Sådan oprettes genanvendelige indholdsblokke med WordPress

Sådan oprettes genanvendelige indholdsblokke med WordPress

Hvis du finder dig selv at tilføje den samme tekst- eller sidebyggerelementer til dine WordPress-indlæg regelmæssigt, er der en mere effektiv måde. Det kaldes genanvendelige indholdsblokke, og denne løsning vil gøre det lettere at oprette dine indlæg eller sider.


Afhængigt af dit websted har du muligvis lagerindhold, som du ofte tilføjer til dine indlæg og sider. Dette kan omfatte stykker tekst, såsom en introduktion eller en meddelelse om ansvarsfraskrivelse. Måske anvender de billeder, knapper, links eller bestemt formatering du ofte på tekst. Det kan endda være en tilmeldingsformular til dit nyhedsbrev.

Uanset indholdet er, at du finder dig selv gentagne regelmæssigt, kan genbrugsindholdsblokke hjælpe. De sparer dig meget tid og kræfter, alt sammen mens du hjælper dig med at blive mere produktiv.

I dette indlæg lærer du 3 nemme måder at oprette en sektion med indhold én gang og derefter føje det til flere indlæg og sider med et tryk på en knap. Først dækker vi en indbygget mulighed i WordPress, så taler vi om to populære sideopbygningsmuligheder. Lad os nu se på, hvordan man opretter genanvendelige indholdsblokke til WordPress!

Bemærk: Denne guide bruges til at dække det gratis plugin til Global Content Blocks, men da det er blevet fjernet, og der er meget lettere tilgængelige metoder, har vi valgt de 3 bedste muligheder (efter vores mening) til at erstatte den.

1. Opret genanvendelige indholdsblokke med Gutenberg

Hvis du bruger WordPress 5.0 eller nyere, har du allerede Gutenberg editor indbygget. Mens mange mennesker er delt om den nye editor, tilføjer Gutenberg nogle nyttige værktøjer til WordPress-kernen. Det er nemlig det intuitive blokbaserede sidebygger-system.

Mens der er mange indbyggede Gutenberg-blokke (til overskrifter, gallerier, seneste indlæg, lister og mere), har du også muligheden for at gemme dine egne genanvendelige blokke.

Gutenberg genanvendelige indholdsblokke Trin 1

Når du har oprettet indholdet, vil du gerne genbruge, klik på 3-dots-ikonet. Vælg derefter “Tilføj til genanvendelige blokke”.

Gutenberg genanvendelige indholdsblokke Trin 2

Bare tilføj dit indholdsbloknavn og gem.

Gutenberg genanvendelige indholdsblokke Trin 3

Nu kan du vælge dit genanvendelige, når du tilføjer nye blokke (enten søg efter dit bloknavn, eller find det i afsnittet “Genanvendeligt”). Bare husk, at uanset hvilke elementer, du vil være i din indholdsblok, skal være inden for samme række.

2. Tilføj genanvendelige indholdsblokke til WP-bageri med Templatera

En af de mest populære bygherrer er WP Bakery Page Builder (tidligere Visual Composer). Det burde ikke være nogen overraskelse, at de tilbyder en nem måde at oprette genanvendelige indholdsblokke og -layouts.

I modsætning til den sidste mulighed, vi dækkede, er genanvendelige indholdsblokke ikke en del af WP Bageri som standard. I stedet skal du købe, installere og aktivere Templatera-tilføjelsen.

FÅ TEMPLATERA

Bemærk: WP Bageri og Templatera er begge inkluderet i vores Total WordPress-tema! Så hvis du allerede bruger vores tema (eller hvis du vil have en kopi), behøver du ikke at købe WP Bakery-sidebyggeren eller Templatera. Bare installer dem, når du bliver bedt om det efter installationen af ​​temaet.

WPBakery genanvendelige indholdsblokke Trin 1

Når du har WP-bageri og Templatera installeret og aktivt, skal du lede over “Role Manager” for at sikre dig, at du har builderen aktiv i alle posttyper, du planlægger at bruge den på.

WPBakery genanvendelige indholdsblokke Trin 2

Så kan du komme til sidebygning. Når du har oprettet et layout, du måske vil bruge igen, skal du klikke på Templatera-ikonet i øverste venstre hjørne.

Bemærk: Temaet Total bruger Templatera-ikonet i hovedoverskriftslinjen, men hvis du bruger andre temaer, kan du se WP Baker hat-logoet i stedet.

WPBakery genanvendelige indholdsblokke Trin 3

Tilføj et navn til din layoutskabelon, og gem.

WPBakery genanvendelige indholdsblokke Trin 4

For at bruge din skabelon på nye indlæg eller sider skal du blot klikke på “Tilføj element” indstillingen.

WPBakery genanvendelige indholdsblokke Trin 5

Rul ned, og klik på “Templatera” -sidebyggerblokken.

WPBakery genanvendelige indholdsblokke Trin 6

Vælg din skabelon, og gem. Derefter kan du trække og slippe for at flytte din genanvendelige indholdsblok eller tilføje andet indhold omkring det.

3. Design genanvendeligt indhold med Elementor-blokke

Og vi kan ikke tale om genanvendelige indholdsblokke uden at dække Elementor. Elementor er en anden populær sidebygger med mange nemme muligheder for at oprette tilpassede sidelayouter.

I modsætning til den sidste sidebygger er Elementors genanvendelige blokfunktion inkluderet i kerneplugin. Faktisk er det endda tilgængeligt i den gratis version af plugin (selvom opgradering til Elementor Pro virkelig er det værd).

Elementor genanvendelige indholdsblokke Trin 1

For at oprette en genanvendelig indholdsblok med Elementor skal du blot klikke på pilen ved siden af ​​knappen Gem og vælge indstillingen “Gem som skabelon”.

Elementor genanvendelige indholdsblokke Trin 2

Dette åbner en popup for at navngive din nye skabelon. Sørg for at klikke på Gem.

Elementor genanvendelige indholdsblokke Trin 3

For at bruge din nye blok skal du klikke på mappeikonet, når du opretter en ny side. Dette åbner Elementor Template-biblioteket (en af ​​grundene til, at vi anbefaler at opgradere til Pro, er, at det indeholder hundredvis af foruddannede layouts for at fremskynde oprettelse af webstedet – som du kan finde her).

Elementor genanvendelige indholdsblokke Trin 4

For at bruge din blok skal du gå til “Mine skabeloner” og indsætte din blok. Det er det!

Konklusion

Forhåbentlig kan du se mange situationer, hvor genanvendelige indholdsblokke kan spare dig for meget tid og kræfter. Da næsten ethvert indhold kan føjes til en indholdsblok, og blokke kan føjes til næsten enhver del af dit websted – inklusive widgets og temaskabeloner – kan du blive virkelig kreativ med denne kraftfulde funktion i WordPress.

Hvilket indhold vil du blive til en genanvendelig indholdsblok for at spare tid? Eller har du en anden metode, som vi ikke nævnte på denne liste? Gratis at dele dine tip (eller spørgsmål) i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector