om fejlen er væk. Hvis du ser dit websted i stedet for fejlen, er et af dine plugins problemet.

Omdøb plugins.old tilbage til plugins og log ind på dit WordPress admin dashboard. Det er tid til at finde det problematiske plugin.

Aktivér plugins en ad gangen, mens du indlæser dit websted efter hver aktivering. Gentag dette, indtil du fastlægger det plugin, der skaber problemer. Det problematiske plugin genskaber åbenbart 502-dårlige gateway-fejl ved aktivering, hvilket muligvis låser dig ud af admin-området.

Deaktiver eller fjern plugin helt via FTP eller Filhåndtering, få et alternativ eller kontakt udvikleren for yderligere support.

7. Fejlfinding på dit aktive tema

Hvis dine problemer begyndte efter opdatering af dit websted, dvs. temaer, plugins og WordPress, og deaktivering af plugins ikke løser noget, skal du fejlfinde dit WordPress-tema.

Kontrol af, om dit tema er problemet, er lidt anderledes end fejlfinding af plugins. Lad os få det over og færdig med.

Log ind på dit WordPress rodkatalog via FTP eller File Manager. Naviger derefter til wp-indhold> temaer og find dit aktive tema.

Omdøb den aktive temamappe til noget lignende total.old. Dette deaktiverer det aktive tema og aktiverer WordPress-standardtemaet.

Genindlæs dit websted for at kontrollere, om fejlen er væk. Er der stadig fejlen? Det betyder, at dit tema er okay, i hvilket tilfælde skal du omdøbe temamappen tilbage til dets oprindelige navn.

Hvis fejlen forsvinder, skal du kontakte din temaudvikler for mere hjælp eller investere i et professionelt indbygget tema som f.eks. Vores helt egne Total.

8. Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte din vært

Det ser stadig ikke ud til at løse den 502 dårlige gateway-fejl på dit WordPress-sted, selv efter at du har prøvet alle ovenstående løsninger?

Problemet er måske på serversiden, så bare kontakt din vært og få professionel hjælp. Overvej at investere i en vært på topniveau for at undgå denne fejl på grund af lavere serverressourcer, der er tilgængelige på delte hostingplaner.

Konklusion

Selvom det er lidt forvirrende og frustrerende, er det nemt at løse 502-dårlige gateway-fejl med de løsninger, vi skitserer i dette indlæg. Vi håber, at vores indlæg pegede dig i den rigtige retning i denne forbindelse.

Har du tanker, spørgsmål eller ekstra rettelser? Hjælp os med at udvide dette indlæg ved at dele dine tip, forespørgsler og ideer i kommentarafsnittet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map