Sådan føjes Google-skrifttyper til WordPress

Sådan føjes Google-skrifttyper til WordPress

En måde at dramatisk forbedre design og professionalisme på dit websted er at bruge fantastiske skrifttyper.


De fleste mennesker tænker aldrig på den skrifttype, de bruger på deres websted. Hvis du imidlertid udvikler dit eget tema eller redigerer et tema, du i øjeblikket har installeret, bør god fontvalg være en stor del af processen.

Det var en simpel og ærligt talt kedelig opgave at vælge en skrifttype eller fontkombination til dit websted. Der var meget få websikre skrifttyper tilgængelige for dig at bruge, men nu med det store antal weboptimerede skrifttyper, der konstant bliver oprettet, kan det være vanskeligt at finde ud af, hvilke der skal bruges.

Med oprettelsen af Google-skrifttyper og de 900+ fontfamilier, der nu er tilgængelige for dig, er processen med at vælge en god font endnu mere kompliceret. Imidlertid har udviklingen omkring Google Fonts gennem de sidste par år gjort det lettere at implementere ethvert valg, du gør, end det nogensinde har været.

Hvorfor skal jeg bruge Google-skrifttyper?

Google-skrifttyper er blevet en af ​​de største fontressourcer tilgængelige for dig på nettet i dag.

Der er ikke kun flere end 900+ fontfamilier, du kan bruge, alle er open source-skrifttyper, der kan oprettes og forbedres af enhver.

Designere, der opretter skrifttyper, skal gennemgå en overvejelsesproces for at få deres font inkluderet i Googles bibliotek. Det betyder, at ud over at have adgang til tusinder af designere overalt i verden, kan skrifter ikke føjes til biblioteket uden først at sikre, at de er komplette og weboptimeret.

Brug af forskellige skrifttyper i fortiden betød, at folk måtte have skrifttypen installeret på deres egen computer for at gøre det muligt for browseren at vise dem korrekt. Med Google-skrifttyper er alle skrifttyper direkte tilgængelige fra Google-biblioteket, hvilket sikrer, at de fungerer på praktisk talt enhver maskine med enhver browser. Dette åbner en hidtil uset mængde designfrihed til at udvikle websteder.

Hvordan bruger jeg Google-skrifttyper på mit websted?

Nogle WordPress-temaer, såsom Total WordPress Theme, inkluderer indstillinger indbygget i temaet til let at ændre dine Google-skrifttyper. Bare naviger til Customizer og klik på Typografi fane for at redigere hovedskrifter, skrifttypestørrelse, fontvægt og jævn linjeafstand for elementer i hele temaet.

Indstillinger for alt tema font

Hvis du imidlertid bruger et andet tema, kan du tilføje Google-skrifttyper manuelt eller bruge et plugin.

WordPress-plugins til at tilføje Google-skrifttyper

Et af de bedste gratis plugins til tilføjelse af Google-skrifttyper til dit websted er ved hjælp af det gratis Easy Google-skrifttype-plugin, som du kan downloade fra WordPress-depotet. Men det nemmeste, nemt at downloade er lige fra dit WordPress-dashboard. Bare log ind på dit WordPress-sted og gå til Plugins> Tilføj nyt. Så skal du bare søge efter “Easy Google Fonts” for hurtig og nem installation.

Info & DownloadSe demoen

Et andet godt plugin til tilpasning af dine skrifttyper på webstedet er Yellow Pencil Live CSS editor plugin (som er inkluderet gratis i vores New York WordPress Theme). Fordelen ved dette plugin er, at det ikke kun giver dig mulighed for at ændre skrifttyperne på dit websted via en let klik-og-redigeringsmetode. Du kan også tilpasse alle dine WordPress-temas farver, skriftstørrelser, fontvægte, polstringer, marginer … osv..

Hvilke skrifttyper skal jeg bruge?

Den største styrke i Google Fonts Directory kan også gøre livet svært for dig. Der er et så stort antal skrifttyper, der kan bruges, at det kan være en udfordring at finde og vælge en anstændig skrifttypekombination.

De skrifttyper, du vælger, afhænger helt af, hvad du prøver at formidle med dit design. Skrifttyper bruges til at fange interessen for webstedets læsere. De bruges til at henlede opmærksomheden på forskellige aspekter af webstedet, og en stor designer kan udføre vidundere med meget subtile forskelle i de skrifttyper, de bruger.

Én ting, du har brug for at forstå, er forskellen mellem en skrifttype og et skrifttype. Disse to udtryk bruges ofte og ukorrekt om hverandre. En skrifttype er den komplette samling af bogstaver, talesymboler osv. Når du henviser til designet til den samling, vil du kalde det et skrifttype.

Skriftklassifikationer

Der er forskellige klassifikationer, der kan anvendes på skrifttyper. De er: Serif, Sans Serif, Display, håndskrift (eller manus) og Monospace. Der er andre, der bruges på tryk, selvom vi ikke behøver at bekymre os om dem lige nu.

Så hvad er forskellene mellem dem?

Serif skrifttyper har en hale, der hænger i kanten af ​​hvert tegn.

Serif-skrifttype

Sans serif skrifttyper har ingen haler.

Sans Serif-skrifttype

Skærm skrifttyper er usædvanlige og dekorative.

Vis skrifttype

Håndskrift skrifttyper ligner håndskrevet kursiv eller blokeret.

Håndskrift Typeface

Endelig, monospace skrifttyper er sammensat af tegn, der hver optager nøjagtigt den samme mængde plads.

Monospace-skrifttype

Bedste fremgangsmåder til skrifttype til webdesign

Der er et par retningslinjer for bedste praksis, der skal følges, når du vælger hvilke skrifttyper, der skal bruges.

Det er en god ide at gøre undgå at bruge mere end to forskellige skrifttyper i dit webstedsdesign. Det kan være vanskeligt at afbalancere mere end to skrifttyper. Og at blande mere end to skrifttyper på et websted kan forårsage alvorlige visuelle problemer.

Hvis du bruger to forskellige skrifttyper, for eksempel en til titler og en til indhold, skal du sørge for, at du ikke vælger dem fra den samme skrifttypeklassificering. Det er bedst at kombinere skrifttyper. Med andre ord skal du undgå at bruge to forskellige Serif-skrifttyper eller to forskellige sans Serif-skrifttyper.

Der er skrifttyper, der fungerer rigtig godt til titler, men er ikke ideelle til kropsindhold og omvendt. Der er steder, der bruger skrifttyper til deres indhold, der kan være vanskelige at læse. Indholdsfonter skal være rene og lette at læse hvorimod titelskrifttyper skal bruges til maksimal effekt og at henlede opmærksomheden på specifikke områder på dit websted.

Indpakning af Google-skrifttyper til WordPress

Som du måske begynder at værdsætte, kan valg af skrifttyper til dit webstedsdesign være en vanskelig og involveret proces. Der er meget mere ved beslutningen end blot at vælge alle to skrifttyper.

Der er flere ting, du skal bestræbe dig på at sikre i dine valg. Sørg for, at dit overskriftsklassehierarki er afbalanceret, og at overskrifttaggene reduceres i relativ størrelse.

Halvdelen af ​​slaget om god webdesign og typografi er at være i overensstemmelse med dine fontvalg. Det inkluderer skriftstørrelser, vægt og afstand. Brug af Google-skrifttyper og pluginet Google Typography gør hele denne proces langt lettere, end den nogensinde har været. Selv med disse ressourcer er det stadig en udfordring at have professionel og afbalanceret typografi.

Hvis du stadig er usikker på de valg, du foretager, og gå tabt, når du prøver at finde ud af forskellene mellem alle dine muligheder. Det kan være tid til at få en professionel designer til at se på dit websted.

Har du implementeret Google-skrifttyper på dit websted? Har du opbygget et tema fra bunden, der inkluderer Google-skrifttyper? Vi vil meget gerne høre dine tanker om typografi og dine foretrukne skrifttyper i kommentarerne herunder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map