Fordele og ulemper ved WordPress Multisite – Sådan installeres Multisite med Local Xampp

WordPress Multisite: Fordele, ulemper og installation

Hvis du administrerer flere WordPress-websteder, skal du helt sikkert have følt behovet for at kunne styre dem alle fra et enkelt instrumentbræt. WordPress har en løsning – en multisiteinstallation. Hvad det betyder er, at du installerer WordPress kun én gang og opretter og administrerer flere individuelle websteder på denne enkelt WordPress-installation, alt fra en enkelt administrator. Du skal ikke se længere end WordPress.com for et eksempel på en multisite.


Den kontrol, der udøves af webstedsadministratoren over de enkelte websteder, klippes, og netværksadministratoren eller Super Admin bliver alle magtfulde med altoverskyggende beføjelser over administratorerne af de enkelte websteder. Plugins og temaer kan ikke installeres eller ændres af webstedsadministratorerne, og kun Super Admin kan gøre dette.

Hvornår man ikke skal bruge en multisite

Webstederne i en multisite fungerer som separate enheder med ikke meget overlapning. Så hvis alt hvad du ønsker er en samling af sider, der deler data og brugere, er en multisite ikke for dig. Hvis dit eneste krav er, at dine websider skal se anderledes ud, kan det opnås ved hjælp af et plugin, der skifter mellem temaer. Hvis det kun er at have forskellige adgangsniveauer for forskellige brugere, kan du begrænse muligheder, linke URL’er eller skifte brugere og menuer blot ved at bruge plugins.

Du skal også springe over multisite, hvis webstedsadministratorerne vil være i stand til at tilføje temaer og plugins frit, eller hvis de ikke ønsker at dele serverplads eller database. Det samme ville være tilfældet, hvis de vil gå med forskellige udbydere af hostingtjenester.

Hvornår skal du bruge en multisite

En multisite er mest fordelagtig for enhver organisation, der har en hierarkisk opsætning, såsom regering og dens forskellige vinger, universiteter og deres afdelinger eller et netværk af blogs, der er relateret på en eller anden måde. Multisites er mere velegnet til steder, der opererer med en høj grad af uafhængighed inden for deres eget driftsområde og deler nogle fælles ressourcer.

Multisite er således en blandet taske, der har både fordele og ulemper, og behovet for en multisite skal vurderes fra sag til sag..

Fordele

 • Du kan administrere et vilkårligt antal individuelle websteder fra et enkelt betjeningspanel, der ser sådan ud.

1

 • Individuelle webstedsadministratorer har friheden til at administrere deres websteder underlagt begrænsninger.
 • Temaer og plugins skal kun installeres én gang og derefter aktiveres over hele netværket. Ditto til opdatering. Dette oversætter ikke kun til bedre styring, men giver også en mere effektiv udnyttelse af serverpladsen.
 • Brugere kan oprette deres egne blogs på dit netværk og administrere dem. Hvis du ønsker, at det skal forblive privat, kan du begrænse adgangen til brugerne.
 • Du kan tjene penge på netværket ved at tilbyde hosting-service til andre. Hvis du er på delt hosting, er dette måske lidt vanskeligt. Disse blogs har deres egne tabeller i databasen. De har ikke deres egne mapper på din server, men når det kommer til medie-uploads i netværket, har de deres egne separate mapper. Da filstrukturen administreres af WordPress, behøver du ikke at plage dig selv med den.

Ulemperne

 • Ikke alle plugins fungerer på en multisite. Du skal kontrollere, om plugins er multisitekompatible, før du installerer dem.
 • De enkelte sider kan ikke tilføje eller slette temaer og plugins. Hvis de findes på netværket, kan de aktiveres og deaktiveres.
 • Hvis dit websted eller din server oplever nedetid, vil dette påvirke alle siderne på netværket.
 • Enhver stigning i trafik til et enkelt sted på netværket kan påvirke hastigheden på alle de andre sider på netværket. Dette måske lidt meget for en nybegynder at håndtere.
 • Ikke alle hostingplaner understøtter multisite. Hostingbehovene vil stige for en flerplads. Hvis du planlægger et par websteder, der er mere i form af testwebsteder, kan delt hosting faktisk være nok. Men hvis du ønsker at tilføje et stort antal sider, især websteder med stor trafik, vil du opdage, at du har brug for at opgradere dine hosting-behov. Vi anbefaler stærkt WP Engine og svinghjul – begge starter ca. $ 30 pr. Måned for multisitestøtte.

WordPress Multisite er en enkel og kraftfuld funktion, men inden du installerer det, skal du være sikker på, at det er den rigtige løsning til dig. Adskillelse af et sted fra multisitet på et senere tidspunkt eller migrering af multisitet måske for kompliceret til at du kan håndtere uden professionel hjælp.

Hvis du overvejer multisite blot for at lette administrationen af ​​flere WordPress-websteder fra en enkelt skærm, skal du måske også overveje administrerede tjenester med en tjenesteudbyder som ManageWP. Dette er en betalt tjeneste, der kaster andre fordele som sikkerhed, sikkerhedskopiering og kloning.

Installation af Multisite

Du skal være administrator og have adgang til din servers filsystem for at kunne oprette en multisite. Du skal have privilegierne til at redigere filer og oprette et bibliotek. Der er enhver mulighed for, at selvom du ikke er tilpas med kode, vil du oprette en multisite uden at støde på nogen problemer. Men viden om PHP, CSS, HTML og serverstyring kommer godt med, hvis du skal fejlfinde.

Inden du starter, skal du beslutte, om du vil tilføje websteder som underdomæner eller undermapper. Dette kan ikke ændres senere, så vælg omhyggeligt. I URL-termer betyder det,

 • Tildeling af forskellige underdomæner til hvert websted: site1.multisite.com, site2.multisite.com
 • Tildeling af forskellige stier til hvert websted: multisite.com/site1, multisite.com/site2

Du kan også tildele domæner som multisite1.com, multisite2.com, men dette kræver plugin-brug og en vis teknisk viden.

Så hvordan installerer du en multisite? Jeg vil gennemgå trinene her ved at demonstrere installationen med en lokal XAMPP.

1. Aktivering af multisitefunktion.

 • Det første trin i installationen af ​​en multisite er at installere WordPress på den normale måde. Find wp-config-filen i din WordPress, og åbn den.
 • Find udtrykket “/ * Det er alt, stop med at redigere! God blogging. * / ”Nær slutningen af ​​filen. Lige over denne sætning skal du tilføje følgende enkelt stykke kode:
  definere ('WP_ALLOW_MULTISITE', sandt);
 • Gem filen, og indlæs den igen på serveren.
 • Nu finder du en ny artikel “Netværksopsætning” tilføjet under Værktøjer på dit Dashboard.

2. Opsætning af underdomæner og undermapper.

 • Fortsæt til Værktøjer> Netværksopsætning og vælg mellem underdomæner og undermapper.
 • Hvis du opretter et underdomenebaseret netværk, skal du kontakte din hostingtjenesteudbyder, da ikke mange af dem tillader denne facilitet. De bliver nødt til at indstille wild card DNS til dit websted. Undermapper behøver ingen sådanne tilladelser. Når du har valgt, skal du klikke på installation.

2

 • Da jeg brugte en self-hostet lokal server til at installere WordPress, var mit valg begrænset til undermapper (for en hostet server vil muligheden for sub-domæne også blive tilbudt)
 • Hvis du vil konvertere en eksisterende WordPress-installation til en multisite, er indstillingen undermapper ikke åben for dig. Du kan kun oprette et netværk med underdomæner.
 • Der genereres et par kodelinjer, som du kan indsætte i din wp-config.php-fil og i din .htacess-fil.

3

 • Indsæt koden som instrueret, og gem filerne, og WordPress Multisite installeres med succes. For at få adgang til dit Network Admin Dashboard skal du logge ind igen.

3. Oprettelse eller tilføjelse af websteder

Når du når dette trin, er din WordPress Multisite meget som ethvert normalt sted. For at gøre det til en virkelig funktionel multisitet bliver du nødt til at oprette og tilføje nye websteder. Sådan gør du det,
Klik på Network Dashboard Mine sider> Netværksadministrator> Websteder> Tilføj nyt

4
Udfyld detaljerne som webstedets adresse, titel, e-mail og klik på Tilføj nyt.
Et nyt sted oprettes.
Du kan tilføje så mange sider, som du vil, og se listen over sider ved at klikke på Alle websteder

5

4. Aktivering af temaer

Du kan installere og aktivere temaer på en multisite på 2 måder – installere det i netværksadministratoren og aktivere det for hele netværket, eller installere det i netværksadministratoren og aktivere det ved at redigere på dette sted. Hvis du vil aktivere temaet i den første metode, skal du finde temaer på netværksdashboardet og klikke på Tilføj nyt. Når temaet er installeret, skal du klikke på Netværksaktiver. Nu vil temaet øjeblikkeligt være tilgængeligt for hele netværket.

Hvis du vil aktivere temaer ved den anden metode, skal du i Netværksadministrator klikke først på Websteder og derefter på det sted, hvor du vil aktivere temaet. Klik derefter på Rediger> Temaer og find det tema, du vil aktivere. Klik på Aktiver under det tema. Når du åbner fanen Temaer i administratoren på dette websted, ser du det tema, du har tilføjet. Siden kan derefter vælge at aktivere temaet.

5. Aktivering af plugins

Som et sidste trin skal du installere og aktivere plugins til multisite. Til dette skal du downloade og installere plugin, ligesom du ville gøre på den normale måde. Hvis du vil aktivere plugin for hele multisite efter det, skal du klikke på Network Activate og plugin vil blive aktiveret på alle siderne.

Hvis du ønsker, at plugin kun skal være aktiv på et websted, skal du hente og installere plugin i netværksadministratoren. Besøg derefter sitet som webstedsadministrator og aktiver plugin på det enkelte sted.

At konkludere

Så vurder dine behov, og tøv ikke med at installere en multisite, hvis det er nødvendigt. Selvom installation af multisite er ganske let, er der kompleksiteter involveret i styring. Det kan også være en smule skræmmende at migrere en multisite eller adskille et enkelt sted fra en multisite. Tommelfingerreglen her er Fortsæt med forsigtighed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map