Tedd WordPress webhelyét többnyelvűvé: 10+ Félelmetes fordítási bővítmény

9 Félelmetes WordPress fordítási bővítmény

A globális közönség elérésének legbiztonságosabb és leggyorsabb módja az, ha címmel rendelkezik az internetes autópályán. És így a legtöbb embernek komolyan szeretne kapcsolatba lépni egy világméretű nézettséggel vagy ügyfélkörrel, amelynek saját weboldala van. A weboldalak felépítése során nagyon sokan használtak WordPress-t tartalomkezelő rendszerként, és fordításukhoz WordPress többnyelvű beépülő modulokat használnak..


Előfordulhat, hogy egy görögországi vagy bali személy eljuthat a webhelyére, és azt találja, hogy az összeset angolul felírták. Elveszíti az értékes látogatóját (feltételezve, hogy nem tudja angolul). Az ilyen forgatókönyvek elkerülése érdekében a weboldalt le kell fordítani a közönség helyi nyelvére – tehát a pluginra.

A WordPress alapértelmezés szerint egyetlen nyelvi rendszer. A WordPress közösség azonban okosan lép fel, hogy beépítsen számos plugint, amelyek elég hatékonyan tudják lefordítani a fordítást.

Néhány WordPress többnyelvű plugin prémium, de sok ingyenes is, amelyek hatékonyan tudják elvégezni a munkát. Bár az egyes szolgáltatások pluginokonként és pluginokonként változhatnak, a pluginok munkájának módja nagyon hasonló.

Alapvetően telepítenie kell a WordPress-et egynél több nyelven, és telepítenie kell egy plugint, amely az egyik nyelvről a másikra mozog. És telepítenie kell a .mo fájlokat a kívánt nyelvekre, kiválasztva ugyanazt a nyelvet, amely érdekli.

A WordPress webhelyét sokféleképpen teheti többnyelvűvé:

 • Számos hozzászólás jön létre, mindegyik egy nyelvre, mindegyik össze van kapcsolva, jelezve, hogy fordított verziók.
 • Az összes üzenet nyelvi alternatívája egyetlen postában tárolva.
 • A fordítást egy külső erőforrásra irányítják.
 • Több webhely karbantartása, mindegyik egy nyelvre, és egy plug-in használatával, amely előre-hátra ping.

Ne feledje, hogy attól függetlenül, hogy melyik WordPress többnyelvű beépülő modult választja, a felelős a különféle nyelveken megjelenő tartalom weboldalra történő hozzáadásáért. A fordítás nem az Ön számára készült. Ha automatikus fordítást kínálnak, akkor az nem felel meg a jelölésnek, de néhányuk megkönnyítheti számodra, ha lehetővé teszi a kézi szerkesztést.

Az összes metaadatot le kell fordítani, valamint az egyedi mezőkben szereplő információkat. Ugyanez a helyzet a mellékletekkel és a képekkel. Néhány plugin ezt automatikusan megteszi. Nagyon figyeljen a widget terület fordítására. Kipróbálhatja a Widget Logic plugin ezért. Feltételes utasítások hozzáadásával képes felismerni a nyelvet és megváltoztatni azt.

Nagyon fontos azt is ellenőrizni, hogy a WordPress többnyelvű pluginjainak választása kompatibilis-e a témáddal. Nagyon jó ötlet, ha bármilyen bővítmény telepítése előtt teljes biztonsági másolatot készít webhelyéről, ha nem biztos benne, hogy kompatibilis (vagy egyszerűen csak olyan szolgáltatást használ, mint például VaultPress).

Multisite plugins esetén két vagy több webhely előnyeit kínálják, mindegyik egy nyelvre. Ez a tiszta módszer a különféle nyelvi webhelyek fenntartására, de ehhez technikai ismeretekre is szükség van a szerverek és a szerver erőforrások kezeléséhez.

Néhány WordPress többnyelvű beépülő modult kerestem, és kiválasztottam néhány népszerűbbet, amelyek megtekinthetők. Tehát kezdjük el!

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

1. Weglot

Weglot Translate Visual editor

Az első a Weglot, amely a freemium modellel érhető el. Az ingyenes Weglot Translate plugin kiváló lehetőség a céloldalakhoz és a kis weboldalakhoz, míg a továbbfejlesztett prémium tervek ideálisak vállalkozások és nagy webhelyek számára. Az induláshoz mindössze annyit kell tennie, hogy telepítenie kell a plugint.

A Weglot használatakor lefordíthatja weboldalát egy csésze kávé elkészítéséhez szükséges idő alatt. Egyszerűen állítsa be a forrás- és fordítási nyelveket, majd a Weglot automatikusan felismeri és lefordítja a szöveget. Az ingyenes bővítmény lehetővé teszi egy fordítás létrehozását a webhelyére, de ha a webhely látogatói számára hozzáférést kíván biztosítani a Weglot összes elérhető 60+ nyelvéhez, akkor át kell állnia egy Pro tervre vagy magasabbra.

Egyéb kulcsfontosságú funkciók közé tartozik a hozzáférés a professzionális fordítókhoz, egy hasznos Weglot Translate plugin, amely bármilyen widget-készítési területen megjeleníti a nyelvi zászlókat, SEO-barát dedikált fordítási URL-ek és testreszabható nyelvváltó gomb. Ráadásul, ha bármilyen kérdése merül fel a bővítménnyel vagy a fordításaival kapcsolatban, felveheti a kapcsolatot a Weglot csapattal a támogatási fórumon, a helyszíni élő csevegésen vagy e-mailen keresztül – örömmel segítik, hogy készen álljon a többnyelvű webhelyre!

2. WPML

WordPress többnyelvű beépülő modulok: WPML
A WPML egy fordító plugin, amelyet a WordPress közösség széles körben használ. Az OnTheGoSystems fejlesztette ki és üzemelteti, és becsléseik szerint több mint 400 000 online webhely futtatja a WPML-et több mint 100 országban és nyelven. A plugin 40 nyelvi opcióval érkezik, és bármilyen más nyelvet felvehet a Language Editor segítségével.

A WPML használata egyszerű, nem igényel műszaki ismereteket. A teljes API-t tartalmazza a többi pluginnel és fordítórendszerrel történő integrációhoz. A WPML rendszeresen frissül, hogy kompatibilis legyen a WordPress frissítésekkel.

Minden nyelvi változat külön levélként vagy oldalként tárolódik, majd összekapcsolódik. A bővítmény felismeri a böngésző nyelvét. Ezután összekapcsol és kiszűri a WordPress számos funkcióját, és ezen a nyelven jeleníti meg a weboldalt. Mivel az adatbázis tartalma nem változik, a plugin telepítése és eltávolítása egyszerű.

Az URL-ek tiszta és minden navigációs elem lefordítva. A hatékony fordítási menedzsment funkcióval a fordítók egy csoportja együtt dolgozhat egyszerre. Az ICanLocalize fordítói szolgáltatásai az irányítópulton érhetők el. A látogatók megjegyzéseit automatikusan lefordítják. A nyelvet váltó widget, amely megjeleníti a nyelvi opciót, bármilyen widget területre elhelyezhető.

A WPML egy fizetett plugin, és 3 fizetési terv érhető el – többnyelvű blog, többnyelvű CMS és többnyelvű CMS élettartam. A Többnyelvű CMS Élettartammal egyszeri 195 USD összegű befizetést fizethet, és teljes életben igénybe veheti szolgáltatásait több webhelyen, több webhelyen.

A Többnyelvű Blog segítségével lefordíthat hozzászólásokat, oldalakat, egyedi címkéket, kategóriákat, egyedi taxonómiát és a WordPress menüket évente 29 dollárért. Ingyenes frissítéseket és támogatást tartalmaz egy évre, a csomag megújítási díja 15 USD.

További funkciók, mint például az egyedi mezők, a kütyü, a témákban szereplő szöveg és a bővítmény adminisztrátora, a többnyelvű e-kereskedelem támogatása, a mellékletek kezelése több nyelven, a többfelhasználói fordításkezelés, a ragadós hivatkozások és a CMS-navigáció, válasszon a Többnyelvű CMS-t évente 79 dollárért. Az éves megújítási díj 39 USD. Minden csomag ingyenes támogatást és frissítéseket kínál, és tetszőleges számú webhelyen használható.

3. TranslatePress

TranslatePress - WordPress fordítás és többnyelvű beépülő modul

Egy egyértelmű fordítási lehetőség érdekében fontolja meg TranslatePress. Ez a bővítmény egy rendkívül egyszerű betűkészlet-felületet használ a tartalom lefordításához. A legjobban, hogy ez a bővítmény az oldalépítőkkel is működik, így lefordíthatja a már létrehozott egyedi tartalmat.

Az induláshoz telepítse az ingyenes TranslatePress bővítményt, és kezdjen el dolgozni. Kattintson a „Webhely fordítása” gombra az eredeti nyelv beállításához és a weboldalhoz több fordítási nyelv hozzáadásához. Ez a bővítmény saját üzemeltetésű (azaz a saját szerveroldali erőforrásait használja), és mind a Google, mind az önfordítás lehetőségeit kínálja.

További kulcsfontosságú funkciók közé tartozik a Google Translate API integráció, a fordítási blokk css osztály, a nyelvváltó rövid kódja, a feltételes kijelzők, a WooCommerce kompatibilitása és még sok más.

Az prémium verzió Pro kiegészítőket tartalmaz a kibővített funkcionalitáshoz, például több nyelv, SEO csomag a keresési rangsor növeléséhez, automatikus felhasználói nyelv észlelés és egyebek.

4. Polylang

WordPress többnyelvű beépülő modulok: Polylang
Ha többnyelvűen akar beszélni, de nem akarja belemerülni a zsebébe, keresse fel Polylang. Ez egy népszerű plugin a WordPress felhasználók között, és jó ütést tartalmaz egy ingyenes plugin számára. Az összes dolgot – hozzászólásokat, oldalakat, kategóriákat és címkéket – ugyanúgy, mint mindig írja, majd kiválasztja a legördülő menüből a kívánt nyelvet. Nem szabad korlátozódnia egy nyelvre, annyiot válasszon, amennyit csak akar.

A fordítást a webhely szerkesztőjének kell manuálisan elvégeznie. Professzionális és automatikus fordításhoz kipróbálhatja a Lingotek fordítást. Félig automatizált fordítási szolgáltatásokat, valamint fordítási memória szolgáltatásokat kínálnak.

A média, a menük, a kütyü, a ragadós üzenetek, a postai formátumok, az RSS-hírcsatornák mind lefordíthatók. A nyelvválasztást a tartalomban vagy az URL-ben lehet beállítani. Adjon meg külön domain nevet minden nyelvhez, ha szeretné. RTL támogatás biztosított.

A plugin képes automatikusan felismerni a nyelvet a böngészőben. A nyelvváltót fel lehet venni a widget területére vagy a navigációs menübe.

5. Transposh

WordPress többnyelvű beépülő modulok: Transposh
Ennek az ingyenes bővítménynek egy jelentős előnye van – a tartalmat automatikusan lefordítják a 92 nyelv közül egyre vagy többre. Linkek, címkék, címek, megjegyzések, RSS-hírcsatornák mind lefordíthatók. Ezt olyan ingyenes források elérésével lehet elérni, mint például a Google Translate, az MS Translate vagy az Apertium háttérképeket. Professzionális fordítás (fizetett szolgáltatások) a One Hour Translation szolgáltatásból szintén elérhető.

A legtöbb webes felhasználó tudja, hogy az automatikus fordítás szinte mindig nem felel meg a jelölésnek. Val vel Transposh, kézi szerkesztés lehetséges. És a változtatások menthetők későbbi referencia céljából. Tehát mindkettőből a legjobbakat kapja meg – egy automatikus fordítás, amely időt és energiát takarít meg, és amelyet manuálisan továbbfejleszthet. És beállíthatja úgy a beállításokat, hogy egyes felhasználók nem tudják elvégezni a fordítást, ha ilyen korlátozásokat kíván bevezetni.

A külső beépülő modulok a .po / .mo fájlok zavarása nélkül fordíthatók le. A Transposh támogatja az RTL-t, és a lefordított verziók kereshetők. A plugin a Buddypress-rel is integrálva van.

A telepítés egyszerű, ezért meg kell választania a kívánt nyelveket az irányítópulton, és hozzáadnia kell kütyüket. Csak a létrehozott oldal fordításra kerül. A webhelyet dinamikusan fordítják, ahelyett, hogy több nyelvi változatot adnának a webhelyhez. Ezenkívül a plugin telepítése előtt létrehozott tartalmak is lefordíthatók.

6. Google Language Translator

WordPress Multilingual plugins: Google Language Translator
A fordítási pluginokról szóló egyetlen cikk sem lehet teljes anélkül, hogy megemlítenék Google Language Translator. Ezzel a bővítménnyel a fordítóeszközt bárhová beillesztheti a webhelyére az oldalak és hozzászólások rövid kódja segítségével. Egy kis dobozt helyez el a webhelyén, hogy a felhasználók kattinthassanak és megváltoztassák a nyelveket.

A beállítások számos módosítása lehetséges, és megmutathatja vagy elrejtheti az adott nyelveket, valamint a google eszköztárat és a google márkajelzést. 81 nyelvi fordítást kínálunk. A fordítás manuális szerkesztése érdekében frissítenie kell egy prémium verziót, amelynek ára 30 USD.

7. Többhelyes nyelvváltó

WordPress többnyelvű beépülő modulok: Többhelyes nyelvváltó
Ha az egyes nyelvekhez különböző webhelyeket tart fenn, akkor be kell építenie egy plugint, amely előre-hátra pingolhat a webhelyek között. Az Többhelyes nyelvváltó jó választás az ilyen típusú fordításhoz. Ezzel a pluginnel kezelheti a tartalmat, a címkéket és az taxonómiákat.

Jól kombinálódik a WordPress MU Domain Mapping bővítménnyel, hogy ugyanazon kiszolgálón több domainhez érjen el több helyet. Ez ingyenes, és váltót helyez el a webhelyen, amelyre a felhasználó kattintással megváltoztathatja a nyelveket.

8. MultilingualPress

WordPress Multilingual plugins: Multilingual Press
MultilingualPress egy ingyenes bővítmény, amely elérhető a WordPress.org webhelyen (prémium támogatás elérhető). Jól illeszkedik a WordPress Multisite oldalához, és egy testreszabható widget segítségével több helyet különféle nyelveken összekapcsol, hogy többnyelvű WordPress webhelyet szolgáltasson..

A webhely létrehozása után meg kell írnia a webhely tartalmának különféle nyelvi változatát. Telepítse a beépülő modult, majd kösse össze a hozzászólásokat a megfelelővel az új nyelven. Összekapcsolás után megtekintheti a bejegyzés lefordított változatát a Szerkesztés oldalon.

A Nyelvkezelő 174 nyelvet kínál, amelyeket szerkeszthet. A tartalom automatikusan létrehozza a másolatot a kiválasztott nyelven. A prémium verzióval különféle nyelvi beállításokat állíthat be az előlapra és a háttérrendszerre, és szerkeszthet is webhelyek cseréje nélkül.

Ha abba szeretné hagyni a plugin használatát, a webhelyek közötti kapcsolatok megszakadnak, és a webhelyek továbbra is önálló webhelyként fognak működni, az adatok vagy a tartalom elvesztése nélkül.

9. Xili

WordPress többnyelvű beépülő modulok: xili
Megfontolhatja, ha tartalma nyelvenként egy üzenetként van-e elrendezve Xili. Lehetővé teszi a fordítást az üzenetből. Írhatja bejegyzését, lefordíthatja több nyelvre, és hozzáadhat egy widgetet, amelyet az olvasók használhatnak a nyelvek közötti váltáshoz.

Mielőtt ezt megtenné, ki kell választania a nyelveket az irányítópulton keresztül elérhető listából, és frissítenie kell a szerver .mo fájljait. A jelenlegi felhasználó az adminisztrációs területet látja a választott nyelven.

A szokásos módon történő közzététel után másolja újra egy másik bejegyzésbe, fordítsa le és tegye közzé ezt a lefordított bejegyzését. Ezt megteheti annyi nyelven, amennyit csak akar.

3 praktikus kütyü hozzáadható a szerkesztőhöz, hogy megjelenjen 3 lista – nyelv, legutóbbi hozzászólások és megjegyzések. A plugin beállításához a webhely témájának bizonyos módosítása szükséges, és egy kis technikai ismeretek hasznosak lesznek itt.

10. Bogo

WordPress többnyelvű beépülő modulok: Bogo
Bogo az egyik legegyszerűbb bővítmény a WordPress webhelyek fordításához. Válasszon nyelvet az általa kínált nyelvek listájából, és telepítse a kattintással. A telepítés automatikus, és az irányítópult a kiválasztott nyelven is megjelenik. Változtassa meg a nyelveket, ha a képernyő tetején lévő nyelvváltóra kattint.

A nyelvváltó beilleszthető a widget területére, vagy egyes oldalakba vagy hozzászólásokba. A nyelv beállítása az irányítópulton vagy a profiloldalon állítható be. A fordításhoz a WordPress is használható Fordító csapat. Minden nyelvhez külön bejegyzés jön létre.

11. qT fordítás X (értékcsökkenés)

WordPress többnyelvű beépülő modulok: qTranslate
qT fordítsa le X-et a qTranslate szolgáltatásból fejlődött ki, amelyet eredeti szerző elhagyott. Nem frissül, és nem volt szinkronban a WordPress frissítéseivel. Más fejlesztők beléptek és módosították ezt a lényegében hangos plugint, megőrizve a háttérprogramot, amennyire csak lehetséges, és javításokat biztosítva a hibákhoz, és szinkronizálva a legújabb WordPress verziókkal. Mindeközben új funkciókat vetettek fel.

Ennek az ingyenes pluginnak a választásának jó oka az, hogy lehetővé teszi a dinamikus többnyelvű tartalom fenntartását a WordPress webhelyén. Nyelvváltó gombokat biztosít az adminisztrátorok szerkesztési oldalán. Egy gomb megnyomásakor a szerver nem küld kérést. Ehelyett a változások azonnal és helyben történnek a böngészőben. Az összes szövegmezőt a választott nyelvre változtatjuk. Vagy néhány mező többnyelvűként is megjelölhető, nem feltétlenül egész oldalak vagy webhelyek.

Minden nyelven egy nyelvet használ, amely megkönnyíti a keresőmotorok számára az megtalálást. Az egyik dolog, amit vigyázni kell ezzel a pluginnel, az, hogy deaktiválásakor az összes nyelv hozzászólást jelenít meg a tartalomba.

qA X fordítás számos beépített nyelven érkezik – angol, német, kínai és még néhány. Prémium fordítói szolgáltatásokhoz is hozzáférhet az adminisztrátor területről. A fejlesztők a Github tárházában hozzáférhetnek ehhez a bővítményhez a fejlesztések megosztására.

Záró gondolatok a WordPress többnyelvű beépülő moduljairól

Ezzel befejezem a népszerű WordPress többnyelvű bővítmények listáját. Meg kell próbálnia őket, ha valóban globális közönséget akar elérni. Lehet, hogy nem egy kifutópálya telepíteni és használni őket, de nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Remélem, hogy webhelye hamarosan több nyelven beszél!

Van kérdés? Vagy bármely más WordPress többnyelvű beépülő modult ajánlani? Csak hagyjon megjegyzést az alábbi szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map