Sådan flyttes en blog fra medium til WordPress

Sådan flyttes en blog fra medium til WordPress

Medium er en hybrid mellem en blogplatform og et socialt netværk. Sophie Maoura, lederen af ​​B2B-partnerskaber i Medium kalder det en platform for socialt indhold. Med deres egne ord, “Medium er et sted, hvor ord betyder noget” så det er ingen overraskelse, at Medium favoriseres af bloggere, men det forbliver stadig bag WordPress med hensyn til popularitet.


WordPress forbliver den mest populære blogging platform af alle med 70 millioner nye blogindlæg offentliggjort på WordPress hver måned. Manglen på kontrol og usikkerhed ved at offentliggøre på en tredjepart-platform har resulteret i, at folk flytter til WordPress fra Medium, trods alt er der ingen blogger, der ønsker at finde sig selv fast i en episode af “Black Mirror” uden kontrol over deres skæbne eller handlinger. En række brancher, herunder Slack, The Awl, Filmskolen afviser har overført deres publikationer fra Medium tilbage til WordPress.

Gør flytning fra medium til WordPress

Blogging med Medium har sine fordele. det tilbyder en indbygget distributionskanal, der bruger en engagementsbaseret algoritme, der gør det nemt at nå nye målgrupper .. Plus det e-mailer periodiske fordøjelser til dets samfund, hvilket øger dine chancer for at nå et bredere publikum. Medium tilbyder også et potentielt søgeresultatforøgelse, da det er domænerangering af 94 (hvilket overgår endda Wikipedia). Da det allerede er mobiloptimeret og også har en dedikeret app, behøver bloggere ikke at bekymre sig om designe et responsivt websted til deres blog. Og da Medium er en self-hosted platform, kræves ingen teknologiske færdigheder. Bloggere behøver ikke at håndtere tekniske, hosting-relaterede problemer.

På trods af de mange fordele er Medium ikke alle regnbuer og enhjørninger. Det stemmer ikke overens med den fleksibilitet og tilpasningsevne, som WordPress tilbyder. Kontrol over indholds- og indtægtsstrategier, evnen til at tilpasse design-CTA’er for at køre abonnementer, stigning i SEO-placeringer og færre chancer for seerforstyrrelse til konkurrentens indhold er de vigtigste grunde til at skifte til WordPress fra Medium. Hvis nogle af disse synes relevante for dig, er den kommende guide alt hvad du behøver, når du flytter din blog til WordPress.

WordPress.com eller WordPress.org, og hvad er forskellen?

WordPress.com er freemium-webstedshostingstjeneste af WordPress, mens WordPress.org er en self-hostet service. Den gratis plan for WordPress.com giver dig ikke dit eget brugerdefinerede domænenavn, og du får kun et underdomæne. Din websteds URL vises som name.wordpress.com/ der ikke ser professionel ud for læserne og vanskeliggør dit personlige brand.

Inntektsgenerering af WordPress.com-bloggen bliver også en udfordring, da du ikke kan køre nogen tilknyttet marketingprogrammer eller sende direkte annoncer gennem annoncenetværk som Google Adsense. Du kan registrere dig for WordPress ‘profit-delingsprogram, WordAds for at tjene penge på din trafik. Der er også grænser for tilpasning og muligheden for at tilføje plugins til bloggen, som du måske finder restriktiv.

På den anden side er WordPress.org mere pålidelige, giver dig adgang til de fulde funktioner, som WordPress tilbyder, og lader dig vokse dine abonnenter og tjene penge på din blog. Så i dette indlæg vil vi dække, hvordan du flytter din Medium-blog til WordPress.org for at løsne den sande kraft af WordPress (find vores hvorfor i vores fulde sammenligning af WordPress.com vs WordPress.org).

Sådan flyttes din medium blog til WordPress?

Medium er et selvstændigt økosystem, så det at flytte over indholdet af din blog fra Medium til WordPress er ikke en ligefrem proces. Eksportfilformatet er ikke XML men HTML. Medium’s RSS-felter følger heller ikke de normale RSS-konventioner, men med de rigtige værktøjer og viden op i ærmerne, kan du gøre det med minimal mulig indsats.

Her er den trin for trin guide til at flytte din Medium blog til WordPress.

1. Få et tilpasset domænenavn til din blog

GoDaddy Domain Name Search

Det første trin med at have en WordPress-blog, der er vært med selvhost, er at have et brugerdefineret domænenavn. Domænenavnet er den URL, der er adressen på dit websted på internettet. Da Medium ikke længere tilbyder tilpassede domæner, er chancerne for, at du ikke har et domænenavn registreret til din Medium-blog.

Der er et antal leverandører, hvorfra du kan købe et domænenavn til din blog (for eksempel har GoDaddy en promo til at lukke et premium-domænenavn til kun $ 4,99 for det første år). Hvis du allerede har et domænenavn registreret, er alt hvad du skal gøre at omdirigere dit DNS (Domænenavnsystem) tilbage til WordPress-webstedet. Du kan bruge vores WordPress DNS-guide, hvis du har brug for hjælp.

Når du vælger et domænenavn, foreslår vi også at tilføje SSL og vælge HTTPS-protokollen for at sikre dit WordPress-websted. Ikke kun får den din blog til at se mere pålidelig ud, men den kan også give dig et lille løft i Googles søgerangeringer.

2. Indstil dit webhosting

Dit WordPress-websted har brug for serverplads for at blive gemt, og webhostingfirmaer får dette gjort for dig. Der er et antal WordPress-kompatible hostingudbydere med en varierende prisklasse, som du kan vælge imellem. Denne guide til de bedste WordPress-hostingmuligheder dækker de forskellige typer hosting, og de virksomheder, WPExplorer anbefaler til hver.

De fleste webhostingfirmaer fortæller dig med rette, om deres tjenester er kompatible med WordPress eller ej. WordPress-webstedshosting kræver PHP version 7.3 og nyere og MySQL version 5.6 og nyere for at understøtte WordPress-hosting (i skrivende stund). Selvom det er en god ide at dobbeltcheck embedsmanden nuværende WordPress-krav bare for at være sikker.

For at gøre dit liv lettere foreslår vi at bruge administreret WordPress-hosting, hvis det er muligt. Med administreret hosting behøver du ikke bekymre dig om installation eller vedligeholdelse af WordPress, da hostingfirmaet tager sig af dette for dig. Bemærkelsesværdige administrerede hostingfirmaer, vi vil anbefale, inkluderer WP Engine, Kinsta og Media Temple.

3. Installer WordPress

Hvis du beslutter at opgive administreret WordPress-hosting til en delt, sky- eller VPS-plan, skal du installere WordPress på din server. Størstedelen af ​​WordPress-hostingfirmaerne giver dig mulighed for at installere WordPress ved at tilbyde et-klik-installationer i C-panel. Hvis ikke, skal du kontrollere onlinedokumentationen for din plan eller kontakte hosting-supportteamet for at få installationen sorteret.

4. Eksporter artikler fra Medium

Eksport af indholdet af din Medium blog foregår i HTML-format og ikke XML. Det og forskellene i RSS-feedkonventionerne gør importen af ​​indhold til WordPress.org til en udfordring, og du bliver nødt til at tage en rundkørselstilgang for at imødegå formaterens inkompatibilitet.

Det er en nem opgave at eksportere indhold i sig selv. Alt hvad du skal gøre er at åbne brugerindstillingerne, klikke på afsnittet “Konto” og rulle ned og klikke på “Download dine oplysninger”. En .zip-fil af alle de blogs og indhold, du har delt på Medium, de poster og kladder, du har, de tilgængelige oplysninger på din profilside sendes til dit registrerede e-mail-id i form af HTML-filer.

Eksporter artiklerne fra Medium

Linket vil være aktivt i et tidsrum på 24 timer efter, at e-mailen er modtaget. Medium giver dig også muligheden for at ændre e-mail-id, når du eksporterer dit indhold fra det.

5. Importer artikler i WordPress

For WordPress.org kan du køre Medium-filen i et WordPress til Medium-importørværktøj, der konverterer filen og til et WordPress-klart format. Gå til admin-sektionen på dit WordPress-sted, og klik på Værktøjer, og vælg import. Når du vælger WordPress importør plugin og installer det, alt hvad du skal gøre er at klikke på “køre importør” og starte den.

Import af artikler i WordPress

En anden måde at opnå dette på er ved at bruge rå koden til din Medium feed-URL. Når du først kommer til sidekoden og gemmer den på din computer ved at højreklikke på siden, oprettes en XML-fil. Ved at bruge XML-filoverførselsplugin i WordPress, kan du få alt indholdet af dine Medium-blogindlæg til WordPress.

Import ved hjælp af medium blogfeed

Den tredje måde, selvom en rundkørsel også kan bruges. Du kan importere Medium-filer til WordPress.com, og derefter kan WordPress.com-filerne (som er i XML-format) eksporteres og derefter importeres til WordPress.org. Det er forståeligt, hvis du ikke ønsker at hoppe gennem alle bøjler og få tingene gjort på denne måde, men at vide, at du har denne mulighed, skader ikke.

6. Hent medieindholdet i WordPress

Når du importerer indholdet, giver WordPress-importøren dig en anmodning om at tildele en forfatter. Du kan enten importere forfatterprofilen fra medium eller oprette en ny profil. Valget er op til dig.

Det er vigtigt at bemærke, at den mellemliggende eksportfil ikke indeholder billeder, som du muligvis har brugt i dine blogindlæg. De eksporterede filer er i HTML-format med billeder leveret ved hjælp af Medium’s eget CDN (Content Delivery Network). Dette betyder at være vært for dine billeder på din WordPress-blog, du skal bruge en ekstern importør eller uploade dem manuelt i dine blogindlæg.

7. Tilføj URL-omdirigeringer, hvor det er nødvendigt

Tidligere lade brugerne have deres brugerdefinerede domæner, så omdirigering af Medium-indlæg til et WordPress-sted var en mulighed. Efter at have peget dit domænenavn til dine nye WordPress-servere, skulle du bare bruge et omdirigeringsplugin. Bare tilføj den Medium URL som kilde URL og den nye WordPress URL som målet. Plugins som Yoast SEO tilbyder denne funktion, så det er let at administrere fra dit dashboard.

Enkle WooCommerce-tip: Yoast SEO-omdirigeringer til produkter, der ikke er på lager

Desværre, hvis du har et Medium.com-domæne, er der i øjeblikket ingen måde tilgængelig til at konfigurere URL-omdirigeringer fra din Medium-blog til din nye WordPress-blog.

Nu, hvor du har flyttet din blog til WordPress, er det eneste, der er tilbage at gøre, tilpasse din blog med et tema og et par nyttige plugins.

8. Tilpas dit design med et WordPress-tema

Tilpas dit design med et WordPress-tema

Som standard tilbyder WordPress et stort udvalg af gratis WordPress-temaer, der er tilgængelige lige fra dit WordPress-dashboard (under Udseende> Temaer). Og der er tusinder af premium WordPress-temaer, der har endnu flere funktioner. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, er her nogle af vores bedste valg til WordPress-bloggingstemaer til at komme i gang med.

Under alle omstændigheder skal du vælge et tema, der resonerer med, hvad din blog handler om og passer sammen med din personlige brandidentitet. Når du har installeret temaet, skal du ikke glemme at konfigurere navigationsmenuerne og tilføje widgets til din sidebar eller sidefod (afhængigt af dit tema). En velorganiseret navigationsmenu er nyttig for besøgende at finde vej gennem bloggen.

9. Vælg og tilføj nyttige plugins

Vælg og tilføj nyttige plugins

Mens der er mange plugins, du kan vælge fra på WordPress (bare navigere til Plugins> Tilføj nyt for at gennemse dem fra dit instrumentbord), er det ikke en klog strategi at tygge mere end det, du kan bide. For mange kan føre til plugin-konflikter, som igen kan ødelægge dit websted. Så vælg og vælg, og dem, du føler, er absolut nødvendige for din blog.

Vi anbefaler typisk at bruge et optimeringsplugin som Yoast SEO, et spamfilter som Akismet, og et sikkerhedsplugin såsom iThemes Security eller VaultPress. Derudover er der masser af plugins til begivenhedskalendere, e-handelsbutikker, live chat og mere. Giv det en tanke og vælg de bedste plugins til dig.


At flytte din blog fra Medium til WordPress kan virke som en kompliceret opgave. Men i slutningen af ​​dagen, når du kommer til at gøre det, finder du, at det ikke er så svært – selvom det er en detaljeret proces. Når du er færdig, skal du gennemføre dit websted fuldt ud. Sørg for, at alle interne og eksterne links er på plads og fungerer korrekt, og vær klar til fuldt ud at udnytte den frihed og fleksibilitet, som WordPress har at tilbyde.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector