WordPress vs Drupal: Melyik a legjobb platform az Ön webhelyéhez?

WordPress vs Drupal: Melyik a legjobb platform az Ön webhelyéhez?

Mielőtt még elkezdené építeni, meghozza az egyik legfontosabb döntést webhelyéről.


A legjobb platform kiválasztása olyan döntés, amely a projekt minden szempontját befolyásolja. A tervezéstől a biztonságig és a fejlesztés költségéig minden népszerű platformnak megvannak a sajátosságai, amelyek befolyásolják a webhely felkeresését.

Két legnépszerűbb (és a leginkább vitatott) platform WordPress és Drupal. Ebben a WordPress vs Drupal útmutatóban részletesen megvizsgáljuk az egyes lehetőségek előnyeit és hátrányait. A cikk elolvasása után jobb képet kaphat arról, hogy melyik illeszkedik a legjobban a projekthez.

Bevezetés a WordPress-be

WordPress.org

A WordPress a legnépszerűbb CMS, az összes webhely kb. 31% -a támaszkodik rá. Ezenkívül a Google Trends egyik áttekintése megmutatja, mennyire népszerű a Drupal kedvelőivel összehasonlítva:

Google Trends WordPress vs Drupal

A WordPress egy hatalmas közösséget tartalmaz, amely felbecsülhetetlen támogatást nyújt a felépíthető sokféle típusú webhelyhez. Valójában a WordPress segítségével bármit létrehozhat egy egyszerű blogról egy nagy hírportálra, például a CNN-hez.

A WordPress célja az általános közönség, azaz bármely átlagos webes fejlesztő testreszabhatja saját WordPress-webhelyét.

Fontos kiemelni, hogy a WordPress alatt a wordpress.org-ra gondolunk, nem pedig a wordpress.com-ra. A kettő közötti különbségeket a WordPress.com vs WordPress.org cikkben fedeztük fel.

Röviden nézzük meg a WordPress használatának néhány előnyeit és hátrányait:

A WordPress előnyei

 • A szoftver ingyenesen használható
 • Testreszabhatja azt, ahogyan szeretné használni a témákat és a pluginokat
 • Sokkal könnyebben elérhető kezdőknek
 • Komplex funkciókat adhat hozzá komplex PHP kódolás nélkül
 • Népszerűsége azt jelenti, hogy nagy támogatói közössége van
 • Számos „out of the box” szolgáltatás közül választhat, amelyekkel játszhat
 • Általában olcsóbb egy weboldal fejlesztése a WordPress használatával, mint más platformokon

A WordPress hátrányai

 • A történelem során nagyobb biztonsági kockázatot jelentett, mint a versenytársa
 • Ön felelős a biztonságáért és karbantartásáért
 • Noha sok funkcionalitással rendelkezik, nem egészen egyezik a Drupaléval – de a rés jelentősen lezárult
 • Könnyű használat azt jelenti, hogy sok webhely hihetetlenül hasonlónak néz ki

Bevezetés a Drupalba

Drupal

A fejlesztők általánosan elfogadott CMS-nek tekinthető, a Drupal hírneve szerint a legjobb választás, ha nagymértékben testreszabott webhelyet akar létrehozni..

A WordPress-hez képest a Drupal közel sem olyan népszerű. Annak ellenére, hogy hosszabb ideje működik (2000 óta), az összes weboldalnak alig több mint 2% -át (vagyis körülbelül 41 millió) felelős.

A Drupalra azonban számos nagyobb webhely támaszkodik, köztük a The Economist és a NASA.

A Drupal előnyei

 • Ez a legnagyobb lehetőséget kínál webhelyének testreszabására, ha komplexre van szüksége
 • Biztonságosabbnak tekintik
 • Számos hatékony funkcióval rendelkezik, beleértve az egyéni mezőket és a nézeteket – bár ezek már felhasználhatók a WordPress-en is

A Drupal hátrányai

 • Az egyedi webhely felépítése drágább
 • Sokkal meredebb a tanulási görbe
 • A weboldal frissítése a legújabb Drupal verzióra rémálom lehet
 • Hiányzik egy felhasználóbarát tartalomteremtő élmény
 • A Drupal legrugalmasabb funkciói, például az egyedi mezők, jelentős időbefektetést igényelnek a megvalósításhoz

Árképzés a WordPress vs Drupal számára

Vitathatatlanul a költségek a döntő tényező a CMS kiválasztásakor. Természetesen fontos a szoftver letöltésének költsége. De ha összetettebb webhelyet tervez üzemeltetni, akkor érdemes figyelembe vennie a vele járó fejlesztési költségeket.

WordPress költségek

Ingyenesen telepíthet és létrehozhat egy webhelyet a WordPress segítségével, ám költsége van egy összetettebb WordPress webhely felépítéséhez.

Noha a pluginok többsége ingyenes, számos prémium szintű, amelyekért be kell fizetnie a beépített funkcionalitással rendelkező weboldal eléréséhez. Ezek azonban általában legfeljebb 100 – 200 dollár értékűnek bizonyulnak azon pluginok esetében, amelyek hosszabb távon többet bizonyítanak. Ezen felül, ha úgy dönt, hogy fejlesztőt bérel, akkor a költségeket is figyelembe kell vennie.

A másik figyelembe veendő költség az Ön webhelyének tárolása. Az összes WordPress webhely saját házigazda, ami legalább azt jelenti, hogy Ön tulajdonában van. A másik jó hír az, hogy a Bluehost és a WPEngine kedvelői megfizethetőek. Ha ezek egyike sem működik az Ön számára, számos más kiváló WordPress-tárhely-lehetőség közül választhat.

Drupal költségek

A Drupal szintén ingyenes eszköz, de ismét az ingyenes eszköz nem azt jelenti, hogy a fejlesztés ingyenes. Hacsak nem vagy tapasztalt fejlesztő, szinte minden bizonnyal jelentős összeget kell fizetnie valakinek a webhely létrehozásához, tekintettel a Drupal összetettségére.

Természetesen dönthet úgy is, hogy saját maga hozza létre a Drupal webhelyet, de bár pénzt takaríthat meg, jelentős időt fog befektetni – különösen, ha hiányzik az egyéni kódolás ismerete..

A Drupal körül talán a legnagyobb gond a korszerűsítés költsége. A Drupal webhelyek nem kompatibilisek előre – ez azt jelenti, hogy teljes verzióra van szükségük egy új verzió kiadásakor. Ilyen a magas költség, amelyet sok fejlesztő úgy dönt, hogy a Drupal 7-en marad, nem pedig a Drupal 8-ra frissíti..

A WordPresshez hasonlóan a Drupal számos nagyszerű tárhelyi lehetőséget kínál (ideértve a Siteground & Cloudways), amely gondoskodik az összes megfizethető áron felmerülő igényéről. Minden hostnak különféle előnyei vannak, az Ön által épített webhely típusától függően, tehát érdemes körülnézni, mielőtt elsősorban az egyikről döntene.

Árképzés összehasonlítva

Professzionális webhely felépítésekor a WordPress egyértelműen költséghatékonyabb lehetőség. Függetlenül attól, hogy magát csinálja, vagy fejlesztőre támaszkodik, sokkal kevesebbet fog befektetni mind pénzügyi, mind idő szempontjából.

Ezen felül, amikor webhelyét frissítik, a WordPress sokkal olcsóbban működik. Általános szabály, hogy a WordPress újratelepítése a Drupaléhoz hasonlóan körülbelül a felének felel meg.

WordPress vs Drupal témák

Természetesen a webhelyének jól működnie kell, de ez nem azt jelenti, hogy el kell dobnia a megjelenését. Függetlenül attól, hogy milyen típusú weboldalt hoz létre, robusztus témát szeretne létrehozni.

WordPress

WordPress Témakönyvtár

A WordPress Témakönyvtár 3700 ingyenes opciót kínál, amelyek széles választékot kínálnak böngészéshez és a webhelyhez legmegfelelőbb megoldás megtalálásához. Ezenkívül ezek a témák különféle típusú webhelyeket foglalnak magukban, így biztosan megtalálja azt, amely megfelel a keresettnek.

Míg a WordPress.org és a független fejlesztők számos ingyenes WordPress témát kínálnak, prémium kategóriát is választhat. A prémium témák ideálisak, ha több funkcióval és testreszabási lehetőséggel rendelkező opciót keres. Ezen felül általában rendszeresebb frissítéseket és jobb támogatást kapnak.

Ha úgy dönt, hogy beruház egybe, akkor számtalan tematikus piactéren támaszkodhat, mint például a ThemeForest, és olyan tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek kiváló és megbízható témákat kínálnak minden típusú webhelyhez. A ThemeForest önmagában több mint 11 000 prémium WordPress témát választhat.

A WordPress Customizer segítségével könnyen testreszabhatja a témáját. A WordPress eszköz segít jelentős változtatásokon az oldal elemeiben.

Drupal

Eközben a Drupal sokkal kevesebb lehetőséget kínál, mint a WordPress körülbelül 2700 téma érhető el. Nem csak hiányzik a választás, de sokuk egyedi kódolással is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy fejlesztőre van szüksége, hogy segítsen webhelye vonzóbbá válni.

Ha azonban tapasztalt fejlesztő, akkor a Drupal remek lehetőség, mivel általában nem kínál előre konfigurált lehetőségeket. Ezért az előre kiválasztott minták nélkül pontosan ellenőrizheti, hogy webhelye hogyan fog kinézni.

Témák összehasonlítása

A sokféle változatosság és a lehetőségek száma miatt a WordPress legyőzi a Drupal kezét. Sőt, az a képesség, hogy azonnal végre tudja hajtani a „dobozból kívüli” mintákat és könnyen testreszabhatja őket, megkönnyíti az utat a kész webhelyre.

Ha azonban egyedi tervezési igényekkel és összetett műszaki követelményekkel rendelkező ügyfeleknél dolgozik, akkor a Drupal a jobb választás.

Jellemzők és funkcionalitás összehasonlítva

Általában Drupal nyerte meg ezt a csatát. A WordPress legújabb fejlesztései azonban azt jelenti, hogy számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek egyedül tették a Drupal lenyűgözővé.

WordPress

A WordPress és a Drupal közötti vitában egy általános mítosz az, hogy nem adhat hozzá ugyanolyan szintű szolgáltatásokat a WordPress-hez. A WordPress plugins fejlesztése azonban azt jelenti, hogy nagyon közel állhat a Drupal funkcionalitásához. Nem csak ezt, de biztonságosan használhatja ezeket a WordPress-bővítményeket is, tudatában azzal, hogy nem kell megérintenie semmilyen PHP-t.

Eszközkészlet egyedi fejlesztés

Információ és letöltés

Olyan pluginek megjelenése, mint a eszközkészlet és számos oldalkészítő azt jelenti, hogy most hozzáadhat ugyanazokat a funkciókat, amelyek egyszer a Drupal számára ilyen előnyt jelentettek ezen a területen. Ezen túlmenően a beépülő modulok által támogatott adat architektúra bővíthetősége is jelentőséggel bír migrálva a Drupaltól a WordPressre könnyebb, mint gondolnád.

Ezenkívül a WordPress ezer más plugin-t kínál, amelyek a szolgáltatások széles skálájára szolgálnak, függetlenül az Ön által létrehozott webhelytől. Az egyik átnéz WordPress lerakat megmutatja, mennyire széles a katalógusa. Egy másik nagyszerű módszer a legjobb prémium pluginek azonosítására az olyan piacokon való böngészés, mint például a CodeCanyon.

Drupal

A plugins helyett a Drupal modulokat használ a webhely funkcióinak kibővítésére és további funkciók hozzáadására. Több mint 40 000 modul közül lehet választani: a Drupal történelmileg a versenytársai fölött volt azzal a képességgel, hogy elősegítse az ideális testreszabott webhelyek létrehozását..

A legkeresettebb szolgáltatások közül sok az egyedi mezőktől a taxonómiáig és a hozzáférésig a Drupal és annak moduljai segítségével készült. Ha rugalmas és bővíthető tartalom-architektúrára van szüksége, akkor a Drupal volt a legjobb CMS, amelyhez fordult.

Ezzel a bonyolultsági szinttel azonban továbbra is meredek a tanulási görbe, amelyet meg kell küzdeni, ha a lehető legjobban ki akarja használni.

Jellemzők és funkcionalitás összehasonlítva

Míg egyszer volt egyértelmű győztes a Drupalban, a WordPress szűkítette a rést, sőt néhány fejlesztő szemében is túlteljesítette azt..

Számos olyan szolgáltatás, amelybe a Drupal nevet adott, most már megismételhető a WordPress segítségével:

 • Egyéni postai típusok – Ha a WordPress témája már nem tartalmazza az egyedi üzenettípusokat (például a Total már rendelkezik portfólióval, alkalmazottakkal és ajánlásokkal), akkor egy kiegészítő, például Eszközkészlet típusok megadhat egy „Drupal-szerű” módszert webhelyének szakaszok létrehozására a WordPress-ben
 • Egyéni mezők – Mindkettő ACF Az Eszközkészlet és az Eszközkészlet most lehetőséget ad arra, hogy információkat adjon hozzá minden egyes üzenettípushoz, akárcsak a Drupalé
 • Taxonómiák – Az Eszközkészlet segítségével replikálhatja a Drupal szókincsét, és létrehozhat saját egyéni kategóriákat
 • Hozzáférés – az eszközkészlet az 5 alapvető WordPress felhasználói szerepkörre építhet, hogy hozzon létre egyéni szerepeket, akárcsak a Drupal
 • Post kapcsolatok – Csatlakoztassa tartalmát hasonlóan ahhoz, ahogyan az Entity Reference működik a Drupalon

Most már nemcsak ezeket a szolgáltatásokat hozhatja létre a WordPress-en, de összetett PHP kódolás nélkül is lehetséges, azaz jelentős időt takarít meg a hozzáadásukkal. Ugyanez nem mondható el Drupalról.

A WordPress új Gutenberg a tartalomszerkesztőnek még könnyebbé kell tennie a tartalom hozzáadását a webhelyéhez a blokképítési módszerrel. azonban, Drupal Gutenberg Most már elérhető, miután alkotói áttöltötték a szerkesztőt a CMS-re.

Igen, vitatható, hogy a Drupal még mindig rugalmasabb és sokkal robusztusabb funkciókat kínál. Lehetséges azonban, hogy a Drupal összetett infrastruktúrája sokkal több fájdalmat kínál, mint nyereséget. Hacsak nem hajlandó időt befektetni az egyéni szolgáltatások vagy pénz kódolására egy fejlesztőnél, aki képes, a WordPress az olcsóbb és könnyebb lehetőség.

Teljesítmény és biztonság

A biztonság továbbra is az egyik olyan terület, ahol a Drupal előnyt élvez a WordPress-rel szemben. Míg a magja biztonságos, a WordPress problémája a harmadik fél kiterjesztéseiben rejlik.

Valójában, a a Wordfence felmérése, a pluginok az összes kibernetikus támadás 55,9% -áért felelősek. Szerencsére a józan ész alkalmazása a legszorgalmasabb biztonsági aggályokat szolgálja a beépülő modulok körül. Korlátozza a telepített bővítmények számát. Csak azokat a bővítményeket használja, amelyek rendszeresen frissülnek. És természetesen azok folyamatos frissítése javítja a webhely biztonságát.

Közben biztonsága továbbra is a Drupal egyik kulcsfontosságú értékesítési pontja. Noha vannak olyan biztonsági aggályok példái – a közelmúltban Drupalgeddon 2 a támadás eszébe jut – a Drupal a WordPresshez és a Joomla-hoz képest 2005 óta a legkevesebb támadással találkozott.

A WordPress biztonságos, de népszerűsége miatt mindig érzékenyebb a támadásokra, mint a Drupal. Mindkét közösség gyorsan reagál az esetleges aggályokra. A WordPress bővítmények és témák száma azonban azt jelenti, hogy vigyáznia kell arra, hogy ne töltsön le rosszul kódolt fájlokat. Bár egyikével sem fog tévedni, a Drupal nagyobb valószínűséggel védi meg a megsértésektől.

A WordPress vs Drupal támogatása

Ha elfoglalja a szűk határidőket a projekt elindításához, a megbízható ügyfélszolgálat döntő jelentőségű lehet annak biztosítása érdekében, hogy a terveket ne késleltesse kisebb problémák.

WordPress támogatás

A WordPress népszerűsége az egész világon azt jelenti, hogy rengeteg fejlesztő és tervező készen áll arra, hogy segítsen bármilyen aggályában.

Miközben nem létezik központi támogatási rendszer, válaszokat találhat a bosszantó kérdéseire a WordPress támogatás valamint hasznos dokumentációt. Ezenkívül a prémium témáknak és a bővítményeknek külön támogató csoportjuk lesz, amely segít a velük kapcsolatos kérdésekben.

Drupal

Csakúgy, mint a WordPress, a Drupal is nagyon aktív közösség valamint annak támogatás szakasz, ahol a szakértők bármilyen kérdéssel felvehetik magukat. Itt talál dokumentációt, csevegőszobákat és egyéb erőforrásokat is, amelyek segítenek Önnek.

Drupal piactere egy újabb nagyszerű forrás, ahol kapcsolatba léphet a professzionális szolgáltatásokkal, amelyek a megoldatott kérdések előzményeit mutatják be. Bár biztos lehet benne, hogy a lehető legjobb szolgáltatást fogja kapni, számíthat arra, hogy egy kicsit többet fizet e luxusért.

A WordPress és a Drupal összehasonlítása

Mind a WordPress, mind a Drupal magas szintű dedikált támogatást nyújt Önnek webhely-készítési igényeinek kielégítéséhez. Mint mindkettő esetében, egy kicsit többet kell költenie a legjobb egyszemélyes szolgáltatásért, de ez általában megéri.

WordPress vs Drupal – melyik platformot kell választania?

Noha mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, egyértelmű, hogy a Drupal által egyszer élvezett főbb előnyök korlátozottak voltak.

A Drupal kiváló lehetőség, ha testreszabott webhelyet akar létrehozni, de ezt most már a WordPress-rel megteheti, komplex kódolás nélkül. A pluginek, például az Eszközkészlet és a különféle oldalkészítők megjelenése azt jelenti, hogy a „Drupal módon” a webhelyeket most már felépítheti, anélkül, hogy az ehhez kapcsolódó stresszekkel járna..

Melyik CMS-t részesíti előnyben? Ossza meg gondolatait a WordPress vs Drupal kapcsán az alábbi gondolatokban …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map