Introduktion til WordPress Theme Customizer

 1. 1. I øjeblikket læser: Introduktion til WordPress Theme Customizer
 2. 2. Interagerer med WordPress Theme Customizer
 3. 3. WordPress Theme Customizer Kedelplade
 4. 4. Udvidelse af WordPress Theme Customizer-kedelplade
 5. 5. Tema Customizer Kedelplade – Betingede muligheder, Børnetemaer og plugins

En ting, jeg altid ikke kunne lide ved sider med temaindstillinger, var, hvor meget forskellige de ville få. Forestil dig enhver bilproducent, der prøver at tilføje deres eget touch ved at have en unik placering af hjulet, og du kan se, hvorfor det er en dårlig ting for WordPress-udgivere.


Heldigvis siden 3.4 og takket være Theme Customizer API vi har overhovedet ikke brug for indstillingssider.

Den aktuelle blog er Temaindstillinger Galleri, udstillingsvindue med ”de bedste (og værste) temaindstillingsskærme i byen”. Stort set det værste, men det er hvad, der gjorde det populært. Ifølge Konstantin er det Theme Customizer, der gør det forældet.

Gennem denne postserie vil vi se på fordelene ved at bruge Theme Customizer over “gamle” indstillingssider, gennemgå hvordan Theme Customizer fungerer, se hvordan du kan udvide det og endelig oprette Theme Customizer-kedelplade, der kan bruges til ethvert WordPress-tema.

Fordel ved tematilpasning

Nu siger jeg ikke, at sider med indstillinger for temaer er (var?) Alle dårlige – hvis de gøres rigtigt, føles de som en naturlig udvidelse af WordPress-instrumentbrættet – bare at der er noget bedre nu. Hvad Customizer gør sammenlignet med en indstillingsside er at gøre temaopsætningsprocessen lettere ved at fjerne blindfold fra brugerens hoved.

Hvis du aldrig har set det i aktion, denne video af Otto er et must watch:

Så hvad er præcist Theme Customizer? Ifølge Codex:

Skærmbilledet Tematilpasning (dvs. “Tematilpasning”) tillader, at administratorer af webstedet kan finjustere et temas indstillinger og se en forhåndsvisning af disse ændringer i realtid.

Tematilpasning i et nøddeskal

Tematilpasning har tre hovedkomponenter – sektioner, indstillinger og kontroller. Hvis Theme Customizer var et hus, ville din stue være en af ​​sektionerne, hvert lys i det ville være en indstilling og hver lysafbryder en kontrol. Det er så enkelt.

For at interagere med Theme Customizer skal du koble dig ind i tilpasning_registrere handling. Ved at gøre det indlæses du $ wp_customize objekt, et eksempel på WP_Customize_Manager klasse, der gør alt det tunge løft. Mere om det i del 2 af denne serie.

Den er allerede der

Hvis du ikke ønsker at interagere med Theme Customizer og bare skal lade det gøre det er noget i dit tema, bliver det endnu lettere. Når du opretter et tema fra bunden af, er Theme Customizer allerede der, der viser dets indbyggede sektioner. Faktisk er det, hvor langt blank index.php og en style.css med intet andet end kommentarhovedlinjer får dig:

Tematilpasning i et tomt tema

Tematilpasning i et tomt tema

Sikker på, der er intet at forhåndsvise i dette skærmbillede, fordi index.php ikke gør noget, men det er pointen – hvis du er en temaudvikler, skræber Theme Customizer bare “Når du er klar!” så ingen grund til ikke at bruge det i dit WordPress-tema.

Der er flere standardsektioner, men de vises kun, hvis dit tema understøtter dem. Her er den komplette liste over indbyggede sektioner:

 • Site titel og tagline
 • Farver *
 • Header Image *
 • Baggrundsbillede*
 • Navigation*
 • Statisk forside

Markerede (*) sektioner vises kun, hvis dit tema understøtter deres respektive funktioner, hvis du vil have afsnittet Header Image, der skal vises, alt hvad du behøver er add_theme_support (‘brugerdefineret header’) et sted i din features.php-fil.

Eksisterende kontrol

Med alle disse indbyggede sektioner skal der være nogle eksisterende betjeningselementer (lysafbrydere, husker du?) For at udfylde dem. Dette er, hvad WordPress giver dig, ud af boksen:

 • Tekstfelt
 • Afkrydsningsfelt
 • Radio
 • Vælg
 • Farvevælger
 • Fil upload
 • Billed upload
 • Baggrundsbillede
 • Header image

Sandsynligvis god nok til de fleste temaer, men hvis dit tema er specielt (lad mig gætte, det er, ikke?) Og har brug for nogle tilpassede kontroller, kan du også gøre det. Oprettelse af tilpassede kontroller er en af ​​de ting, vi vil dække i denne serie, så hold dig opdateret.

Det er alt for nu

WordPress har i øjeblikket seksten API’er (prøv at navngive dem alle!) og hvis du bedømmer dem efter, hvor brugervenlige de er, og hvor nemt det er at hoppe ind og begynde at bruge dem, kommer ikke nogen tæt på Theme Customization API.

Har du allerede gjort dine brugere en fordel og skiftet fra indstillingssider til Theme Customizer? Hvis ikke, ville jeg meget gerne høre, hvorfor og hvis du har det, hvad synes du om det indtil videre?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map