Den ultimative WordPress DNS-guide

Ultimate WordPress DNS-guide

DNS står for domænenavnsystem, som du gætte det er et system, der bruges til at kontrollere dine domæner.


DNS kan være et skræmmende emne, hvis du ikke er en udvikler, skulle jeg vide, for flere år siden plejede jeg at frygte at skulle ændre DNS! Der er masser af forskellige poster med tal, navne og værdier, og systemet kan være lidt overvældende, hvis du er ny til det.

Men frygt aldrig, DNS-mand er her! Her for at afmystificere den uendelige flok af A-poster, navneservere og MX-værdier, som kan forårsage en hovedpine for så mange af jer.

Hvad er DNS?

Jeg ved, at jeg sagde, at det står for domænenavnsystem, men dette betyder sandsynligvis stadig ikke meget for en nybegynder, så her er en simpel analogi. DNS er som telefonbogen på internettet. Domænenavne gemmes i telefonbogen og konverteres til IP-adresser ved hjælp af DNS-systemet til at servere websteder til dem, der besøger dem.

Hvad angår arbejde med WordPress, bruges DNS typisk til at henvise til, hvad dit domæne viser, når nogen besøger det, og hvordan det interagerer med forskellige tjenester. For eksempel bestemmer din A-registrering, hvor dit websted er vært, og dit MX-poster administrer dine e-mails.

Hvis din A-post peger på IP-adressen på din WP Engine-hostingkonto (og dine webstedsfiler og database er der), viser dit domæne dit WP Engine-websted, når du besøges, medmindre der ikke er andre regler på plads.

Registrering af et domæne

For at administrere DNS skal du først have et domæne, så lad os starte med domæneregistreringsprocessen, som er superenkelig.

For at registrere et domæne skal du besøge nogen, der sælger dem, som Namecheap. Namecheap tilbyder gratis beskyttelse af personlige oplysninger på alle domæner, så det er det naturlige valg, hvis du ikke har noget imod at holde dine domæner adskilt fra dit hosting.

Namecheap domæneregistrering

Når det kommer til registrering af domæner, kan du gøre en af ​​to ting:

 1. Registrer dine domæner hos en som Namecheap og vært din webside andetsteds.
 2. Registrer dit domæne det samme sted, som du købte hosting.

Nogle mennesker anbefaler, at du er vært for dine websteder et sted og gemmer dine domæner andetsteds af sikkerhedsmæssige årsager. Det ville så være vanskeligt for nogen at få kontrol over både dit websted og dit domæne på samme tid, i teorien.

Jeg har kunder, der foretrækker at holde alt under ét tag for brugervenlighed. Det er virkelig nødt til personlig præference, og hvilke lag af sikkerhed, der er nødvendige, afhængigt af hvor mange mennesker der har adgang til dine konti, og i hvilken kapacitet.

Håndtering af DNS

DNS-styring håndteres uanset hvor navneservere opholde sig. Hvis dine navneservere er hjemme hos din domæneregistrator, skal du blot logge ind og få adgang til afsnittet Domæner eller redigere DNS for et bestemt domæne.

Hvis du ikke ved, hvad navneservere endnu er og ikke har redigeret dem, kan du logge ind, hvor dit registrerede dit domæne har redigeret dit DNS.

Uanset hvor du køber dit domæne, skal du sørge for, at du har det fuld domænekontrol. Nogle af de billigere udbydere på markedet leverer ikke fuld domænekontrol, så du er ikke i stand til at administrere alle elementer i din DNS. Dette er noget at afklare med support, før du foretager et køb, hvis du ikke kan verificere dette fra salgswebstedet.

Når det kommer til styring af WordPress DNS, er der 4 primære poster, som du sandsynligvis vil arbejde med.

Typer af DNS-poster

A Records

A Registrerer kontrol, hvor dit websted peges på. Ved at pege på et domæne fortælles domænet at vise det websted, der findes på lokationen IP-adresse. Du kan bruge A-posten til at pege dit domæne til et websted, der er vært andetsteds, uden at ændre resten af ​​posterne.

navneservere

Navneservere styrer, hvilken udbyder der er ansvarlig for domæne-DNS. Med andre ord, hvis du ændrer dine navneservere, tillader du en anden udbyder at administrere din DNS. Ændring af navneservere giver en anden udbyder mulighed for at administrere alle tilknyttede poster.

Afhængigt af hvordan du ændrer navneservere, kan nogle af dine DNS-poster bryde, men det er muligt at holde dine poster ens, mens du skifter navneservere til en anden udbyder. Vær altid meget forsigtig, når du skifter navneservere af denne grund, og hvis du stadig er i tvivl, skal du bede om hjælp.

CNAME-poster

CNAME-poster bruges ofte til at aliaser en IP-adresse til en anden, for eksempel når du vil, at din WWW A-post skal pege på din @ A-post. Med andre ord, gør www.yourwebsite.com til at pege på yourwebsite.com.

MX-poster

MX-poster administrerer dine domænes e-mail, hvor det kommer fra, og hvordan det modtages. Brug af G Suite til e-mail er f.eks. En populær e-mail-trend, som kræver, at du indstiller dine MX-poster til dem, der er nødvendige for G Suite.

Pegende domæner

At pege et domænenavn er den mest almindelige DNS-relaterede opgave, som jeg udfører. Dette indebærer ændring af domænet En post til en anden IP-adresse, så domænet indlæser et websted, der er gemt et andet sted.

Nogle eksempler på hvornår du muligvis har brug for at pege et domæne er:

 • Dit domænenavn gemmes et andet sted end dit websted
 • Du vil flytte dit websted til en anden hostingudbyder
 • Du har flere domænenavne, som du alle vil pege på et sted

Hvordan man peger på et domæne

A og CNAME

Her er trin for trin instruktioner til at pege et domæne:

 1. For det første skal du forstå, hvad der vil ske, hvis du ændrer IP-adressen på din A-post, som peger dit domæne. Dit nuværende websted stopper med at vise til brugere, og efter at din DNS har udbredt (opdateret), vises det websted, du har på den nye IP-adresse, til dine brugere.
 2. Du har brug for IP-adressen eller den delte IP-adresse fra destinationshostingskontoen. Dette kan fås ved at logge ind på cPanel og kontrollere statistikken, der vises til venstre typisk.
 3. Der skal være et korrekt konfigureret WordPress-websted oprettet i den nye hostingkonto, med filerne, der er gemt ved hjælp af dit domæne som undermappe, eller i public_html, hvis det kun er domænet på kontoen.
 4. Få adgang til DNS for det domæne, du vil pege, og ændre A-posten for @ og WWW. Indstil værdien for @ og WWW til den delte IP-adresse, du fik fra din hosting-cPanel. Alternativt, hvis der er et CNAME-alias for WWW, og dets værdi er lig med @, skal du bare ændre @ -posten, og WWW opdateres automatisk.

Omdirigering af et domæne

Håndtering af DNS-omdirigering

Ikke helt det samme som at pege et domæne, omdirigere et domæne indebærer at bruge en permanent permanent omdirigeringsopsætning i dit cPanel.

DNS-omdirigeringer

Effekten er den samme, idet en bruger besøger old-domain.com, de sendes til new-domain.com, men forskellen ligger i den måde dette opnås.

Dette er noget at diskutere med din SEO-specialist, hvis SEO er et problem for dig, når du administrerer dine omdirigeringer.

Håndtering af tilføjelsesdomæner

Vidste du, at du kan være vært for flere websteder på en hostingplan? Hvis du ikke gjorde det, er du klar til en godbid!

Et tilføjelsesdomæne er ethvert domæne, der er føjet til din hostingplan, som ikke er det primære domæne, som er det domæne, som du åbnede kontoen med.

Add-on-domæner har deres egne undermapper i din hosting-konto, så de findes uafhængigt af dit primære websted, som har sine filer i roden til din konto i public_html.

Hvis du vil administrere DNS for et tilføjelsesdomæne, skal du følge disse trin

 1. Tilføj et domæne til din hostingplan. Dette kan gøres ved at åbne din cPanel og derefter klikke på afsnittet Tilføj domæner. Hvis du ikke planlægger at bruge et underdomæne, skal du indstille det til ‘test’ eller noget lignende.
  DNS-tilføjelsesdomæner
 2. Indstil A-posten for add-on-domænet, så dens værdi er lig med delt IP-adresse af din hostingplan
 3. Sørg for, at der er et CNAME-alias på plads til WWW A-posten, eller opret en A-post til WWW, og gør denne værdi lig med den delte IP-adresse på din hostingplan

Dejlig og enkel ret? Husk tidligere, at vi diskuterede de forskellige måder at ændre DNS-poster på. A-registret administrerer, hvad der vises, når dit domæne besøges, så dette er en simpel metode til at være vært for et websted som et add-on-domæne, når domænet administreres andetsteds.

Ændring af dine navneservere

Som vi fandt tidligere, tildeler dine navneservere kontrol over din DNS til en udbyder. Ændring af navneservere for et domæne giver en anden udbyder mulighed for at administrere DNS.

Så lad os gå gennem trinnene til at ændre navneservere på et domæne, i tilfælde af at du ønsker at gøre dette.

 1. Få adgang til dit domæne-DNS ved at logge ind, uanset hvor domænet er gemt og klikke på ‘administrere domæne / administrere DNS’ eller ved at klikke på domænet, hvis det er på en liste over domæner
 2. Find sektionen for navneservere.
 3. Indtast navneserverne for destinationsudbyderen, og klik derefter på opdatering.
  Navneserver Management

Hvis det er muligt, skal du vælge den mulighed, der giver dig mulighed for at holde din DNS den samme, når du skifter navneservere, så alt kommer til at ske i dette tilfælde er, at du giver en anden udbyder muligheden for at foretage DNS-ændringer i fremtiden.

Bemærk, at det kan tage op til 24 timer at ændre navneservere i nogle tilfælde, og i løbet af denne periode vil din DNS være uhåndterbar.

DNS-forplantning

Første gang du ringer til din vært, når dit websted går ned, vil du sandsynligvis høre ordet ‘forplantes’ eller ‘forplantning’ kastet meget mod dig, når de foreslår løsninger eller rettelser til, hvorfor dit websted er faldet.

Formering er et teknisk ord for ‘opdatering’. Det, som din hostingudbyder siger, er, at din DNS ‘opdateres’, fordi der blev foretaget en ændring af din DNS (hvis problemet er DNS-relateret, hvilket det ofte er).

For at en DNS-ændring skal afspejles af internetudbydere overalt i verden, tager det tid at ‘formere sig’. Det tager tid for internetudbydere i forskellige lande at “tjekke ind” med dit websted og derefter opdatere deres noder for at løse den nye version af dit websted for folk, der besøger det, og skylle deres cache, der indeholder den gamle version af dit websted.

Hostingfirmaer fortæller dig, at udbredelse af DNS kan tage op til 48 timer. Den virkelige historie er, at det næsten aldrig tager så lang tid. Efter min erfaring er DNS-udbredelse normalt enten øjeblikkelig eller forekommer inden for få minutter. Nogle gange kan det tage timer, før din DNS opdateres overalt i verden, men processen begynder normalt at ske inden for få minutter på de fleste steder.

Som en tommelfingerregel, hvis du ændrer din DNS og ikke ser noget ved hjælp af et DNS-formeringsværktøj inden for en time, vil jeg foreslå, at du tjekker med din hostingudbyder for at se, om der er noget problem.

DNS-forplantning

Men frygt aldrig, der er et simpelt værktøj kaldet Hvad er min DNS Du kan bruge til at kontrollere status for din DNS-udbredelse til enhver tid. Indtast blot dit domænenavn og vælg den post, du vil tjekke, ved hjælp af dropdown.

Så hvis du ville tjekke A-posten til dit domæne, skal du indtaste din-website.com og derefter klikke på Søg, da A-posten er valgt som standard.

Du kan bruge dette værktøj til at kontrollere A-poster, MX-poster, navneservere, du navngiver det.

Forholdet mellem domæner og e-mail

Tidligere forklarede jeg det MX-poster administrere e-mail til et domæne, hvilket er enkelt nok.

En ting, som folk ofte overser, er det faktum, at dine MX-poster kan overskrives af en ændring i navneservere, hvilket kan ødelægge dine e-mails.

MX-postbrud forekommer oftest ved skift af navneservere eller ved overførsel af et domæne. Når du udfører et af ovenstående, er det vigtigt, at du sikrer, at DNS for dit domæne forbliver det samme, nærmere bestemt MX-poster, hvis du ser e-mails. I mange tilfælde, når du skifter navneserver eller foretager en domæneoverførsel, får du muligheden for at bevare DNS fra overførselskontoen.

for en sikkerheds skyld, altid tage et skærmbillede af domæne-DNS, når du skifter navneservere eller overfører et domæne, så du kan gendanne det manuelt, hvis noget går i stykker eller ikke fungerer som tilsigtet.

Når du skifter navneservere, kan din DNS skifte til standard-DNS for et hostingfirma. For eksempel behandlede jeg for nylig et problem, hvor et domæne havde sine navneservere styret gennem et hostingfirma, men blev registreret hos GoDaddy. Vi måtte skifte navneservere tilbage til GoDaddy, så DNS ​​igen kunne styres derfra.

Da jeg havde tidligere erfaring med denne proces, vidste jeg, at DNS ville være indstillet til GoDaddys standard DNS, når navneservere blev opdateret for at bruge GoDaddys navneservere. Jeg vidste, at dette faktisk ville bringe webstedet ned og ødelægge e-mails, fordi A-posten ville være indstillet til parkeret og MX-poster indstillet til standard GoDaddy-dem i stedet for G Suite. Så jeg måtte manuelt genskabe A- og MX-posterne, jeg kopierede fra den gamle vært. Heldigvis er dette en meget hurtig proces og kan normalt udføres, før din DNS forplanter sig, hvis du er på bolden.

Forholdet mellem cache og DNS

Caching er et dobbeltkantet sværd, det kan give store hastighedsforøgelser for dit websted, men kan også være en årsag til frustration, når det kommer til DNS og se den ‘ægte live version’ af dit websted.

WordPress-cache gemmer en version af dit websted og viser den til dine besøgende, hvilket gør processen hurtigere, da den allerede har en forudindlæst version af dit websted, der skal vises.

Problemet med dette er, når du foretager ændringer på dit websted, der ikke er i overensstemmelse med den cache-version, du ender med at vise en gammel version af dit websted.

Dette kan være frustrerende, når du håndterer DNS i tilfælde, hvor du har brug for at se, hvordan dit websted ser ud, når du indlæses fra et andet sted, dvs. en ny vært.

Lad os sige, at du lige har ændret din A-post og peget dit websted til en ny vært. Det ser ud til, at alt er godt, men du kan se en cache-version af dit websted, og der kan være fejl ved visning til brugere, der ikke har besøgt dit websted før, da de ikke har adgang til den cache-version.

Derfor er det vigtigt at forstå cache, og hvordan man gør det skyl din cache. At skylle din cache betyder at tømme din cache, så en ny nuværende version af dit websted kan cachelagres (forudindlæses) og serveres til besøgende. Dette skulle resultere i, at den nye nuværende version af dit websted viser både dig og enhver, der besøger det.

For at rydde din cache skal du følge disse trin:

 1. Find ud af, hvor mange cache du har brug for at rydde. Hvis du har en cache-plugin, det er en cache. Du har måske en server cache, for eksempel er mange værter cache på serverniveau. Der kan også være en CDN-cache gennem Cloudflare, hvis dit websted bruger Cloudflare. Tjek vores fulde guide til, hvordan du rydder din WordPress-cache for flere detaljer.
  Rengør plugin-cache
  Flushing cache
 2. Skyl hver af dine cacher. Hvis du bruger et plugin, vil der være en mulighed i CMS inden for Indstillinger / Værktøjer eller i et WordPress-dashboard. sektion til det plugin. For din servercache, gør dette inden for din cPanel og for Cloudflare, det kan gøres via afsnittet ‘Cache’.
  Cloudflare-cache
 3. Opdater dit websted hårdt. En hård opdatering til Google Chrome gøres ved at holde CTRL nede og derefter klikke på opdateringsknappen. Dette indlæser dit websted uden cachen og skal i de fleste tilfælde vise dig den aktuelle tilstand på dit websted. Hvis det er en særlig vigtig DNS-ændring, du prøver at overvåge, vil jeg også anbefale at rydde din cache og cookies og måske prøve at se hjemmesiden på en enhed, som den aldrig har været set før, for at være sikker, ud over alle trin over.

Håndtering af DNS gennem et CDN

Et indholdsleveringsnetværk, eller kort sagt CDN, er et netværk af servere og datacentre spredt over hele kloden, der tjener dine besøgende til en version af dit websted fra det nærmeste datacentre til dem.

Lad mig forklare. Lad os sige, for eksempel dit websted er hostet på en server baseret i London. Hvis en besøgende fra USA lander på dit websted, er de nødt til at få adgang til en server med base i London, der vil sende dem de data, de har brug for, til at indlæse dit websted tilbage.

Hvis dit websted bruger et CDN som Cloudflare, vil denne besøgende i stedet blive dirigeret til en server tættere på dem baseret i USA. Dette betyder, at dit websted indlæses hurtigere, og at de ikke behøver at vente på, at dataene når dem fra London.

Dette lyder strålende, og hovedsageligt er det, men det tilføjer et ekstra lag med kompleksitet til styring af din DNS. Da tjenester som Cloudflare er blevet meget populære, finder jeg mig selv ofte til at hjælpe mine kunder med at navigere i DNS-problemer, hvor Cloudflare er involveret, hvorfor jeg har inkluderet dette afsnit for at løse dine CDN-relaterede DNS-hovedpine.

Hvordan virker det?

Grundlæggende, for at få Cloudflare til at fungere, skal du lade dem styre dine navneservere. Husk tidligere, at vi talte om navneservere, der bestemte, hvem der administrerer DNS for et domæne?

Hvad dette betyder er, at hvis du foretager ændringer til din DNS uden for Cloudflare, vil de ikke træde i kraft. Dette er årsagen til mange hovedpine for dem, der ikke kan vikle hovedet rundt om, hvordan navneservere fungerer.

Da Cloudflare er ansvarlig for din DNS, mens du bruger den, skal du redigere din DNS i Cloudflare for at ændringer skal træde i kraft.

Cloudflare DNS-indstillinger

Hvis du ændrer dine navneservere tilbage til din vært eller domæneregistrator ophører Cloudflare med at arbejde, og du kan igen foretage DNS-ændringer fra en af ​​disse placeringer.

Hvis du er i tvivl om, hvad der sker med dine navneservere, kan du bruge det Hvad er min DNS at tjekke. Vælg blot NS i rullemenuen vist på billedet herunder.

Cloudflare-navneservere

Pro-tip: Vis eksempel på DNS-ændringer

Og nu er det tid til et pro tip, som dine udviklere og hostingfirmaer kender til, men ikke ofte deler med dig.

Ved hjælp af værtsfilen er du i stand til at få vist ændringer til DNS, før du rent faktisk foretager dem. Dette er især nyttigt, når du flytter dit websted til en ny vært.

hosts.cx

Din værtsfil kortlægger en vært til IP-adresser, den kan bruges til at få din computer til at se et websted, som om dets A-post er indstillet til noget, det ikke er. Værterne.filen kan dog være lidt forvirrende / uhyggelig, så der er et online-værktøj, som du kan bruge, der er endnu lettere kaldet hosts.cx

Brug af hosts.cx til at få vist opdateret DNS

Dette værktøj giver dig mulighed for at se og redigere dit websted på en anden vært uden at opdatere din A-post. Den gør alt, hvad .hosts-filen gør, uden noget besvær.

Følg nedenstående trin for at bruge hosts.cx:

 1. Duplicerer dit websted til din nye vært. Sørg for, at filerne og databasen eksporteres og konfigureres korrekt, og at du følger de nødvendige trin for at forbinde dine filer og database (redigering .wp-config osv.)
 2. Åbn hosts.cx
 3. Når dit websted er konfigureret på din nye vært, skal du hente den delte IP-adresse fra cPanel-kontoen til din nye vært.
 4. Hvor den beder om serveradresse på hosts.cx, indsæt den delte IP-adresse
 5. For webstedets navn på hosts.cx skal du indtaste dit websted domænenavn
 6. Klik på “Hent min test-URL”, og du kan se en forhåndsvisning af dit websted, som det vises ved hjælp af din nye vært

Hvad der er super cool ved dette værktøj er, at det giver dig mulighed for at fejlsøge fejl og foretage ændringer på dit websted på den nye vært uden at pege på det.

Du kan logge ind på dit WordPress-dashboard ved hjælp af den genererede URL til hosts.cx, og alt, hvad du gør, gemmes i filerne / databasen, som om dit websted allerede var live på den nye vært. Dette er absolut vigtigt for delikate WordPress-migrationer og er et værktøj, jeg bruger regelmæssigt.

DNS på et øjeblik

For at opsummere er her de vigtigste punkter, man skal fjerne fra denne artikel og anvende, når man arbejder med WordPress DNS.

 1. A-posten bruges oftest til at “pege” dit websted til en hostingudbyder for at vise et websted der.
 2. Hvis du er i tvivl, når du ændrer DNS, at du ikke ser det forventede resultat, skal du rydde din cache på server-, plugin- og CDN-niveau (hvis du har et).
 3. De fleste DNS-formeringer finder sted inden for minutter til en time. Retningslinjerne angiver, at det kan tage op til 24 timer, men hvis du ikke har set nogen ændringer inden for timen, skal du skylle alle dine cacher og dobbeltkontrol med din hosting-support, at alt fungerer som tilsigtet, og intet forhindrer processen.
 4. Brug altid hosts.cx til at få vist dine DNS-ændringer, før du udfører dem på det live websted / domæne. Du kan bruge hosts.cx til at fejlsøge / løse eventuelle problemer i stedet for at skulle ‘brandbekæmpe’ på live-webstedet.
 5. Glem ikke at udgive SSL-certifikater igen ved hjælp af Let’s Encrypt, når du skifter til en ny vært.

Har du spørgsmål om at ændre eller styre din DNS? Eller måske har du et par tip at tilføje? Efterlad en kommentar nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map