Sådan kommer du i gang med WordPress: 2020-guide

Sådan kommer du i gang med WordPress

Så du ser efter at oprette et nyt websted. Du har en god idé om, hvad dit websted vil handle om, hvilket indhold du har på det, om du vil sælge noget, listen fortsætter. Nu for at komme i gang med WordPress!


Det ser ud til, at du alle er klar til at begynde, ikke? Men vent, hvad med din platform? Hvis du læser dette, har du sandsynligvis valgt – eller overvejer at vælge – WordPress. Men måske er du ikke sikker på, hvordan du begynder. Eller måske har du bare brug for en opdatering om, hvordan det fungerer. Denne artikel hjælper med at gøre processen lettere ved at tage dig trin for trin for, hvordan du kommer i gang med dit WordPress-websted.

Bemærk venligst: der er store forskelle mellem WordPress.com vs. WordPress.org. I denne guide deler vi tip til .ORG specifikt.

Trin 1: Find den bedste hosting til dit websted

Inden du kan bruge WordPress.org, har du brug for en hosting-service. Du kan konfigurere din egen server og installere WordPress på din computer, men når du lige er startet, er det lettere at abonnere på en service, der allerede har servere konfigureret og klar til at være vært for et WordPress-sted. Nogle tjenester er gratis, og andre betales; vi anbefaler at bruge en betalt, da de leverer tjenester og funktioner af højere kvalitet.

Ikke sikker på, hvilken type hosting eller hvilken vært der skal vælges? Vi forstår det fuldstændigt (og vi har været der før, WPExplorer har skiftet værter et par gange, før de finder en perfekt pasform). Der er et par forskellige typer af hosting at overveje, alle med deres egne fordele og ulemper. Du kan læse vores guide om den bedste WordPress-hosting, eller se på vores praktiske infografiske fremvisning af de bedste hostingindstillinger, vi vil anbefale til nye WordPress-brugere.

Indstillinger for WordPress-hosting

Bedste WordPress-hosting

Delt hosting er det, de fleste nye WordPress-brugere starter med. Det er en nem, budgetvenlig mulighed, der har ressourcer nok til at være vært for et nyt websted. De fleste delte værter tilbyder et klik med WordPress-installation, en rimelig mængde lager og båndbredde og nogle gange et par frynsegoder (som Google Adwords-kuponer eller endda et gratis domænenavn). Efter vores mening er den bedste delte hostingplan fra Bluehost. Fra kun 2,95 dollar pr. Måned (med vores specielle link) er det en fantastisk mulighed for dem, der lige starter med WordPress.

BLUEHOST DELET WORDPRESS HOSTING

Administreret VPS (som står for virtuelle private servere) er et skridt op fra delt hosting. Du deler stadig en server med andre brugere, men serveren er opdelt i sektioner, så du hver har din egen miniserver for bedre sikkerhed, privatliv og webstedsdrift. Plus med lykkedes VPS behøver du ikke at vedligeholde din server – hostingfirmaet håndterer softwareopdateringer og kode WordPress-opdateringer til dig, så du kan fokusere på dit websted. Vores valg for den bedst styrede VPS er svinghjul. De tilbyder fantastiske tjenester som gratis migration, indbygget cache, automatiske sikkerhedskopier og mere, hvilket giver dig en masse bang for din buck.

Svinghjul VPS WordPress Hosting

Og den sidste hosting-mulighed er Administreret WordPress Hosting, hvilket er, når hostingfirmaet fuldt ud administrerer din server for dig. Administreret hosting tilbyder flere funktioner og webstedsressourcer end delt, og mange administrerede værter vil tilbyde skalerbare hostingplaner, så du kan starte små og opgradere din server, når din virksomhed vokser. Vi har brugt administreret hosting fra WP Engine i årevis og er ekstremt tilfredse med kvaliteten af ​​vores hosting såvel som den fantastiske service fra deres supportteam. De tilbyder en fantastisk personlig plan for nye bloggere såvel som fantastiske premium- og virksomhedsplaner for websteder med høj trafik.

WP Engine Administreret WordPress Hosting

Trin 2: Vælg et domænenavn

Du har sandsynligvis allerede dit webstedsnavn eller en kortliste med navne valgt. Det er fantastisk! Hvis du ikke gør det, er der masser af artikler, der kan hjælpe dig med at brainstorme ideer. Bare husk på, at dit domænenavn skal afspejle formålet med dit websted og være interessant nok til at trække besøgende.

Den anden del af navngivning, der får lidt mindre opmærksomhed, er domænenavnet. I tekniske termer er et domænenavn den del af en URL, der identificerer IP-adresser (som identificerer computere eller enheder på et netværk) og websider. Mere enkelt er det din webadresse. Hvert domænenavn har et suffiks, f.eks. .Com eller .org. Du kan registrere ethvert domænenavn, du kan lide, som ikke allerede er taget – mod et årligt gebyr. Nogle værter giver dig en gratis domæneregistrering for det første år. Som en del af tilmeldingsprocessen kontrollerer værter også automatisk for at se, om domænet er tilgængeligt for dig at bruge. Men du kan altid købe et domænenavn direkte fra en registrator som NameCheap eller GoDaddy.

Når du har slået dig op i et domænenavn, skal du følge dit hostingfirmas instruktioner for at afslutte installationsprocessen. Du bliver sandsynligvis nødt til at pege dit domænenavn til din vært. Bare kontroller deres online dokumenter eller foretag en hurtig Google-søgning for at finde specifikke instruktioner. Nu begynder det virkelige arbejde!

De næste trin behøver ikke nødvendigvis ske i en bestemt rækkefølge. Du kan nu få adgang til dit betjeningspanel og vende din opmærksomhed på, hvad du føler er mest presserende.

Velkommen til WordPress

På dette tidspunkt kan det være nyttigt at se dit websted og se gennem dine administratorindstillinger. På denne måde ved du, hvad du skal arbejde med.

Trin 3: Tilpas dit webstedsdesign

WordPress bruger som standard et bestemt tema, som du kan holde fast ved som det er, tilpasse eller ændre det til et nyt tema.

Gratis temaer

WordPress har flere forinstallerede temaer at vælge imellem. At se bibliotek med gratis WordPress-temaer, Klik på Udseende> Temaer. Hvis du klikker på Tilføj ny -knappen ser du en liste over gratis WordPress-temaer fra WordPress.org-biblioteket sammen med detaljer om temaerne og indstillingen preview eller installer dem.

Tilføj nyt WordPress-tema

Du kan også vælge at installere et tema udviklet af en tredjepart. Mange velrenommerede websteder tilbyder gratis WordPress-temaer – inkluderet WPExplorer. Installation er lidt anderledes, da du bliver nødt til at downloade temaet. Ofte er dette en .zip med navnet på temaet. For at installere skal du blot gå til temamappen og klikke på Upload tema.

Upload af et WordPress-tema

Den næste skærm skulle bede dig om at søge efter temaet på din computer. Vælg din temafil (den .zip, vi nævnte), og klik for at installere. Det eneste, der er tilbage, er at klikke på aktivere for at bruge dit nye tema på dit websted.

Premium-temaer

Mens gratis temaer er en god måde at komme i gang på, er premium (eller betalt for) temaer guldstandarden. Tredjeparts premium-temaer tilbyder mere variation og inkluderer ofte mange flere funktioner end de temaer, du finder i det gratis temakatalog.

F.eks. Inkluderer alt WordPress-temaet en brugervenlig visuel sidebygger, indbyggede indstillinger til din portefølje, en tilpassbar blog, brugerdefinerede skrifttyper, ubegrænsede farveindstillinger og mange tons mere. Men vigtigst af alt inkluderer det en nem demoimportør, du kan bruge til at importere ethvert af temas live-demoer. Så med et par klik på jsut kan du starte dit webstedsdesign.

Samlet responsivt WordPress-tema til flere formål

Info & DownloadSe demoen

Men det er kun en mulighed. Der er mange premium-temaparkeder, hvor du kan købe et nyt tema til dit websted. Themeforest er et godt sted at begynde at finde et premiumtema med over 11.000 temaer at vælge imellem. Eller du kan gennemse de mange temasamlinger, vi har sammensat her på WPExplorer.

Når du har fundet, købt og downloadet det tema, du ønsker, skal du installere det (ligesom vi dækkede i sektionen med gratis temaer). Gå over til Temaer> Tilføj nyt at uploade, installere og aktivere. Hvis dit premium-tema inkluderede bundrede plugins, kan du muligvis se yderligere instruktioner eller meddelelser om installation af anbefalede plugins.

Tematilpasning

Andre dele af dit udseende, som du vil tilpasse, er widgets, menu (r), overskrift og baggrund. Disse kan alle ændres vha tema tilpasning som du kan finde under Udseende (lige under indstillingen temaer). Klik på det for at åbne kærlighed WordPress-brugerdefineret:

WordPress Theme Customizer

WordPress leveres forudindlæst med et antal widgets, hvoraf nogle er aktiveret og vises i dit websteds sidefelt. Du kan omarrangere dem efter behov, og hvis du ønsker mere, kan du altid installere et plugin for at tilføje nye.

Tilføj WordPress Widgets

Dit tema understøtter muligvis forskellige eller flere menuplaceringer (hoved, øverste bjælke, sidefod osv.). Hvis det ikke gør det, er menu plugins tilgængelige til installation. Du behøver sandsynligvis ikke behøver at bekymre dig for meget om dette, indtil du har konfigureret flere sider.

Trin 4: Tilføj plugins for flere funktioner

Afhængigt af både hvordan du bruger dit websted og af funktionaliteten i dit tema, bliver du sandsynligvis nødt til at installere og aktivere forskellige plugins. Disse tilføjer til, hvad dit websted er i stand til at gøre.

For at installere gratis plugins skal du besøge plugin-bibliotek ved at klikke på Plugins> Tilføj nyt og gennemsøger et plugin, eller du kan installere plugins, du har købt fra andre sider ved at klikke på Upload plugin knap.

Hvis du er interesseret, her er de tre nøgle plugins, vi bruger og anbefaler her på WPExplorer.

VaultPress

VaultPress til WordPress

Få VaultPress-sikkerhedskopier

Mens de fleste gode hostingfirmaer tilbyder daglige sikkerhedskopier som en del af deres planer, anbefaler vi stærkt din backup WordPress på egen hånd bare for at være sikker. Vi bruger og elsker VaultPress, da det er overkommelig (det er faktisk en del af JetPack-premium-planerne), let at bruge (bare installer og link til din WordPress.org-konto), og det tager en fuld sikkerhedskopi af hele dit websted – medier inkluderet.

Akismet

Akismet WordPress Spam Protection Plugin

Hent Akismet til WordPress

Ligesom VaultPress er Akismet en del af premium JetPack-abonnementer, og vi synes, det er det bedste spam-plugin til WordPress. Akismet hjælper med at filtrere spam-kommentarer vha. Sin egen algoritme og kommentarer, som Akismet-brugere rapporterer. På denne måde kan du bruge mindre tid på at overvåge dine kommentarer og mere tid med at fokusere på din SEO og dit indhold.

Yoast SEO

Yoast SEO-plugin

Hent Yoast SEO

For enhver websiteejer er et godt SEO-plugin nøglen. Der er et par populære plugins derude, men vi bruger og elsker Yoast SEO. Dette plugin inkluderer alt dit absolut behov for at komme i gang med at forbedre din SEO. Inkluderende, men ikke begrænset til, sitemaps, standardtitler / uddrag, brødkrummer, RSS-feedvisning, åben grafiske metatags og on-side SEO-værktøjer (til nøgleord, læsbarhed osv.).

Derudover foreslår vi også, at du bruger en CSS live-editor, såsom CSS Hero eller gul blyant til at tilpasse dit webstedsdesign, hvis dit tema ikke inkluderer nok stylingindstillinger. For mere nyttige plugins, se vores pluginsamlinger for at finde fantastiske plugins til kort, bookinger, social deling, oversættelser og mere.

Trin 5: Opret nøglesider

Medmindre det er designet til at være et websted med én side, skal hvert websted have mindst et par sider. For eksempel en om-side og en kontaktside. Vi anbefaler også en blogside til at huse dine nyheder eller indlæg. Men afhængigt af dit websteds formål, vil du sandsynligvis også have andre sider. Dette kan være en portefølje eller et galleri, der viser dit arbejde. Hvis du har produkter at sælge, vil du have en butiksside. Husk, at du muligvis har brug for eller ønsker at installere plugins for at tilføje og tilpasse disse typer sider.

Hjem

Startside skabelon

Din startside er den første side, som folk vil se, når de går til din hovedwebadresse. Nogle temaer inkluderer en hjemmesideskabelon (som i skærmbilledet ovenfor). Eller brug en sidebygger til at oprette noget brugerdefineret. Der er mange kraftfulde WordPress-sidebygger-plugins at vælge imellem.

Uanset hvad du vælger, skal du bare huske at indstille det hjemmeside, du oprettede under Indstillinger> Læsning sektion og valg af indstillingen “Statisk side” (bemærk: din blog kan være din startside, og hvis det er det, du vil bruge som din hovedforside, skal du bare lade “Dine seneste indlæg” være valgt). For mere hjælp, se vores guide til, hvordan man opretter hjemmeside.

Blog

Samlet fler- og blogging WordPress-tema: Mason Demo

De fleste websteder har en blog – faktisk er mange steder bare en blog! Afhængigt af dit tema behøver du muligvis ikke at oprette en blogside, da mange blogging WordPress-temaer allerede er stylet, så du bare kan komme i gang med at tilføje indlæg. Nogle inkluderer dog en tilpasset blogsideskabelon, som du kan bruge ved at gå til Sider> Tilføj nyt og derefter vælge “blog” -skabelonen fra en metabox til højre for eller under hovedteksteditoren. Når du gemmer din side, skal du også definere den som din blog under Indstillinger> Læsning > Statisk side som din “Indlægsside” mulighed.

Om

Om os Sektion

Om sider er dejlige for virksomheder at dele virksomhedshistorie, missionerklæringer og teammedlemmer. Eller for uafhængige bloggere til at dele noter om, hvordan de kom i gang, deres interesser og deres personlige historie. Selvom ikke alle websteder har brug for et, er det en god side at overveje. En om side er en fantastisk måde at oprette forbindelse til dit publikum på et mere personligt niveau.

Kontakt

Kontakt side Frontend

Stort set hvert websted har en kontaktside. Det er ret simpelt at oprette en kontaktside med WordPress, da der er en overflod af enkle plugins, der er kompatible med populære temaer. I det mindste kan du overveje at bruge et af disse kontaktformular-plugins til at tilføje en enkel form til din sidefod eller sidebjælke eller et kortlægningsprogram til at vise dine placeringer.

Portefølje

Samlet WordPress-portefølje

For nogle virksomheder er det fornuftigt at vise dit arbejde, hvor en portefølje er meget nyttig. For at oprette en online portefølje kan du enten vælge et tema eller tilføje et plugin, der indeholder en tilpasset posttype for porteføljen. Tilpassede indlægstyper tilføjer et nyt menupunkt, der er let at finde i dit vigtigste venstre WordPress-dashboard. Disse fungerer ofte lige som at tilføje et blogindlæg. Forskellen er, at de ofte indeholder tilpassede stilarter og indstillinger, der er specifikke for deres formål. Så en portefølje vil typisk indeholde muligheder for at bygge gallerier, uploade videoer eller endda lyd, så du kan vise potentielle klienter, hvor fantastisk du er.

butik

Total Glitz & Glam WooCommerce Store

Endelig, uanset om du vil sælge dine egne varer i en Etsy-lignende butik eller anbefale varer fra tilknyttede butikker på dit eget sted, kan du oprette en online butik med WordPress. Specifikt med det gratis WooCommerce-plugin. Ligesom en portefølje tilføjer WooCommerce (og andre e-handelsplatforme som EDD eller Shopify) en brugerdefineret posttype. Dette inkluderer tilpassede indstillinger for dine produkter, såsom digital / fysisk vare, produktgalleri, produktvariationer, kuponer, forsendelse, afgifter og mere.

Trin 6: Import og eksport af indhold

Disse værktøjer overses ofte i diskussioner om at komme i gang. Hvis du er ny inden for WordPress, men ikke med blogging eller webstedsadministration, er import og eksport nyttige værktøjer at have og nemme at gøre. Hvis du vil flytte indhold fra et gammelt WordPress-websted, skal du bruge eksportværktøjet. Dette vil downloade en xml-fil af dit webstedsindhold.

WordPress eksportværktøj

Hvis du vil hente dit indhold fra et andet sted, skal du bruge importværktøjet. Hvis du køber et premiumtema, kom det sandsynligvis med eksempeldata (i form af en .xml-fil), som du kan importere for at hjælpe dig i gang. Vi anbefaler, at du bruger eksempeldata, hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvordan du bruger et tema, eller hvis du vil importere en nøjagtig demo (især når du bruger temaer som Total, der har mange eksempler på demoer at vælge imellem).

WordPress-importværktøj

Trin 7: Flere oplysninger for at komme i gang med WordPress

Denne artikel diskuterer de vigtige dele ved at komme i gang med WordPress. Hvis du stadig føler dig fortabt, er her nogle flere ressourcer til dig:

 • Usikker på, hvad alt i WP Admin gør? Se vores artikel på WordPress-instrumentbrættet forklaret
 • Væver du stadig lingoen? Se vores WordPress-ordliste for begyndere (hvor vi forklarer forvirrende udtryk)
 • Se på for at komme ned til den pisne grimme ved at starte et websted denne vejledning fra WordPress
 • Kan du ikke vælge et tema? Her er de bedste WordPress-temaer til infopreneurs (som er et smukt ord for bloggere)
 • For en guide til brug af en gratis tematjek, hvordan du starter en blog
 •  Og hvis du vil tjene penge på din blog og begynde at sælge produkter, er denne artikel om, hvordan man bliver en succesrig blogpreneur, et godt sted at starte

WP Explorer har masser af andre ressourcer, der hjælper dig med at lære mere om brug af WordPress. Gennemse vores blog og andre artikler for at blive fortrolig med den!

Konklusion

Uanset om du er ny til at eje et websted eller blot være nyt til WordPress, kan det være svært at endelig komme i gang med WordPress. At have en guide og andre ressourcer er uvurderlig i situationer som den. Brug af de værktøjer, vi har leveret her, kan hjælpe med at gøre processen glattere. Du har dit websted hurtigt i gang!

Hvad ønsker du, at du havde vidst, da du først startede dit WordPress-websted? Hvis du begynder nu, hvad ville da hjælpe dig med at føle dig mere sikker på det? Fortæl os det i kommentarerne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map