Sådan migreres dit websted fra Joomla til WordPress

Sådan migreres dit websted fra Joomla til WordPress

Har du et websted, du vil flytte fra Joomla til WordPress? Efter vores mening er dette en fantastisk idé. WordPress er Hvis du i øjeblikket bruger Joomla som dit CMS, viser denne artikel dig nøjagtigt, hvordan du flytter dit websted på to forskellige måder.


Når det kommer til at flytte fra et CMS til et andet, er der normalt tre måder at gøre det på:

 1. manuelt
 2. Via et værktøj eller en service (plugin, udvidelse eller ekstern software)
 3. Ansæt en professionel

Det faktum, at du endte med denne artikel, betyder sandsynligvis, at du spekulerer på, hvordan du gør det selv, så vi kan tage mulighed 3 også fra bordet (men husk, at det er der, hvis du støder på uheld senere på vejen, og hvis du har et stort eller komplekst websted, det er sandsynligvis din bedste mulighed). Den første mulighed skal kun bruges, hvis du er en erfaren udvikler. Igen betyder det faktum, at du ser dette op, sandsynligvis, at du ikke er en SQL- og PHP-ekspert, der er klar til at tackle manuelt. Det efterlader os med god ol nummer 2.

I dette indlæg tager vi fat på, hvordan du flytter dit websted ved hjælp af et værktøj eller en tjeneste, i dette tilfælde et gratis plugin kaldet FG Joomla til WordPress.

Forskelle mellem Joomla og WordPress

Lad os først se på et par udfordringer, som du måske støder på, inden vi undersøger hvordan du flytter dit websted fra Joomla til WordPress. Den største bekymring, som de fleste mennesker har, når de flytter fra et CMS til et andet, især hvis de bruger en service, er måske, at selvom Joomla og WordPress begge er ”content management systems”, startede de med forskellige målmarkeder i tankerne. På grund af dette er de endte med at blive ganske forskellige.

Joomla var oprindeligt beregnet til at være en CMS, hvorimod WordPress startede simpelthen som en klar, let at bruge blogplatform. Dette betyder, at ikke kun administratorgrænsefladerne er forskellige, den måde, hvorpå hver CMS strukturerer webstedsindhold, faktisk også er forskellig.

Komponenter vs widgets

Joomla-komponenter beskæftiger sig med alle former for indhold uden for artiklen, inklusive ting som Menuer, overskriftsbilleder og lignende, som håndteres ganske forskelligt af WordPress.

I WordPress får widgets normalt et eller flere angivne områder, hvor du kan vælge at vise dem indtil videre stort set det samme.

Temaer vs skabeloner

Her er der ikke rigtig meget af forskellen. Skabeloner og temaer handler begge om, hvordan indholdet i databasen udsendes og arrangeres for besøgende.

Bannere, kontaktformularer osv

Dette er funktioner, der er inkluderet i Joomla standard og har ikke et direkte modstykke i kerne WordPress. Men vær sikker på, at der er plugins, der kan installeres, der håndterer denne slags ting.

Inden for FG Joomla til WordPress-plugins vigtigste funktioner, handler mange af dem faktisk med at konvertere disse ting til deres passende WordPress-modstykker (men i tilfælde af den gratis version af plugin eksporteres ikke kontaktformularoplysninger – dog er det let nok at Opret en kontaktformular med plugin).

Så med de bekymrede adresser, lad os komme i bevægelse!

Sådan migreres Joomla til WordPress med et plugin

Inden du faktisk begynder at prøve at flytte dit websted, er det i din bedste interesse at tage backup af det. Du kan f.eks. Bruge Joomla Akeeba udvidelse, eller sikkerhedskopiere dit websted manuelt. Du bør også teste farten på lokal udvikling. Du kan tjekke vores guide til installation af WordPress lokalt for at se, hvordan man opsætter en. Eller bare installer WordPress i en ny mappe, hvis du allerede har en lokal opsætning for Joomla.

Ved at teste din migration fra Joomla til WordPress lokalt kan du finde frem til alle kinks på din egen tid og i privatlivets fred på din egen lokale server. Så når du har justeret WordPress-versionen af ​​dit websted til perfektion, kan du bruge denne vejledning til at flytte dit websted fra localhost til live server.

1. Installer WordPress i en ny mappe i konfiguration af lokal udvikling

Hvis du har Softaculous eller lignende software i din Cpanel til din lokale dev-server, kan du blot installere WordPress med et enkelt klik.

Hvis ikke, skal du downloade den nyeste version af WordPress fra deres side. Opret derefter en ny mappe i din www- eller htdocs-mappe (afhænger af opsætningen), for eksempel joomlamove.

Installer WordPress lokalt

Åbn derefter din lokale phpMyadmin og opret en ny database samt kontroller dine brugerkonti.

Åbn nu WordPress-mappen i din browser, og du skal se en installationsskærm, der beder dig om at vælge et sprog. Vælg det sprog, du vælger, og udfyld derefter databaseoplysningerne.

Vælg nu bare et stednavn og brugernavn / adgangskode, så er du færdig. Du har nu oprettet dit flytte testwebsted lokalt, så det er tid til at gå videre til næste trin.

2. Installer FG Joomla til WordPress-plugin på dit lokale testsite

FG Joomla til WP er et gratis plugin udviklet til at flytte alt dit indhold fra det ene CMS til det andet. Som nævnt er det gratis og heldigt, for du kan findes i WordPress-plugin-biblioteket på dit dashboard.

Tilføj nyt plugin - Joomla til WordPress

Sådan installeres plugin-login til din lokale version på wp-login.php-siden og åbner plugins-skærmen. Du skal blot søge efter FG Joomla til WordPress plugin for at installere og aktivere det.

Installer FG Joomla til WordPress Plugin

3. Begynd migrering af Joomla til WordPress

Sådan bruges pluginhovedet over til Værktøjer> Import og klik på linket “kør importør” under Joomla (FG) overskrift.

Brug nu funktionen til at “tømme alt WordPress-indhold.”

Gå til plugin-skærmen, og ryd alle WordPress-data.

Når du bliver bedt om det, skal du udfylde webstedets webadresse og alle de relaterede databaseoplysninger nøje. Husk at tjekke tabelpræfikset i din PhpMyAdmin. Når du har udfyldt alt, skal du sørge for at teste din databaseforbindelse.

Udfyld derefter resten af ​​indstillingerne for, hvad der passer til dine behov. For eksempel at vælge at importere metasøgeord som tags. Jeg vil også anbefale, at du vælger at ikke importere fremhævede billeder med denne version af plugin, da det ikke lykkedes at importere de korrekte billeder under vores test.

4. Tid til at flytte

Klik blot på start / genoptag import, og lad plugin gøre det er magi. Dette kan tage lidt tid afhængigt af størrelsen på dit websted. Hvis det er vellykket, skal du få en “Import afsluttet!” besked som vist nedenfor.

Start Importer + FG Joomla til WordPress Plugin

Hvis du har interne links i dit indhold (som du skal) skal du sørge for at rulle ned forbi loggen og klikke på knappen Rediger interne links.

Ændre interne links - FG Joomla til WordPress Plugin

5. Adresse udvalgte billeder

Hvis du bruger de viste billeder-funktion i Joomla, bliver tingene lidt mere komplicerede her. Hvis du ikke deaktiverede funktionen for fremhævede billeder, og du ser på resultaterne. Du vil se, at plugin ved et uheld har gjort det første billede af indlægget til det fremhævede billede af indlægget, i stedet for det faktiske fremhævede billede.

Men alt andet indhold er intakt, inklusive billeder i det forskellige indlæg, og de interne links fungerer alle (vigtigst af alt er permalinks formateret nøjagtigt på samme måde, så du behøver ikke at foretage nogen omdirigeringer til eksisterende indhold).

Hvis du kun har et par artikler i Joomla, hvor det fulde artiklebillede adskiller sig fra det første billede i selve artiklen, kan det være bedre at fravælge muligheden for at importere det fremhævede billede i importindstillingerne og derefter blot opdatere dine indlæg manuelt i den nye WordPress-version.

Men når en masse indlæg er berørt, bliver det en temmelig kompliceret opgave, der involverer flytning af en masse data, der er et passende emne til et komplet dybdegående indlæg fra sin egen (hvis du er interesseret i at se et eksempel på en løsning, lad mig vide det i kommentarerne, jeg fik allerede ca. 30% af vejen inden jeg indså kompleksiteten af ​​den aktuelle opgave).

6. Flyt moduler til widgets

Her er et andet punkt, hvor forskellen mellem de to CMS gør overgangen fra Joomla til WordPress lidt kompliceret: moduler og widgets. Det gode nyheder er, at mange af de ofte anvendte sidebjælker eller sidehoved / sidefodsfunktionsbaserede moduler har nøjagtige modstykker i WordPress.

Det dårlige nyheder er, at du normalt ikke har så meget frihed, når det kommer til placering af widgets, som du gør med placering af forskellige moduler på dit Joomla-websted. Så migrationen er muligvis ikke perfekt.

Sidebjælke / Fodnote (Header)

De fleste temaer har widgetområder i sidefeltet og sidefoden. Hvis det er de eneste steder, du har moduler, så gør det tingene ganske enkle, da der er mange lignende muligheder tilgængelige. Sådan ser modulområdet på vores eksempel Joomla-site ud:

Joomla modulområde

Og her ser det ud som WordPress-widgetområdet:

WordPress-widget-område

Måske har du også mange ligheder. Gå til Udseende> Widgets og se om WordPress ikke har det, du har brug for.

Brugte du et søgemodul i Joomla? Træk og slip blot søgemodulet fra i WordPress til widgetområdet. Du kan gøre det samme for navigationsmenuer, billeder, seneste indlæg eller kommentarer, bare for at nævne nogle få.

Søgemaskine - WordPress

Så er der moduler, som der ikke er nogen indbygget widget til i WordPress, men som du kan installere plugins for at få adgang til. Der er for eksempel det “mest populære artikler” -modul, som jeg bruger på mit Joomla-sted, jeg kan installere et tilsvarende plugin, der tilbyder den samme funktionalitet.

Gå over til Plugins> Tilføj nyt, og søg efter “mest populære indlæg”. Du har et par forskellige indstillinger, men lader med WordPress Populære indlæg, i dette eksempel.

WordPress Populære indlæg Plugin

Installer og aktiver plugin. Gå nu tilbage til Udseende> Widgets, og rulle til bunden, og du skal se widget til populære indlæg i WordPress.

WordPress Populære indlægs widget

Du kan gentage denne proces med andre Joomla-moduler, der ikke er let tilgængelige i kerne WordPress som widgets, da de fleste har et tilsvarende gratis plugin.

Andre områder (logoer, overskriftsbilleder, ETC)

Så der er et modul, du gerne vil passe ind, som et logo eller et hovedbillede, der ikke går i de tildelte widgetområder. Hvis det er et overskriftbillede eller -logo med de nyeste temaer, kan du blot bruge WordPress Customizer til at tilføje det i.

Naviger til Udseende> Tilpas og se, hvad dine muligheder er for det tema, du har valgt (logo er typisk en mulighed i “Site Identity” eller “Header” eller lignende afsnit)

WordPress Customizer

Der er dog normalt begrænsede muligheder for de fleste temaer, og selvom du har mange, kan de muligvis tilbyde muligheder for at placere indhold på det nøjagtige sted, du ønsker.

Hvis du har et komplekst Joomla-websted med en masse bevægelige dele, kan det være en god ide at tage et kig på WordPress-temaer med inkluderede sidebygere (for eksempel vores Total WordPress-tema), der giver dig mulighed for let at placere blokke med indhold, nøjagtigt hvor du ønsker, uden at skulle skrive en enkelt kodelinje. Eller prøv en af ​​de bedste træk-og-slip-sidebygere med et forsøg med dit nuværende tema (bare ved, at hvis temaet ikke blev bundtet med plugin, eller hvis det ikke eksplicit angiver kompatibilitet, kan du kontakte kontaktforfatteren bare for at være sikker på, at du ikke har problemer med plugin).

Kontaktformularer / bannere

Når det kommer til kontaktformularer, bannere og andre komponenter fra Joomla, er du sandsynligvis nødt til at stole på en lignende taktik som med den mest viste artikel, installere et plugin, der tilføjer den funktionalitet, du vil, til WordPress.

Hvis du vil oprette og administrere kontaktformularer, kan du næppe gøre det bedre end Kontaktformular 7 plugin.

Konkret form plugin - WordPress

Følg de samme trin, der er beskrevet ovenfor, installer og aktiver det. Dette tilføjer et nyt menupunkt til dit admin-dashboard kaldet “Kontakt”, hvor du går til at administrere dine kontaktformularer. Nu kan du manuelt flytte oplysningerne fra dine Joomla-kontaktformularer:

Flyt kontakter fra Joomla til WordPress

Til de nye kontaktformularer, du opretter med Contact 7-pluginet.

Flyt kontakter fra Joomla til WordPress - WordPress-kontakter

Det skulle være det! Hvis du har andre Joomla-sektioner til at flytte over som en e-handelsafdeling, skal du bare se på de tilgængelige WordPress-plugins. For eksempel kan du prøve WooCommerce. Det er en nem at bruge plugin, så det ville ikke være noget problem at tilføje et par produkter.

Bonusplugin: CMS2CMS Joomla til WordPress

CMS2CMS: Automatiseret Joomla til WordPress Migration

Leder du efter et alternativt plugin til at flytte alt indhold fra din eksisterende Joomla-webside til WordPress? Nogle gange er det dejligt at have indstillinger. Den automatiserede Joomla til WordPress datamigreringsplugin udviklet af CMS2CMS er en god anden.

Med dette plugin er du kun 6 hurtige skridt væk fra at flytte dine Joomla-baserede webstedsdata til WordPress. Disse er:

 • Download plugin, og installer / aktiver det på dit nye WordPress-websted
 • Opret en CMS2CMS-konto
 • Angiv din nuværende URL-adresse til Joomla-webstedet
 • Download zip-filen til Connection Bridge (et script oprettet til at forbinde dine eksisterende og nye websteder), og tag derefter ud CMS2CMS-mappen, der er placeret inde i zip-filen
 • Upload den udpakkede mappe til rodmappen på dit eksisterende Joomla-websted (hvor index.php-filen er placeret) via FTP-klientsoftware
 • Når alt er indstillet, skal du klikke på Bekræft forbindelse

Hvorfor er det automatiserede Joomla til WordPress datamigrerings plugin værd at være opmærksom på? Enkel. Først og fremmest kan du udføre en gratis demo-migrering for at få vist forhåndsvisning af migrationsresultaterne, før du tilmelder dig en service (dette er et premium-servicebaseret plugin, der opkræves efter størrelsen på dit websted). Desuden kan du vælge, hvilke indholdsemner, og hvor du vil flytte dem.

Dette plugin er en bekvem måde at undgå en manuel migrering af indhold fra Joomla. Du kan migrere dit websted til WordPress på så få minutter (afhængigt af størrelsen på dit websted).

Konklusion

At flytte din CMS fra Joomla til WordPress kan være en kompleks opgave, men det behøver ikke at være overvældende. Det ville sandsynligvis ikke være en god ide at forsøge at gøre det manuelt med lidt til ingen udviklingserfaring, men ved hjælp af et plugin som FG Joomla til WordPress skulle du være i stand til at styre. Belønningen i slutningen af ​​tunnelen er bestemt værd. Med WordPress ‘markedsandel konstant under stigning, og Joomla er ved tilbagegang, er det svært at føle, at WordPress ikke er det bedre valg på lang sigt.

Forhåbentlig var denne guide i stand til at hjælpe dig gennem processen med at flytte dit websted fra Joomla til WordPress. Disse trin skal fungere for de fleste blogs og mindre websteder, men hvis du har en kompleks eller brugerdefineret Joomla webstedsopsætning, kan du stadig kontakte en professionel for at få hjælp.

Hvis du i øjeblikket flytter dit websted til WordPress, eller hvis du har spørgsmål til migrationsprocessen Joomla til WordPress, skal du fortælle os det i kommentarerne herunder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map