Hvad er WordPress-cache, og hvorfor er det vigtigt?

 1. 1. Begyndervejledning til forståelse af WordPress interne funktioner
 2. 2. I øjeblikket læser: Hvad er WordPress-cache, og hvorfor er det vigtigt?
 3. 3. Hvordan fungerer WordPress-cache?
 4. 4. Sådan installeres og opsættes WordPress-cache med WP Super Cache
 5. 5. Sådan opsættes WordPress-cache med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN-gennemgang: Den bedste CDN til WordPress?

Det er dejligt at se, at du har læst min kedelige gamle artikel om WordPress ‘interne funktion – kudos! Vent, hvad? Har du ikke? Ingen bekymringer, bare giv den en hurtig læsning – især delen under “Hvad sker der, når nogen får vist din WordPress-blog?”.


Som titlen antyder, vil vi lære WordPress-cache. I denne indlægsserie undersøger vi hvert aspekt af cache en efter en i detaljer.

 • Hvorfor det er vigtigt
 • Hvordan virker det
 • Og endelig, hvordan man implementerer det.

Hvorfor er WordPress-cache så vigtigt?

Cache i et nøddeskal

På college, når de lærer mig et emne, jeg ikke kender noget til, plejer jeg at tænke over dets applikationer først i stedet for at lære om emnet. For eksempel – gentagelsesforhold. De er brugt til at beregne det niende antal af en række af numre, ligesom Fibonacci-sekvensen. Når jeg først forstod dets betydning – hvordan gentagelsesrelationer hjælper med at spare en masse dyrebar beregningstid – ja, interesserede jeg mig for det. Hvis du gerne vil vide lidt om gentagelsesforhold, er du heldig – jeg vil beskrive det kort i næste afsnit. Folk, der ikke ønsker at lære om det, kunne springe det over – Jeg har ikke noget imod det. ��

Seje ting Fibonacci Sequence kan gøre

EN Fibonacci-sekvens er simpelthen tilføjelsen af ​​de to foregående numre i sekvensen. Næsten alle fra en computervidenskabelig baggrund ved, hvad jeg taler om – du er bundet til at skrive et program (på ethvert sprog) for at generere en Fibonacci-sekvens. Hvis jeg skal starte fra 0, ville Fibonacci-sekvensen gå:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8 .. indtil uendelig.

Fra ovennævnte rækkefølge, hvis jeg skulle bede dig om det femte nummer i serien, ville svaret være 3. Hvis jeg nu skulle bede dig om det 500. nummer, skulle du beregne hele serien indtil 500. periode . For en moderne computer, pokker, vil din telefon beregne den på mindre end et sekund. Men hvad angår den moderne processor, er det meget! Forøg det 500 til 50.000.000.000 (50 milliarder tyve) Fibonacci-nummer og ja – du har brug for meget mere tid.

Det er her, at gentagelsesforholdet kommer ind. Ved anvendelse af gentagelsesforhold, stammer vi en formel, der kan beregne den niende Fibonacci-sigt. Det være sig 5. eller 50. eller 50 billioner-Fibonacci-sigt, den afledte formel kan beregne dem alle i nøjagtigt den samme mængde tid, dvs. en konstant tid. Dette er utroligt nyttigt, da det sparer en masse dyrebar beregningstid, og det hjælper os også med at beregne et programs kompleksitet.

Så hvad er dette store ståhej ved WordPress-cache?

Lamb2

Google elsker hurtigere sider. Alle af os elsker hurtigere sider. En af Googles vigtigste SERP (Search Engine Results Page) -faktoreringsfaktorer inkluderer hastigheden på et websted og dets responstid.

Cache er en grundlæggende faktor i bestemmelsen af ​​et websteds samlede ydelse. Især i WordPress, da det genererer HTML-sider dynamisk – ved at anvende PHP-kode kombineret med MySQL-databaseforespørgsler. Med korrekt konfigurerede cache-protokoller kan dit WordPress-websted være størrelsesordrer hurtigere. Det hjælper med at forhindre redundans og fremskynder belastningstider på dit websted – gratis! Fremskyndelse af dit WordPress-sted kan bruges på 3 primære måder:

 1. Brug high end, sindssygtigt kraftfulde, grupperede servere
 2. Brug et Content Delivery Network (CDN)
 3. Konfigurer WordPress-cache

De to første punkter kan være (meget) dyre og afhænger normalt af antallet af besøgende, et websted har. WordPress-cache kan dog bruges (og bør bruges) selv på de mindste af websteder. Det er interessant at vide, at det største navn i WordPress Managed Hosting – WPEngine bruger deres egen specialbyggede, proprietære cacheteknologi kaldet EverCache, som kombinerer alle de tre største former for cache – side, database og objekt cache.

Hvad er WordPress-cache?

Hvis du har læst min tidligere artikel, ved du antallet af ting, der finder sted hver gang nogen besøger dit websted. Her er et billede til at jogge din hukommelse:

WordPress Intern funktion

Hvad hvis de dynamisk genererede websider blev gemt på serverens harddisk eller hukommelse (RAM) og serveret derfra, hver gang nogen anmodede om siden? Det være sig en eller 1000 personer, den samme side ville blive sendt! Det sparer en masse databaseforespørgsler, udførelse af PHP-kode og dermed sparer den vigtigste faktor – dyrebar beregningstid. Det ville være virkelig, virkelig hurtigt.

Dette er WordPress-cache. Genanvendelse af tidligere genererede data (eller anmodninger såsom databaseforespørgsler) for at fremskynde nye efterfølgende anmodninger.

Men vent, hvad hvis nogen kommenterer eller opdaterer et indlæg eller offentliggør et nyt? Indeholder ikke de tidligere genererede HTML-sider de forkerte / forældede data? Du har ret, det ville det absolut! Vi har således noget, der hedder:

Rensning af cachen

Rengøring af cachen betyder i det væsentlige gencache af alle tidligere cache-data. Dette betyder, at de gamle slettes, og nye oprettes eller regenereres. Dette finder typisk sted baseret på et antal protokoller – hvoraf nogle inkluderer:

 • Når en kommentar sendes
 • Når et nyt indlæg offentliggøres
 • Når et gammelt indlæg opdateres

WordPress-kernen og cache-pluginsne ved, hvornår de skal rense cachen, så gamle, irrelevante data ikke serveres til besøgende.

Konklusion

Dette emne dækker de to faktorer, som jeg finder vigtige at forstå, før vi begynder at lære WordPress-cache. Nu hvor du har en solid forståelse af de to, er det tid til at lære, hvordan cache fungerer.

Fordelene ved WordPress-cache

For at afslutte dette kapitel, lad os se på nogle af fordelene, som cache har at tilbyde:

 • Fremskynde dit websted gratis
 • Dermed forbedrer Google og andre placeringer af søgemaskiner
 • Spar en betydelig mængde af serverens ressourceforbrug – meget nyttigt for folk, der er vært for deres websted i delte hosting-servere

Hvad er dine tanker om WordPress-cache? Har du noget at føje til listen over fordele? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector