Hvad er RSS? Og hvordan man tilføjer det til WordPress

Hvad er RSS? Nå, RSS står for “Virkelig simpel syndikering”, skønt dens oprindelse kan spores til “Rich Site Summary”. Enkelt sagt RSS et medium til syndikering af et websteds indhold på en meget effektiv og organiseret måde. Udgivet i 1999 havde RSS en enorm indflydelse på udviklingen af ​​Internettet – nærmere bestemt hvordan indhold blev forbrugt. Folk behøvede ikke længere at besøge deres yndlingswebsteder for at se de nyeste artikler.


Nyhedswebsteder som BBC og New York Times fremmede kraftigt RSS-ikonet på deres websteder. Du kan abonnere på hele NY Times eller bare finanssektionen – alt hvad du skulle gøre var at abonnere på et specifikt RSS-feed. Sådan var RSS-skønheden! For at sige det ganske stumt, RSS var det og er, et af de mest populære medier i masseindholdsfordeling til udgivere, og forbrug af masseindhold til læsere (eller besøgende).

Fordele ved RSS: Produktivitet og læsbarhed

podcasting

RSS havde bogstaveligt talt været stokken, der fik væksten i blogging og podcasting. Du kan abonnere på dine foretrukne blogs og spare en masse tid ved blot at læse indholdet i din RSS-læser. I bund og grund dig gøre meget mere med at bruge mindre og ender med at gemme en masse af tid.

En af de mest ikke-værdsatte (eller snarere uhørte) fordele ved at bruge RSS-feeds er læsbarhed. Vi mennesker er væseners væsener. Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor næsten alle romaner følger en bestemt sidestørrelse og bredde, tekstjustering, linjehøjde, antal ord pr. Linje, skrifttype og størrelse? Det er gjort for at skabe en optimal læseglæde – mindre belastning af vores øjne, fast øjenbevægelse og forbedret læsehastighed over tid.

RSS-læsere gør det samme. Du kan indstille din foretrukne skrifttype, størrelse og linjehøjde. Når du læser forskellige indhold på det samme typografiske layout, forbedres din læsehastighed. Hvert websted har sit eget design, typografi og farvepalet. Nogle kan du lide, mens nogle du måske absolut afskyr. RSS bygger bro, der kløber og giver dig en opfyldende læseoplevelse.

RSS-feeds

RSS-læseravis

De fleste af os er opmærksomme på udtrykket ‘RSS-ikoner’ – de orange felter med det hvide ikon, der er tilgængeligt på de fleste steder. Nå, disse ikoner linker til dit websteds RSS-feed. De bruges hovedsageligt til levering af indhold til dit websteds besøgende eller i andre tilfælde dine kunder. Et RSS-feed kodes snarere markerede i XML (Extensible Markup Language). RSS-læsere og webbrowsere, der har indbygget support til parsing af RSS-feeds (f.eks. Mozilla Firefox) kan korrekt læse eller parse en RSS-feed. Andre browsere som Google Chrome, som ikke har indbygget support til feeds, vil vise standard XML-data, når der klikkes på et RSS-feedlink.

Generering af RSS-feeds

RSS-feeds skal være manuelt genereret når du har bygget et websted på ren HTML, dvs. når du ikke bruger et CMS. I sådanne tilfælde kan du ansætte onlinetjenester at generere RSS-feed til dig. Når du har konfigureret din RSS-generator, så snart du offentliggør en artikel på dit websted, inkluderer dit RSS-feed det nye indlæg. Mennesker, der har abonneret på dette RSS-feed, kan downloade artiklen / artiklerne ved hjælp af en RSS-læser. (Vi kommer ind på det lidt). WordPress er dog lidt anderledes.

WordPress og RSS

wordpress og rss

WordPress har en indbygget support til RSS. Så snart du offentliggør et indlæg, leverer WordPress det til alle dens RSS-feeds. Alt dette er gjort internt og du behøver ikke at klikke på en enkelt knap for at få det gjort. Du har måske bemærket, at jeg brugte ordet alle. Nå, det er her, skønheden ved WordPress ligger (sammen med tusind andre frynsegoder).

Der er praktisk talt ‘n’ antal RSS-feeds tilgængelige på dit WordPress-sted. Antallet afhænger af mængden af ​​offentliggjort indhold – dvs. antallet af tags, forfattere og kategorier. WordPress understøtter fire typer RSS-feedformater:

 1. RSS
 2. RSS 2.0
 3. Atom og
 4. RDF – Rammebeskrivelsesramme

RSS-feeds kan være tilgængelige ved hjælp af følgende URL-struktur:

Standard URL-strukturSmuk Permalink-struktur
www.example.com/?feed=rsswww.example.com/feed/
www.example.com/?feed=rss2www.example.com/feed/
www.example.com/?feed=atomwww.example.com/feed/atom/
www.example.com/?feed=rdfwww.example.com/feed/rdf/

Det anbefales stærkt at bruge RSS 2.0-formatet, da det er det mest populære og bredt understøttede format. Du skal også promovere dine feed-links ved hjælp af den smukke permalink-struktur, da de er lette at læse og huske. For ikke at nævne, de fleste steder følger den smukke permalinkstruktur.

Flere RSS-feeds i WordPress

flere RSS-feeds

Nu til den mest interessante del – implementering af flere RSS-feeds med WordPress. Indtil nu har vi talt om, hvordan RSS kan distribuere et websteds indhold. WordPress giver dig mulighed for at opdele RSS-abonnementet i specifikke niveauer. Dette gør det muligt for dine besøgende at abonnere på præcis indhold, de ønsker.

Hvordan virker det?

Lad os antage, at du har en kategori, der hedder ‘Psykologi’ og et mærke ‘Vedisk terapi’ i din blog. En læser, der ønsker alle indlæg, der er indgivet under psykologi, kan ganske enkelt tilføje http://www.example.com/category/phychology/feed til deres RSS-læser. I fremtiden er det kun poster, der er offentliggjort under psykologi kategori vil blive gjort tilgængelig i dette feed. Tilsvarende kan man tilføje http://www.example.com/tag/vedic-therapy/feed til RSS-læseren for at få adgang til alle indlæg mærket med Vedic Therapy. Her er et udvalg af de forskellige tilgængelige feeds:

AbonnementstypeTemmelig Permalink
Kategorierhttp://www.example.com/category/categoryname/feed
Tagshttp://www.example.com/tag/tagname/feed
Kommentarerhttp://example.com/comments/feed/
Forfatterhttp://example.com/author/authorname/feed/
Søghttp://example.com/?s=searchterm&feed=rss2
Tilpassede indlægstyperhttp://example.com/feed/?post_type=posttypename

Du kan også gruppere flere kategorier, flere tags og en kombination af begge i dine feeds. Der er et ubegrænset antal muligheder for RSS-feeds. Det afhænger faktisk af, hvordan læseren (dvs. du og jeg) bruger det (tjek officiel WordPress-dokumentation for at finde ud af mere).

kombinationEnkel (standard) Permalink
Flere kategorierhttp://www.example.com/?cat=42,43&feed=rss2
Flere tagshttp://www.example.com/?tag=tag1,tag2&feed=rss2

Når du har fået dine feeds klar til at gå, kan du vise dine egne tilpassede feeds (eller dem fra andre websteder) ved hjælp af et WordPress-plugin. Tom skrev en fantastisk artikel om at bruge WP RSS Aggregator WordPress-plugin til at importere, flette og fremvise RSS-feeds på dit websted (et godt værktøj, hvis du gør en masse gæsteblogging på andre websteder og vil medtage links til disse indlæg på din egen internet side)

RSS-læsere

rss læse fyr

En RSS-læser er en software, der hjælper dig med at følge og styre flere RSS-feeds. Når jeg siger det styre, Jeg taler strengt om forbrugerens synspunkt. For at starte, kan du tilføje ‘n’ antal RSS-feeds og organisere dem i mapper, tags og kategorier. De specifikke funktioner varierer med den anvendte RSS-læser, men de generelle funktioner er de samme.

RSS-læsere kan være klar til platform og mobil. Der er flere læsere tilgængelige for næsten alle operativsystemer – Windows, Mac, UNIX og de mange forskellige smag af Linux. Med lukning af Google Reader, vi oplevede en konstant stigning i antallet af uafhængige RSS-læsere. De mest populære i dag er alle webbaserede og har apps til alle mobile operativsystemer – Windows, iOS og Android. Eksempler inkluderer Feedly, Bloglines, Feedzilla, NewsBlur og NetVibes.

Logger af

mail leveret

RSS har været et af de mest kraftfulde værktøjer til at levere nyt indhold siden begyndelsen af ​​de nye årtusinder. Men i dag går dens prioritet ned ad bakke. E-mail-marketing er det nye barn i blokken. Hvorfor? Det er simpelt. Med RSS får du ikke dine abonnenters e-mail-adresser. Med lukningen af ​​Feedburner Service er det også ret kompliceret at estimere antallet af RSS-abonnenter.

Med e-mail-abonnenter får du adgang til on-demand pool af kunder. Med RSS er rækkevidden begrænset. Derfor har de fleste trafik tunge sider flyttet det ikoniske RSS-ikon helt ned til sidefoden, mens nogle har stoppet RSS helt. E-mail-abonnementskasserne vises på alle mulige måder – popups, headers, sidebar og sidefødder.

For en føler jeg, at RSS er en nødvendig kommunikationsmedium – da jeg abonnerer på en masse sider og ikke er interesseret i at oversvømme min indbakke. Over til dig – hvad er din holdning til RSS? Ja eller nej? Bruger du RSS-læsere eller tilføjer du dine artikler til Read It Later-tjenester som Instapaper eller Pocket? Vi ville meget gerne høre dine tanker!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map