Sådan opretter du brugerdefinerede korte webadresser til din WordPress-blog

Sådan opretter du brugerdefinerede korte webadresser til din WordPress-blog

Du er glade for at nå ud til flere læsere på sociale medier blandt andre steder. Men lange webadresser gør tingene hårde for dig, da de ikke er brugervenlige eller endda smukke overhovedet. På den anden side er en brugerdefinerede korte URL-adresser nemme at dele på sociale medier og andre skærme, f.eks. Printannoncer eller visitkort.


Tænk f.eks. På Amazon-tilknyttede links

https://www.amazon.com/Kindle-W Wireless-Reading-Display-Globally/dp/B003FSUDM4/ref=amb_link_353259562_2?pf_rd_m=ATVPDKIK X0DER & pf_rd_s = center-10 & pf_rd_r = 11E79P_70

Hvordan er et sådant link aktievenligt? Du har brug for kortere webadresser, der er delbare, mindeværdige og – om nødvendigt – gode til at maskere dine tilknyttede links. Dine webadresser til dine blogindlæg kan også bruge lidt svæver ud. Hvis du kan få en kort webadresse, der er mærket, så er du gylden.

Læs videre for at lære, hvordan du kan oprette brugerdefinerede korte URL-adresser til din WordPress-blog uden at bryde en sved.

Hvorfor forkorte URL’er?

Første ting først, hvad er fordelene ved at forkorte dine links?

 • Øk delbarheden – Det siger sig selv, at det er lettere at dele https://wpexplorer.com/short-url end https://wpexplorer.com/how-to-create-custom-short-urls-for-your-wordpress-blog. Det bliver trættende bare at skrive den længere URL. Desuden er det lettere at placere korte URL’er på visitkort, penne, t-shirts osv.
 • Øg rækkevidde – Igen er den kortere URL lettere at huske, uanset hvor udsigterne så den. I betragtning af at du kan købe en mærket webadresse, kan du køre ud over mulighederne for deling af tilpassede korte webadresser for at få dit mærkenavn foran flere øjenkugler. Udsigter kan nå dig på Messenger via m.me/wpexplorerthemes for eksempel.
 • Forkæle links – Det lønner sig at maskere nogle af dine links, mere hvis de er lange og fulde af sporingsparametre. Det er mere sandsynligt, at dine læsere klikker på https://yoursite.com/amazon-book at købe din bog på Amazon i modsætning til dit originale Amazon-link. Affilierede links kan også skræmme læserne væk, så jazz dem lidt op.
 • Analytics – URL-forkortere tilbyder dig en masse data vedrørende dine links; data, du kan bruge til at forbedre din samlede markedsføringsstrategi. Når alt kommer til alt ønsker du, at folk skal klikke på dine køb-knapper, så det er kun erhvervskyndigt at vide, hvilke udsigter der klikker på dit websted.
 • Gratis service – Afkortning af links til dit WordPress-websted er gratis eller relativt billigt, hvis du beslutter at købe en tilpasset, kort URL.
 • Forbedre CTR – Bit.ly (kort URL btw), en af ​​de mest populære linkforkortere på nettet, offentliggjorde en undersøgelse, der viser, at korte webadresser varemærket øg klikfrekvensen (CTR) med 34%.

Gode ​​eksempler på tilpassede korte webadresser af populære mærker inkluderer youtu.be, wp.me, nyti.ms, es.pn og fb.me blandt andre. Alle disse er gode eksempler på korte brandede webadresser. Jeg ved, at du ikke har svært ved at huske disse webadresser eller fortælle, hvilke mærker de repræsenterer.

Lad os skabe tilpassede korte webadresser til dit websted, der starter med den nemmeste procedure. I dette afsnit lærer du, hvordan du opretter korte URL’er på fire måder:

 • Ved hjælp af et link, der forkorter WordPress-plugin
 • Aktivering af WP.me-shortlinks i Jetpack
 • Brug en forkortelse af tredjepartslink
 • Køb et kortere domænenavn, og konfigurer korte webadresser med brandet

1. Opret korte URL’er med det smukke links WordPress-plugin

PrettyLinks Lite-plugin

Info & downloadSe demonstrationen

Du kan forkorte og kappe dine links lige i dette øjeblik ved hjælp af et WordPress-plugin som Pretty Links. Ved hjælp af plugin kan jeg forkorte et tilknyttet link som f.eks https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves til http://wpthemeraves.com/total/.

Mens mit domænenavn stadig er langt, er den anden URL langt kortere og lettere at huske / dele end den første. Det plus den anden URL ser slet ikke ud som et tilknyttet link. Nå, næsten.

Oven i det kan jeg let se antallet af mennesker, der klikker på linket via Pretty Links-admin dashboard. Og så nogle.

Installation og opsætning af Pretty Links er en ret ligetil proces, jeg ville ikke forvente, at du løber ind i problemer. Men hvis du har brug for os til at holde din hånd, er det sådan.

Installation af smukke links

Naviger til Plugins> Tilføj nyt i din WordPress admin-menu, som vi viser dig på billedet herunder.

tilføjelse af nyt plugin i wordpress

Klik på Tilføj ny element fører dig til den primære WordPress Add Plugins-side. Her kan du enten uploade Pretty Links Pro-plugin fra din computer eller installere den gratis version fra det officielle WordPress-plugin-arkiv. Da vi fisker efter freebie, går vi med den anden mulighed.

På den Tilføj plugins indtast ”Pretty Links” i Søg plugins (1) søgefelt. Vent på Ajax-søgefunktionen for at give dig plugin. Næste hit the Installer nu (2) og til sidst Aktiver knap, der kommer efter installationen.

Klik derefter på Smukke links element i din WordPress admin menu som vi viser nedenfor.

smukke links admin panel

Velkommen til dit Pretty Links-administratorpanel, men da du ikke har nogen links, er det tomt. Er du ikke glade for at oprette din første korte URL på dit domæne? Følg med.

Oprettelse af smukke links korte webadresser

I admin-panelet Pretty Links skal du klikke på Tilføj Pretty Link , som vi fremhæver på billedet herunder.

Tilføj din på den næste skærm mål-URL, smukt link, titel, og noter. Hvis jeg var dig, ville jeg forlade omdirigering rullemenu alene, medmindre jeg ved, hvad jeg laver.

smukke links plugin admin panel

Se Avancerede indstillinger link på billedet ovenfor? Nå, skal du klikke på det for at åbne et par pæne muligheder, såsom linkgruppering, tilføje taget, der ikke følger, parameter videresendelse og linksporing.

hvordan man opretter tilpassede korte URL'er i smukke links wordpress plugin

Når du er færdig med at vælge dine indstillinger, skal du trykke på skab , som vi viser på billedet ovenfor. Lad os se, hvad vi har her.

smukke links korte URL'er

Nu er mit lange tilknyttede link (https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves) er http://design.vistamedia.xyz/total. Betydeligt langt kortere end det originale link, selvom jeg bruger et underdomæne i dette andet eksempel ��

Derfor kan jeg dele mit kortere link overalt, hvor jeg kan lide, eller let tilføje det på enhver webejendom. Når folk rammer linket, registrerer Pretty Links alt i en sporingsrapport, der ligner sådan:

smukke links tracking funktion

Når behovet opstår, kan du se dine linkstatistikker ved at navigere til Smukke links> klik i din WordPress admin menu. Det bedste er, at du kan tilpasse og downloade rapporterne. Dertil kommer, at du kan se den besøgende’s IP-adresse, hvis det hjælper.

Pretty Links Pro leveres med flere funktioner, herunder muligheden for at omdirigere links baseret på brugerens placering, forkort alle links på dit websted automatisk, A / B-test og flere omdirigeringstyper blandt andet.

2. Aktivér WP.me ​​Shortlinks i Jetpack

JetPack-plugin

Inden vi er færdige med plugins, vidste du, at du kan oprette WP.me-shortlinks ved hjælp af Jetpack? Den eneste undergang? WP.me-korte links tilbyder ikke dig sporingsdata.

Installer og aktiver først Jetpack, hvis du ikke allerede har pluginet. Peg derefter din browser til example.com/wp-admin/admin.php?page=jetpack_modules, og udskift example.com med dit faktiske domænenavn. Hvis du har problemer, kan du lære mere om adgang alle Jetpack-moduler på en side.

Bortset fra dette er du på det rigtige sted, hvis du ser den næste side.

jetpack-moduler

Rul ned, og aktiver WP.me ​​Shortlinks-modulet, som du kan se på billedet herunder.

aktivering af jetpack wp.me-kortlinkmodul

Hvad nu? Hver gang en læser bruger delingsknapperne til Jetpack, opretter dit websted automatisk WP.me-korte URL’er som dem der er vist nedenfor.

del wp.me shortlinks på twitter

Derudover tilføjer aktivering af WP.me ​​Shortlinks Hent Shortlink knappen i den klassiske editor som vist nedenfor.

Du er på alle måder velkommen til at kopiere dine WP.me-shortlinks og dele dem, uanset hvor du ønsker. Det er bare trist, at du ikke kan spore disse links, eller kan du det? Fortæl os det i kommentarafsnittet.

Hvis du ikke har lyst til at tage plugin-ruten, kan du altid udnytte tjenester til forkortelse af link fra tredjepart som Bitly eller TinyURL. Normalt er disse tjenester lette at bruge, og de fleste gange behøver du ikke engang at tilmelde dig en konto.

3. Besøg TinyURL for at generere korte webadresser

lilleurl-link forkortelse service

TinyURL er vores første konkurrent, der ikke er plugin i dag, og med god grund. URL-forkorteren tjener over en milliard omdirigeringer pr. Måned, hvilket betyder, at du er i godt selskab. Og ligesom Bitly kan du oprette korte URL’er anonymt uden at oprette en konto.

Den eneste forskel? Du kan ikke oprette en konto hos TinyURL. Så hvordan holder du styr på dine links? Det kan du ikke, hvilket efterlader os kun med Bitly. Men som en linkforkortelsestjeneste bærer TinyURL sin vægt. Når alt kommer til alt skal du bare indsætte din lange URL og trykke på en knap.

På samme måde kan du tilpasse den snegle, der kommer efter TinyURL.com. For eksempel i stedet for at have https://tinyurl.com/yby5eax2, du kan tilpasse sneglen til at se ud https://tinyurl.com/Woo-markedsføring, forudsat at sneglen er tilgængelig.

Opret TinyURL korte links

Den største ulempe ved at bruge tredjeparts URL-forkortere er, at du ender med at ofre dit brand. I stedet for at dit domænenavn vises i dine korte links, indeholder linket et tredjepartsdomæne, f.eks. TinyURL.com/short-url, Tiny.cc/short-url og bit.ly/short-url.

Men ikke at bekymre os, vi kan overvinde denne udfordring ved hjælp af vores sidste metode; køb af en kort URL med mærkevarer og konfigurering af det til dit WordPress-sted.

4. Brug Bitly til tilpassede korte webadresser

bitly url forkortelse

Bitly er en af ​​de mest populære og ældste URL-forkortere på internettet. Tjenesten giver dig mulighed for at oprette korte URL’er anonymt. Bare indsæt dit lange link i det felt, vi markerer med varenr. 2 på billedet ovenfor.

Vi skal stadig oprette en konto, så tryk på Tilmelde link i menuen som vist ovenfor. Udfyld derefter registreringsformularen eller tilmeld dig med Google, Facebook eller Twitter, som vi fremhæver på billedet herunder.

oprette bitly-konto

Klik på Opret konto knappen nederst og vælg, hvordan du vil bruge Bitly på det næste skærmbillede som vist nedenfor.

Denne del er valgfri, klik væk fra pop op for at lukke den ��

Før du gør noget andet, skal du logge ind på din e-mail-konto og bekræfte din e-mail-adresse.

verificering af bitly-konto via e-mail

Nu er din Bitly-konto klar.

bitly admin panel

Temmelig pæn, ikke? Oprettelse af korte URL’er fra dette punkt er et spørgsmål om punkt og klik. For at oprette en ny kort URL i Bitly-kontrolpanelet skal du blot trykke på skab knappen øverst (se billedet ovenfor).

Indsæt derefter din lange URL i dias-afsnittet, som vi skitserer på billedet herunder.

indsætter lang url i bit

Efter dette skal du tilpasse dit link, som du finder passende i det næste afsnit som vist nedenfor.

Yderligere kan du forbinde dine Twitter- og Facebook-konti for at gøre det lettere at dele korte links. Dertil kommer, at du kan installere Bitly-browserudvidelsen, så du kan oprette korte webadresser på enhver webside med det samme.

Derudover leveres Bitly med et intuitivt sporingskort, der viser dig det samlede antal klik, tophenvisning (e-mail, SMS eller direkte) og øverste placering blandt andre ting. Hvis det er nødvendigt, kan du opgradere til Enterprise-pakken for at få flere funktioner.

Opret bitly Short URLs

Installation og konfiguration af WP Bitly Plugin

Vil du bruge Bitly fra dit WordPress-betjeningspanel? Du kan! Installer og aktiver WP Bitly ligesom vi gjorde med Pretty Links-plugin-trinene ovenfor. Naviger derefter til Indstillinger> Skrivning i din WordPress admin menu. Rul derefter ned, indtil du ser WP Bitly Shortlinks som vi fremhæver nedenfor.

Derefter skal du klikke på Bemyndige knappen som vist på billedet ovenfor. Klik på næste side Give lov til knappen som vist nedenfor (du skal være logget ind på Bitly).

Hvis alt går godt, skal du se siden nedenfor.

På dette tidspunkt er du klar til at begynde at oprette korte webadresser til din WordPress-blog. Bare åbn artiklen i redigeringsprogrammet, og klik på Shortlink knappen i øverste WordPress admin menu som vist nedenfor.

Derudover kan du se, hvordan dine links fungerer lige fra posteditoren, som vist på billedet ovenfor.

5. Køb & konfigurer en kort mærket URL

De andre metoder i dette indlæg hjælper dig med at oprette korte webadresser i en jippy og uden at bruge en krone. Men der er nogle ulemper ved at bruge disse metoder, som vi kan overvinde i dette afsnit.

For eksempel gør ikke Pretty Links-pluginet noget for at forkorte dit domænenavn, og desværre har de fleste af os lange domænenavne. Et link som f.eks wpthemeraves.com/total/ bevarer stadig mærkenavnet, men vi kan gøre det kortere ved at springe til en kort mærket URL.

Og vi har allerede nævnt, at brug af WP.me ​​og tredjeparts URL-forkortere ofrer dit brand name.

Så i stedet for wpthemeraves.com/total/, vi kunne gå efter wprav.es/total/ for eksempel. En kort branded URL bærer dit brand og forbedrer delbarheden ti gange sammenlignet med andre typer korte URL’er.

For det første skal du tænke dit foretrukne korte URL-domæne eller bruge en domænenavngenerator til at finde en passende kort URL. Vær kreativ og udforsk forskellige måder at forkorte dit branddomæne på.

Køb af en kort URL med mærke

domænenavnsøgning namecheap

Du kan købe en kort mærket URL fra din domæneregistrator, på samme måde som du købte dit eksisterende domæne. Af denne grund vil vi ikke gå nærmere ind på detaljerne. Hvis du imidlertid er på markedet efter en stor domænegistrator, køber jeg alle mine domænenavne på Namecheap.

Med en kort URL i hånden er det tid til at konfigurere et par ting, så dit nye korte domæne kan tjene korte links til dit websted.

Konfiguration af brandede brugerdefinerede korte webadresser

I dette afsnit lærer du, hvordan du forbinder din korte brandede URL med Bitly, så du kan udnytte Bitly til at oprette korte URL’er på din brandede URL. Så i stedet for at bruge bit.ly/ Short-url, dine korte links ser ud wprav.es/ Short-url, for eksempel.

Log ind på din Bitly-konto, og klik på dit brugernavn som vist på billedet herunder.

tilføje brandede korte webadresser bitly

Tryk på den næste skærm Styre link:

administrere brugerpræferencer bitly

Klik derefter på Branded Short Domains og derefter Tilføj branded Short Domain som vi illustrerer på billedet herunder.

tilføje branded short domain i bitly

I det næste slide-in-afsnit kan du tilføje din korte URL-adresse og se de DNS-indstillinger, du har brug for for at linke Bitly til dit korte domæne.

Før du rammer Bekræft domæne knappen som vist på billedet ovenfor, skal du logge ind på din domæneregistrator og sørge for, at dit korte domæne peger på Bitly.

Lad os sige, at du har købt dit korte domæne via Namecheap, du skal bare logge ind på dit Namecheap Dashboard og navigere til Domæneliste som vi viser nedenfor. Klik derefter på Styre knappen ud for dit korte domæne:

domæneliste i namecheap instrumentbræt

Find derefter navneservere sektion, vælg Tilpasset DNS og tilføj de DNS-poster Bitly tilbyder. Husk at gemme dine ændringer. Bemærk, at det kan tage op til 72 timer at udbrede DNS-ændringer, så vær tålmodig. Andre gange afspejles ændringerne med det samme.

Når din korte URL-adresse peger på Bitly, skal du indtaste domænet i Bitly og føl dig fri til at ramme Bekræft domæne knappen som vist nedenfor.

branded kort url bitly

Med dette ude af vejen skal du bare installere WP Bitly-plugin, så du kan administrere dine korte URL’er lige fra dit WordPress admin-kontrolpanel.

Afsluttende ord på tilpassede korte webadresser

Det siger sig selv, at korte URL-adresser har flere fordele end lange URL-adresser i den digitale verden, vi lever i. Uanset om det er delbarhed, udvidelse af brand rækkevidde eller blot tilbyde dine brugere en bedre oplevelse, korte URL’er bærer dagen.

Når det er sagt, hvordan forkorter du links på din WordPress-blog? Har vi forladt din foretrukne URL-shortener? Har du spørgsmål eller forslag til dette indlæg? Tøv ikke med at dele i kommentarerne. Skål!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map