Brug af Markdown med WordPress: En begynderguide

WordPress.com havde annonceret, at de introducerede Markdown ind i deres kernefunktioner og tillader deres brugere at bruge det, når de skriver deres blogindlæg, sider og kommentarer.


Når nye funktioner tilføjes til WordPress.com-økosystemet, er det en ret god indsats, at de inden længe vil blive føjet til WordPress.org-softwaren. Fans af Markdown har ventet på denne tilføjelse i lang tid. Der er imidlertid ingen tvivl om, at en stor del af brugerne ikke har nogen idé om, hvad Markdown er, og hvorfor de nogensinde ville bruge det.

Mens Markdown er nyt for WordPress.com, har det været tilgængeligt at bruge i WordPress.org i nogen tid med brug af et enkelt plugin. Et af disse plugins, som vi vil tale om lidt senere, er blevet downloadet næsten 25.000 gange og har for det meste fået en 5-stjernet anmeldelse af sine brugere.

Dette fortæller os, at det er populært og velbygget, men selvom der er brugere, der elsker Markdown og det plugin, vi skal diskutere, er der stadig en stor procentdel af brugerbasen, der stadig ikke ved noget om det.

Så lad os tale om det nu.

Hvad er Markdown?

hvad-er-markdown

Markdown er et system til formatering af almindelig tekst oprettet i 2004 af John Gruber og Aaron Swartz. Den blev udviklet for at give folk mulighed for at komponere rig formateret tekst til internettet. På det mest basale er Markdown et tekst-til-HTML-konverteringsværktøj til webforfattere. Når det bruges, konverteres det tekst til strukturelt gyldig XHTML og HTML.

Det er et system, der hurtigt kan læres på grund af dets enkelhed og skærer ned på eventuelle fejl, der opstår, når man prøver at formatere tekst med HTML-kode.

Det primære designmål for markdown er at gøre teksten så læsbar som muligt. Ideen bag dens oprettelse var, at dokumenter skrevet med markdown-syntaks skulle kunne offentliggøres som almindelige tekstdokumenter uden at se ud som om de var blevet markeret med tags, eller enhver form for HTML-formatering.

Hvorfor skal jeg bruge Markdown?

Markdown er et meget nyttigt værktøj, fordi det er ekstremt let at bruge og meget hurtigt at lære. Den bruger specialtegn og tegnsætning til at indikere stil og links. De tegn, der bruges, viser, hvordan dokumentet vil blive formateret, såvel som hjælp til at formatere almindelige tekstdokumenter, så de let kan ses. Når dokumentet offentliggøres på nettet konverteres disse tegn til den passende stil og format.

At skrive i Markdown er ekstremt rent. Når du bruger det, oversættes formateringen til afsluttede HTML-stilarter. Du behøver ikke at bekymre dig om at gå glip af nogen lukningskoder eller indlejring af tags forkert. Der kræves ingen styling inline, hvilket betyder, at du ikke vil bryde nogen af ​​formateringen, når den er offentliggjort på Internettet.

Det er også en fleksibel og bærbar syntaks, der skal bruges. Det giver dig mulighed for at udsende dokumenter til flere formater. Mens vi diskuterer specifikt at bruge det med WordPress, er det også let at oprette dette indhold offline i et tekstdokument og indsætte det direkte i dit redigeringsvindue. Denne fleksibilitet giver dig også mulighed for at konvertere den til en stylet PDF eller andre formater uden at skulle foretage nogen ændringer.

Brug af Markdown med WordPress

plugin

Selvom Markdown endnu ikke er introduceret i den centrale WordPress-software, er det ekstremt let at tilføje med et enkelt plugin.

Der er flere plugins, du kan installere for at bruge Markdown på din blog, men i dette indlæg taler jeg om et kaldet WP-Markdown. Når du har installeret og aktiveret plugin, får du flere nye indstillinger i indstillingsmenuen på WordPress-instrumentbrættet.

Markdown-indstillinger

Under Indstillinger> Skrivning menu kan du ændre indstillingerne for at aktivere Markdown på indlæg, sider og kommentarer. Denne menu giver dig mulighed for at aktivere hjælpefeltet for indlægsredigeringen og kommentarer samt aktivere en syntaks-markering for at hjælpe dig med at vænne sig til at bruge Markdown.

markdown

Når du bruger Markdown i dine indlæg, opdeles dit indlægsredigeringsvindue i to separate sektioner. Hovedvinduet bruges til at skrive dit indlæg, og under dette vindue får du stillingen, fuldt udformet. Dette vindue opdateres i realtid, så du hurtigt kan bekræfte, at din styling-syntaks er korrekt.

Det er ligetil at udføre den grundlæggende styling med Markdown. For at gøre konvertering af tekst til et H1-overskrifttag skal du gå foran teksten med en enkelt hash. Forud for H2-overskrifter er der dobbelt hash, og hvert niveau af header markeres derefter med et yderligere hash-mærke.

Markdown bruger stjerner som vægtindikatorer. For at gøre et udvalg af tekst fed skal det pakkes ind med to stjerner. Fremhæv tekst med kursiv er så simpelt som indpakning af teksten i enkeltstjerne.

Lister tilføjes ved hjælp af forskellige metoder. For ikke-sorterede lister kan du gå foran listen med en enkelt stjerne, et enkelt plus eller en enkelt bindestrek. For bestilte lister skal du simpelthen bruge nummeret efterfulgt af en periode, som du ville gøre i ethvert normalt tekstdokument.

Oprettelse af links kræver lidt mere tanke, men kan oprettes virkelig hurtigt, når du er vant til den rigtige syntaks. For at tilføje et link skal du tilføje linketeksten mellem to firkantede parenteser, og så skal selve linket følge denne linktekst i parentes. Et eksempel på dette ville være: [WPExplorer] (http://wpexplorer.com).

Når du refererer til interne sider og indlæg, skal du blot bruge relative stier til linket i stedet for den fulde URL.

Tilføjelse af billeder til dit indlæg fungerer på en lignende måde som at tilføje et link. Den alt-tekst, der bruges på dine billeder, tilføjes inden for de firkantede parenteser, og placeringen af ​​billedfilen tilføjes inden for parenteserne.

Du kan også vise kodeblokkestykker ved at gå foran hver tekstlinje i kodeblokken med fire mellemrum. Hvert yderligere led i koden kan styles med yderligere fire mellemrum for at gøre det lettere at læse.

Markdown bruger e-mail-stil> tegn til at oprette blokcitater. Disse fungerer bedst, når hver linje i blokcitat er hårdt indpakket og efterfulgt af> tegnet.

Download WP Markdown

Markdown er muligvis ikke for alle. Men for dem, der ønsker en hurtig og ren metode til at oprette poster uden at skulle bekymre sig om HTML eller nedsætte ved at fjerne dine hænder til tastaturet, kan det være en skrivemetode, der passer til dig.

Det er ikke så ekspansivt som at bruge HTML til at oprette dine stilvalg, men det vil dække et stort flertal af dem og bestemt de stilvalg, som du vil bruge 90% af tiden.

Har du brugt Markdown med WordPress eller har du brugt det i andre programmer? Vi vil meget gerne høre dig tanker om Markdown, og om du synes, det er et nyttigt værktøj til WordPress-websteder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map