Sådan ændrer du dit WordPress-tema sikkert

At ændre et tema på overfladen kan virke ufarligt. Det er så let, det er svært at forestille sig, at det kan skade. Du kan endda gøre det fra instrumentbrættet i disse dage uden nogen manuel FTP-upload krævet. Det er hurtigt, smertefrit og helt sikkert, ikke? Afhænger af, hvordan du har konfigureret dit websted.


Sagen ved WordPress-websteder er, at de ofte bliver mere et puslespil eller jenga-tårn med tiden. Du har dit tema, tilføjede plugins og alle små (eller større) redigeringer, du måske har gjort. Disse er alle sammen for at skabe et smukt funktionelt sted, der passer til dine behov.

Og det er derfor, det er vigtigt at være forsigtig, når du ændrer dit tema (eller endda opdaterer WordPress på dit websted for den sags skyld). Hvis du trækker det forkerte stykke ud, kan hele strukturen falde sammen. Og så ender du med at skulle gennemgå en lang (og med nogle webhosts, dyre) hentningsprocesser. Eller du kan muligvis ende med at udskifte mange af de plugins, du er vokset til at kende og elske.

Men der er en måde, du kan gøre ændring af temaet til en 0% risikoindsats, og heldigvis er det dækket i detaljer nedenfor. Lad os komme igang!

Trin 1. Vælg et nyt WordPress-tema

Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du finde et nyt tema, du elsker. Hvis du ikke er en udvikler, kan du prøve at finde et tema, der ser mere eller mindre ud, hvordan du vil have det. Et godt sted at se efter premium-temaer er Themeforest. Her finder du masser af WordPress-temaer, der har masser af farveindstillinger, tilføjede funktioner og endda træk og slip sidebygere (som vores Total WordPress-tema) for at gøre det let for selv ikke-kodere at tilpasse deres WordPress-tema.

Hvis dit budget ikke tillader et premium-tema, kan du selvfølgelig se på vores WPExplorer gratis WordPress-temaer eller på WordPress.org‘S store depot, hvor nye gratis temaer tilføjes hele tiden.

WordPress.org-temakatalog

Når du vælger et nyt tema er det vigtigt at sikre dig, at dit nye tema understøtter de plugins, du finder nødvendige. Hvis du har bygget en hel butik med WooCommerce, vil du sandsynligvis fortsætte med at bruge WooCommerce med dit nye tema. Så bare dobbeltkontrol plugin-kompatibilitet og hovedtema-funktioner, før du går i gang. Hvis du er en udvikler, behøver du selvfølgelig ikke bekymre dig om at finde det “perfekte” tema. Du har sandsynligvis viden til selv at oprette eller tilpasse et tema. Når du har fundet et tema, der opfylder dine behov, skal du gå videre til trin to.

Trin 2. Opret en sikkerhedskopi af dit WordPress-sted

Det er en god ide at oprette en aktuel sikkerhedskopi af dit WordPress-websted, før du ændrer dit tema, og der er ganske mange måder at gøre det på. I dette indlæg fokuserer vi på to forskellige metoder: ved hjælp af backup-plugins og sikkerhedskopiering af dit WordPress-sted manuelt. Begge er forholdsvis lette processer (også for nye brugere).

Metode 1: Brug af et plugin til sikkerhedskopiering af WordPress

VaultPress WordPress Backup Plugin

Det bedste backup-plugin (efter vores mening) er VaultPress. Det er let at bruge og tager en komplet sikkerhedskopi af dit websted. Desuden starter det på kun $ 39 pr. År (for en JetPack-personlig plan). En lav pris i betragtning af at den tilbyder automatiske sikkerhedskopier, 30 dages backup arkiv og 1-kliks gendannelse. Men vent … der er mere! Da VaultPress er en del af JetPack-planer, har du også muligheden for at aktivere Akismet og JetPack premium-funktioner på dit websted.

Den største fordel ved at have et plugin ved at tage dine sikkerhedskopier er, at du ikke behøver at bekymre dig om det.

En anden solid premium-indstilling er den prøvede og ægte BackupBuddy. Hvis du vil lære mere om denne oldie men goodie, kan du tjekke vores fulde BuddyPress-anmeldelse. Jeg har også inkluderet det fremragende gratis alternativ, der er Updraft Plus. Updraft sikkerhedskopierer ikke kun dit websted, men uploader det til flere placeringer “i skyen”, alt sammen med et enkelt klik. Og det giver dig også mulighed for at gøre et enkelt 1-klik-gendannelse, hvis noget er gået forfærdeligt galt.

Når det er sagt, hvis dit websted er en stor del af, hvordan du tjener din indkomst, eller er utrolig vigtig for dig på andre måder, ville du gøre godt for at lave en manuel sikkerhedskopi også nu og igen. Bare for at dække alle dine baser.

Metode 2: Manuelt sikkerhedskopierer WordPress

Selv om sikkerhedskopiering af dit WordPress-sted manuelt kan virke som en stor, kompliceret, jævn, overvældende opgave for en nyere bruger, er det virkelig ret frem.

# 1 Log ind på dit webhosts kontrolpanel for dit websted (hvad enten det er cPanel eller noget andet).
De fleste webhosts har mulighed for enten at logge ind på din konto eller på kontrolpanelet via deres websted, så gå til dit webhosts site og log ind.

# 2 Find FTP-loginoplysninger, eller opret en ny konto.
For at gøre dette skal du klikke på en af ​​indstillingerne i kontrolpanelmenuen, der siger noget som “FTP-brugere / konti” eller “FTP-adgang” eller “FTP-indstillinger”. Hvis du ikke ser nogen brugere, eller du ikke kender adgangskoden, kan du hurtigt oprette en ny bruger ved at klikke på “tilføj ny bruger” og derefter oprette en.

ftpaccount

# 3 Login, og kopier alle relevante filer fra det rigtige bibliotek.
På dette tidspunkt vil mange mennesker råde dig til at få en FTP-klient som FileZilla, men du kan faktisk få adgang til dit websted via ftp med din webbrowser, eller endda en god gammel Windows Explorer (eller finder / nautilus, hvis du ikke bruger Windows ).

ftpadress

For at gøre dette skal du blot indtaste “” ftp://yoursite.com ”i explorer eller den anden, og logge ind med de oplysninger, du har fundet, eller den bruger, du lige har oprettet. Jeg kan godt lide at bruge min filbrowser, fordi det gør sikkerhedskopiering lige så let som at kopiere og indsætte til det ønskede sted og derefter gøre mappen til et zip-arkiv.

ftpcopy

# 4 Gå tilbage til kontrolpanelet, og åbn phpMyAdmin.
For mange kontrolpaneler involverer dette en vis rulle nedad (se efter logoet afbildet nedenfor).

PhpMyAdmin_logo

# 5 Vælg den rigtige database.
Hvis du har en masse WordPress-websteder, der kører på den samme vært, vil en masse databaser være i den samme phpMyAdmin. Så du skal tjekke, at du vælger den rigtige tabel til sikkerhedskopi. En måde at gøre det på er blot at gå ind i databaserne og kontrollere, hvad der er skrevet i indlægene under afsnittet “wp_posts”.

admin

En anden måde at finde ud af er ved at kontrollere din wp-config.php fil på det relevante websted. Du kan gøre dette enten via WordPress Dashboard eller ved at åbne sikkerhedskopien af ​​filen i en teksteditor. (Vær forsigtig med ikke at redigere den.) Du skal bare søge efter ‘db_name’, så finder du det med det samme.

# 6 Eksporter databasen
Klik blot på brugerdefineret, og vælg den rigtige database, når du vælger, hvilken der skal eksporteres, rulle forbi de andre brugerdefinerede indstillinger og klik på gå. Det er nøjagtigt så enkelt, som det lyder. Et andet stykke gode nyheder er, at det er lige så let at importere en tabel. Hvis noget går galt … og du ved allerede, hvordan man gør det!

exportdatabase

Trin 3. Klon dit websted til test

Der er to nemme måder at klone dit websted til test på, enten ved at bruge et iscenesættelseswebsted, der følger med din hostingplan, eller ved at oprette en lokal server.

Kloning af dit WordPress-websted til et iscenesættelsessted

Mange WordPress-hostingplaner inkluderer adgang til iscenesættelse med ét klik som GoDaddy og WPEngine. Dette er fantastiske muligheder, da de er online, så du kan logge ind for at teste temaet på forskellige enheder (noget du ikke kan gøre med din localhost, da det er begrænset til din computer).

Hvis du bruger WPEngine, er denne proces ekstremt enkel (som for de fleste værter). Alt hvad du skal gøre er at logge på det WordPress-websted, du vil kopiere, klikke på WPEngine-menupunktet øverst på dit instrumentbræt, klikke på iscenesættelsesfanen og klikke på den store blå knap for at “Kopiere websted fra LIVE til STAGING. ” Og det er det (en anden grund til, at vi elsker WPEngine så meget).

wpengine trindeling

Kloning af dit WordPress-websted til en LocalHost

Opsætning af en localhost er også en fantastisk mulighed, da en lokal version er tilgængelig selv uden en internetforbindelse (hvilket gør det ekstra nyttigt). Og ligesom sikkerhedskopiering af dit websted, kan du enten bruge et plugin til at hjælpe eller manuelt klone dit websted.

Metode 1: Brug af et plugin til at klone dit WordPress-sted

Afhængigt af dit desktop-operativsystem er der et par muligheder for at opsætte en localhost-server.

# 1 Installer lokal serversoftware og WordPress.
Du kan vælge mellem XAMPP, WAMP, MAMP og andre. Hvad denne software gør, er at genskabe miljøet for en webserver på din helt egen computer. Dette giver dig ikke kun mulighed for at teste nye temaer, plugins og WordPress-opdateringer på dit WordPress-sted. Det giver dig mulighed for at lave helt klar-til-post udkast i WordPress, når du ikke har en internetforbindelse.

Husk at aktivere Apache og mySQL, når installationen er afsluttet. Når din localhost er klar, skal du også installere WordPress lokalt.

# 2 Installer plugin på det originale websted og eksporter.
Som et eksempel bruger vi det Alt-i-en-vandrer her. Men du kan bruge ethvert plugin, du foretrækker. Blandt de andre gratis plugins, Duplicator ser ud til at være den mest raved omkring. Tilføj og aktiver blot det valgte plugin, og eksporter derefter dit websted i overensstemmelse hermed.

eksport

# 3 Installer plugin på lokalt hostet WordPress og import.
Dette er ret ligetil. Log ind på dit lokalt hostede WordPress-sted, installer og aktiver plugin, og importer derefter.

importere

# 4 Vent og nyd din nye klon.
Vent et stykke tid, mens plugin importerer kopien af ​​dit websted (dette kan tage et stykke tid, afhængigt af størrelsen på dit websted). Åbn det derefter op og nyd det, når det er færdigt. Det er så let.

Metode 2: Manuelt kloning af dit WordPress-sted

Manuel manuel kopiering af dit live site inkluderer bare et par ekstra trin.

# 1 Forbered din lokale server eller iscenesættelseswebsted.
Uanset om du bruger et plugin eller ej, er dette trin stadig det samme. Du bliver stadig nødt til at opsætte din localhost og installere WordPress lokalt.

# 2 Kopier og indsæt sikkerhedskopi af WordPress
Hvis du planlægger at oprette den lokale klon manuelt (og du allerede er halvvejs der), skal du bare kopiere sikkerhedskopien af ​​de filer, du har taget tidligere. Bare indsæt dem i den relevante mappe (ampps / www / folder, hvis du bruger AMPPS, eller mamp / htdocs, hvis du bruger MAMP). Sørg for at placere filerne i en separat mappe. Dette er for at undgå problemer med ‘serversimulator’-softwaren (skal placeres i f.eks. Ampps / www / wpclone / hvis du bruger AMPPS). Hvis du ikke allerede har taget en manuel sikkerhedskopi, skal du følge ovenstående trin.

# 3 Åbn phpMyAdmin og importer databasen.
Åbn først det lokale serverpanel. Herfra skal du åbne phpMyAdmin (hvis du bruger AMPPS kan du også blot indtaste ‘localhost / phpmyadmin’ i din webbrowser i stedet). Klik på import. Vælg derefter den sql backup-fil, du har gemt tidligere, under den manuelle sikkerhedskopi (igen, hvis du ikke gjorde den manuelle sikkerhedskopi, skal du følge trinnene ovenfor).

sqlimport

# 4 Find korrekt databasebruger / adgangskodeinfo, og opret en bruger i phpMyAdmin.
Åbn først din sikkerhedskopierede wp-config.php-fil i en teksteditor, som notepad, og søg efter DB_USER og DB_PASSWORD. Derefter skal du tage disse værdier (placeret hvor jeg blev mørklagt) og oprette en ny bruger med dette brugernavn og adgangskode ved at gå til databaser i phpMyAdmin og derefter klikke på check privilegier ved siden af ​​den rigtige database og derefter til sidst klikke på tilføj bruger.

checkprivilege

# 5 Erstat nogle webadresser
Så dit nye lokale websted bliver ikke vanvittigt og tænker, at det er placeret et andet sted, du skal redigere to felter i databasen. Webstedsområdet og hjemmet, under wp_options (hvis det kun viser 25 rækker pr. Side, vises hjemmet på 2. side). Rediger dem til http: // localhost / wp eller hvad du end valgte at navngive din mappe, og dit klonede websted er klar til brug.

SITEURL

Trin 4. Test & fejlfinding af dit WordPress-tema på dit klonsite

Dette er så let som at logge ind på admin-området på din lokale klon eller iscenesættelseswebsite. Installer og aktiver temaet for at se, hvad der sker. Alle disse trin er ikke påkrævet. De er bare nogle af de mange temafunktioner, du måske vil teste, hvis du skiftede temaer.

Aktivér wp_debug
Dette er en fantastisk måde at teste, om der er fejl i dit tema. Til aktiver wp_debug , åbn din wp-config.php-fil, og indstil wp_debug til sand, sådan:

definere ('WP_DEBUG', sandt);

Dette viser alle dine php-fejl og -meddelelser i forreste ende af dit WordPress-sted. Husk, at ikke alle meddelelser, der vises, vil ødelægge dit websted, men det er stadig en god ide at rette dem op.

wp-debug-fejl

Tilpassede indlægstyper
Hvis dit gamle tema brugte en eller flere indbyggede tilpassede indlægstyper, og dit nye tema ikke har noget tema, kan det se ud som om du har mistet alt dit indhold. Men rolig, det er stadig i din database. Du kan bruge et tredjeparts plugin, som Easy Content Types WordPress Plugin af Pippins Plugins, til at registrere dine gamle brugerdefinerede posttyper i dit nye tema. Hvis du ikke er sikker på, hvad navnene på dine tilpassede indlægstyper er, kan du spørge den gamle temaudvikler eller søge i det gamle temaegister_post_type funktion og find navnene på dine gamle brugerdefinerede indlægstyper.

Widgets
Det er en god ide at se på widgetindstillingerne, annoncepladser, sidefodssøjler og bredden på sidefeltet ud over alle andre widgetklare områder. På denne måde er der ingen overraskelser senere.

Menuer
Dobbeltkontrol af menupositionerne og formaterne i dit nye tema. Der er måske flere menuplaceringer eller en lodret navigation. Bare se temaet over, så du ved, hvor alle dine menuer vil være, når du aktiverer temaet på dit live site.

Send formater
Mange temaer bruger brugerdefinerede felter. Så hvis du bruger en til at definere en bestemt video / lyd / galleri / osv., Er du muligvis nødt til at ændre output af dine indlægsformater i dit nye tema. Dette kan gøres via underordnetema, så du kan fortsætte med at bruge den gamle meta på gamle indlæg, eller du kan muligvis bruge add_post_meta ()

plugins
Vi nævnte før, at hvis du ikke er en udvikler, skal du finde et nyt tema, der er kompatibelt med alle dine nødvendige WordPress-plugins. Bare for at være sikker på, at det er en god ide at teste dine plugins for at sikre, at de virkelig fungerer med dit tema. Hvis du er en udvikler, der har oprettet eller tilpasset et tema, er det nu også et godt tidspunkt at sikre dig, at dine tweaks ikke har haft effekt på plugin-kompatibilitet.

Kontroller browserkonsol
Åbn din browser for at se efter javascript-fejl. Hvis nogle ting ikke fungerer korrekt (javascriptrelateret), såsom skyder, rullemenuer, karruseller osv., Kan du tjekke browserkonsollen for fejl. Åbn bare din konsol for at se dine javascript-fejl, og hold musepekeren på dem for at se nøjagtigt, hvor fejlen er placeret.

konsol-fejl

Her er links til, hvor du finder din konsol til forskellige browsere:

Kontroller udvalgte billedstørrelser
Du skal muligvis uploade eller finjustere dine fremhævede billeder, når du skifter til dit nye tema. Den nemmeste måde, vi har fundet, er at bruge det gratis Image Cleanup WordPress-plugin. Plugin indekserer alle dine beskårne og ubrugte billedstørrelser, som du kan slette eller flytte til en ny mappe. Let peasy. Når du har renset huset, vil du igen beskære alle dine billeder med deres korrekte dimensioner. Nogle temaer som Total beskære billeder dynamisk, så du behøver ikke gøre noget. Men hvis dit tema ikke gør dette for dig, skal du bruge Regenerere miniaturebøger WordPress Plugin for at regenerere alle dine billeder i de rigtige størrelser.

SEO-kontrol
Desværre er der temaer med indbyggede SEO-indstillinger, og hvis du i øjeblikket bruger dem, vil du sandsynligvis ikke være i stand til at overføre dem til dit nye tema. I stedet skal du installere et SEO-plugin på dit live-site og udfylde indstillingerne, før du opdaterer.

Mobil- / browsertest
Hvis du valgte at oprette et online iscenesættelsessted via din WordPress-vært, har du muligheden for at lave nogle rigtige mobile test af din egen. Grib din tablet og telefon for at se, hvordan dit nye tema ser ud. Eller, hvis du valgte at installere dit nye tema på din lokale vært, kan du prøve en online responsiv simulator som f.eks Responsinator eller Cross browser-test.

Sørg for at besøge dine indlæg, sider og kontrollere, at alt er i orden. Når du har bekræftet, at der ikke er nogen problemer, er det tid til at gå videre til det sidste trin.

Trin 5. Installer & aktiver dit nye WordPress-tema på dit live site

Nu, hvor du har testet dit nye WordPress-tema grundigt, skal du logge ind på dit WordPress-dashboard og installere det på dit live site. Før du aktiverer temaet, skal du blot foretage en hurtig dobbeltkontrol ved at bruge Live Preview-indstillingen. Du kan bruge dette til at klikke gennem et par af dine sider bare for at være sikker på, at alt ser godt ud.

forhåndsvisning-tema

Et valgfrit trin ville være at installere et kommende snart plugin på dit websted, før du aktiverer dit nye tema. På denne måde, hvis du er nødt til at foretage tweaks til dit live-site efter at have aktiveret dit nye tema, vil dine besøgende se en smuk under konstruktion eller snart komme side. To plugins, vi virkelig kan lide, er WP-vedligeholdelsestilstand og Kommer snart Plugin af SeedProd.

Når du er klar til at gå, skal du blot navigere til Udseende> Temaer og klik på knappen for at “aktivere” dit nye WordPress-tema.

Afslutter

For nogen, der ikke har oplevet mareridtet ved et webstedstogvrag, kan dette virke som overdreven. En komplet overkomplikation af noget, der formodes at være enkelt. Tro mig – det er det ikke. Tænk på dette som at have en god sundhedsforsikring på toppen af ​​at spise sundt og træne, men til dit WordPress-websted. At arbejde hårdt for at fejlfinde dit tema lokalt minimerer din risiko for, at der sker noget dårligt på dit live-site.

Synes du denne guide var nyttig? Eller har du noget at tilføje? Fortæl os det i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map