Begyndervejledning til forståelse af WordPress interne funktioner

 1. 1. I øjeblikket læser: Begyndervejledning til forståelse af WordPress interne funktioner
 2. 2. Hvad er WordPress-cache, og hvorfor er det vigtigt?
 3. 3. Hvordan fungerer WordPress-cache?
 4. 4. Sådan installeres og opsættes WordPress-cache med WP Super Cache
 5. 5. Sådan opsættes WordPress-cache med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN-gennemgang: Den bedste CDN til WordPress?

WordPress geekiness en erhvervet smag, og det bliver bedre med hver nye ting, du lærer. Vi har alle brugt WordPress i ganske lang tid nu – det er en af ​​grundene til, at du er her på WPExplorer og læser denne artikel! Som dig, snuble jeg også over dette fine håndværk og er blevet fascineret af dens rene skønhed. Ikke kun giver WordPress os muligheden for at offentliggøre dynamiske, visuelt tiltalende websteder på få minutter, men også bruge dem som multidimensionel content management-løsning (CMS).


Som en sidebemærkning vil jeg gerne nævne, at denne artikel er beregnet til en WordPress-begynder. De fleste af jer ved måske hvad jeg taler om. Så er du velkommen til at læse den hurtigt og dele dine synspunkter i kommentarfeltet. Tak!

Kom tilbage på banen, lad os se på det, vi kan gøre ved hjælp af WordPress:

 • Magasinwebsite – TID, GigaOM, TechCrunch, alle bruger WordPress.com VIP
 • Vær vært for flere websteder under ét tag – EduBlogs (WordPress MultiSite)
 • Opret et forum (BuddyPress)
 • Online portefølje
 • Vær vært for en jobportal
 • ECommerce-butik (Woocommerce, Exchange, EDD, Cart66 osv.)
 • Photoblog eller en fotograferingsportefølje
 • Websted for et band, restaurant og meget mere

Listen fortsætter. Denne artikel fungerer som en forløber for vores kommende postserie – Den definitive guide til WordPress-cache. Inden vi forstår WordPress-cache, skal vi forstå, hvordan WordPress fungerer internt. Ikke bare redigering og sletning af indlæg og kommentarer – men hvordan et par tusinde linjer med kode flettes indbyrdes og producerer smukke dynamiske websteder.

Intern funktion af WordPress

Vi ved alle, hvordan vi arbejder med WordPress. Det hele starter med at logge ind på dit WordPress administrator-dashboard – lige fra dit websted / wp-login.php efterfulgt af offentliggørelse, ændring eller upload af nyt indhold, installation af plugins, temaer, tagning af sikkerhedskopier osv..

Men har du tænkt over, hvordan hele denne ting fungerer? Websteder kører på HTML (som står for Hyper Text Markup Language). Kontroller din adresselinje – du finder altid http: //sitename.tld. Andre protokoller inkluderer https, ftp, ssh osv.

Så det forstås, at det ultimative mål med WordPress, er at generere HTML-sider – dynamisk. Det centrale udtryk for at forstå her er ‘dynamisk’. Udtrykkene “HTML-side”, “webside” og “webside” er alle synonyme. På det helt basale niveau bruger WordPress PHP og en SQL-database til at gemme alle dens data. Vi behøver ikke være meget interesserede i PHP og andre scripting-sprog, som WordPress bruger, da dette er en begynderguide, og de er avancerede emner.

PHP MySQL

Vi har således to enheder. Den ene er “PHP-kode”, der udgør WordPress Core og “Database”, der udgør WordPress ‘hukommelse. Hver WordPress-installation har en database. Ikke mere, ikke mindre. Hver bit information, du har indtastet og vil gøre i fremtiden, gemmes i WordPress-databasen. Eksempler inkluderer:

 • Brugerinformation som adgangskode (krypteret med MD5), e-mail-adresse osv.
 • Alle indlæg, sider, tags, kategorier og forholdet mellem dem
 • Tilpassede indlægstyper
 • Indsend revisioner, kladder og papirkurvede indstillinger
 • Kommentarer – både godkendt og ikke godkendt og spam
 • Temaindstillinger og plugin-data

Hvad med de billeder, dokumenter og andre filer, der er uploadet? Opbevares de også i WordPress-databasen? Nix. De er gemt i en mappe kaldet “wp_content”. Mere om dette følger.

WordPress-mappestrukturen

WordPress Root Directory

Fra WordPress 3.6.1 er der tre hovedmapper i hver WordPress-installation.

Basismappen

Dette er WordPress-installationsbiblioteket og alting (bortset fra WordPress-databasen findes her). Vi kalder det “rodkatalog”. I tilfælde af personer, der kører WordPress i delte hosting-servere drevet af cPanel, er rodkataloget sandsynligvis indholdet af “public_html” -kataloget, hvis du kører WordPress i dit basedomæne (dvs. site.com og ikke site.com/ folder).

WordPress rodmappen indeholder nøjagtigt tre mapper: wp_content, wp_include og wp_admin sammen med en masse andre PHP-filer, hvor den mest markante er “wp_config.php”. Ved at ændre denne fil kan vi tilføje en masse centrale WordPress-tilpasningsmuligheder, der ikke let er tilgængelige i WordPress-administratortashboard. For eksempel kan vi deaktivere postrevisioner, indstille det webstedsnavn, der bruges af WordPress (nyttigt til domæneændringer), aktivere vedligeholdelsestilstand osv. Wp-config.php-filen er en meget vigtig fil og bør ikke tukles med. Det indeholder vigtige oplysninger såsom adgangsoplysninger til din WordPress-database. Hvis nogen kan komme til din database, har han / hun fuld kontrol over dit websted.

wp_includes

wp_includes

Denne mappe indeholder alle de andre PHP-filer og klasser, der kræves til WordPress ‘kernefunktioner. Igen ønsker du ikke at redigere nogen filer i dette bibliotek.

wp_admin

Denne mappe indeholder de forskellige filer på WordPress-dashboardet. Du ved, at alle administrative eller funktioner, der er relateret til WordPress, såsom at skrive indlæg, moderere kommentarer, installere plugins og temaer, udføres via WordPress-dashboard. Kun registrerede brugere får adgang her, og adgangen er igen begrænset baseret på brugerens rolle. En administrator tillader fuld adgang efterfulgt af redaktøren, derefter bidragyderen og til sidst abonnenten. WordPress-betjeningspanelet er typisk tilgængeligt under http://wpexplorer.com/wp-admin.

wp_content

Mappen wp_content indeholder alle uploadede data fra brugeren og er igen opdelt i tre undermapper:

 1. temaer
 2. plugins
 3. uploads

“Temaer” -kataloget indeholder alle de temaer, der er installeret på dit WordPress-sted. Hver wordpress.zip-fil, som du downloader fra WordPress.org, har 2 temaer installeret – for WordPress 3.6.1 er de Twenty Twelve and Twenty Thirteen. Du kan installere så mange temaer, som du vil, men kan kun aktivere et tema ad gangen (selvom der findes nogle plugins, der giver dig mulighed for at aktivere mere). Kataloget “temaer” kan heller aldrig være tomt, da WordPress har brug for mindst et tema til at arbejde med!

Tilsvarende bruges “plugins” til at gemme alle plugins, der er installeret på dit WordPress-sted. I modsætning til biblioteket “temaer” kan dette bibliotek muligvis være tomt, da du perfekt kan køre et WordPress-sted uden at bruge nogen plugins. Du er fri til at aktivere så mange plugins, som du vil, men det er en god praksis at kun installere de nødvendige. Se Kylas artikel om de forskellige WordPress-plugins, der er tilgængelige i dag.

Alle billeder (og andre mediefiler), som du har uploadet siden det tidspunkt, du startede dit websted, sammen med alle fremtidige uploads, gemmes i biblioteket “uploads”, kategoriseret efter år, måned og dag. Denne mappe kan betragtes som databasen for alle ikke-tekstlige data – billeder, PDF’er, videoer, MP3s osv. Derfor er det en god sikkerhedspraksis at begrænse offentlig adgang til disse mapper. Dette kan opnås ved at ændre .htaccess-filen, der findes i wp_content-biblioteket. Derfor mens du tager en sikkerhedskopi; At kun kopiere WordPress-installationsmappen gør ikke noget. Du skal kopiere både databasen og hele indholdet i dit WordPress installationsmappe!

Anatomi af en WordPress-anmodning

Eller som jeg kan lide at kalde det,

Hvad sker der, når nogen får vist din blog?

Når nogen besøger dit WordPress-drevne websted, genererer WordPress dynamisk en HTML-kode (kombineres med CSS og JS) og serverer den til den besøgende. Du ser ikke udvidelsen .html efter URL’en (som du måske har set på nogle gamle websteder), da dette indhold er genereret dynamisk. Følgende punkter er en generalisering af de handlinger, der finder sted i tilfælde af en websideanmodning:

 1. Besøgende browser anmoder om en webside
 2. WordPress-kernen (kan tænkes som WordPress ‘hjerne) kalder de krævede PHP-scripts startende med index.php
 3. WP-kernen kommunikerer derefter med sin database og henter dataene (indlæg / sider osv.)
 4. Derefter kombineres de hentede data, dataene fra de aktuelt aktive plugins og det aktuelt aktive tema og genererer HTML-koden “on-the-fly” eller “dynamisk”
 5. Derefter serveres den dynamisk genererede HTML-kode til den besøgende’s browser

Tilsvarende, når et indlæg offentliggøres eller gemmes, eller der indsendes en kommentar, eller der foretages en søgning, udfører WordPress-kernen de krævede interne operationer og gemmer dem i sin database til fremtidig brug, og det underretter også WordPress-administratoren. Du (administratoren) ser dem som en ny kommentar, der venter på moderering, eller ‘x’ antal kommentarer i din spamkø osv..

HTML-anmodning

At gentage alle disse trin hver gang nogen anmoder om en webside (indlæg, side, arkivside, noget) er et tidskrævende arbejde. Det er fint, når 10 personer besøger dit websted. Men øg det med 100, 1000 eller en million, så begynder de virkelige problemer. Kun supercomputere ville være i stand til at håndtere så mange samtidige operationer. Og de fleste WordPress-websteder er hostet på delte webhosting-servere, som måske har 1/1000th af kraften i supercomputere.

Så hvad gør vi nu? Gå til WordPress-cache. Vi vil ikke dække det her, så vær venlig at holde øje med den næste del af serien – en introduktion til WordPress-cache.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map