Sådan konfigureres adgang på forfatterniveau for folk, der udgiver på dit WordPress-websted

Sådan konfigureres adgang på forfatterniveau for folk, der udgiver på dit WordPress-websted

WordPress er den perfekte platform til at oprette en blog eller et websted med flere forfattere. Uanset om du lancerer et samarbejdsprojekt, eller du vil begynde at arbejde med en freelance indholdsskaber for at udvide din blog, giver WordPress dig masser af muligheder for at administrere adgang til dit websted.


Der er dog nogle vigtige punkter, der skal tages højde for, før du begynder at give brugerne adgang til dit WordPress-websted. Som det er almindeligt med WordPress, er der mere end en måde at hud en kat på. At give folk adgang til dit websted er ingen undtagelse. Forkert det, og du kan bringe dit websted i fare. Det er også muligt at svække websikkerheden og muligvis åbne dig for dyre brugerfejl. Gør det dog rigtigt, og du kan gøre processen med at acceptere indhold fra flere forfattere meget mere effektiv og sikker.

I denne artikel vil vi dække, hvordan du konfigurerer adgang på forfatterniveau for folk, der udgiver på dit WordPress-websted eller din blog. Vi ser på et par af de bedste brugerroller, og hvem vi skal tildele dem til. Vi dækker også, hvordan man tilpasser kapaciteterne i de eksisterende WordPress-brugerroller eller opretter en ny rolle med brugerdefinerede funktioner på dit websted. Med det rigtige plugin er dette meget lettere, end det lyder.

Forståelse af WordPress-brugerroller

Ud af kassen har WordPress et godt sæt brugerroller. Fra den kraftfulde administratorrolle til den meget begrænsede abonnentrolle, for de fleste projekter bør der være en foruddefineret WordPress-brugerrolle, der matcher dine behov. Nogle gange er det dog ikke tilfældet. Når denne situation opstår, vil du være glad for at lære, at du kan tilpasse de foruddefinerede WordPress-brugerroller med relativ lethed samt oprette dine egne yderligere roller.

Før vi dækker mulighederne for at oprette brugerdefinerede WordPress-brugerroller og ændre de eksisterende roller, lad os se på standard WordPress-brugerrollerne for at hjælpe dig med at beslutte, om de er egnede til dit projekt, og hvilke du skal tildele til hvem.

Bedste brugerroller for yderligere bloggere og medforfattere

Hvis du eller en anden allerede allerede tager sig af administrationen og styringen af ​​dit WordPress-websted, og du bare ønsker at give en anden bruger adgang til dit websted for at tilføje indhold i form af nye WordPress-indlæg, kan bidragyderrollen være en god mulighed.

Denne rolle har dog begrænsninger, der muligvis ikke er kompatible med dine mål. Derfor kan du måske også overveje forfatterrollen. Lad os se på fordele og ulemper ved hver rolle for at hjælpe dig med at beslutte, hvordan du indstiller adgang til forfatterniveau for folk, der udgiver på dit WordPress-websted.

WordPress-brugerens rolle

Sådan konfigureres adgang på forfatterniveau for folk, der udgiver på dit WordPress-websted

Ovenstående skærmbillede viser det begrænsede adgang til WordPress-adminområdet, som brugere med bidragyderrollen har. Bidragsydere kan ikke få adgang til webstedsindstillingerne, administrere plugins, aktivere temaer eller få adgang til mange af de andre administrations- og administrationsaspekter af WordPress.

Mens de kan oprette nye indlæg, kan de ikke offentliggøre indlæg, redigere offentliggjorte indlæg eller få adgang til nogen indlæg oprettet af andre brugere. De kan heller ikke arbejde med WordPress-sider. Når en bruger med bidragyderrollen er færdig med deres indlæg, kan de trykke på knappen Send til anmeldelse. Dette signaliserer, at det er klar til behandling af en person med en passende brugerrolle (f.eks. Redaktør eller administrator).

Som du kan se fra dette skærmbillede, kan brugere med bidragyderrollen imidlertid ikke få adgang til WordPress Media Library. På grund af dette kan de ikke tilføje billeder eller andre mediefiler til deres indlæg. Dette er hovedbegrænsningen af ​​bidragyderrollen, og det kan muligvis gøre det uegnet til dine behov. Når alt kommer til alt er tilføjelse af billeder til blogindlæg en af ​​de bedste måder at skabe spændende webstedsindhold på. Derfor, medmindre du eller en anden person sørger for at tilføje billeder til blogindlæg, har bidragyderrollen sandsynligvis ikke nok adgang.

Sådan tilpasses WordPress brugerroller

Capability Manager Udvidet plugin

En mulighed er at bruge et passende WordPress-forfatteradministrationsplugin, såsom det gratis Kapacitetsadministrator forbedret plugin til at tilpasse bidragyder-brugerrollen. Tilpasning af WordPress-brugerroller er relativt ligetil. Det er simpelthen et tilfælde af at markere eller fjerne markeringen af ​​de relevante felter.

Tilpas bidragyderbrugerrolle

At holde styr på de ændringer, du har foretaget, og den nye adgang, du har givet til eksisterende brugere, kan dog blive forvirrende. I værste fald kan du, hvis det ikke administreres korrekt, ende med at give ubevidst adgang på højt niveau til et upassende undergruppe af dine brugere.

Hvis tilpasning af WordPress-kernefunktionalitet og ændring af brugerroller ikke appellerer, skal du ikke bekymre dig. Den gode nyhed er, at der er mere end én passende rolle for at tilføje nye brugere til dit websted i denne egenskab. For dit projekt kan en bedre rolle for dine indholdsskabere være WordPress-forfatterens brugerrolle.

WordPress-forfatterens brugerrolle

Forfatterrollen er det næste trin op fra bidragyderrollen med hensyn til kapaciteter. I modsætning til brugere med bidragyderrollen, kan forfattere uploade filer til dit WordPress-websted, hvilket giver dem mulighed for at tilføje billeder og videoer til mediebiblioteket og derefter til dine indlæg.

Forfatter Role Post Editor

Som du kan se fra ovenstående skærmbillede, har forfattere adgang til knappen Tilføj medier i WordPress-posteditoren. De kan også indstille det fremhævede billede til et indlæg. Dette giver dem alle de muligheder, de har brug for for at oprette et fuldt ud dannet indlæg på din blog.

Brugeradgang Tilpas forfatter

Du skal dog fortsætte med forsigtighed, når du overvejer, om du vil give en bruger forfatterrollen. De kan også offentliggøre indlæg samt redigere og slette deres egne offentliggjorte indlæg. Dette adgangsniveau er muligvis mere, end du er villig til at give. For at overvinde dette kan du som før bruge det gratis kapacitetsstyringsforbedrede plugin til at ændre, hvad brugere med forfatterrollen kan gøre på dit websted.

Bedste WordPress-brugerrolle for indholdsadministratorer

Når det kommer til at oprette en brugerkonto på dit WordPress-websted for en, der vil administrere indholdet på dit websted, er den bedste mulighed Editor-rollen. Denne brugerrolle er et niveau nede fra den højeste administratorrolle, så tildel den med omtanke til dine brugere.

Editor Rolle Post Editor

Ikke kun kan brugere med Editor-rollen oprette og administrere deres egne sider såvel som dem, der er oprettet af andre, men de kan også administrere de stillinger, der er oprettet af andre brugere. Da redaktører kan moderere kommentarer, har de nok muligheder for at styre alle aspekter af indholdsoprettelse på dit websted – perfekt til outsourcing eller bringe en ekspert på indholdsmarkedsføring med i dit team.

Tilpas redaktørens rolle

I de fleste tilfælde behøver de ikke at give regelmæssige bloggere og indholdsskabere Editor-adgang, idet forfatter- eller bidragyderrollerne ofte er mere egnede. Hvis du dog ansætter nogen til at gennemgå og offentliggøre det indhold, der er indsendt på dit websted af andre, er Editoren den bedste brugerrolle.

Afsluttende tanker

WordPress-brugerroller er flydende koncepter. WordPress kernesoftwareopdateringer kan foretage ændringer i brugerroller, enten tilføje nye roller eller ændre mulighederne i eksisterende. Desuden kan visse plugins tilføje nye roller eller tilpasse funktionerne i eksisterende brugerroller også, enten automatisk eller ved at give dig muligheden for selv at foretage ændringer.

Derfor er det en god ide at tjekke seneste dokumentation om brugerroller og muligheder for WordPress såvel som alle tredjepartsværktøjer, du bruger. At eksperimentere med brugerrollerne selv for at se nøjagtigt, hvilket niveau af adgang brugerne får til dit websted, er også en god ide, hvis du vil være sikker på, at du ikke giver væk nøglerne til dit hus, når du tager en ny blogger på dit sted.

Selvom det kan være fristende at blot give en ny bruger den højeste rolle, der er mulig for at sikre, at de kan få gjort jobbet, kan dette medføre et alvorligt brud på WordPress-webstedets sikkerhed. I stedet er det bedre at tænke over, hvilke muligheder en bruger faktisk har brug for, før han tildeles dem en rolle. Hvis du føler, at dine krav er unikke, kan du bruge det tidligere nævnte kapacitetsstyringsforbedrede plugin til at oprette en ny brugerdefineret brugerrolle eller udforske de andre WordPress multi-author management-plugins, der er tilgængelige.

Hvilke roller er rigtige for brugerne på dit websted? Har du brug for at oprette en brugerdefineret brugerrolle, der passer til dit projekt? Fortæl os venligst i kommentarerne herunder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map