Komplet guide til RSS og hvordan du bruger det med WordPress

Komplet guide til RSS og hvordan du bruger det med WordPress

Hvad hvis brugerne ikke behøver at komme til dit WordPress-sted for at læse dine artikler? Det ville bestemt gøre det lettere for brugerne, da de ikke behøver at navigere til ti af deres foretrukne blogs og nyhedskilder for at få deres daglige oplysninger. Det ville også være rart for webstedsejere, da det giver dig mulighed for at distribuere dit indhold på en mere effektiv måde og levere indholdet til det sted, hvor kunderne ønsker det skal være.


Det er hele ideen bag RSS.

RSS har eksisteret siden 1999, og det fungerer som en distributør af indhold på nettet. Derudover kombineres det med aggregatorer for lettere læsning, kompilering og organisering.

Kort sagt, RSS holder dine læsere til at læse alt det indhold, de ønsker, på et sted. På denne måde behøver de ikke at bogmærke deres foretrukne nyhedswebsteder eller søge på Google, når de ønsker en god læsning.

Sådan fungerer RSS

RSS eller Virkelig simpel syndikering, giver læserne en chance for at abonnere på din blog. Derefter skal læseren bruge en RSS-læser eller aggregator til at forbruge indholdet.

For at abonnere klikker læseren på en Abonner-knap. Det er det. Nogle gange er det vanskeligt at finde en RSS-abonnementsknap på et websted eller en blog, men du kan ofte finde dem i nærheden af ​​knapperne på sociale medier, i sidefoden eller ved at søge “Webstedsnavn” + “RSS-feed” i Google.

Nogle gange er det vanskeligt at finde en RSS-abonnementsknap på et websted eller en blog, men du kan ofte finde dem i nærheden af ​​knapperne på sociale medier, i sidefoden eller ved at søge “Webstedsnavn” + “RSS-feed” i Google.

RSS-feeds kan også opdeles baseret på kategori eller emne. Dette er langt mere relevant for store onlinemagasiner (som Wall Street Journal eller USA Today). Hvorfor er det tilfældet? Fordi disse publikationer har snesevis, hvis ikke hundreder, sektioner.

Hvorfor er det tilfældet? Fordi disse publikationer har snesevis, hvis ikke hundreder, sektioner.

Derfor kunne en læser beslutte at abonnere på hele papiret eller bare sportssektionen.

Og det er en anden fordel ved at have et RSS-feed. Det er helt muligt, at nogle læsere kun finder nogle af dine artikler tiltalende. Derfor ønsker de muligvis kun at abonnere på noget som rejse- eller forretningsområdet.

Efter at have abonneret på RSS-feedet er det påkrævet af brugeren at specificere, hvordan de vil forbruge oplysningerne. Som nævnt kræver dette en slags aggregator eller RSS-læser.

Den mest populære indstilling til dette var Google Reader. Det var en ren, ekstremt effektiv måde at samle dusinvis af RSS-feeds sammen.

Desværre stoppede Google Reader i 2013. Så det er ikke en mulighed mere. Der er dog masser af andre RSS-læsere, der bruges i dag.

Hvilke RSS-læsere der varmt anbefales?

Efter nedlukning af Google Reader anbefalede Google hovedsageligt, at alle kunder blev overført til Feedly. Det er bestemt det, der ligner Google Reader, men det hele afhænger af dine egne præferencer.

Der er snesevis af RSS-læsere at vælge imellem, men her er de mest populære:

Som nævnt har hver sin egen charme. F.eks. Efterligner Feedly Google Reader med dets renhed og organisering, mens Panda er mere en måde at gennemse flere websteder i en grænseflade. Jeg anbefaler, at du tester dem alle ud for at se, hvilken der er rigtig, hvis du planlægger at aggregere indhold. Når alt kommer til alt vil det være dit vigtigste knudepunkt for læsning af artikler.

Sådan bruges RSS med dit WordPress-websted

Nu hvor du forstår, hvordan læsere drager fordel af RSS, er det tid til at undersøge hvad og hvordan for WordPress-webstedsejere.

For at starte skal du vide, at du interagerer med en RSS på en eller to måder. Det første og vigtigste aspekt af RSS for ejere af websteder er at få RSS-abonnementsknappen på dit websted. Dette fungerer som et distributionsnetværk for dit indhold, alt uden at du udfører meget arbejde på din ende.

Sådan føjes et link og ikon til dit RSS-feed

Du har et par valg at tage for denne proces. Teknisk set kan du tage et RSS-billede fra Google Billeder, placere det i en widget og linke billedet i din sidepanel. Det sparer dig for behovet for at installere et plugin, men det er ofte ikke den reneste måde at gå på med at inkludere en RSS-knap.

Kontroller først, om dit WordPress-tema indeholder en brugerdefineret widget til sociale ikoner. Hvis en widget er tilgængelig, skal du kunne indsætte den i et hvilket som helst widget, der er klar til widget (sidebjælke, sidefod eller endda øverste bjælke).

Samlet social widget

Ovenfor er et eksempel på det samlede tema sociale widget (som også inkluderer muligheder for knapstil, størrelse, rækkefølge og mere). Men hvis dit tema ikke inkluderer denne indbyggede funktion, kan du opleve, at det at bruge et plugin er din bedste chance.

Tilføj en enkelt RSS-knap

Først kan du prøve at indsætte RSS-knappen af ​​sig selv. Dette kan være tilfældet, hvis du vil holde det adskilt fra sociale knapper eller måske placere det mod bunden af ​​dit websted.

Hvis det er tilfældet, er der et par plugins som f.eks RSS-feedikon eller RSS-ikon-widget. De fungerer begge fint, men du får ikke nogen ekstra funktionalitet som knapper til at øge din sociale efterfølgelse.

Det er mere almindeligt at se RSS-knappen ud for dine Facebook-, Twitter- og Pinterest-links, forudsat at du har dem.

Tilføj RSS med links til sociale medier

Hvis du gerne vil kombinere alle disse knapper i træk, kan du typisk finde knapplugins på sociale medier, der også giver mulighed for enten et tilpasset ikon og link eller et faktisk RSS-ikon.

Ultimate ikoner for sociale medier gør tricket for sociale knapper og RSS, da det også inkluderer et RSS-ikon og et felt til indsættelse af din RSS-URL.

Hvad er min RSS-URL?

WordPress genererer automatisk en RSS-feed til dig. Dette feed er en samling af dine artikler, og det kan deles med RSS URL. Som du kan se på skærmbilledet ovenfor, kræves en RSS-URL for brugere at komme og klikke på knappen. Det meste af tiden indsætter du denne URL i et plugin-felt, men nogle gange kan du blot linke et billede.

Uanset hvad, ser din RSS-URL sådan ud: http://www.wpexplorer.com/feed/

Det eneste, du skal gøre, er at erstatte teksten “wpexplorer.com” med dit aktuelle websted. Når du har denne URL, er det temmelig let at begynde at distribuere RSS-feedet på dit websted.

Visning af flere RSS-feeds på dit WordPress-sted

Den anden grund til, at du muligvis drager fordel af RSS, er, hvis du gerne vil have vist tredjepartsfeeds på dit eget WordPress-sted. For eksempel driver du måske en finansblog og vil gerne levere aktietendenser fra en mere ajourført, troværdig kilde. Når alt kommer til alt vil du ikke opdatere aktiekursvariationer selv. Det er bedre for dig at gribe RSS-feedet fra CNNMoney eller Reuters og indsætte det i din sidebjælke.

Det samme gælder for de fleste nyhedsblogs, da det ofte er umuligt at følge med i hvert hjørne af nyhedscyklussen. En filmblog ønsker ikke at gå glip af at dele Rotten Tomato-scoringer. Og det er her Rotten Tomatoes RSS-feed kommer i spil.

Så denne RSS-taktik handler mere om at give dine brugere værdifulde oplysninger i modsætning til at distribuere indhold over internettet.

RSS Feed Display Frontend

Det øverste plugin til at oprette et RSS-nyhedsfeed på dit websted kaldes WP RSS Aggregator.

Download WP RSS Aggregator-pluginet, og installer det på dit websted. Gå til fanen RSS Aggregator i instrumentbrættet, og udfyld alt fra RSS URL til navnet på feedkilden. Det vil bede dig om nogle andre indstillinger, som om du vil linke til kilden, og om du vil fjerne duplikat titler.

Tilføjelse af nyt feed

Derefter kan du administrere alle dine feeds og vise dem i en konstant strøm på dit websted. Placer feedet i din sidebjælke eller på sin egen side.

Hvorfor du har brug for RSS på dit WordPress-websted

Nogle bloggere afviser muligvis RSS som en gammel teknologi. Denne opfattelse er langt fra sand, især for teknisk-erfarne læsere. Nogle bloggere synes, det er mere for store magasiner. Det er heller ikke sandt.

Nogle bloggere synes, det er mere for store magasiner. Det er heller ikke sandt.

Selv hvis du får fem eller ti RSS-læsere, er det ret dårligt for en lille eller mellemstor blog. Det er ganske enkelt en anden måde for dine brugere at få adgang til indhold, så det er som et alternativ til din e-mail-liste, eller når du poster på sociale medier.

Hvis du har spørgsmål til at bruge RSS med WordPress, så fortæl os det i kommentarerne herunder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map