Sådan konfigureres Google Tag Manager til WordPress

Sådan konfigureres Google Tag Manager til WordPress

Google Tag Manager er et så stærkt værktøj, at jeg blev forfærdet over manglen på information, da jeg undersøgte dette indlæg. Nå, ikke ligefrem en “mangel på information” i sig selv, men den tilsyneladende manglende evne ved de få tilgængelige stillinger til at forklare hvad Google Tag Manager er, og hvad der gør.


Hvis du leder efter mere information om Google Tag Manager, og hvordan du konfigurerer det på dit WordPress-sted, skal du ikke lede længere. Fordi du kom til det rigtige sted.

I dette indlæg beskriver vi:

 • Hvad Google Tag Manager er
 • Hvorfor du har brug for at bruge værktøjet, og
 • Sådan installeres det på dit WordPress-sted manuelt eller ved hjælp af et plugin

Desuden demonstrerer vi Google Tag Manager i handling for at give dig en idé om, hvad du kan opnå med et taghåndteringssystem som ingen andre. Vi siger dette, fordi der findes en række andre taghåndteringssystemer som Tealium, Qubit og Adobe Experience Platform Launch bare for at nævne et par.

At der af vejen er meget at lære, så lad os dykke lige ind.

Hvad er Google Tag Manager?

Google Tag Manager er et fantastisk værktøj til dine behov for digital sporing. Det giver dig mulighed for at distribuere tags på dit websted uden at redigere din kode. Vagt meget? For at give dig et klarere billede, lad os først definere et tag med hensyn til digital sporing.

Et tag er kun et stykke JavaScript-kode, som du tilføjer til dit websted, så du kan aktivere tredjepartsfunktioner såsom trafikanalyse, reklame og live chat blandt andet. I nogle cirkler er tags også kendt som web beacons eller tracking pixels.

Et godt eksempel på et tag er Google Analytics-sporingskoden, du tilføjer til dit websted, så du kan spore din trafik.

Hele formålet med et tag er at indsamle besøgende data til analytiske og digitale marketingværktøjer. Virksomheder, der leverer disse tags f.eks. Google Analytics, AdWords, Facebook, LinkedIn osv. Er kendt som tagleverandører.

Hvorfor Google Tag Manager?

Traditionelt betyder implementering af tags på dit WordPress-websted at redigere din kode manuelt (eller rettere direkte). På WordPress betyder det at redigere forskellige filer såsom header.php og functions.php blandt andre.

Hvis du fortsat tilføjer JavaScript-kode til dine filer, vil det sænke dit websted. Desuden åbner det dit websted for sikkerhedssårbarheder, især hvis du henter tags fra upålidelige kilder.

Der er også problemet med at bevare al den kode, du tilføjer til dine sider. For eksempel skal du opdatere tags, hvis der er ændringer, og det betyder at grave dybt ned i din kode. Igen, dette er ikke nybegyndervenligt. Der er også masser af plads til fejl. Du ved, at fejle er menneske.

Hvad skal man gøre?

Hvis du har flere tags, kan du henvende dig til Google Tag Manager for at holde styr på dem alle fra et centralt sted.

Her er et par fordele ved at køre punktet hjem:

 • Med Google Tag Manager behøver du aldrig at kopiere fortidens kodeblokke ind på dine websider nogensinde igen.
 • Du kan migrere alle eksisterende tags til Google Tag Manager
 • Google Tag Manager tilbyder dig en enkelt container til at distribuere flere tags og administrere dem fra et intuitivt instrumentbræt, der gør hele processen til en leg
 • Dette tagadministrationssystem giver dig mulighed for at distribuere tags hurtigt. I stedet for at kopiere og indsætte din Google Analytics-kode på dit websted skal du for eksempel blot tilføje dit Google Analytics-sporings-id til Google Tag Manager og viola – Google Analytics findes på dit websted
 • Opsætning af Google Tag Manager på dit WordPress-sted er så let som A, B, C – Det er nemt at tilføje GTM til WordPress manuelt. Brug af et plugin er endnu lettere. Vælg den metode, der fungerer for dig.
 • Google Tag Manager hjælper dig med at indsamle en masse data til dine markedsføringsbehov. Data, som du muligvis ikke kan fange ved hjælp af anden sporingssoftware. Dette oversættes til rettidige og nøjagtige data – den slags data, der betyder hele forskellen mellem succes og fiasko.
 • Klik og gå for at tilføje tags til dit websted, da Google Tag Manager leveres med mange indbyggede integrationer såsom AdWords, Analytics, Google Optimize, Adometry, Crazzy Egg, LinkedIn og Shareholic blandt andre
 • Derudover kan du oprette ubegrænsede tags takket være brugerdefineret HTML-support

Og alt hvad du skal gøre er at installere Google Tag Manager-koden på dit websted enten manuelt eller via et plugin.

Google Tag Manager “behandler” derefter JavaScript-koden for dig og leverer derefter funktionaliteten til dit websted via containeren. Er det endda mening? Jeg håber bestemt, at det gør det.

I stedet for at tilføje Google Analytics-koden til dit websted, skal du bare integrere Analytics med GTM, og dit arbejde er gjort. Hør I, hør I – tilføjelse af tags i Google Tag Manager er tingene i 4. klassinger, som du aldrig har brug for en udvikler nogensinde igen.

Hvis en million er færdige funktioner, vil du undre dig over, hvorfor Google Tag Manager er gratis. Ja, du læser det rigtigt. Det er gratis. Men så er der premium-versionen med endnu flere funktioner og 24/7 support. Jeg er stadig tvivlsom om, at du nogensinde har brug for premiumfunktionerne når som helst snart, fordi den gratis version er pakket til randen amigos. Pakket med alle de funktioner, du har brug for for at indsamle data som fordele.

For eksempel kan du fange endda som brugere, der ser videoer. På toppen af ​​det kan du se, hvor længe hver bruger har set videoen. Og det er bare toppen af ​​isbjerget, du kan samle en masse målinger.

Ulemper

 • Den gratis version af Google Tag Manager tilbyder ikke premium support
 • Der er en læringskurve, men så igen, YouTube har et par gode videoer på Google Tag Manager. Mot slutningen af ​​dette indlæg er du velkommen til at tjekke nogle af de videoer, vi vil anbefale i ressourceafsnittet

Dette er ikke en udtømmende liste over fordele / underskud, så vi skal fortsætte med det. Lad os rulle ærmerne op og komme ned og blive beskidte.

Sådan konfigureres Google Tag Manager i WordPress

I dette afsnit installerer vi Google Tag Manager på dit WordPress-sted:

 • Manuelt og
 • Via et plugin

Lad os komme videre til vores forretning uden yderligere problemer.

Opret først en Google Tag Manager-konto

Det første trin involverer oprettelse af en gratis Google Tag Manager-konto. Dette låser det berømte GTM-dashboard og de tags (eller sporings-ID), du har brug for, for at integrere værktøjet med dit WordPress-sted.

Gå til Google Tag Manager-websted. Log ind med din Google-konto (eller opret en konto, hvis du ikke allerede har en) som vist nedenfor.

Du bliver omdirigeret til det smukke administrationspanel for Google Tag Manager. Klik derefter på Opret konto link, som vi fremhæver i screengrab nedenfor.

google tag manager admin

På det næste skærmbillede skal du indtaste dit kontonavn (dette kan være din virksomhed), vælge dit land og trykke på Blive ved knap.

oprette en ny Google Tag Manager-konto

Indtast derefter dit domænenavn i Beholdernavn felt og vælg Web. Derefter rammer du skab knappen, som vi detaljerer nedenfor.

Accepter serviceaftalen og betingelserne for databehandling af Google Tag Manager som vist på følgende billede.

Følgende pop-up med din Google Tag Manager installationskoder vises.

Hold ovenstående fane åben, da du har brug for disse to koder for at opsætte Google Tag Manager på dit WordPress-sted manuelt. Som du vil bemærke, tilbyder GTM instruktioner om, hvor koderne skal indsættes, men det kan være udfordrende, hvis du er den absolutte begynder.

Vær dog ikke bekymret, vi viser dig nøjagtigt, hvad du skal gøre i det kommende afsnit.

Vigtige bemærkninger, før du fortsætter:

 • Sikkerhedskopier dit WordPress-sted, før du foretager ændringer i dine temafiler
 • Endnu bedre skal du oprette et WordPress-underordnet tema og redigere det i stedet for overordnet tema

Opsætning af Google Tag Manager manuelt

I en ny fane skal du logge ind på dit WordPress admin-kontrolpanel og navigere til Udseende> Editor.

Bemærk, fra billedet ovenfor bruger vi et underordnet tema i det gratis elegante WordPress-tema i vores eksempel. Vi har også kopieret et par filer, f.eks. header.php, footer.php, rlt.css og 404.php til barnets tema. Vi indsætter vores Google Tag Manager installationskoder i header.php fil.

Klik på Theme Header (header.php) fra højre filnavigator til start header.php inden for temaeditoren.

Fra vores GTM-konto siger instruktionerne, at du skal indsætte den første kode højt i og den anden kode umiddelbart efter åbningen  tag.

Kan du se  og  tags i din header.php fil? Det  tag i WordPress ser måske en smule anderledes ud. For eksempel ser vores ud >. Kan du se det på billedet ovenfor? Jeg ved, at du gør det, så lad os komme videre.

Kopier den første kode fra Google Tag Manager, og indsæt den højt i  element som vist på billedet herunder.

Kopier derefter den anden kode og indsæt den umiddelbart efter åbningen  tag som vist nedenfor.

Endelig, ramt Opdater fil knappen nederst på skærmen for at gemme dine ændringer. Nu er Google Tag Manager installeret på dit websted. Temmelig let, he?

Men lad os sige, at du ikke kan lide at redigere kode og hellere vil bruge et plugin i stedet.

Sådan føjes Google Tag Manager til WordPress via Plugin

I dette afsnit skal vi bruge en fin plugin, der kaldes DuracellTomis Google Tag Manager til WordPress. Det er tilgængeligt på WordPress plugin repo, hvilket betyder, at du kan installere det direkte fra dit WordPress admin dashboard. Når det er sagt, lad os komme ned på arbejde.

Naviger til Plugins> Tilføj nyt i din WordPress admin menu.

Gå ind i DuracellTomis Google Tag Manager for WordPress i søgefeltet, og når du først har fundet plugin, skal du trykke på Installer nu knap.

Når du har installeret plugin, skal du klikke på Aktiver knappen som vist nedenfor.

En meddelelse øverst på din skærm vil informere dig om, at du skal indtaste din GTM-ID for at begynde at bruge Google Tag Manager til WordPress. Klik på indtast dit GTM ID link som vist nedenfor.

Du kan finde dit GTM-ID i din Google Tag Manager-konto som vist nedenfor.

Kopier GTM-ID fra din Google Tag Manager-konto, og gå tilbage til dit WordPress admin-kontrolpanel. Tilbage på dit WordPress-sted, indsæt GTM-ID’et og tryk på Gem ændringer knappen som vist nedenfor.

Og det er det! Du lærte lige, hvordan du tilføjer Google Tag Manager til dit WordPress-sted ved hjælp af et plugin. Måde at gå kompis, måde at gå. Du er en hurtig undersøgelse.

Nu, hvor du med succes kan tilføje Google Tag Manager til dit WordPress-sted, så lad os give det et testkørsel. Til denne del tilføjer vi Google Analytics til dit websted uden at kopiere en indsættelseskode på dit header.php.

Hvis du allerede har Google Analytics-koden på dit websted, skal du først slette den, eller du vil fange de samme data to gange. Og det ønsker vi bestemt ikke i dine markedsføringsrapporter.

Sådan føjes Google Analytics til dit WordPress-websted ved hjælp af Google Tag Manager

Gå tilbage til din Google Tag Manager, og klik på Tags i venstre navigationsmenu.

Derefter rammer du Ny knappen som vist nedenfor.

Navngiv dit tag på det pop-up, der vises, og klik derefter på Tagkonfiguration for at vælge et tag (Google Analytics i vores tilfælde).

Vælge Google Analytics – Universal Analytics som vist på følgende billede.

Ved at gøre dette fører du tilbage til tagkonfiguration. Vælge Sidevisning under Spor Type da vi gerne vil rapportere alle sidevisninger til Google Analytics. Se billedet nedenfor.

Under Google Analytics-indstillinger, vælge Ny variabel. Dette åbner en ny boks, hvor du indtaster dit Google Analytics sporings-id. Glem ikke at navngive din variabel som vist på billedet herunder.

For at finde dit Google Analytics-sporings-id skal du logge ind på din Google Analytics-konto og vælge kontoen til dit WordPress-sted (gør dette, hvis du har flere webejendomme på din Google Analytics-konto).

Klik derefter på Admin og naviger til Sporingsinfo> Sporingskode. Du skal se dit sporings-id, som vi fremhæver med varenr. 3 nedenfor.

Kopier sporings-ID’et og indsæt det i den variable konfigurationsboks. Så tryk på Gemme knappen som vist nedenfor.

Nu skal vi bare indstille en trigger til Google Analytics-tagget. Klik Udløsning at vælge eller oprette en ny trigger.

Da vi ønsker at spore trafik på alle sider, kan vi gå med den eksisterende trigger (eller oprette en ny brugerdefineret en. For at spare tid valgte jeg den eksisterende Alle sider trigger som vist nedenfor.

Endelig, ramt Gemme knap.

Test dit tag

Dit Google Analytics-tag er ikke live på dit websted endnu, men du kan kontrollere, om det fungerer ved at trykke på Eksempel knappen, som vi illustrerer på følgende billede.

Når Google Tag Manager er gået i preview-tilstand, skal du indlæse dit websted igen. I Google Tag Manager-konsolevinduet i bunden af ​​dit browservindue skal du se mærket, der blev fyret, når du indlæste dit websted igen.

Hvis du logger ind på din Google Analytics-konto og navigerer til Realtid, ser du den sidevisning, du lige har udløst ved at indlæse dit websted igen.

Der er det! Du kan bestemt se det på billedet ovenfor? Kom nu, jeg tilføjede en pil for at gøre det lettere for dig. Husk, at vi ikke behøvede at tilføje Google Analytics (JavaScript-kode) direkte til vores websted for at indsamle data – al datarapportering sker Google Tag Manager.

Det samme gælder for alle tags, du tilføjer via Google Tag Manager – du vil aldrig tilføje nogen kode til dit websted. Hvor sødt?

Men vores Google Analytics-tag er kun live for os, ikke de brugere, vi agter at spore. For at gøre mærket live på webstedet og begynde at registrere faktiske data, skal du blot trykke på Indsend knappen som vist nedenfor.

Dette vil starte et pop-up-billede, der giver dig mulighed for at navngive din version og tilføje en beskrivelse. Se billedet nedenfor.

Endelig, ramt Offentliggøre knappen som vist på billedet ovenfor. I slutningen af ​​det hele skulle din live Google Analytics se sådan ud:

Dette, mine damer og herrer, er sådan, at du bruger Google Tag Manager. Du kan tilføje en million og en tags på en lignende måde, og dit websted behøver ikke at bære al koden. Jeg opfordrer dig til at udforske Google Tag Manager for at finde ud af, hvor meget du kan opnå med dette værktøj.

Mellem dig og mig er jeg solgt og som du måske har bemærket. Dette er første gang, jeg installerede tinget på min live blog. Jeg planlægger også at bruge Google Tag Manager på mine andre blogs.

Yderligere ressourcer

Vi håber, at vores selvstudie pegede dig i den rigtige retning, så vidt du forstå og implementerer Google Tag Manager på dit WordPress-websted. Hvis du gerne vil lære mere, er her et par ekstra ressourcer (vi lovede, gjorde vi ikke?) Til din seerglede.

Afslutter vores guide til Google Tag Manager til WordPress

Google Tag Manager er et magtfuldt værktøj, der lægger en masse magt i dine hænder, så vidt det drejer sig om at styre tags og indsamle handlingsbare data.

Du kan opsætte værktøjet let og hurtigt, hvilket betyder, at du har mere tid til at planlægge, hvordan du bruger alle de data, du samler. Indsamling af rettidige data er også stor. Så hvorfor ikke give det en chance?

Har du tanker eller spørgsmål om Google Tag Manager? Lad os lære sammen. Del dine tanker i kommentarafsnittet nedenfor. Skål og glad data mining!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map