Hvordan fungerer WordPress-cache?

 1. 1. Begyndervejledning til forståelse af WordPress interne funktioner
 2. 2. Hvad er WordPress-cache, og hvorfor er det vigtigt?
 3. 3. I øjeblikket læser: Hvordan fungerer WordPress-cache?
 4. 4. Sådan installeres og opsættes WordPress-cache med WP Super Cache
 5. 5. Sådan opsættes WordPress-cache med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN-gennemgang: Den bedste CDN til WordPress?

Velkommen til et nyt kapitel i vores WordPress Caching-serie, hvor vi lærer, hvordan WordPress-cache fungerer. Før vi kommer til bunden af ​​dette emne, skal du sørge for, at du har fulgt hvert af de foregående emner (fra denne serie) omhyggeligt, da dette kapitel bruger viden fra dem. Til at begynde med, lad os tale om de to primære typer cache-protokoller, der er tilgængelige, baseret på klient-servermodellen:


 • Caching af klientsiden og
 • Caching på serversiden

Caching af klientsiden

Klient-servermodellen

Klient-servermodellen

Et websted indeholder en masse ikke-tekstlige, statiske data, såsom billeder, CSS og Javascript-filer. Når de er hentet, er din browser smart nok til ikke at downloade dem hver gang du trykker på F5-knappen. Det tjener simpelthen disse data fra den lokale cache – dvs. de cache, der er gemt på din computers harddisk. Derfor anbefales det at rengøre din browsers cache en gang imellem – det sparer meget plads og forbedrer ydelsen.

Denne proces med at genbruge cache-data fra klientens computer (eller klientens ende) er kendt som klientside-cache, og næsten alle moderne websteder bruger dem, og enhver browser understøtter dem. Caching af klientsiden hjælper med at forhindre dataredundans (dvs. at downloade de samme data igen og igen) og sparer derfor en masse serverressourcer og vigtigst af alt – tid!

Caching på serversiden

Server

Caching på serversiden inkluderer alle de forskellige cache-protokoller, der bruges under WordPress-cache. De inkluderer følgende:

 • Sidecache
 • Cache-cache til databaseforespørgsel
 • Objektbaseret cache
 • Opcode-cache

WordPress anvender disse fire store cacheprotokoller på serversiden. Vi vil tage et kig på hver enkelt af dem og se, hvordan caching af hver af dem kan spare en masse dyrebar beregningstid og derved fremskynde dit websted.

Sidecache

1381630448_HTML-2Sidecaching er den enkleste af alle cache-protokoller, og jeg vil vædde på, at du allerede ved om dette. Det henviser ganske enkelt til processen med at gemme de dynamisk genererede HTML-filer i serverens harddisk eller hukommelse (RAM) (almindeligt kendt som ‘cache’) og servere dem fra cachen (dvs. genbrug af tidligere genererede data), når der anmodes om en anmodning . Dette sparer omkostningen ved eksekvering af PHP-kode og MySQL-databaseforespørgsler.

Databasecachen

DatabaseDen første ting at vide om databaser er, at de er enorme og ressourcehungrige. De er bogstaveligt talt hjertet i enhver virksomhed – det være sig online eller på anden måde. Det samme gælder WordPress. Målet med en database er at lagre, opdatere og levere data effektivt. Da de normalt er enorme, tager hver forespørgelse tid (normalt i størrelsesordenen et par hundrede mikrosekunder). Bedre hardware, hurtigere generering af forespørgselsresultatet. Tænk over dette. Da WordPress er meget afhængig af sin database, opretter den en forespørgsel nu og da. Og når data ikke ændres i databasen, er det at lade forespørgsler for at hente de samme data meget som at hente de samme billeder igen og igen – som diskuteret under Client Side Cache. Derfor er det fornuftigt at gemme resultaterne af en forespørgsel i det lokale lager, ikke? Denne besparelse af databaseforespørgsler ‘resultater i den lokale lagring kaldes database cache og er en af ​​de grundlæggende faktorer i WordPress cache.

Når først databasen er opdateret (for eksempel når et indlæg opdateres eller offentliggøres, eller der indsendes en kommentar), er det meget vigtigt, at den tidligere gemte databasecache slettes og gencache databaseforespørgselsresultaterne igen. Dette er ikke overflødigt, da det hjælper med at eliminere irrelevante eller fejlagtige databaseforespørgselsresultater.

Cache-genstand

opcodeWordPress har et internt cache-system, der inkluderer flere undersystemer (dvs. Cache-API, Object Cache og Transient API). WordPress-kernen giver plugins mulighed for at kontrollere dette cache-system for at reducere antallet af databaseopkald. Dette er et temmelig avanceret emne og er ikke helt relevant for den daglige bruger.

Opcode-cache

PHP-kodeMeget ligesom databachelagring, hvor ideen er at reducere antallet af databaseforespørgsler, henviser opkodecache til at gemme den kompilerede PHP-kode mellem enhver anmodning. Hvis du kigger på en PHP-fil, ser du, at koden faktisk er en liste over instruktioner, som kompilatoren skal bruge. PHP er et objektorienteret programmeringssprog og har sine frynsegoder fra sin oprindelse! For at en PHP-kode skal udføres, skal PHP-kompilatoren først kompilere koden og generere den eksekverbare kode for webserveren, der skal udføres. Cache-output fra PHP-compileren til flere henrettelser, er det, hvad opcode-cache handler om. Igen, dette er interne ting – ting du ikke bør være meget bekymret for!

Lokal opbevaring – Primær kontra sekundær

Lokal opbevaring

For at implementere server-caching af enhver form, er det underforstået, at dataene skal gemmes i det lokale lager. Udtrykket “lokal opbevaring” kan betyde en af ​​to ting. Den ene er serverens harddisk, og den anden er serverens primære hukommelse – dvs. RAM.

RAM, der står for Random Access Memory er en form for flygtig hukommelse og er størrelsesordrer hurtigere end harddiske, som er en form, der ikke er flygtig, sekundær lagerplads. Det er også dyrere. Selvfølgelig ved I alle dette.

Hvor du gemmer de cachelagrede data gør en enorm forskel. Hvis den findes på en harddisk, er den bestemt langsommere end når den er gemt i en RAM. Igen er hastigheden på HDD vigtig. Server harddiske spænder fra 7.200 RPM til 15.000 RPM og kan have forskellige RAID-niveauer – RAID 0 er den hurtigste og mest usikre, RAID 4 er en korrekt balance. Du har også SSD’er. Derfor har den cache-dataplacering en alvorlig indflydelse på hastigheden.

For folk på delte hosting-servere har du intet andet valg end at gemme det på harddisken. For folk, der kører deres egen dedikerede server eller VPS, har du den ekstra mulighed for at gemme cachen i din primære hukommelse, hvilket igen skal udføres med en masse omhu – forkert konfiguration kan muligvis føre til ustabilitet (løbe tør for RAM osv.) og hyppige servernedbrud.

Konklusion

Nu hvor du har en god forståelse af de forskellige WordPress-cache-protokoller, så lad os komme til centrum i vores postserie – Sådan implementeres WordPress cache.

Hvis du har spørgsmål eller forslag til forbedring af dette kapitel, er du velkommen til at stille dem eller dele dem – vi vil meget gerne høre dine tanker!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector