Sådan eksporteres og importeres Gutenberg-blokke i WordPress

Sådan eksporteres og importeres Gutenberg-blokke i WordPress

Først havde WordPress-brugere et bittersøgt forhold til den WordPress-blokbaserede builder. Som vi opdagede i vores guide til Gutenberg, kommer den nye redaktør med fantastiske funktioner, der gør at skabe smukt indhold let og sjovt. Nogle kan ikke få nok af redaktøren.


Gutenberg tilbyder dig nok funktioner til at oprette bemærkelsesværdige sider og indlæg uden at skrive kode. Uanset hvilket indhold du vil tilføje, har Gutenberg lige blokken.

Vil du ændre og style hver indholdsblok i vid udstrækning? Gutenberg har din ryg takket være et batteri med tilpasningsmuligheder. Vil du have endnu flere blokke end hvad der er tilgængeligt i standardeditoren? Der er et væld af Gutenberg-add-on-plugins derude.

Derfor er det ked af, at mange brugere ikke kender til Genanvendelige blokke, et af Gutenbergs strålende funktioner. Hvis du ikke har nogen idé om, hvad vi taler om, er genanvendelige blokke ganske enkelt indhold blokke, som du opretter, gemmer og genbruger efter eget ønske.

Sig, at du vil tilføje en opfordring til handling, taknota, underskrift, formular eller andet i slutningen af ​​hvert indlæg eller side.

Tidligere måtte du gemme funktionen i en tekstfil på din computer. Når du havde brug for det, ville du derefter kopiere og indsætte det i dit indlæg eller din side. Gutenberg har afhjulpet dette problem. Nu behøver du ikke at bruge tekstfiler eller oprette de samme blokke fra bunden hver gang.

Du kan oprette en enkelt genanvendelig blok og bruge den ikke kun i dine indlæg og sider, men også på andre WordPress-websteder.

Uanset om du opretter mange websteder eller har brug for at tilføje specielt indhold til hver post / side, kan Gutenberg genanvendelige blokke hjælpe dig med at spare en masse tid.

Og i dagens indlæg viser vi dig nøjagtigt, hvordan du opretter og eksporterer genanvendelige Gutenberg-blokke i WordPress. Vores mål er at hjælpe dig med at flytte og genbruge tilpassede indholdsblokke på flere indlæg / sider / WordPress-websteder let.

Bortset: Hvis du for eksempel opretter en blok ved hjælp af et plugin som Getwid, skal du installere plugin på de andre WordPress-websteder, du vil genbruge nævnte blok. Bemærk også, at dine blokke kan se lidt anderledes ud fra tema til tema, men det er alt godt, fordi Gutenberg tilbyder dig en masse tilpasningskraft.

At af vejen, tag et krus kaffe og nyd at læse.

For det første har du brug for genanvendelige blokke

Desværre kan du ikke eksportere eller importere fast blokke. For at eksportere og importere Gutenberg-blokke, skal du først oprette genanvendelig blokke.

Som illustration vil jeg oprette en tak note som jeg gerne vil tilføje til slutningen af ​​hvert indlæg, jeg offentliggør. Du ved det, uden at omskrive notatet hver gang jeg skal tilføje den til et indlæg ��

Min tak note er ikke noget komplekst; bare en enkel afsnit blok med links til Twitter og Facebook. Husk, at din blok kan være alt, hvad du vil – en bannerannonce, billedskyder, tilbud, liste, seneste indlæg, MailChimp-formular osv..

Senere vil jeg vise dig, hvordan du eksporterer noten (læse, blokere) til et andet WordPress-websted. Lyder godt? Fantastisk, lad os starte.

Sådan opretter du en genanvendelig blok

Det er utroligt nemt at oprette en genanvendelig blok. Naviger til Indlæg> Tilføj nyt lancerer Gutenberg-redaktøren:

tilføjelse af et nyt wordpress-indlæg

Klik derefter på Tilføj blokering (+) ikon og vælg derefter din indholdsblok. I vores tilfælde tilføjede jeg afsnitblokken, som vist på det følgende billede.

tilføjelse gutenberg blok i wordpress

Efter dette skal du tilpasse og style din blok efter dine behov. Jeg tilføjede nogle tekst, links til sociale medier og baggrundsfarve. Sådan er vores nye blok aka tak note ser i min Gutenberg-redaktør:

Meget flot John Doe. Meget fint. Nu vil jeg sandsynligvis følge din blog på sociale medier �� Kommer hurtigt videre.

I øjeblikket er ovenstående note en fast blok. Vi er nødt til at konvertere det til et genanvendelig blokerer, at vi kan eksportere og importere. Klik på knappen for at gøre det Flere muligheder ikon og derefter Føj til genanvendelige blokke, som vist nedenfor.

Navngiv derefter din genanvendelige blok og tryk på Gemme som vist nedenfor.

navngive genanvendelig gutenbergblok

Og det er det, du har lige oprettet din første genanvendelige blok. Vejen at gå amigo.

Sådan bruges genanvendelige blokke

Det er ekstremt let at tilføje den genanvendelige blok, vi netop har oprettet til dine indlæg eller sider. Når du har føjet det krævede indhold til dit indlæg eller side, skal du klikke på Tilføj blok (+) ikon, rulle til Genanvendelige blokke fanen, og vælg din blok (Tak Bemærk i vores tilfælde), som vist nedenfor.

gutenberg genanvendelig blok

Når du har tilføjet den genanvendelige blok til dit indlæg eller side, skal du trykke på Eksempel /Offentliggøre for at se dine resultater i front-end. Her er hvad jeg fik:

Mit teststed kører temaet Twenty Twenty.

Den bedste del er, at jeg kan genbruge min tak note blokerer når som helst uden at skulle oprette det fra bunden. Jeg kan tilføje det til alle indlægstyper, der understøtter Gutenberg-blokke.

Nu hvor du ved, hvordan man opretter og bruger genanvendelige blokke, så lad os lære mere om at eksportere disse blokke til et andet WordPress-websted. For at undgå forvirring bruger jeg den samme blok, vi lige har oprettet.

Sådan eksporteres Gutenberg-blokke i WordPress

Eksport af en genanvendelig Gutenberg-blok er tingene fra 4. klassinger, som du bliver færdig på kort tid.

Hvad skal man gøre?

Inde i Gutenberg-editoren skal du klikke på Flere værktøjer og indstillinger ikon og derefter Administrer alle genanvendelige blokke, som vi fremhæver nedenfor:

administrere alle genanvendelige blokke

Dette fører dig til blokke skærm, hvor du kan se og administrere alle dine genanvendelige blokke:

Vi har kun Tak Bemærk blokerer, men ovenstående skærmbillede udfyldes, når du opretter mere. For at eksportere skal du flytte musen over titlen og klikke på Eksport som JSON link der vises. Se billedet herunder.

Gem derefter JSON-filen på din computer:

Nu hvor vi har JSON-filen på din computer, er det tid til at importere blokken til vores andet testsite.

Sådan importeres Gutenberg-blokke i WordPress

Det er lige så let at importere dine genanvendelige blokke som A, B, C. Åbn først Gutenberg-editoren. For det andet skal du klikke på Flere værktøjer og indstillinger ikon og derefter Administrer alle genanvendelige blokke, som vist nedenfor.

På den blokke skærm, der følger, klik Import fra JSON, vælg den fil, du har downloadet tidligere, og tryk derefter på Importere knappen i den rækkefølge:

Og det er det! Ligesom det har du med succes importeret en genanvendelig Gutenberg-blok til dit andet WordPress-sted:

Var det ikke så let? Bagefter kan du bruge og genbruge din Gutenberg-blok på det andet websted så mange gange, som du ønsker.

Er der plugins til eksport af Gutenberg-blokke?

Åh ja, og jeg fandt en af ​​ThemeIsle, en velrenommeret WordPress-udvikler. Det er et gratis plugin, der kaldes Blokke eksportimport. I det væsentlige giver plugin dig mulighed for at springe over hele denne tutorial. Yeah, det er rigtigt; behøver du ikke engang at oprette genanvendelige blokke.

Installer og aktiver plugin, og åbn derefter Gutenberg-editoren. Design din blok, som du ønsker, og klik derefter på Flere muligheder ikon. Klik derefter på Eksport JSON, som vist nedenfor. Her er skærmbilledet:

Dermed downloades JSON-filen til din computer. For at importere JSON-filen ved hjælp af plugin skal du åbne Gutenberg-editoren. Klik derefter på Tilføj blokering ikon og derefter Importer blokke fra JSON under Widgets fane:

Klik derefter på Vælg fil for at vælge filen fra din computer og trykke på Upload knap:

Det eneste problem med plugin-metoden er, at dine blokke ikke gemmes på dit WordPress-sted. For at gemme blokke i din WordPress-database skal du bruge den manuelle metode. Måske vil det ændre sig i fremtiden.

Desværre kunne jeg ikke finde et andet plugin. Stadigvis kan plugin spare dig meget tid, hvis du ikke er interesseret i at gemme genanvendelige blokke på dit websted. Du har blokke som JSON-filer på din computer.


Genanvendelige Gutenberg-blokke er en livredder. De giver dig mulighed for at replikere skabeloner og funktioner hurtigt, da du ikke starter fra bunden. Hvis du opretter en masse indlæg / sider og / eller websteder, vil det være praktisk at lære at eksportere Gutenberg-blokke.

Har du spørgsmål eller forslag om Gutenberg-blokke? Fortæl os venligst i kommentarerne herunder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map