De 10 nøgleelementer i WordPress Back End forklaret til begyndere

Mange førstegangsbloggere og andre webstedsejere kommer ikke fra en web- eller softwareudviklingsbaggrund. Hvis du læser dette, er du sandsynligvis en af ​​dem! Der er ikke noget galt i at ikke forstå kodningssprog eller være i stand til at opbygge et websted fra bunden, men at starte dit WordPress-websted kan være skræmmende – især når du ikke ved meget om at bruge det, der kaldes “back end” (den del, hvor alle webdesignet sker).


I dette indlæg vil vi lede dig gennem hver af de ti dele af WordPress-bagenden og forklare, hvad hver del er til, og hvordan du bruger den. Vi får dig til at bruge WordPress som en professionel på ingen tid!

Dashboardet

instrumentbræt

Dashboard er hovedsagelig din startside eller velkomstcenter, som du vil se hver gang du logger ind. Herfra kan du se grundlæggende statistikker for dit websted, udarbejde et nyt indlæg, se påmindelser om, hvad du har offentliggjort for nylig og tjekke se hvad der er nyt med WordPress. Hver sektion på dit dashboard kan flyttes rundt, så de ting, du vil blive mødt med, er foran og midt på.

Hvis du klikker på opdateringer, du føres til en ny skærm, der viser dig, om din nuværende version af WordPress, dine temaer og dine plugins er opdaterede. At sikre sig, at alt er ajour, er vigtigt – hvis tingene ikke opdateres, løber de ikke godt eller har de nyeste sikkerheds- eller fejlrettelser, så det er en god ide at jævnligt tjekke for opdateringer.

dashboard_updates

Indlæg

Næste i menuen er Indlæg afsnit. Dette afsnit er, hvor du sandsynligvis vil bruge størstedelen af ​​din tid, når dit websted er i gang – især hvis du skriver meget.

allposts

Det Alle indlæg side viser dig, i tabelformat, alle indlæg, du har udarbejdet eller offentliggjort. Dette er din base for poststyring. Klik på for at skrive et nyt indlæg Tilføj ny; for at redigere eller slette et eksisterende indlæg eller for at offentliggøre et udkast, skal du klikke på dets respektive titel i tabellen eller blot holde musepekeren over titlen og klikke på en af ​​de indstillinger, der dukker op:

editpost

Du kan også se menuindstillinger for Kategorier og Tags. Dette er de sider, hvor du administrerer de tags og kategorier, der er tildelt til hvert af dine indlæg; de vises også som widgets på tilføjelse og redigering af indlægssider.

tagmgmt

Medier

Næste er Medier afsnit. Det er her, alle dine billeder, filer og andre uploadede genstande ligger.

medialibrary

Klik på for at uploade elementer til dit bibliotek Tilføj ny. På den skærm, der dukker op, kan du enten trække og slippe noget ind i rummet, eller klikke for at søge efter filer.

uploadmedia

Hvis du skriver eller redigerer et indlæg, og du vil tilføje et billede, skal du blot klikke på Tilføj medier knappen over din teksteditor og vælg et billede fra dit bibliotek, eller upload et nyt.

insertmedia

sider

Dette næste afsnit er hvor du tilføjer og administrerer siderne til dit websted. Sider er ikke det samme som indlæg – en side på WordPress er for eksempel din startside eller om side; det er et overblik eller et hurtigt hit af information eller en slags galleri. Indlæg derimod er din blog eller nyhedsartikler. En af widgets på din Tilføj / rediger indlægssiden er sideattributterne; dette giver dig mulighed for at indlejre siden under en anden i stedet for at den er en hovedside. Det er også her, du vælger en skabelon til din side, hvis du vil have en bestemt.

addnewpage

Kommentarer

Kommentarsektionen er, som du måske har gætt, det sted, hvor du modererer kommentarerne til dine indlæg og sider. Når du holder musepekeren over en kommentar, vises et sæt handlinger, du kan tage med hensyn til den bestemte kommentar, f.eks. Redigering eller sletning af den.

kommentarer

Udseende

Det næste afsnit, du ser i din administrator-menu, er Udseende sektion, som handler om, hvordan dit websted ser ud i frontend. Her kan du vælge og tilpasse dit tema, inklusive widgets og menuer. Klik på Temaer viser dig de temaer, du har installeret i WordPress; Hvis du vil installere en ny, skal du klikke på Tilføj ny. Du kan finde nogle dejlige gratis temaer i WordPress temakatalog, men vi har også en masse gratis WordPress-temaer og stort set det bedste WordPress-tema nogensinde, alt sammen lige her på WPExplorer.

installedthemes

Afsnittene Tilpas, overskrift og baggrund omdirigerer dig til den indbyggede tilpasning. Det er her du kan vælge baggrunds- og headerbilleder (hvis du vil have dem) eller ændre dit farveskema. Herfra kan du også tilpasse andre stykker, der vises på din frontend. Klik på x i øverste venstre hjørne bringer du tilbage til Admin.

theme_customizer

Gratis temaer har grundlæggende stylingindstillinger i tilpasseren. Hvis du beslutter at opgradere til et premiumtema som Total, finder du meget mere at tilpasse dit websted med! Bare nogle af indstillingerne for Total vises nedenfor, men du kan stort set ændre alt og andet (skrifttyper, farver, overskrifter, menuer og mobile menuer, baggrunde, brugerdefineret sidefod, udkald, sociale links og mange flere). Og afhængigt af hvilke plugins, du har aktiveret på dit websted, kan du muligvis også se muligheder for dem i tilpasseren.

total-Customizer

Tilbage under menuen Udseende ved at klikke på Widgets eller Menuer fører dig til deres respektive administrationssider. Menusiden er det sted, hvor du opretter og organiserer menuer til dit websted. Det er simpelt at opbygge menuer – bare kontroller de sider, indlæg eller taksonomilinks, du vil inkludere, klik på knappen “Føj til menu”, og træk og slip derefter for at omarrangere dine menuklink. Når du har organiseret ting, skal du vælge en menuposition og gemme din menu.

menudashboard

Og på widget-siden kan du tilføje nye widgets samt aktivere og omarrangere dem – det er så simpelt som at trække og slippe de widgets, du vil bruge, til dig forskellige widgetklare placeringer (normalt sidebjælker og sidefødder).

widgetdashboard

Endelig er Editorsiden, hvor du kan lege med kodningen til dine temaer. Det er bedst at forlade dette område alene – hvis du koder med din kode kan føre til et ødelagt websted. Desuden skal eventuelle ændringer, du muligvis foretager, gøres gennem et tema for børn, så du kan fortsætte med at opdatere temaet på dit websted uden at miste nogen af ​​dine ændringer.

theme_editor

Men hvis du bruger et premiumtema, har forfatteren muligvis et indbygget panel til CSS. I alt har vi gjort dette let for dig ved at tilføje et afsnit til brugerdefineret CSS i vores temapanel, aktiver bare indstillingerne, hvis du vil tilføje et par tweaks uden at gå på kompromis med kernetemaet.

total-tema-panel

plugins

Som med afsnittet Udseende viser delene af sektionen Plugins dig plugins, du har installeret, og WordPress-plugin-bibliotek. Editor-delen er ligesom temaeditoren – det er her du kan redigere koden for de plugins, du har installeret. Det anbefales ikke at ændre nogen kode, mens plugins er aktive.

addnewplugin

Brugere

Dette afsnit er, hvor du administrerer alle de brugere, der har login til dit websted. Hvis du er den eneste med adgang, vil du være den eneste, der er anført. Hvis du tillader flere personer at have adgang, vises de her sammen med deres rolle og antal indlæg, der er skrevet. Hvorfor har du måske mere end én bruger? Lad os sige, at du har en lille virksomhed, og selvom du administrerer webstedet, er en eller to af dine medarbejdere ansvarlige for firmabloggen eller onlinebutikken. I dette tilfælde kan det være fordelagtigt at give flere brugere adgang til dit websted.

Det Din profil sektion, hvor du administrerer alle oplysninger om dig selv, samt hvordan du ønsker, at bagenden skal opsættes. Du kan vælge et tilpasset farveskema til, når du logger ind på WordPress, nulstiller din adgangskode, og hvis du har et plugin som Fancier Author Box, kan du også tilføje dine forfatter bio- og sociale links her.

din profil

Værktøj

Afsnittet Værktøjer indeholder – hvad ellers? – værktøjer, der gør livet lidt lettere, når du opretter dit websted. Det, der kan være særligt nyttigt for dig, er værktøjer til import og eksport. Hvis du overfører indhold fra et andet sted, skal du sandsynligvis bruge importværktøjet.

import_tool

Brug Eksport for at forberede indhold til at flytte til et andet sted.

export_tool

Indstillinger

Endelig kommer vi til indstillingselementet. Denne del af WordPress Admin er hvor du administrerer alt omkring dit websted, der ikke er dækket i et andet område: titel og tagline, dato og tidsformat, sprog, indstillinger for kommentarer, hvor mange indlæg der er synlige på en side osv. Når du først opsæt dit websted, gennemgå alle indstillinger – og glem ikke at gennemgå underafsnittene også! Du ønsker at indstille din startside under Læsning og vælge en indstilling til din url-struktur under Permalinks. Det kan være nyttigt at gennemse indstillingerne hver gang, så ofte som dit websted vokser, og når du får et større følger.

discussionsettings

Bonus: Tema-panel

Vi nævnte før, at mange premium-temaer kommer med ekstra funktioner, der ikke findes i gratis temaer, og en anden af ​​disse funktioner er et temapanel. I alt for eksempel er der masser af ekstra funktioner, der hjælper dig med at oprette og skifte dit websted som muligheder for at aktivere / deaktivere funktioner i hele temaet (som virkelig kan hjælpe med at rydde op og fremskynde dit websted), indstillinger for brugerdefineret CSS & JS, brugerdefineret sidefodsbygger med mere! Når du installerer et tema, skal du bare se på dit betjeningspanel for at se, om der er en Tema-panelindstilling, og se efter, hvilke funktioner der er inkluderet.

Konklusion

På dette tidspunkt skal du have en bedre forståelse af de forskellige dele af WordPress Admin og hvad de gør. Snart nok administrerer du din bagenden som en professionel! Hvilke dele af WP Admin forvirrede dig mest, da du først startede? Har du nogle tip og tricks, du kan dele? Fortæl os det i kommentarerne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map