Sådan får du en fantastisk søgning efter din WordPress-blog

WordPress version 3.5 er netop blevet frigivet og bringer smukke nye mediehåndteringsfunktioner og et helt nyt standardtema med (blandt andre forbedringer). For mig er det endnu et skridt i den rigtige retning.


Udgivelsen af ​​en ny version af WordPress minder mig dog altid om de mangler, der ikke er blevet adresseret. Misforstå mig ikke – jeg elsker WordPress og ville ikke drømme om at bruge et andet content management system, men det er langt fra perfekt.

Et af de største problemer, jeg har med WordPress, er dens søgefunktionalitet både på front og bagenden. Enhver, der har brugt WordPress længe, ​​vil sandsynligvis dele min frustration med standardsøgealgoritmens ineffektivitet.

Med det i tankerne vil jeg i dette indlæg introducere dig til det, jeg betragter som den bedste løsning til dramatisk forbedring af WordPress ‘søgefunktion.

Hvad er så dårligt ved WordPress ‘standardsøgemaskine?

Men inden jeg kommer til det, lad os først sammenfatte hvorfor Jeg er så ivrig efter at undgå standard WordPress-søgning.

Det har alt at gøre med den matchende algoritme, der vælger resultater ved at nævne et nøgleord og præsentere dem i omvendt kronologisk rækkefølge. Dette lyder måske ikke for dårligt i princippet, men når det anvendes praktisk, vender det tilbage søgeresultater af dårlig kvalitet.

Sig f.eks. At du havde skrevet et indlæg, der dækkede alt, hvad man skulle vide om blå widgets. Du havde derefter knyttet til dette indlæg i 5 nyere indlæg, der fokuserede på widgets i forskellige farver. Hvis nogen søgte efter “blå widgets” på din blog, ville den ultimative blå widget-ressource være det sjette indlæg, trods det faktum, at det er langt det mest relevante resultat.

Dette er også et problem, når du søger på bagsiden. Hvis du offentliggør en masse indlæg på din blog og har brug for at finde et indlæg, som du offentliggjorde for nogen tid siden, kan du have problemer med at finde det på grund af WordPress-søgemaskinens ulykkelige matchende algoritme. Det plejede at være en kilde til uendelig frustration for mig.

Hvad er løsningen?

Der er et par plugins, som jeg ikke tøver med at installere i nye blogs og Relevanssi er en af ​​dem. Dette gratis plugin er en komplet løsning til forbedret søgerelevans både på for- og bagenden af ​​din WordPress-blog (r).

Her er de vigtigste funktioner, der gør Relevanssi så meget bedre end WordPress standard søgemaskine:

 • Søgeresultater sorteret i rækkefølge af relevans, ikke efter dato.
 • Fuzzy matching: match partielle ord, hvis komplette ord ikke stemmer overens.
 • Find dokumenter, der matcher enten kun et søgeudtryk (ELLER forespørgsel), eller kræv, at alle ord vises (OG forespørgsel).
 • Søg efter sætninger med anførselstegn, for eksempel “søgesætning”.
 • Opret brugerdefinerede uddrag, der viser, hvor hit blev foretaget, med søgetermerne fremhævet.
 • Fremhæv søgeudtryk i dokumenterne, når brugeren klikker gennem søgeresultaterne.
 • Søg i kommentarer, tags, kategorier og brugerdefinerede felter.

Detaljerne er ikke rigtig at vigtigt, fordi beviset ligger i budding. Installer dette plugin og søg i din blog, så kan du se de positive resultater for dig selv.

Jeg giver dig et eksempel fra min egen blog. Jeg har skrevet om Twitter specifikt ved en håndfuld lejligheder, så en god søgemaskine bør returnere disse poster som de mest relevante resultater. Her er det første resultat, der returneres af WordPress standard søgemaskine:

WordPress-søgning

Formodentlig nævnte min indkomstrapport fra november Twitter i forbigående, men indlægget fokuserede overhovedet ikke på Twitter. Lad os nu se på de resultater, der er returneret af Relevanssi:

Relevanssi søgeresultater

Standard WordPress-søgemaskine kom faktisk ikke tilbage nogen af de fire indlæg, jeg har tagget med “Twitter” på den første side. Relevanssi returnerede alle fire stillinger i de seks øverste resultater.

Yderligere funktioner

Hvis dens enormt overlegne søgemaskine ikke er nok for dig, har Relevanssi yderligere funktioner op på ærmet.

Først og fremmest er der en række måder, hvorpå du kan ændre selve søgefunktionaliteten:

 • Juster den matchende algoritme (efter titler, tags og kommentarer)
 • Begræns søgninger til kategorier og tags
 • Indeks tilpassede indlægstyper og taksonomier
 • Indeks indholdet af kortkoder
 • Tilføj Google-stil “Mente du?” forslag

desuden, Du kan indstille Relevanssi til at logge brugerforespørgsler, som giver dig mulighed for at undersøge, hvad folk rent faktisk søger på din blog. Fordelen ved dette skal være klart – du kan bruge søgeforespørgsler som grundlag for at udforme din indholdsstrategi (antagelsen er, at folk vil have det, de søger efter).

Mens Relevanssi er helt gratis at bruge, er der en premium-version tilgængelig med ekstra funktioner, herunder:

 • Forbedret stavekorrektion i “Mente du?” forslag
 • Multisitestøtte
 • Søg og indeksér brugerprofiler
 • Tildel nye vægt ekstra vægt
 • Lad brugeren vælge mellem AND og OR søgninger, brug + og – operator (AND og NOT)

Premium-versionen er bestemt ikke nødvendig – jeg har brugt den gratis version i over et år og er ekstremt tilfreds med, hvordan den har fungeret.

Beløn ​​dine besøgende med bedre søgning

Der er virkelig ingen grund til, at du ikke skal installere og aktivere Relevanssi på din WordPress-blog nu. Opsætningstiden er næsten ikke-eksisterende, og du behøver ikke bekymre dig om det, når den er i gang. Du kan tage dig tid til at fikle med indstillingerne efter din smag, men det er ikke nødvendigt – det fungerer rigtig godt ud af kassen.

Selvom der er alternativer derude, anser jeg Relevanssi for at være den bedste. Er du enig? Jeg ville meget gerne læse dine tanker i kommentarfeltet!

Download Relevanssi fra WordPress.org →

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector